4K חסרון או ייתרון?
לפני רכישת מסך חדש (עד 50)
מרחק צפיה בין 2.5 ל 3 מטר.
בתקציב שלי נכנס הדגם הבא: LG UF690Y
מדובר במסך 4k ללא 3D שלא ממש מעניין אותי אגב גם הסמארט לא במיוחד מהסיבה שיחובר מדיה סנטר למסך.
מעניינת אותי איכות התמונה.
רציתי לדעת האם מדובר בחסרון לקחת מסך 4K להצגת תכנים שהם ברזולוציה נמוכה מה Native Resolution?
כי אני מבין שהמסך צריך להגדיל את התוכן לצפייה במסך מלא ... או שאני טועה?
מרחק צפיה בין 2.5 ל 3 מטר.
בתקציב שלי נכנס הדגם הבא: LG UF690Y
מדובר במסך 4k ללא 3D שלא ממש מעניין אותי אגב גם הסמארט לא במיוחד מהסיבה שיחובר מדיה סנטר למסך.
מעניינת אותי איכות התמונה.
רציתי לדעת האם מדובר בחסרון לקחת מסך 4K להצגת תכנים שהם ברזולוציה נמוכה מה Native Resolution?
כי אני מבין שהמסך צריך להגדיל את התוכן לצפייה במסך מלא ... או שאני טועה?
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
כמובן שהיתרון הוא היכולת להציג UHD למול החיסרון שזהו הnative resolution של המסך (עם כל המשתמע מכך). השאלה אם ההיתרון והעלות הנוספת בצידו גוברת על החיסרון. אנחנו כאן בדעה שאין תוכן ככה שהיתרון מתגמד מול החיסרון אבל כל יום שעובר מטה עוד קצת את הכף לטובת הUHD ולכן השאלה היא לכמה שנים המסך ועד כמה אתה הולך לצרוך UHD איכותי עם הפיכתו לזמין יותר. בשביל צפייה בתוכן לא איכותי לא נראה לי שחובה UHD גם בעתיד.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
דעתי בנושא היא -
אם אפשרי להתאפק ברכישת מסך ולסחוב עוד קצת - ממליץ לאנשים לחכות לשנת הדגם הבאה.
הדגמים של השנה נותנים תמורה גרועה מאד למחיר + אין בכלל תכנים זמינים וייקח עוד כמה חודשים עד שיצאו כאלה באופן שוטף.
הדגמים של השנה נותנים תמורה גרועה מאד למחיר + אין בכלל תכנים זמינים וייקח עוד כמה חודשים עד שיצאו כאלה באופן שוטף.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
תקן את הפילפס כניראה מדובר בתיקון זול של החלפת ספק כח
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

לדעתי, קח 55H6400 וגמור את הסיפור. לא חושב שיש מסך שעדיף ממנו כרגע למרחק והתקציב שלך.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
לפותח השרשור...
לדעתי חשוב שתבין שאין מסך עם איכות תמונה של הפיליפס 8404 במחיר שציינתה ,גם הסמסונג שהומלץ כאן 6400 הוא אחד המסכים הטובים במחיר של עד 6000 שקלים אבל עדיין קיים הבדל ענק באיכות התמונה (כפי שציינתה).
דגם 8404 הוא דגם מצויין וכדי לעלות ברמה או להשתוות תצטרך להוסיף עוד כמה אלפים
דגם 8404 הוא דגם מצויין וכדי לעלות ברמה או להשתוות תצטרך להוסיף עוד כמה אלפים
·בדיוק.jacko-il כתב:דעתי בנושא היא -
הדגמים של השנה נותנים תמורה גרועה מאד למחיר + אין בכלל תכנים זמינים וייקח עוד כמה חודשים עד שיצאו כאלה באופן שוטף....
רגע בוא נחפש פוסטים מלפני 10 שנים. אני מנחש שמה שיהיה כתוב שם זה האם כדאי לקנות 1080P כי 720P זה בטוח מספיק ולא רואים ממרחק כזה או כזה.
