כבר הרבה זמן רוצה לשדרג אחוריים (תקציב 5000+). כמה שאלות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #1 

כבר הרבה זמן שאני חושב לשדרג את הרמקולים האחוריים בני ה 10 שלי. בעיקר משיקולי העדפת תקציב זה נדחה אבל נראה לי שהגיע הזמן.
אני כרגע בעלים של PSB ALPHA B. במה קידמית של KLIPSH RF82 וסנטר של KLIPSH RC62. סאב של SUNFIRE TS-EQ10.
דבר ראשון, רציתי לדעת עד כמה רמקולים אחוריים יכולים לשנות הסאונד הכולל? קראתי לא מעט בעבר שעדיף להשאיר תקציב נמוך לאחוריים. האם זה נכון? האם זה היה איי פעם נכון?
עם הבמה הקידמית הנוכחית שלי, נראה שהכי כדאי ללכת על הקליפש הביפולאריים. הבעיה היא המיקום ביחס לקיר אחורי\חלון\דלת זכוכית למרפסת. האם לא חובה ביפולאריים? בגדול אני מעדיף לא להתעסק עם התקנה של זרועות חדשות. בלי קשר, אין יותר מידי לאן לשחק שם. בייחוד ברמקול השמאלי.
בקיצור, אשמח להערות והארות

תודה מראש
רמקול אחרוי שמאלי
 רמקול אחרוי שמאלי
רמקול אחרוי שמאלי
 רמקול אחרוי שמאלי
רמקול אחרוי ימני
 רמקול אחרוי ימני

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #2 

תראה, יש לנו סנטר וסאב דומים. האחורים שלי הם של קליפש וזה נראה שללא ספק הם יתאימו לך הכי הרבה,גם טונאלית וגם הפיזור יתאים יותר מרמקולים שיורים לכיוון אחד כמו אצלך. הבעיה היא שאני לא רואה איפה אתה יכול להתקין רמקולים בי פולאריים במרווח הצר שיש לך בין החלונות.
שורה תחתונה, ממליץ לך להסיט את התקציב לרכיב אחר במערכת, במידה ויש לך מקרן, אני הייתי מחליף את הסאב (svs?).
בהצלחה.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

את המקרן (PANASONIC 4000) ניתן לראות בהשתקפות בתמונה השניה אני אחליף מתישהו בקרוב במקרן תלת מימד.
את הסאב קניתי לפני שנה וחצי בלא מעט כסף ואני מרוצה עד הגג. לא חושב ש SVS יתן לי כל ךכהרבה יותר בתחום הזה. חוץ מזה צריך להתחשב בשכנים :). אם כבר הייתי מחליף את הבמה הקדמית אבל זה לא על הפרק כרגע. צריך תקציב של לפחות 20000 כדי להתחיל לדבר על שידרוג כזה.

אשמח לתגובות נוספות וגם לתשובות לשאלות שלי.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #4 

צודק, לא הבחנתי במקרן. ההצעה הגיעה מכיוון שנראה שאתה מחפש שינוי דרמטי ואני לא רואה אותו קורה בגלל העדר מקום,מה גם שציינת שאתה לא רוצה זרוע חדשה.
יש לך תקציב מכובד לאחוריים, אם אתה חושב שיש לך מקום הייתי ממשיך את הקו של קליפש.

נ.ב. ולגבי שינוי הסאונד הכולל לדעתי הם חשובים אבל פחות משאר חלקי המערכת.
מה חסר לך כרגע בסאונד?

wegabi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 590
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #5 

ההשקעה הטובה ביותר שתוכל לעשות היא כנראה באקוסטיקה, בטח במונחים של עלות תועלת.
כל הזגוגיות האלה לא עושות טוב לצליל.
עוד אופציה היא לחכות חצי שנה בערך עד שיגיעו לשוק המגברים החדשים שתומכים בפורמטים שהושקו השנה.
אז תוכל לחשוב על רמקולים בתקרה ושאר ירקות (לא ציינת איזה רסיבר ברשותך כרגע אבל ההתקדמות במערכות הכיול היא די מרשימה בשנים האחרונות)

soler
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 518
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #6 

מנסיוני, רמקולים בי פולריים לא יתאימו לך עקב המיקום הבעייתי

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7400
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #7 

תמיד האחוריים היו פחות חשובים . רמקול רקע.
Sony 1040
Monitor mass

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

avilior כתב:צודק, לא הבחנתי במקרן. ההצעה הגיעה מכיוון שנראה שאתה מחפש שינוי דרמטי ואני לא רואה אותו קורה בגלל העדר מקום,מה גם שציינת שאתה לא רוצה זרוע חדשה.
יש לך תקציב מכובד לאחוריים, אם אתה חושב שיש לך מקום הייתי ממשיך את הקו של קליפש.

נ.ב. ולגבי שינוי הסאונד הכולל לדעתי הם חשובים אבל פחות משאר חלקי המערכת.
מה חסר לך כרגע בסאונד?
...
· לא יודע אם חסר. רוצה לשדרג. יכול להיות שאחוריים לא יתנו לי כלום. יכול להיות שרעשי הרקע לא נשמעים מספיק ברור\חזק. בגלל זה חשבתי דווקא על אחוריים.
בלי קשר, ציינתי בעבר שאני שומע את צד ימין יותר חזק מצד שמאל. נכון לכרגע אני מאשים את הקדמיים והאקוסטיקה כאחד. לא את זה אני מחפש לתקן.
לא אמרתי שאני לא רוצה להתקין זרויות חדשות. אמרתי שאני מעדיף לא לגעת בזה. אם תציע פתרון של זרוע שתתן לי את היכולת לשים את הקליפש שם, אשקול זאת בחיוב (אחרי הכל אני גם מנורה בבית לא מחליף לבד :D).

