איך לבדוק על כמה מגה הראוטר שלי מסתנכרן?
אהלן, שמתי לב שבחודש האחרון מהירות ההורדה שלי ירדה מ- 85 לאיזור ה- 75 והייתי מעוניין לבדוק אם זו אולי בעיית תשתית כלשהי או בעיה בספקית. הבנתי שאפשר לבדוק בהגדרות של הראוטר על כמה הוא מסתנכרן ומה המהירות המקסימלית שאני יכול לקבל, וככה לזהות איפה הבעיה.
- אני בבזק / 014 חבילת 100 מגה, גיימר ו- RA
- ראוטר מדגם D-LINK 6850U (דואל בנד משולב)
תודה
תודה
- מתן_בזק_בינלאומי
-
- עובד טלפוניה/אינטרנט

- תגובות: 200
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
kayotte כתב:אהלן, שמתי לב שבחודש האחרון מהירות ההורדה שלי ירדה מ- 85 לאיזור ה- 75 והייתי מעוניין לבדוק אם זו אולי בעיית תשתית כלשהי או בעיה בספקית. הבנתי שאפשר לבדוק בהגדרות של הראוטר על כמה הוא מסתנכרן ומה המהירות המקסימלית שאני יכול לקבל, וככה לזהות איפה הבעיה.
תודה...
היי,
מהירות הגלישה מושפעת ממגוון גורמים, בין היתר ספק התשתית, ספק התוכן וציוד הקצה (המחשב, הראוטר...).
בכל מקרה, מוזמן לשלוח פרטי התקשרות במייל [email protected] ונדאג שנציג יחזור אליך בכדי לסייע.
בברכה,
מתן, בזק בינלאומי
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
סנכרון של 82 מגה אמור לתת לך מהירות של 75-77~
בצד שמאל שם יש את הDSL STATS שנראה האם אתה באמת על RA, כמו שזה נראה אתה לא על RA אבל בשביל לדעת באופן מוחלט צריך לראות את הSNR אצלך.
תסתכל שם בצד שמאל אמור להיות שם תפריט, לא זוכר בדיוק את השם אבל זה יפנה אותך לדף עם יותר נתונים של הקו.
בצד שמאל שם יש את הDSL STATS שנראה האם אתה באמת על RA, כמו שזה נראה אתה לא על RA אבל בשביל לדעת באופן מוחלט צריך לראות את הSNR אצלך.
תסתכל שם בצד שמאל אמור להיות שם תפריט, לא זוכר בדיוק את השם אבל זה יפנה אותך לדף עם יותר נתונים של הקו.
·תודה על התגובה, אז אני מניח שהסנכרון ירד ל- 82 אם לפני חודש+ הייתי במהירות 85~. זה נובע מהתשתית נכון?Class889 כתב:סנכרון של 82 מגה אמור לתת לך מהירות של 75-77~
תסתכל שם בצד שמאל אמור להיות שם תפריט, לא זוכר בדיוק את השם אבל זה יפנה אותך לדף עם יותר נתונים של הקו....
והנה צירוף של ה- xDSL (אני מניח שהתכוונת לזה)
[img2=564x881]http://i.imgur.com/v4H9uu4.png[/img2]
- Class889
-
- חבר מביא חבר

אכן אתה לא על RATE ADAPTIVE יותר אבל אתה אכן נמצא בלי interleave או מה שנקרא בעצם fast path.
הסנכרון שלך הוא 82 אז לכן אתה מקבל 75~ מפני שיש ירידה של כ5%-10% בגלל ה-OH של מספר דברים.
אם היית מקבל 85 בבדיקת מהירות אזי המהירות סנכרון שלך הייתה כ91 מגה וזה כנראה כתוצאה מזה שאולי מספר אנשים התחברו לבזק אצלך בשכונה או אולי באמת היית בRA והסנכרון השתנה.
סנכרון מושפע מכל כך הרבה דברים אפילו מזג אוויר (לטובה ולרעה)
אבל כן הסנכרון שלך בעצם הוא הצוואר בקבוק שלך ולא משהו אחר.
הסנכרון שלך הוא 82 אז לכן אתה מקבל 75~ מפני שיש ירידה של כ5%-10% בגלל ה-OH של מספר דברים.
אם היית מקבל 85 בבדיקת מהירות אזי המהירות סנכרון שלך הייתה כ91 מגה וזה כנראה כתוצאה מזה שאולי מספר אנשים התחברו לבזק אצלך בשכונה או אולי באמת היית בRA והסנכרון השתנה.
אבל כן הסנכרון שלך בעצם הוא הצוואר בקבוק שלך ולא משהו אחר.
· הבנתי, תודה על ההסבר.Class889 כתב:אכן אתה לא על RATE ADAPTIVE יותר אבל אתה אכן נמצא בלי interleave או מה שנקרא בעצם fast path.
אבל כן הסנכרון שלך בעצם הוא הצוואר בקבוק שלך ולא משהו אחר....
תוכל להסביר לי מה הוא Fast path ואיך הוא שונה מ- RA? (ובנוסף איך זיהית שאני לא לא ב- RA)
לפי מספר חודשים היו לי בעיות של קפיצות פינגים, ולאחר שיחות עם בזק הם שמו לי RA זמני כדי לטפל בבעיה.
ה- RA לא פתר את הבעיה אבל הוא כן הוריד את הפינג. לאחר כמה ימים שהבעיה הסתדרה,
התקשרתי אליהם לבקש RA תמידי, והנציגה אמרה לי שזה אפשרי רק באישור שלהם ואישור שלי,
היא אמרה לי שיום ראשון על הבוקר (השיחה התבצעה ביום שישי או שבת אני כבר לא זוכר)
יצור איתי קשר אחראי ויסביר לי על ה- RA ויחבר אותי.
בפועל, אף אחד לא יצר איתי קשר כדי להסביר לי, אבל כן הפעילו לי את ה- RA.
עד כמה שאני יודע ה- RA בסה"כ מוריד פינגים לכן ככה גם בדקתי אם ה- RA פועל (ואני מבצע בדיקה כזו פעם בשבוע),
פשוט שולח פינג google.com ואם אני מקבל 5 (לעומת 16 שהיתי מקבל ללא) אז החשבתי את זה לתקין כביכול..
סורי על החפירה, זה היה צריך להיות תפקיד של בזק אבל הם לא ביצעו אותו
- Class889
-
- חבר מביא חבר

