בדיוק על האתרים האלה גם אני התכוונתי . כמה תכנים אתה רואה שם מעל 15 גיגה ? לא הרבה . רוב הסרטים שם הם בין 4.5 גיגה ל-9 גיגה .
בהתחשב שזהו גם נפחו של סרט 480P רגיל שמוכנס ל-DVD5 או DVD-DL , איך ייתכן שהנפח נשאר ללא שינו כשמעלים את הרזולוציה ל-1080 ?
זה פשוט לא הגיוני !!!!
ziv_r כתב:יש 2 אתרים שאני מכיר שנוהגים כך:
HDBits
BiT-HDTV
אם מישהו ירצה המלצות לאתרי אינדקס של EMULE או אתרי הורדות למשחקים\מוזיקה - לא תרצה שיהיו כאן המלצות כאלה, נכון?
מסיבה זו לא ציינתי בהתחלה את שמות האתרים.
aloni ,
אני שמח מאוד לראות שאנחנו מתקדמים !!!!!
אז שנינו מסכימים שהרזולוציה נשמרת אבל ה-BIT RATE לא כי הוא יורד ביחס ישר עם נפח הסרט , כלומר ה-BIT RATE נמוך יותר מביא לאיכות פחות טובה .
אבל למעשה כשמורידים BIT RATE אנחנו מורידים איכות . האנרגיה הזו שהולך לאיבוד בגלל הורדת ה- BIT RATE הולכת ומתורגמת בצד השני של המשוואה לירידה באיכות !!!!
aloni כתב:
אני לא אמרתי שה- bit rate נשמר, ההיפך, הוא לא נשמר ומכאן ההבדל. אבל הרזולוציה כן נשמרת לכן זה HD.
מי אמר שמישהו עושה את זה on the fly?
ומה הטעם להדפיס כותרים של סרטים מעפנים ישנים? אני מניח שהם בוחרים סרטים שהם חושבים שיש להם סיכוי להמכר טוב בגלל עלות ההפקה (שלא מסתיימת בהמרה).
guy ,
כל מה שאני אומר זה שבדקתי את כל האפשרויות הקיימות :
1.סרט HD שנפחו כ-20 גיגה
2.אותו סרט HD אבל בנפח של כ-6 גיגה עם BITRATE נמוך יותר
3.אותו סרט בפורמט DVD , נפח 4.7 גיגה דרך OPPO .
ויזואלית , לא הבחנתי באיכות משופרת ( אולי שיפור של 10% ) בין אפשרות 2 ל-3 . כן יש הבדל בין 1 ל-3 , הבדל בולט לעין .
חגי קח משהו בחשבון. פס הרוחב של בלו ריי וHD DVD הוא (לכל סיבוב דיסק) 36mpbs שמתחלק לכמות הפריימים שמוצגת ולסאונד. חלק שמור לסאונד למקרה שאתה רוצה איכות כזאת או אחרת לסאונד מבלי לפגוע בצפייה שלך אבל המספר גבוה עדיין (או שמסובבים את הדיסק מהר יותר ואז יש יותר רוחב פס).
כיום שידורי הכבלים לא מסוגלים להעביר כל כך הרבה מידע ביציבות מובטחת ולכן כשהם משדרים את החומר הוא בBIT RATE פחות בהרבה. בעוד 10 שנים או יותר כשתחובר בחיבור אופטי שמבטיח לך את ה150mbps ומעלה אז הסרטים מהכבלים יראו זהים או יותר טוב.
מה שקידוד טוב יותר עושה זה לתת לך תמונה טובה יותר באותו רוחב פס ככה שבכבלים למשל, תתקבל תמונה משמעותית יותר טובה בMPEG4 מאשר בMPEG2. זה גם תלוי ברמת הקידוד (פעם MPEG2 לא היה מדהים, אבל היום התוצאות באמת מרהיבות. MPEG4 עוד לא הגיע למצב שאנחנו ממצאים את היכולות שלו) אבל זה קצת סוטה מהנושא.
