חברים הצילו,
המערכת כוללת כרגע את הרכיבים הבאים:
HTPC עם יציאת HDMI/SPDIF
anthem mxr 710
נגן בלו ריי עם פרה אמפ cambridge audio bd 752
קדמיים: (B&W 685 (BIAMP
סנטר: פוקאל
אחוריים: פוקאל Dome
סאב: פרדיים 8 אינטש אקטיבי
הכל התחיל לפני 3 חודשים כשקניתי את האנתאם. לא הייתי מרוצה, אז שידרגתי את הקדמיים שלי. ביצעתי כמה וכמה כיולים עם מערכת ה ARC2 שהיא כל כך מסובכת מבחינת התוצאות שהיא נותנת (גרפים והמון מספרים:)), עד שהזכירה לי תכנות בפסקל.
בגדול, באודיו רב ערוצי זה נשמע טוב, אבל לא ממש טוב.
מתי שמעתי טוב? פעם, לפני חצי שנה, היה לי מגבר של אימוטיבה, שחובר אנלוגית ל-5 יציאות של כרטיס קול ASUS XONAR ROG 7.1 (יושב בסלוט של PCI). אז זה היה טוב. בסטריאו, שמעתי נחמד מאד (ואפילו יותר טוב) עם IRDAC שחובר ל USB של המחשב.
כל זה חלף עבר לו, כשהסתבכתי עם המערכת הנוכחית. מכיון שאני לא מרוצה, רכשתי את הקמברידג' עליו קראתי גדולות ונצורות (מתחרה עם ה OPPO 105). חיברתי את ה HTPC בכבל HDMI ל HDMI של הקיימברידג' וממנו ל HDMI של האנתאם. אני לא שומע משהו חדש או מיוחד (שיחקתי עם ההגדרות ושידרתי LPCM וגם BITSTREAM). עשיתי ניסויים גם בחיבור של SPDIF ולא שמעתי הבדל. חיברתי סטריאו אנלוגי ב RCA מהקמברידג לאנתאם וגם זה לא נשמע מדהים אפילו אם המקור הוא FLAC.
חסרה לי הצלילות הטהורה הזו, שהיא עניין סובייקטיבי. השאלה שלי בסופו של דבר היא: האם חיבור של מגבר רב ערוצי לקמברייג' בחיבור אנלוגי (יש לו יציאות פרה אנלוגיות), תביא לביצועים מרשימים יותר, לאור כמות ה DAC שיושבת בתוכו והרמה האודיופאלית עליה מדברים במדיה האינטרנטית?
לו היה לי מגבר, לא הייתי שואל אלא מנסה, אבל בטרם רכישה, הייתי שמח לשמוע דעות.
תודה מראש לכל העונים.