עזרה בבחירת סט רמקולים 5.1 - רסיבר Onkyo TX-NR646
-
Avishay1
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 389
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
שלום לכל המומחים : )
אשמח לקבל המלצות לסט רמקולים 5.1 למערכת קולנוע ביתי שישמעו בו סבבה ויתאים לתנאי השטח והרגלי הצפיה.
מדובר על סלון בגודל של בערך 3.5 מטר מרחק צפיה על 5 מטר רוחב (ומשם ממשיך חלל פתוח של עוד כמה מטרים עד למטבח)
שימושים: 90% סרטים וסדרות באיכות גבוהה, 10% מוסיקה.
בימים האחרונים קיבלתי את הרסיבר Onkyo TX-NR646 שקניתי מאמזון גרמניה ומעוניין להתאים לו רמקולים באיכות נחמדה.
בכמה מילים עלי, לא אודיופיל דגול, אבל אם כבר התפנקתי לאחרונה בטלוויזיה חדשה ורסיבר כניסה חביב, יהיה נחמד להשלים את החוויה ברמקולים מתאימים.
לא הגדרתי פורמלית מסגרת תקציב, אבל הכוונה להשאר באזור רמת הכניסה ועוד קצת.
לאור החוויה החיובית עם הרסיבר, עדיף מבחינתי לקנות באמזון.
שתי שאלות של מתחיל:
1. האם לאור העובדה שאני מצהיר על עצמי כלא אודיופיל,יש טעם ללכת לשמוע בחנות? האם אוכל למצוא בחנויות בארץ דברים שקיימים באמזון? (לשמוע בחנות ולהזמין באמזון)
2. האם יש הבדל משמעותי בין רמקולים רצפתיים לרמקולים תלויים?
אשמח לקבל המלצות לסט רמקולים 5.1 למערכת קולנוע ביתי שישמעו בו סבבה ויתאים לתנאי השטח והרגלי הצפיה.
מדובר על סלון בגודל של בערך 3.5 מטר מרחק צפיה על 5 מטר רוחב (ומשם ממשיך חלל פתוח של עוד כמה מטרים עד למטבח)
שימושים: 90% סרטים וסדרות באיכות גבוהה, 10% מוסיקה.
בימים האחרונים קיבלתי את הרסיבר Onkyo TX-NR646 שקניתי מאמזון גרמניה ומעוניין להתאים לו רמקולים באיכות נחמדה.
בכמה מילים עלי, לא אודיופיל דגול, אבל אם כבר התפנקתי לאחרונה בטלוויזיה חדשה ורסיבר כניסה חביב, יהיה נחמד להשלים את החוויה ברמקולים מתאימים.
לא הגדרתי פורמלית מסגרת תקציב, אבל הכוונה להשאר באזור רמת הכניסה ועוד קצת.
לאור החוויה החיובית עם הרסיבר, עדיף מבחינתי לקנות באמזון.
שתי שאלות של מתחיל:
1. האם לאור העובדה שאני מצהיר על עצמי כלא אודיופיל,יש טעם ללכת לשמוע בחנות? האם אוכל למצוא בחנויות בארץ דברים שקיימים באמזון? (לשמוע בחנות ולהזמין באמזון)
2. האם יש הבדל משמעותי בין רמקולים רצפתיים לרמקולים תלויים?
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4216
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
לדעתי בקולנוע ביתי ההבדל בין רמקולים גדולים לקטנים הוא פחות משמעותי מאשר בסטראו.
סט נחמד שרכשתי לחבר זה אונקיו סידרה 6 עם רמקולים של וורפידל שנקראים movie .מדובר בסט סטליטים עם סאב במחיר של כ3000 שקלים
סט נחמד שרכשתי לחבר זה אונקיו סידרה 6 עם רמקולים של וורפידל שנקראים movie .מדובר בסט סטליטים עם סאב במחיר של כ3000 שקלים
-
Avishay1
- חבר פעיל מאוד

