בעיית קליטה בבניין חדש עידן
שלום,
עברנו לבניין חדש בכפר סבא שעל הגג יש אנטנה לקליטת טלוויזיה.
חיברתי את המחשב והדונגל שעבד לי מצויין בתל אביב עם אנטנה פנימית.
הדונגל מחובר לחיבור האנטנה ווידאתי שהכל מחובר מהדירה לקומה ומהקומה למגבר ולאנטנה בגג.
כשאני מריץ על תדרים 514 ו 538 אני מקבל signal quality די גבוה כ 80 אחוז
אבל signal strengh הוא 0.
על תדרים אחרים אני לא מקבל כלום אז אני מניח שאני כן מגיע לאנטנה אבל משהו לא בסדר.
מישהו יכול לייעץ מה לבדוק?יש לי גישה למגבר ולאנטנה
תודה רבה
עברנו לבניין חדש בכפר סבא שעל הגג יש אנטנה לקליטת טלוויזיה.
חיברתי את המחשב והדונגל שעבד לי מצויין בתל אביב עם אנטנה פנימית.
הדונגל מחובר לחיבור האנטנה ווידאתי שהכל מחובר מהדירה לקומה ומהקומה למגבר ולאנטנה בגג.
כשאני מריץ על תדרים 514 ו 538 אני מקבל signal quality די גבוה כ 80 אחוז
אבל signal strengh הוא 0.
על תדרים אחרים אני לא מקבל כלום אז אני מניח שאני כן מגיע לאנטנה אבל משהו לא בסדר.
מישהו יכול לייעץ מה לבדוק?יש לי גישה למגבר ולאנטנה
תודה רבה
אתה בטוח שהאנטנה על הגג מתאימה ל UHF ? (בדרך כלל אנטנה צרה וארוכה בניגוד לאנטנות ה VHF שבהן האלמנטים יותר ארוכים עקב התדר הנמוך יותר).
אתה בטוח שיש חיבור בין האנטנה והמגבר לשקע האנטנה בדירה ? אולי השקע מחובר לצלחת של YES ואתה איכשהו מקבל שאריות קליטה מהכבל עצמו.
אתה בטוח שיש חיבור בין האנטנה והמגבר לשקע האנטנה בדירה ? אולי השקע מחובר לצלחת של YES ואתה איכשהו מקבל שאריות קליטה מהכבל עצמו.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
הממ... אם ה-Quality גבוה ודווקא ה-Strength הוא אפס אז כנראה צריך להוסיף מגבר (או אולי המגבר הקיים לא תקין).
עדכון: צילמתי את כל הדרך מהאנטנה עד לדירה כי זה משגע אותי כבר. אשמח אם למישהו יש רעיון לפתרון
האנטנה מכוונת לדרום מזרח ויש גם אנטנה קטנה בצורת סהר. שתיהן נכנסות לכניסות של המגבר.
למגבר יש 2 OUT שלהבנתי כבר מביא תדרים מאוחדים משתי האנטנות. משם לשני מפצלי RF לקומות שלאחד מהם התחברתי ישירות לדירה.
התוצאה: signal quality גבוה ואין קליטה בכלל - רק בתדרים 514 ו538
התמונות:
האנטנה מכוונת לדרום מזרח ויש גם אנטנה קטנה בצורת סהר. שתיהן נכנסות לכניסות של המגבר.
למגבר יש 2 OUT שלהבנתי כבר מביא תדרים מאוחדים משתי האנטנות. משם לשני מפצלי RF לקומות שלאחד מהם התחברתי ישירות לדירה.
התוצאה: signal quality גבוה ואין קליטה בכלל - רק בתדרים 514 ו538
התמונות:
יש לך שם אחלה ציוד !!
מוזר לי מאד שאין קליטה.
האנטנה בצורת חצי סהר היא אנטנה לקליטת שידורי רדיו ב FM.
