למישהו יש ניסיון עם שוטף רצפות של חברת VAX?
-
zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 481
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
רציתי לקנות רובוט שוטף סקובה של איירובוט, אבל בצפייה בסרטונים ביוטיוב הבנתי שהוא לא מצליח לנקות כתמים קשים וגם לוקח לו המון המון זמן לנקות.
לאחר חיפוש בגוגל מצאתי את שוטף הרצפות של חברת VAX שעושה את אותה הפעולה כמו של סקובה - משפשף את הרצפה באמצעות מים וסבון ולאחר מכן שואב את המים המלוכלכים לתא נפרד. רק שהוא אינו רובוט, אלא שוטף רצפות ידני אבל כל עוד אני לא צריך לעבוד קשה כדי לשטוף את הבית לא אכפת לי.
למישהו במקרה יש ניסיון עם שוטף הרצפות הזה? הדגם המדוייק הוא: Vax HF86FME
זה סרטון שמצאתי ביוטיוב:
תודה מראש.
לאחר חיפוש בגוגל מצאתי את שוטף הרצפות של חברת VAX שעושה את אותה הפעולה כמו של סקובה - משפשף את הרצפה באמצעות מים וסבון ולאחר מכן שואב את המים המלוכלכים לתא נפרד. רק שהוא אינו רובוט, אלא שוטף רצפות ידני אבל כל עוד אני לא צריך לעבוד קשה כדי לשטוף את הבית לא אכפת לי.
למישהו במקרה יש ניסיון עם שוטף הרצפות הזה? הדגם המדוייק הוא: Vax HF86FME
זה סרטון שמצאתי ביוטיוב:
תודה מראש.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46352
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
-
zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