רזולוציה גבוהה לא שווה לתמונה טובה יותר. למעשה, רזולוציה נמוכה יכולה להראות טוב יותר מגבוהה באותו הקידוד ובאותו שטח האיכסון. סרט HD ב6 ג'יגה לא יכיל מספיק פרטים בשביל להראות את היופי שברזולוציה גבוהה. ב16 ג'יגה ובקידוד של AVC התוצאה יותר טובה בעיקר כי הקידוד מקטין את התמונה ויש לך תמונה טובה יותר לכל פריים.
בקיצור - העברה מפילים יכולה להיות באיכויות שונות. רזולוציה זה פאקטור של כמות פיקסלים - אם כל פריים הוא בגודל של מגה בייט או 100 קילו בייט זה כמובן ישפיע על האיכות (אם נתעלם כמובן מזה שבשיטות מסויימות תמונה של מגה תראה הרבה יותר טוב מתמונה ששוקלת מגה בייט גם כן). לכן סרט ברזולוציה גבוהה מאוד יכול לשקול 50 ג'יגה, 20 ג'יגה ו6 ג'יגה בייטים.
ועפר, אם סרט הוא ברזולוציה של 4K זה לא אומר שהוא פי 16 יותר גדול? (רוחב גדול פי 4, גבוה פי 4, כלומר פי 16)
סרט HD יכול להיווצר ב-3 דרכים:
1. אם הסרט צולם במצלמה אנלוגית על פילים, אפשר לסרוק את הפילים בצורה דיגיטלית. איכות הסרט הדיגיטלי יהיה תוצאה של איכות הסריקה ואיכות הפילים. המסטר יהיה פילים, שכפול מסטר עלול לגרור ירידה באיכות ומאחר והמסטר מבוסס על חומר פיסי, הרי שהוא לא ישמר לעד.
2. אם הסרט צולם מראש במצלמה דיגיטלית, איכות התמונה כבר הוגבלה לאיכות המצלמה וצריך לקוות שאכן צילמו ב-HD. המסטר הוא קובץ סרט דיגיטלי וניתן לגבות אותו ללא איבוד איכות (למרות שכבר בעצם הצילום יש הגבלת איכות).
3. אם הסרט הוא אנימציה ממוחשבת, הרי שביצירת הסרט יצרו קובץ ווקטורי של תוכנת אנימציה. יצירת קובץ סרט עם פריימים של תנועות זה תהליך פשוט יחסית ואוטומטי של מחשב.. ניתן להזין למחשב כל רזולוציה רצויה והתמונה תהיה אידיאלית. מאחר וניתן להגדיל את הרזולוציה במקרה הזה לאינסוף, הרי שזה המקרה האופטימלי. הקובץ הווקטורי הוא בעצם המסטר וניתן לגבות אותו ללא איבוד איכות.
hagi כתב:guy ,
כל מה שאני אומר זה שבדקתי את כל האפשרויות הקיימות :
1.סרט HD שנפחו כ-20 גיגה
2.אותו סרט HD אבל בנפח של כ-6 גיגה עם BITRATE נמוך יותר
3.אותו סרט בפורמט DVD , נפח 4.7 גיגה דרך OPPO .
ויזואלית , לא הבחנתי באיכות משופרת ( אולי שיפור של 10% ) בין אפשרות 2 ל-3 . כן יש הבדל בין 1 ל-3 , הבדל בולט לעין .
guyezra כתב:hagi,
אני לא מבין לאן אתה חותר...
...
...
כמו שאמרו כאן, סרטי הHD שמופיעים באתרי הטורנטים לרוב מקובצים בפורמטי הH264\X264, שהם פורמטי כיווץ הרבה יותר חזקים מXVID למשל(שגם הוא הרבה יותר חזק מפורמט הדחיסה MPEG2 שבו משתמשים בסרטי הDVD), ולכן אפשר לשמור על איכות גבוהה גם אם הסרט לא לוקח 20 ג'יגה אלא רק 8. פשוט במקרה כזה צריך מחשב חזק שיעשה את הDECODING, לאומת זאת כאשר בDVD אין צורך במעבד חזק.