האנטנה הארוכה בראש התורן שמכוונת לדרום מזרח אמורה לקלוט את שידורי עידן פלוס מתחנת איתנים בירושלים שזהו משדר ראשי וחזק.
הקופסה הלבנה של ALCAD הינה מגבר תורן ומיקסר שממנו אמורים לצאת כבלי אנטנה אל השקעים בדירה.
לפי הלדים הירוקים ישנה אספקת מתח למגבר התורן.
ואז או שמאיזושהי סיבה הכבלים שהולכים פנימה לדירה לא מחוברים פיזית לשקעי האנטנה (עקב התעסקות של מתקין של הוט או יס) או שההגבר במגבר התורן מכוון למינימום ולכן ההגברה לא מספיקה בשביל קליטה.
יש במגבר חור קטן שכתוב לידו UHF. הייתי מנסה להכניס מברג דק ולסובב מאד בעדינות את הבורר לכיוון שמגביר את העוצמה, כלומר ימינה ואז לבדוק שוב את הקליטה.
בנוסף מומלץ לעקוב אחרי הכבלים שיוצאים מהמגבר, לאן הם הולכים, היכן הם מסתיימים והאם הם באמת מגיעים לשקעי האנטנה בבית.
בהצלחה.
מוזר לי מאד שאין קליטה.
האנטנה בצורת חצי סהר היא אנטנה לקליטת שידורי רדיו ב FM.
האנטנה הארוכה בראש התורן שמכוונת לדרום מזרח אמורה לקלוט את שידורי עידן פלוס מתחנת איתנים בירושלים שזהו משדר ראשי וחזק.
הקופסה הלבנה של ALCAD הינה מגבר תורן ומיקסר שממנו אמורים לצאת כבלי אנטנה אל השקעים בדירה.
לפי הלדים הירוקים ישנה אספקת מתח למגבר התורן.
ואז או שמאיזושהי סיבה הכבלים שהולכים פנימה לדירה לא מחוברים פיזית לשקעי האנטנה (עקב התעסקות של מתקין של הוט או יס) או שההגבר במגבר התורן מכוון למינימום ולכן ההגברה לא מספיקה בשביל קליטה.
יש במגבר חור קטן שכתוב לידו UHF. הייתי מנסה להכניס מברג דק ולסובב מאד בעדינות את הבורר לכיוון שמגביר את העוצמה, כלומר ימינה ואז לבדוק שוב את הקליטה.
בנוסף מומלץ לעקוב אחרי הכבלים שיוצאים מהמגבר, לאן הם הולכים, היכן הם מסתיימים והאם הם באמת מגיעים לשקעי האנטנה בבית.
בהצלחה.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

קודם כל זה אכן ציוד מרשים מאוד. אם מכוונים לדרום-מזרח מכפ"ס כנראה זה מכוון לאיתנים. אמורה להיות קליטה חלקה, לא ידועות תקלות עם המשדר שם. אם הבניין חדש אולי אפשר לבדוק האם הקבלן עדיין מחוייב לטפל בזה. בכל מקרה אם זאת תקלת אנטנה זה משהו שטכנאי אמור לפתור בזמן קצר ובזול.
תודה לכולכם. נראה לי שנפתרה התעלומה.
כשבאתי להעביר את הדונגל ללפטופ, הסתכלתי בתוך המתאם RF ל מיני MCX (אם אני לא טועה) וראיתי שהפין בפנים מעוך ונשבר.
מישהו יודע איפה קונים מתאם כזה? את הנוכחי הזמנתי מאיביי עם הדונגל
כשבאתי להעביר את הדונגל ללפטופ, הסתכלתי בתוך המתאם RF ל מיני MCX (אם אני לא טועה) וראיתי שהפין בפנים מעוך ונשבר.
מישהו יודע איפה קונים מתאם כזה? את הנוכחי הזמנתי מאיביי עם הדונגל
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אני לא רואה בעיה עם המתאם שבצילום, אבל אם ראית יותר טוב, אז אפשר לקנות כזה ב-5.70₪ כולל משלוח ב-ebay.