המכשיר הגיע מוקדם מהצפוי, למזלי היום עבדתי מהבית אז יכולתי להתרשם ממנו מעט.
זוהי התרשמותי לאחר חצי שעה של שימוש:
1. המכשיר הצליח להסיר כתמים רגילים וכתמים קשים בקלות (כולל לכלוכים של התוכי שמכשיר ניקוי הרצפות בקיטור תמיד מתקשה להסיר), לכלוך אחד שהיה דבוק לרצפה הוא לא הצליח להסיר ולבסוף הסרתי אותו לאחר שגירדתי אותו עם האצבע).
2. למכשיר יש שני מצבים: הראשון: שטיפה. השני: ייבוש.
3. בידית המכשיר ישנו כפתור שכאשר לוחצים עליו המים יוצאים - כאשר גוררים את המכשיר קדימה לוחצים על הכפתור והמכשיר מבריש את הרצפה באמצעות המים. כאשר גוררים את המכשיר אחורה עוזבים את הכפתור והוא שואב את המים מן הרצפה (אך לא מייבש אותה ולוקח לה בערך דקה להתייבש).
4. שפכתי על הרצפה 2 כוסות מים והעברתי את המכשיר למצב ״ייבוש״. המכשיר שאב את המים בתוך 10 שניות, והפעם השאיר את הרצפה יבשה לגמרי.
5. שפכתי שמן על הרצפה ולאחר מכן שטפתי את הרצפה עם המכשיר. בשונה משוטף הרצפות בקיטור שמורח את השמן בכל הבית, המכשיר הזה אינו מרח את השמן וניקה אותו מצוין.
6. המכשיר אינו מתאים לניקוי מדרגות כיוון שהוא גדול יותר מרוחב המדרגה.
7. אסור להשתמש בנוזל ניקוי של חברות אחרות, אלא רק בנוזל של חברת Vax. הנוזל שמקבלים מספיק לכמה שטיפות ולאחר מכן צריך לקנות את הנוזל המיוחד שלהם שוב ושוב. זה דומה למצב עם סקובה של איירובוט שהלקוחות כבולים לחברה וחייבים לרכוש רק את נוזל הניקוי שלהם. בנוסף אין לי מושג מאיפה קונים את נוזל הניקוי של Vax, חיפשתי באיביי ובאמזון, אבל אין משלוח לישראל.
8. נוזל הניקוי לא עושה קצף כלל וזה היה לי קצת מוזר לנקות ככה.
9. מיכלי המים מספיקים לכ-25 מ״ר ולאחר מכן צריך למלות שוב מים נקיים, לרוקן את המים המלוכלכים ולהמשיך בספונג׳ה.
10. המכשיר הצליח לשאוב שיערות ונוצות, אך לכלוכים יותר גדולים כמו הכופתיות של התוכי ופירורים גדולים לא הצליח לשאוב, לכן צריך לטאטות את הרצפה או לשחרר את רומבה לפני הספונג׳ה.
לסיכום אני אומר שהמכשיר הזה עושה את העבודה. הוא ניקה 99% מהכתמים, הקל על מלאכת השטיפה, וקיצר את זמן הספונג׳ה לפחות בחצי. מצב הייבוש שלו הפתיע אותי לטובה לאחר ששאב 2 כוסות מים מהרצפה והשאיר אותה יבשה לחלוטין בתוך 10 שניות. רק דבר אחד הפריע לי וזה כבל החשמל, אני פשוט מתחרפן מהכבלים הללו ותמיד דורך עליהם ומסתבך בהם, אם היו מוכרים בארץ את הדגם האלחוטי הייתי מעדיף לקנות אותו.
אהה... דבר אחרון ששחכתי זה הרעש, מעולם לא השתמשתי בשואב אבק שעושה רעש כזה, כנראה שלעשות ספונג׳ה באמצע הלילה יהיה בלתי אפשרי.
זוהי התרשמותי לאחר חצי שעה של שימוש:
1. המכשיר הצליח להסיר כתמים רגילים וכתמים קשים בקלות (כולל לכלוכים של התוכי שמכשיר ניקוי הרצפות בקיטור תמיד מתקשה להסיר), לכלוך אחד שהיה דבוק לרצפה הוא לא הצליח להסיר ולבסוף הסרתי אותו לאחר שגירדתי אותו עם האצבע).
2. למכשיר יש שני מצבים: הראשון: שטיפה. השני: ייבוש.
3. בידית המכשיר ישנו כפתור שכאשר לוחצים עליו המים יוצאים - כאשר גוררים את המכשיר קדימה לוחצים על הכפתור והמכשיר מבריש את הרצפה באמצעות המים. כאשר גוררים את המכשיר אחורה עוזבים את הכפתור והוא שואב את המים מן הרצפה (אך לא מייבש אותה ולוקח לה בערך דקה להתייבש).
4. שפכתי על הרצפה 2 כוסות מים והעברתי את המכשיר למצב ״ייבוש״. המכשיר שאב את המים בתוך 10 שניות, והפעם השאיר את הרצפה יבשה לגמרי.
5. שפכתי שמן על הרצפה ולאחר מכן שטפתי את הרצפה עם המכשיר. בשונה משוטף הרצפות בקיטור שמורח את השמן בכל הבית, המכשיר הזה אינו מרח את השמן וניקה אותו מצוין.
6. המכשיר אינו מתאים לניקוי מדרגות כיוון שהוא גדול יותר מרוחב המדרגה.
7. אסור להשתמש בנוזל ניקוי של חברות אחרות, אלא רק בנוזל של חברת Vax. הנוזל שמקבלים מספיק לכמה שטיפות ולאחר מכן צריך לקנות את הנוזל המיוחד שלהם שוב ושוב. זה דומה למצב עם סקובה של איירובוט שהלקוחות כבולים לחברה וחייבים לרכוש רק את נוזל הניקוי שלהם. בנוסף אין לי מושג מאיפה קונים את נוזל הניקוי של Vax, חיפשתי באיביי ובאמזון, אבל אין משלוח לישראל.
8. נוזל הניקוי לא עושה קצף כלל וזה היה לי קצת מוזר לנקות ככה.
9. מיכלי המים מספיקים לכ-25 מ״ר ולאחר מכן צריך למלות שוב מים נקיים, לרוקן את המים המלוכלכים ולהמשיך בספונג׳ה.
10. המכשיר הצליח לשאוב שיערות ונוצות, אך לכלוכים יותר גדולים כמו הכופתיות של התוכי ופירורים גדולים לא הצליח לשאוב, לכן צריך לטאטות את הרצפה או לשחרר את רומבה לפני הספונג׳ה.
לסיכום אני אומר שהמכשיר הזה עושה את העבודה. הוא ניקה 99% מהכתמים, הקל על מלאכת השטיפה, וקיצר את זמן הספונג׳ה לפחות בחצי. מצב הייבוש שלו הפתיע אותי לטובה לאחר ששאב 2 כוסות מים מהרצפה והשאיר אותה יבשה לחלוטין בתוך 10 שניות. רק דבר אחד הפריע לי וזה כבל החשמל, אני פשוט מתחרפן מהכבלים הללו ותמיד דורך עליהם ומסתבך בהם, אם היו מוכרים בארץ את הדגם האלחוטי הייתי מעדיף לקנות אותו.
אהה... דבר אחרון ששחכתי זה הרעש, מעולם לא השתמשתי בשואב אבק שעושה רעש כזה, כנראה שלעשות ספונג׳ה באמצע הלילה יהיה בלתי אפשרי.
-
zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