עוד שאלה שצצה לאור קריאה פה בפורום.
האם כל סאב-וופר זקוק להזנת מתח או שיש כאלה שלא?
ראיתי מספר המלצות פה בפורום על Energy 5.1 Take Classic
http://www.amazon.com/gp/product/B00120 ... PDKIKX0DER
לא מצאתי בתיאור האם הסאב במקרה הזה צריך הזנת מתח? לא מצאתי את הפריט באתרי אמזון האירופיים, אלא רק באמזון ארה"ב ובמקרה הזה מן הסתם יש בעיה עם המתח השונה.
יש למישהו המלצה על סט 5.1 עם סאב שלא זקוק להזנת מתח או לחילופין עם סאב שזקוק אבל ניתן למצוא אותו באתרי אמזון האירופיים?
האם כל סאב-וופר זקוק להזנת מתח או שיש כאלה שלא?
ראיתי מספר המלצות פה בפורום על Energy 5.1 Take Classic
http://www.amazon.com/gp/product/B00120 ... PDKIKX0DER
לא מצאתי בתיאור האם הסאב במקרה הזה צריך הזנת מתח? לא מצאתי את הפריט באתרי אמזון האירופיים, אלא רק באמזון ארה"ב ובמקרה הזה מן הסתם יש בעיה עם המתח השונה.
יש למישהו המלצה על סט 5.1 עם סאב שלא זקוק להזנת מתח או לחילופין עם סאב שזקוק אבל ניתן למצוא אותו באתרי אמזון האירופיים?
אני רכשתי אונקיו 636 והבאתי לו את הסדרה החדשה של B&W S2 , זה לא זול אבל אם אתה רוצה משהו איכותי ושיהיה מעולה גם למוזיקה אני ממליץ בחום .
ה 646 זה כולל גם אטמוס נכון ? אם כן אתה לא רוצה גם זוג נוסף בשביל האטמוס ?
ה 646 זה כולל גם אטמוס נכון ? אם כן אתה לא רוצה גם זוג נוסף בשביל האטמוס ?
-
Avishay1
- חבר פעיל מאוד

רוצה מאודMosheShaby כתב:ה-646 זה כולל גם אטמוס נכון ? אם כן אתה לא רוצה גם זוג נוסף בשביל האטמוס ?...
נתחיל מסט 5.1, ננוח קצת, ונשדרג עוד (כבר שדרגתי לאחרונה לטלוויזיה "60, רסיבר חדש, NUC-HTPC, ועכשיו רמקולים)
-
Avishay1
- חבר פעיל מאוד

·guy877 כתב:יש לי כמה שאלות על הרסיבר,
כמה עלה לך הרסיבר מאמזון כולל משלוח ומיסוי?
נמכר עכשיו ב600יורו בלמזון פריים 540 יורו מאמזון גרמניה
כמה זמן משלוח?
אתה מרוצה ממנו?...
אמזון גרמניה, עלה לי כולל הכל (מכס, מיסים ומשלוח עד פתח הבית) 2950 ש"ח- הגיע תוך שבוע וחצי.
אני רואה שעכשיו המחיר ירד ל-2640 ש"ח (כולל הכל) אבל כנראה שאין במלאי, כי הם מציינים שמשלוח יתבצע תוך חודש עד חודשיים, תאריך משוער אחרון למשלוח 9 לאוקטובר.
עדיין לא יודע אם אני מרוצה, כי עוד לא הספקתי לקנות רמקולים. (אההממ... אהההממ... עזרה? מישהו?)
אבל סביר להניח שאני מרוצה, מכיוון שכאמור אני לא איזה אודיופיל דגול, חיפשתי רסיבר במחיר סביר ובעל תמיכה בפורמטים העיקריים להנות מצפיה בסרטים וסדרות באיכות שמע גבוהה, בלי להתפזר יותר מדי במחירים וברמה, קיבלתי המלצות טובות על המוצר מחבר שמבין יותר ממני בתחום, קראתי עליו ביקורות חיוביות, לי זה הספיק.
-
Avishay1
- חבר פעיל מאוד