לגבי מה שאמרת על ההבדל בין 2 ל3, אז אני לא מאמין שבאמת עשית את ההשוואה הזאת. כי אם היית עושה אותה אז היית רואה שלמשל אפילו פרק של 45 דקות בקידוד X264 ברזולוצית 1280X720 יתן לך איכות תמונה שDVD בחיים לא יתן לך, וההבדל הוא משמעותי ביותר במקרה הגרוע, ושמיים וארץ במקרה הטוב.
רק בגלל שאתה לא רואה הבדל בין הקבצים השונים לא אומר שאין הבדל... אם אתה חושב שאין הבדל בין קובץ DIVX של 700M לבין קובץ TS בגודל 20G (למרות ששניהם באותו רזולוציה) אז אתה פשוט טועה.
על גבי מסך מתאים עם נגן מתאים יש הבדל. על מסך אחר או נגן לא מתאים שניהם יכולים בהחלט להיראות דומה...
מה שקובע את איכות התמונה זה שילוב בין ה-CODEC, הרזולוציה, ה-BITRATE, איכות המקור, איכות הנגן וסוג התצוגה. צריך רק אלמנט אחד במשוואה הזו שיהיה גרוע והתוצאה לא תהיה טובה.
לגבי תחנות הטלויזיה, אני ממש לא מבין מה הקשר. הרי משדרים HDTV כבר 5 שנים בארה"ב. HD DVD קיים רק כמה חודשים...
לפני זה היה DVHS... ספרת גם אותם?
כל הערוצים שמשדרים HDTV לא מקבלים את החומר על גבי HD DVD... הם מקבלים אותו על קלטות דיגיטליות מיוחדות...
לגבי סימן השאלה על כמות הסרטים ב-HD DVD. אכן המספר קטן ויש לזה כמה סיבות:
1. איכות התמונה בדיסקים HD DVD ו-BD היא טובה ממה שמצפים לראות בשידור טלויזיה ולכן הפיקוח על הקידוד הוא קפדני יותר ואיכותי יותר.
2. שיטת הקידוד שונה (HD DVD ו-BD כוללים כמה CODEC שונים).
3. צריך לארוז את החבילה מחדש (דיסק כזה כולל תוספים שונים, פיצ'רים שונים וכו') בעוד שסרט קולנוע פשוט לא צריך דבר מעבר לסרט עצמו.
שיהיה ברור. כל סרט עובר עריכה לכל גירסא שהוא מומר אליו. לאותו סרט יש גירסאות 4:3 ב-PAL, ב-16:9, אנמורפי, בגירסאת NTSC, דיגיטלי, אנלוגי, ל-DVHS, לקולנוע, לסרטים שמוצגים במטוסים, ל-MPEG2 (שידור כבלים/לווין/OTA ב-HDTV) וב-H264, ב-HD DVD (בכמה CODECS אפשריים) וב-BD...
בכל פעם שצריך, מוציאים את הסרט ויוצרים את זה מחדש...
עכשיו. תסביר לי צעד אחרי צעד מה הבעיה שאתה מנסה להצביע עליה ולמה אתה חותר, כי אני לא מצליח להבין את הטענה...
עפר אל תשכח כמובן את הדבר הכי חשוב לגבי כמות הסרטים. הפורמטים בני פחות משנה, איך אפשר לצפות להוציא את כל הסרטים ושכמות האנשים שקנו את המכשירים יקנו מספיק מכל סרט שזה יהיה רווחי?
כרגע מוציאים סרטים לאט בשביל לגרום לאנשים לקנות את הנגנים, ולאט לאט עוד סרטים נחשקים בשביל להשיג כמות מקסימלית של מכירות.