כרגע זה לא דחוף לי, אבל אני ינסה לברר היכן ניתן לרכוש את החומר.vic1234 כתב:בזמנו הזמנתי חומר לניקוי שטיחים לשואב VAX מהיבואן של VAX בארץ ניופאן אפ אייני טועה
בסופו של דבר הייתי משתמש בחומרים שלא מוציאים הרבה קצף...
בכל מקרה, הופתעתי מכמות הלכלוך שנצברה במיכל של המים המלוכלכים בגלל שאתמול ניקיתי את הרצפה והיא נראתה די נקייה.
אני חושב שמבחינתי המוצר הזה הוא כמו שואב אבק רובוטי - לאחר שמשתמשים בו קשה להבין כיצד הסתדרנו בלעדיו.
-
zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

אני רק רוצה להזהיר את מי שמעוניין לרכוש שוטף רצפות כמו שלי - הרעש שהם עושים חזק יותר משואב אבק סטנדרטי. אני אישית שוטף עם אוזניות כי הרעש מאוד חזק.
אני לא יודע אם כולם מרעישים כמו המכשיר שאני קניתי, אבל אם יש להם מכשיר פחות מרעיש אני חושב שכדאי לרכוש אותו.
דבר נוסף: יש גם לחברת Hoover שוטף רצפות, כדאי לבדוק גם אותו.
אני לא יודע אם כולם מרעישים כמו המכשיר שאני קניתי, אבל אם יש להם מכשיר פחות מרעיש אני חושב שכדאי לרכוש אותו.
דבר נוסף: יש גם לחברת Hoover שוטף רצפות, כדאי לבדוק גם אותו.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

sky1sky10,
הוא מקרצף את הרצפה עם מים וסבון, לאחר מכן שואב ומייבש.
לי זה נראה כמו מוצר מעולה, למרות הרעש אשר מודגם היטב בקטעי וידאו ביוטיוב.
עם איך שהילדים שלי אוכלים, אנחנו צריכים לשטוף את פינת האוכל כל יום (ואני מניח עוד הרבה חברים מהקהילה כמוני), אז מכשיר שהופך את המטלה היומית הזאת לקצת יותר נסבלת, בהחלט מעורר את סקרנותי.
הוא מקרצף את הרצפה עם מים וסבון, לאחר מכן שואב ומייבש.
לי זה נראה כמו מוצר מעולה, למרות הרעש אשר מודגם היטב בקטעי וידאו ביוטיוב.
עם איך שהילדים שלי אוכלים, אנחנו צריכים לשטוף את פינת האוכל כל יום (ואני מניח עוד הרבה חברים מהקהילה כמוני), אז מכשיר שהופך את המטלה היומית הזאת לקצת יותר נסבלת, בהחלט מעורר את סקרנותי.
-
zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

