מיקום עדיף לראוטר
-
יוסריאן22
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 14
השבוע אנחנו אמורים להתקין בסלון ספריה חדשה ובה גם מקום לציוד המדיה וזו הזדמנות מבחינתי לבחון מחדש את מיקום הראוטר
עד כה הראוטר היה ממוקם בארון תקשורת שליד דלת הכניסה לבית.
במסגרת ההכנות להתקנת הספריה השחילו עבורי כבל (4 גידים) בין השקעים שמאחרי הטלוויזיה (במרכז הספריה) לבין ארון התקשורת. הכבל נועד לאפשר חיבור אינטרנט לממיר YES (נדרש ל-VOD) ולסטרימר (עד עכשיו היה מחובר באמצעות WIFI ואני מעדיף לחבר אותו לרשת באמצעות כבל), שממוקמים שניהם בספריה
להבנתי יש לי שתי אפשרויות:
1. להשאיר את הראוטר במקומו בארון התקשורת ולחבר את אחד המכשירים (ממיר/סטרימר) אליו באמצעות הכבל כחיבור רשת
2. להעביר את הראוטר לספריה ולהשתמש בכבל כדי לחבר בינו לבין נקודת התקשורת של בזק בארון התקשורת. יתרון- מאפשר חיבור של יותר ממכשיר אחד בו זמנית. חסרון- דורש שקע חשמל נוסף עבור הראוטר (השקעים מנוצלים כרגע לטלוויזיה, ממיר וסטרימר)
אשמח לשמוע דעתכם לגבי אפשרויות אלו או כל אפשרות אחרת
עד כה הראוטר היה ממוקם בארון תקשורת שליד דלת הכניסה לבית.
במסגרת ההכנות להתקנת הספריה השחילו עבורי כבל (4 גידים) בין השקעים שמאחרי הטלוויזיה (במרכז הספריה) לבין ארון התקשורת. הכבל נועד לאפשר חיבור אינטרנט לממיר YES (נדרש ל-VOD) ולסטרימר (עד עכשיו היה מחובר באמצעות WIFI ואני מעדיף לחבר אותו לרשת באמצעות כבל), שממוקמים שניהם בספריה
להבנתי יש לי שתי אפשרויות:
1. להשאיר את הראוטר במקומו בארון התקשורת ולחבר את אחד המכשירים (ממיר/סטרימר) אליו באמצעות הכבל כחיבור רשת
2. להעביר את הראוטר לספריה ולהשתמש בכבל כדי לחבר בינו לבין נקודת התקשורת של בזק בארון התקשורת. יתרון- מאפשר חיבור של יותר ממכשיר אחד בו זמנית. חסרון- דורש שקע חשמל נוסף עבור הראוטר (השקעים מנוצלים כרגע לטלוויזיה, ממיר וסטרימר)
אשמח לשמוע דעתכם לגבי אפשרויות אלו או כל אפשרות אחרת
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
כבל של 4 גידים הוא לא באמת כבל רשת ובמקרה הטוב ייתן מהירות 100Mb/s. בכבל רשת אמיתי יש 8 גידים. רצוי מאוד לא לחבר את הנתב לאינטרנט עם כבל כמו שלך, זה יפגע בביצועים של הרשת. תשאיר את הנתב בארון איפה שהוא היום.
אם אתה רוצה לחבר גם את הממיר וגם את הסטרימר לרשת בקו תקנה Switch פשוט.
אם אתה רוצה לחבר גם את הממיר וגם את הסטרימר לרשת בקו תקנה Switch פשוט.
- rm1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1589
בדוק קודם את סוג הכבל אם זה כחול לבן וכתום לבן יכול להיות שזה בכלל כבל טלפון ולא מתאים לרשת.
אם כן אתה יכול לקנות כבל רשת תקני לקשור לכבל הקיים ולמשוך במקומו.
אם כן אתה יכול לקנות כבל רשת תקני לקשור לכבל הקיים ולמשוך במקומו.
-
יוסריאן22
-
- חבר שרק התחיל

יכול לתת לי דוגמא למה אתה מתכוון?NegativeIQ כתב:אם אתה רוצה לחבר גם את הממיר וגם את הסטרימר לרשת בקו תקנה Switch פשוט....
במידה ואני מחליף את הכבל שהתקינו לי לכבל רשת תקני שווה להעביר את הנתב ממקומו?
-
יוסריאן22
-
- חבר שרק התחיל

תיקון- אחרי בדיקה של הכבל אני רואה שזה כבל עם שמונה גידיםNegativeIQ כתב:כבל של 4 גידים הוא לא באמת כבל רשת ובמקרה הטוב ייתן מהירות 100Mb/s. בכבל רשת אמיתי יש 8 גידים....
מצרף תמונה של הכבל
האם זה כבל רשת תקני?
·
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- rm1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1589
נראה כמו כבל טלפון רב גידי.
תבדוק אם רשום משהו לאורך הדופן של הכבל שיוכל לגלות משהו על מקורותיו.
תבדוק אם רשום משהו לאורך הדופן של הכבל שיוכל לגלות משהו על מקורותיו.
-
יוסריאן22
-
- חבר שרק התחיל

אני מבין שבכל מקרה אפשר לרכוש כבל רשת תקני ולהשחיל אותו בעזרת/במקום הכבל שכבר מותקן
מה שמחזיר אותי לשאלה המקורית- איזו אופציה עדיפה:
1. להשאיר את הראוטר בארון תקשורת ולהשחיל כבל רשת לסוויץ שיהיה בספריה
2. להעביר את הראוטר לספריה ולחבר אותו לנקודה של בזק בארון התקשורת בעזרת הכבל רשת
איזו מהאפשרויות עדיפות?
מה שמחזיר אותי לשאלה המקורית- איזו אופציה עדיפה:
1. להשאיר את הראוטר בארון תקשורת ולהשחיל כבל רשת לסוויץ שיהיה בספריה
2. להעביר את הראוטר לספריה ולחבר אותו לנקודה של בזק בארון התקשורת בעזרת הכבל רשת
איזו מהאפשרויות עדיפות?
- tbind
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 432
נראה לי שהשאלה המעניינת היא איזה מיקום יתן כיסוי טוב יותר לשאר הבית ואת זה קשה לנחש מהפרטים שנתת.
עקרונית אם אתה יכול להשיג ממישהו כבל רשת אתה גם יכול לעשות נסוי קצר ולראות בעצמך (בלי להשחיל בקיר).
עקרונית אם אתה יכול להשיג ממישהו כבל רשת אתה גם יכול לעשות נסוי קצר ולראות בעצמך (בלי להשחיל בקיר).