יש שני סוגי PATH ב-VDSL.
Fast Path לעומת זאת אין בו שום מנגון שכזה והוא פשוט מעביר את המידע AS IS ולכן לא נוצר שום דיליי.
Rate Adaptive בניגוד לקודמים לא קשור לתיקון שגיאות כלל אלא אומר שהמודם וה-MSAG בעצם ימצאו את הרוחב פס המקסימלי שהם יכולים לדבר בינהם מה שיגרום לסנכרון להיות "על הקצה" מבחינת יכולת רוחב פס.
מה שכן משותף בין Rate Adaptive ל-Fast Path הוא ש-Rate Adaptive בהכרח יגדיר את הקו שלך על Fast Path, ז"א ש-RA מבטל Interleave.
אך להיות ב-Fast Path לא אומר בהכרח שאתה על Rate Adaptive.
ה-UPLOAD על 5000 אצלך ולא על המקסימום או 9999 לכן אתה לא ב-Rate Adaptive.
בנוסף אין אצלך delay תחת "delay" וגם ה-Interleave Dept אצלך הוא 1 מה שאומר שזה כבוי לכן אתה ב-Fast Path.
הסיבה היחידה שאנשים מבקשים Rate Adaptive זה כי מלפני כמה שנים מצאתי שבעצם Rate Adaptive מגדיר את הקו על Fast Path ולבקש Fast Path הם לא ממש יודעים או יכולים להגדיר ומאז זה תפס תאוצה ואנשים מבקשים Rate Adaptive בשביל להוריד את הפינגים שלהם.
בזק לא רוצים לעשות זאת בגלל שיש דברים נוספים שמושפעים מזה אז לכן הם הגדירו אותך רק על Fast Path ולא על Rate Adaptive.
חג שמח!
- Interleave
- fast path
Fast Path לעומת זאת אין בו שום מנגון שכזה והוא פשוט מעביר את המידע AS IS ולכן לא נוצר שום דיליי.
Rate Adaptive בניגוד לקודמים לא קשור לתיקון שגיאות כלל אלא אומר שהמודם וה-MSAG בעצם ימצאו את הרוחב פס המקסימלי שהם יכולים לדבר בינהם מה שיגרום לסנכרון להיות "על הקצה" מבחינת יכולת רוחב פס.
מה שכן משותף בין Rate Adaptive ל-Fast Path הוא ש-Rate Adaptive בהכרח יגדיר את הקו שלך על Fast Path, ז"א ש-RA מבטל Interleave.
בנוסף אין אצלך delay תחת "delay" וגם ה-Interleave Dept אצלך הוא 1 מה שאומר שזה כבוי לכן אתה ב-Fast Path.
הסיבה היחידה שאנשים מבקשים Rate Adaptive זה כי מלפני כמה שנים מצאתי שבעצם Rate Adaptive מגדיר את הקו על Fast Path ולבקש Fast Path הם לא ממש יודעים או יכולים להגדיר ומאז זה תפס תאוצה ואנשים מבקשים Rate Adaptive בשביל להוריד את הפינגים שלהם.
בזק לא רוצים לעשות זאת בגלל שיש דברים נוספים שמושפעים מזה אז לכן הם הגדירו אותך רק על Fast Path ולא על Rate Adaptive.
חג שמח!
· תודה רבהClass889 כתב:יש שני סוגי PATH ב-VDSL.
- Interleave
- fast path
ב-Interleave בעצם יש מגנון שעוזר להפחית את הסיכוי לשגיאות בפאקטות ובמידה ויש הוא יוכל להתאושש מזה מהר על ידי זה שהוא משנה את הסידור של המידע באותה פאקטה ככה שבמידה ויש הפרעה בקו באותו רגע המודם או הMSAG יוכלו לדעת מה היה המידע אבל כתוצאה מזה הוא בעצם מחכה למלא את אותו פריים מה שבעצם תלוי ב"איכות" ה-interleave וגורם לתוספת בלייטנסי.
חג שמח!...