זה נכון, אם יש אזור מסוים בבית שצריך לשטוף בכל יום המכשיר מאוד עוזר.
התוכית שלי לדוגמא מלכלכת בכל יום את הסלון באמצעות האוכל שלה והמכשיר מאפשר לי בתוך שתי דקות לנקות את האזור שהיא מלכלכת מבלי לגרוף את המים החוצה ומבלי להתאמץ.
דבר נוסף שגיליתי זה שאם משאירים את המברשות להסתובב במשך 20-30 שניות על לכלוכים קשים שנדבקים לרצפה, המכשיר כן מצליח להסיר אותם, כך שזה מצוין.
דבר אחרון: דיברתי עם היבואן ואפשר לרכוש אצלם את החומר לשטיפת הרצפות של חברת vax. המחיר 50 שקלים לבקבוק של 750 מ״ל.
לשטיפה אחת של כל הבית אני זקוק לכמעט 200 מ״ל מהחומר, מה שאומר שאני אצטרך לקנות 12 בקבוקים בשנה במידה ואני אשטוף את הבית פעם אחת בשבוע. לשלם 600 שקל בשנה עבור חומר לשטיפת רצפות נראה לי קצת יותר מדי.
התוכית שלי לדוגמא מלכלכת בכל יום את הסלון באמצעות האוכל שלה והמכשיר מאפשר לי בתוך שתי דקות לנקות את האזור שהיא מלכלכת מבלי לגרוף את המים החוצה ומבלי להתאמץ.
דבר נוסף שגיליתי זה שאם משאירים את המברשות להסתובב במשך 20-30 שניות על לכלוכים קשים שנדבקים לרצפה, המכשיר כן מצליח להסיר אותם, כך שזה מצוין.
דבר אחרון: דיברתי עם היבואן ואפשר לרכוש אצלם את החומר לשטיפת הרצפות של חברת vax. המחיר 50 שקלים לבקבוק של 750 מ״ל.
לשטיפה אחת של כל הבית אני זקוק לכמעט 200 מ״ל מהחומר, מה שאומר שאני אצטרך לקנות 12 בקבוקים בשנה במידה ואני אשטוף את הבית פעם אחת בשבוע. לשלם 600 שקל בשנה עבור חומר לשטיפת רצפות נראה לי קצת יותר מדי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

יש אינספור דיונים על זה ברשת, אך לרוב מזכירים חומרי ניקיון שאין בארץ. קראתי גם על שימוש במים מזוקקים, דילול של מרכך כביסה וגם שימוש בנוזל למדיח, כי הוא גם כן לא מקציף. לא חסר אלטרנטיבות.
בטוח אפשר למצוא חלופות.
למשל: http://www.e-clean.co.il/product/floor-cleaners-%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7-%D7%9C%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%AA-%D7%A8%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%AA/
ואם זה לא יתאים, אני בטוח שיהיה להם משהו שכן.
למשל: http://www.e-clean.co.il/product/floor-cleaners-%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7-%D7%9C%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%AA-%D7%A8%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%AA/
ואם זה לא יתאים, אני בטוח שיהיה להם משהו שכן.
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
בסופו של דבר המכשיר הזה עושה בדיוק מה שעושה הסקובה רק שהוא חזק יותר ומחייב הפעלה ידנית.
מה שלדעתי חוסם את הסקובה מלהפוך לשימושי בכל בית כמו רומבה (ותואמיו) הוא הסיבוך היחסי בתפעול שלו.
בעוד שכדי להפעיל רומבה צריך רק סוללה טעונה, מקום במיכל איסוף ולחיצה על כפתור, כדי להפעיל סקובה צריך למלא מים נקיים, חומר ניקוי, להפעיל ידנית, לעבור למצב ייבוש ואח"כ לרוקן מים מלוכלכים ולשטוף ולייבש מברשות.
ממה שאני מבין גם המכשיר של VAX צריך בדיוק את אותה תחזוקה ולכן אני חושש שגם הוא ייכשל במבחן ההמשכיות ואחרי תקופת ההתלהבות הראשונית פשוט יישאר בארון.
במיוחד כאשר מדובר על נקיון נקודתי, קל יותר להוציא מטלית לחה לספונג'ה (יש כאלה מוכנות) להלביש על מגב ולנקות את האיזור במהירות.
מה שלדעתי חוסם את הסקובה מלהפוך לשימושי בכל בית כמו רומבה (ותואמיו) הוא הסיבוך היחסי בתפעול שלו.
בעוד שכדי להפעיל רומבה צריך רק סוללה טעונה, מקום במיכל איסוף ולחיצה על כפתור, כדי להפעיל סקובה צריך למלא מים נקיים, חומר ניקוי, להפעיל ידנית, לעבור למצב ייבוש ואח"כ לרוקן מים מלוכלכים ולשטוף ולייבש מברשות.
ממה שאני מבין גם המכשיר של VAX צריך בדיוק את אותה תחזוקה ולכן אני חושש שגם הוא ייכשל במבחן ההמשכיות ואחרי תקופת ההתלהבות הראשונית פשוט יישאר בארון.
במיוחד כאשר מדובר על נקיון נקודתי, קל יותר להוציא מטלית לחה לספונג'ה (יש כאלה מוכנות) להלביש על מגב ולנקות את האיזור במהירות.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