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

wegabi כתב:ההשקעה הטובה ביותר שתוכל לעשות היא כנראה באקוסטיקה, בטח במונחים של עלות תועלת.
כל הזגוגיות האלה לא עושות טוב לצליל.
עוד אופציה היא לחכות חצי שנה בערך עד שיגיעו לשוק המגברים החדשים שתומכים בפורמטים שהושקו השנה.
אז תוכל לחשוב על רמקולים בתקרה ושאר ירקות (לא ציינת איזה רסיבר ברשותך כרגע אבל ההתקדמות במערכות הכיול היא די מרשימה בשנים האחרונות)
...
· זה סלון. אין כל כך אופציה לאקוסטיקה ותוך כדי להשאיר את זה כסלון. אני כרגע בעלים של yamaha rx-v3067. אני בטוח שיש התקדמות אבל לא ברור לי כמה רסיבר חדש באמת יתן לי שינוי כזה מהותי.

תודה

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

soler כתב:מנסיוני, רמקולים בי פולריים לא יתאימו לך עקב המיקום הבעייתי
...
· ורמקולים לא בי פולריים איכותיים בהרבה מהצ'יקמוקים שלי לא יתנו שום שינוי או שינוי מינורי?

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

עופרפולק כתב:תמיד האחוריים היו פחות חשובים . רמקול רקע.
...
· אז מה אתה אומר? שאפשר לשים שני רמקולי מחשב פשוטים ועם אקוסטיקה טובה יהיה לי צליל היקפי מספיק טוב?
יכול להיות. אם כך, אשכח משידרוג בקרוב ואכן אחסוך תקציב גדול לבמה קדמית רצינית יותר.

wegabi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

@kingikra
·
אין צורך להיסחף, אבל האחוריים הרבה פחות משפיעים מאשר כיול טוב וקוסמטיקה.
נסה, רק בשביל הניסוי, להגדיר את הקדמיים שלך כאחוריים ותבין כמה מעט אינפורמציה עוברת דרכם.
האחוריים שלך בסדר גמור בסה"כ, האקוסטיקה נראית בעייתית הרבה יותר.
אני לא מדבר על טיפול אקוסטי קיצוני, אבל עם קצת ניסוי וטעייה, ואולי קצת יעוץ מחבר פורום שמנסה בתחום, תוכל להשיג שיפור ניכר בכמה מאות שקלים, זה לא יהיה הבדל של יום ולילה, אבל עדיין מורגש.
נערך לאחרונה על ידי wegabi ב 04/08/2015 21:10, נערך פעם 1 בסך הכל.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

לא הבנתי?!?! "להגדיר את הקדמיים שלך כשחושבים ותבין כמה מעט אינפורמציה עוברת דרכם"

ניסיתי בעבר לתלות שמיכות צמר על החלונות. לא הרגשתי בשום הבדל. אני מניח שתמיד אפשר לשים וילונות אבל אני חושש שזה לא יוסיף כלום.

wegabi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

מצטער, זה האיות האוטומטי של המקלדת בטלפון....
הכוונה הייתה להגדיר את הקדמיים כאחוריים

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

זה לא ישמע קצת מוזר? אגב, לדעתי, ברוב שלבי הסרט, הקדמיים גם כשמוגדרים כקדמיים לא עושים כל כך הרבה. הם גם משמיעים המון קולות רקע כאשר הסנטר תופס את מרכז הבמה.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #16 

אני לא הייתי משקיע 5,000 ש"ח בשדרוג אחוריים.
שדרוג מהפנה 4000 שלך לסוני 50 ביד שנייה יעלה להערכתי לא הרבה יותר מ-5,000 ש"ח וזה יתרן לך שדרוג ששום החלפה של רמקולים לא תיתן (בטח לא אחוריים).
כמובן שזה אומר להמתין להזדמנות שתגיע לדעתי תוך מספר חודשים מועט (עם הגעת הדגמים החדשים) והייתי שומר את הכסף לטובת שדרוג כזה.
אופציה נוספת, במידה ואפשרית היא מעבר למסך מתיחה ו/או הגדלה של המסך.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

תודה
לא קונה יד שנייה (מחלת נפש. אין לי הסבר הגיוני אחר). תקציב למקרן הוא תקציב אחר. בבוא היום אקנה סוני 55 חדש או אפסון 9200 חדש.
מסך מתיחה זו באמת אופציה. מסך גדול יותר לא יכנס. כרגע יש 106.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #18 

מסך מתיחה 106" של גרנדוויו יעלה לך כ-5000 ש"ח.
אני לא יודע מה בדיוק איכות המסך הנוכחי שלך אבל אם הוא לא מסך מתיחה אני מעריך שיש לו תופעה של גלים ולכן הייתי בהחלט משקיע את הסכום בשדרוג שלו.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

idan309 כתב:מסך מתיחה 106" של גרנדוויו יעלה לך כ-5000 ש"ח.
אני לא יודע מה בדיוק איכות המסך הנוכחי שלך אבל אם הוא לא מסך מתיחה אני מעריך שיש לו תופעה של גלים ולכן הייתי בהחלט משקיע את הסכום בשדרוג שלו.
...
· יש לי מסך בן 6-7 של דראפר. איכות? אין לי מושג. אכן יש בו גלים ששיגעו אותי בהתחלה אבל סוג של התרגלתי. בכל מקרה תכננתי להחליף מסך כשאקנה את המקרן החדש. אולי אקדים את קנית המסך.
המסך הנוכחי תלוי על שני וווים שמחוברים לתקרה. האם המסך של גראנדוויו תלוי באותה הטכניקה? כלומר להוריד את הישן ולתלות את החדש במקומו?

תודה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”