·DanielGe כתב:רמת כניסה זה נושא אינדבדואלי מאוד. תנסה להגדיר תקציב מדויק יותר. כמו כן, האם אתה רוצה סט סטאלטים או סט רמקולים בתצורה הקלאסית שלהם (זוג רצפתיים, סנטר, וזוג מדפיים)?...
מה אני רוצה.. הכי הרבה בהכי מעט.
בוא נגיד שאם אתה לוחץ אותי עם הגב לקיר, התקציב הוא עד 3000 (מחיר ישראל. משמע, מחיר אמזון בערך 60% מזה) אלא אם כן תבוא ותגיד לי, צ'מע גבר במחיר הזה אתה יכול לקבל רק *** מוחלט. (מקווה שלא תגיד לי את זה)
אין לי העדפה (כרגע) לסטאליטים או תצורה קלאסית, לכן שאלתי בפוסט הראשון "האם יש הבדל משמעותי בין רמקולים רצפתיים לרמקולים תלויים?"
בקיצור, רוצה את הכי טוב שאוכל למצוא בתקציב הנתון, כאמור בעדיפות לקניה באמזון לאור החוויה החיובית בקניה של הרסיבר.
נראה לי שאני צנוע בדרישות.
בטח שיש הבדל בין רצפתיים לבין סאטלטים.
אני מאמין שבתקציב שציינת תוכל למצוא סט סטלטים מעולה מאמזון, סט רצפתי אני לא מאמין שיכנס במחיר הזה.
קח בחשבון שסאבוופר זה אחד המרכיבים העיקרים וחשובים בק״ב והוא בטח כלל מייקר את העסק.
חשבת אולי להתחיל בתצורה של 2.1? שני רצפתיים טובים וסאב ובעתיד להוסיף זוג אחוריים?
אני מאמין שבתקציב שציינת תוכל למצוא סט סטלטים מעולה מאמזון, סט רצפתי אני לא מאמין שיכנס במחיר הזה.
קח בחשבון שסאבוופר זה אחד המרכיבים העיקרים וחשובים בק״ב והוא בטח כלל מייקר את העסק.
חשבת אולי להתחיל בתצורה של 2.1? שני רצפתיים טובים וסאב ובעתיד להוסיף זוג אחוריים?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
הכלל היה היה, שליש רסיבר, שני שליש רמקולים.
תחשוב ככה - אפשר לקנות רמקולים ולחיות איתם 10 שנים. רסיבר - בד"כ מחליפים בעוד 4-5 שנים. (אם לא קודם).
תנסה למקסם.
רמקולים זה גם עולם ומלואו. אבל בתקציב הזה - לדעתי אם תזמין מהחברות הגדולות - לא תיפול. אפשר לשקול גם יד שנייה (למשל בסאב - שעלות המשלוח שלו גבוהה ובסה"כ נשמר היטב אצל רוב האנשים).
תחשוב ככה - אפשר לקנות רמקולים ולחיות איתם 10 שנים. רסיבר - בד"כ מחליפים בעוד 4-5 שנים. (אם לא קודם).
תנסה למקסם.
רמקולים זה גם עולם ומלואו. אבל בתקציב הזה - לדעתי אם תזמין מהחברות הגדולות - לא תיפול. אפשר לשקול גם יד שנייה (למשל בסאב - שעלות המשלוח שלו גבוהה ובסה"כ נשמר היטב אצל רוב האנשים).
-
Avishay1
- חבר פעיל מאוד

במסגרת שיטוטי באמזון ראיתי את הדגם הבא:
Harman Kardon HKTS 16BQ 5.1
http://www.amazon.com/gp/product/B00B8C ... TT9GHGRY0B
כולל מיסים (35.7% באתר רשות המיסים וגם לפי Buy2USA) ומשלוח דרך Buy2USA, יוצא $481 = ₪1861.
נראה לי כמו מחיר ממש טוב. והמותג, כמובן שמו הולך לפניו.
מן הסתם לא שמעתי את הרמקולים במו אוזני. וגם אם אשמע לא בטוח שאדע להגיד אם זה טוב יותר או פחות.
מה דעתכם?
Harman Kardon HKTS 16BQ 5.1
http://www.amazon.com/gp/product/B00B8C ... TT9GHGRY0B
כולל מיסים (35.7% באתר רשות המיסים וגם לפי Buy2USA) ומשלוח דרך Buy2USA, יוצא $481 = ₪1861.
נראה לי כמו מחיר ממש טוב. והמותג, כמובן שמו הולך לפניו.
מן הסתם לא שמעתי את הרמקולים במו אוזני. וגם אם אשמע לא בטוח שאדע להגיד אם זה טוב יותר או פחות.
מה דעתכם?
-
Avishay1
- חבר פעיל מאוד

·הם חישבו הכל במעמד הקניה, כולל הורדת המס הגרמני וחישוב המס בארץ.elad_so כתב:היי.
האם אתה יכול,לשלוח את שם המוכר מאמזון ששלח לך את הרסיבר לארץ.
בעבר ראיתי שאמזון חישבו את העלות הכוללת כולל הורדת המס הגרמני וחישוב המיסים והיום זה כבר לא קיים.
האם אמזון טיפלו בחישוב המיסים?...
זה המוכר שקניתי ממנו, אני רואה שכרגע הוא כבר לא שולח לישראל:
http://www.amazon.de/gp/product/B00XLJ5 ... ge_o00_s00
תנסה באמזון בריטניה, ספרד וכדו'.