כאשר ילדים קטנים אוכלים וחתיכות אוכל נדבקות לרצפה, המטליות הלחות המוכנות לרצפה לא יעזרו.
המטליות הללו טובות רק לאבק, שזה גם טוב, אבל בהרבה מאוד מקרים צריך פעולת נקיון אגרסיבית יותר.
המטליות הללו טובות רק לאבק, שזה גם טוב, אבל בהרבה מאוד מקרים צריך פעולת נקיון אגרסיבית יותר.
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6602
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
יש לי את המכשיר הזה כבר שנים. מהר מאוד הוא נכנס לארון ולא יצא ממנו. הניקוי לוקח משמעותית יותר זמן מאשר דלי ומגב. אחרי השאיבה חייבים לעבור שוב עם סמרטוט (אחרת נשארים סימנים על הרצפה). והכי גרוע, המכשיר נמך מידי מה שגורם לכאבי גב מהר מאוד
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

חשוב לומר כי על מנת שסבון כלשהו יהיה מתאים למכשיר, חובה כזה שלא מקציף בסך הכל, סדרת סנו פוליויקס הינה כזאת.
-
zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

החוויה שלי עם המכשיר שונה לגמרי.ride כתב:יש לי את המכשיר הזה כבר שנים. מהר מאוד הוא נכנס לארון ולא יצא ממנו. הניקוי לוקח משמעותית יותר זמן מאשר דלי ומגב. אחרי השאיבה חייבים לעבור שוב עם סמרטוט (אחרת נשארים סימנים על הרצפה). והכי גרוע, המכשיר נמך מידי מה שגורם לכאבי גב מהר מאוד...
זמן ניקוי הרצפה התקצר בכמעט חצי ואין לי כלל כאבי גב. דווקא הספונג׳ה עשתה לי כאבי גב, בגלל זה אני למעלה משנה מנקה את הרצפה באמצעות קיטור ובאמצעות הרובוט בראווה.
התהליך של המכשיר יותר טוב מספונג׳ה בגלל שהוא שואב את המים המלוכלכים במקום לגרוף אותם בכל הבית. וגם אין סכנה שרהיטים יירטבו ויהרסו.
זה נכון שלעתים יש סימנים על הרצפה לאחר השטיפה, אך זה תלוי בסוג הריצוף. לא בכל ריצוף רואים את הסימנים הללו. לי בכל אופן זה לא מפריע כי אני משחרר את בראווה 380 שלי כמעט בכל יום.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

·ride כתב:אחרי השאיבה חייבים לעבור שוב עם סמרטוט (אחרת נשארים סימנים על הרצפה)...
הסיבה לסימנים על הרצפה יכולה לנבוע ממספר סיבות:
1. שימוש ביותר מידי סבון (לא משנה אם זה הסבון המקורי של VAX או אלטרנטיבי).
2. סבון אלטרנטיבי לא מתאים.
3. פעולת הייבוש עם המכשיר נעשתה בצורה מהירה מידי.