בעיה ברסיבר sony str 2800

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
YairTal פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קיבלתי מחבר את הרסיבר sony str 2800, הוא עובד מצויין עם כניסת הטייפ והרדיו אבל הפונו עושה בעיות.
כאשר אני מחבר את הפטיפון, הוא עובד טוב כמה זמן ואז מתחיל להשמיע רעשים ופקים בצד אחד ואח"כ שניהם מושתקים עד שפותחים את החיבורים של הRCA של הפטיפון ונוגעים בחוט המרכזי של אחד מהצדדים. ואז הוא חוזר לחיים לעוד זמן לא ידוע ושוב אותו דבר...
אשמח לדעת האם יש מה לעשות ואם כן האם שווה את ההשקעה?

תודה!

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #2 

יש הארקה לפטיפון הזה וחיברת אותו למגבר ?
אם כן וחיברת , לפני שמאשימים את המגבר כדאי לבדוק את כבלי הRCA של הפטיפון שהם תקינים ואין איזה נתק .

YairTal פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אין הארקה וגם ברסיבר הישן שלי הוא עובד מצויין, והחלפתי את הראשים לפני חודש כך שבפטיפון כנראה אין בעיה.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #4 

האם לפטיפון כבל שלישי, "אדמה", נוסף על שני חיבורי ה-RCA? באיזה יצרן ודגם מדובר?

מדבריך (במידה והבנתי נכון), ניתן לשער שזוג שקעי ה-RCA עבור כניסת ה-Phono ברסיבר, הן שתקולות. ייתכן שהרסיבר נחבל פיזית באותו איזור והדבר השפיע על רציפות האות (הלחמות שניזוקו).

האם בדקת את הפטיפון עם הרסיבר הישן (כפי שתיארת) כעת, או בעבר?
כלומר, האם הבעיה היא בוודאות לא בפטיפון?

YairTal פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

כמו שכתבתי אין הארקה, הפטיפון עצמו הוא גנרי עם מדבקה של standart model 703
כעת, ולכן הבעיה לא בפטיפון...
נראה לי שלא הבנת נכון, אם אני נוגע בכבל עצמו (כאשר הוא חשוף כמובן) גם בלי להזיז במעט את הכניסה של הרסיבר, הוא מתקן לכמה זמן את הסאונד.
לכן לא נראה לי שזה קשור למגעים כי גם אם אני לא מזיז בכלל את הכניסות התופעה חוזרת על עצמה. (מחוסר נסיוני תקן אם אני טועה)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #6 

אין דבר כזה 'אין הארקה'. אולי היא חסרה, אולי לא רואים אותה משום שהיא באחד הערוצים. לא קיים 'אין'. זה הפטפון?

תמונה

YairTal פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

לא שמתי הארקה אבל לא ראיתי צורך לכך כי ברסיבר הישן הוא עובד מצויין, אולי אני טועה ואני צריך לחבר הארקה?
ולא זה פטיפון של חבר. מצורפת תמונה של הפטיפון שלי

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #8 

הפטפון הוא גרסת OEM של CEC BA-300. במקור יש לפטפון כבל שלישי להארקה. אם הוא חסר - חפש מאיפה הוא נתלש וחדש אותו.

tomyeshuah התייחס לאזור חיבורי ה-RCA בפונו של הסוני וגם אני חושב שזה הכיוון. יתכן והארקה הפנימית בחיבורי הפונו ניתקה. אם יש לך רב-מודד תוכל לוודא הארקה מהכניסות לשלדה. חטט קצת בפנים ובדוק באזור כניסות ה-RCA אם אין שם מגע רופף. בד"כ כלל קיים באזור הזה קבל קרמי קטן בין הכניסות לשלדה כדי לבודד RFI. ודא שהוא תקין. מעבר לזה - זה יכול להיות קשור להתנהגות של קבלים ישנים בפונו של הסוני. הכי קל לחבר לשם פטפון נוסף ולבדוק אם התוצאה זהה.

JD9002
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1371
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #9 

לפי התאור הראשוני שלך (רעשים ופקים = פיצפוצים ?) זה נראה גם כמו בעייה אפשרית בקדם מגבר. בעיית זליגה או דומה כך שבעת הכנסת "פולס" בעוצמה גבוהה (על ידי החדרת סיגנל HUM בנגיעה ביד ) גורמת לשינוי / תיקון לזמן מה. גורם אפשרי - קבל אלקטרוליטי או טרנזיסטור זולג. לדעתי בעיית אדמות כמו שמנתחים כאן הייתה גורמת להשמעת הרבה HUM.

האם תוכל לצרף הקלטה של הסאונד ואז אולי אפשר יהיה לאבחן בין "פיצפוצים", "HUM","קרחצ'ים","היסים" ודומיהם ואז יהיה עוד מידע רלוונטי לניתוח.

אופציה נוספת יחסית פשוטה לניתוח הבעייה - אם היא נגרמת או שלא על ידי הקדם מגבר - הינה על ידי הפעלת הקדם מגבר עם סימלוץ של ראש פטיפון מחובר - לא עם כניסות פתוחות אלא עם עומס דמה בכניסה על ידי חיבור נגדים בכניסות הפונו (ללא פטיפון) - במקביל כמובן.- נניח נגדים בטווח של 47K-100KOhm. אפשר גם להוסיף קבלים בטווח של 100pF-200pF. אם יש בעייה בקדם מגבר הרעשים, קרחצ'ים והיסים יישמעו.
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

YairTal פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

תודה לכל המגיבים, רק ביום שישי היה לי זמן לעבוד עליו והבעיה באמת במגבר אני אנסה לשחק איתו קצת ולראות איפה התקלה.
שבוע טוב!

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”