נו באמת...
·פה אני ממש לא מסכים. לטעמי ומנסיוני עם האישי עם ה6300 זה מסך ברמה נמוכה והסוני LCD שלי מלפני 8 שנים טובה יותר מבחינת תמונה. הדבר היחידי שאני אוהב בסמסונג (להפתעתי) זה הסמארט שחשבתי בעבר שלא תורם כלום אבל הוא הוכיח את עצמו כחשוב בשבילי...jacko-il כתב:לדעתי, קח 55H6400 וגמור את הסיפור. לא חושב שיש מסך שעדיף ממנו כרגע למרחק והתקציב שלך....
רב סרן-רועי קליין.
תודה, סוף סוף תגובה שלא קשורה ל 6400H...
בקצב הזה עוד ישנו את השם של האתר ל 6400Ht.co.il
אני אחפש איפה ניתן לראות את המסך הזה בתצוגה
elade כתב: " בקצב הזה עוד ישנו את השם של האתר ל 6400Ht.co.il..."
גם אני כמוך הרגשתי הרבה פעמים שיש כאן מעין "Buzzers" (מקדמי מכירות) של סמסונג H6400.
אפשר כבר מראש לנחש מי יכתוב (בפעם האינסופית) וגם מה יכתב בפוסט המתלהב והממליץ רק על H6400
או לחילופין אנשים שפעם אחרי פעם כותבים אותם דברים שליליים על מסך/חברה כחלק מרצון לפגוע בהם כי הם נפגעו.
חשוב לי לציין שלשבח מסך או להתריע על חברה ולהזהיר זה לגמרי לגיטימי !!!
אבל תאמינו שלא תמיד חזרה הרבה פעמים על אותם תכנים מעיד על אוביקטיביות.
לפעמים אתם משיגים את ההיפך.
אז חברה, תרגיעו קצת
גם אני כמוך הרגשתי הרבה פעמים שיש כאן מעין "Buzzers" (מקדמי מכירות) של סמסונג H6400.
אפשר כבר מראש לנחש מי יכתוב (בפעם האינסופית) וגם מה יכתב בפוסט המתלהב והממליץ רק על H6400
או לחילופין אנשים שפעם אחרי פעם כותבים אותם דברים שליליים על מסך/חברה כחלק מרצון לפגוע בהם כי הם נפגעו.
חשוב לי לציין שלשבח מסך או להתריע על חברה ולהזהיר זה לגמרי לגיטימי !!!
אבל תאמינו שלא תמיד חזרה הרבה פעמים על אותם תכנים מעיד על אוביקטיביות.
לפעמים אתם משיגים את ההיפך.
אז חברה, תרגיעו קצת
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
הסמסונג 7150 אופציה טובה מאוד למרות שלדעתי האישית הפיליפס 8404 נותנת תמנה טובה יותר
הפיליפס 8404 מ 2009 כבר לא משווקת יותר
יתכן וכל ההמלצות המתוחכמות לסמסונג 6400 שהוא דגם למכירה בכמויות למכנה משותף גדול כמו כוס קולה בינונית במיסעדות סובלים מעודף יחצנות
יתכן וכל ההמלצות המתוחכמות לסמסונג 6400 שהוא דגם למכירה בכמויות למכנה משותף גדול כמו כוס קולה בינונית במיסעדות סובלים מעודף יחצנות
רב סרן-רועי קליין.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

צאו מתיאוריות הקונספירציה שלכם. אין לזה קשר למציאות.
אני אחד מאלה שכמעט בכל המלצה שלי למסך 55 אינץ' סביב התקציב של 5-6 אלף מיד ממליץ על 55H6400. למה?
זה פשוט - לדעתי (ונכון רשמתי את זה בערך מליון פעם, אבל אני עדיין חושב כך) אין מסך שנותן תמורה טובה יותר לכסף בגודל/מחיר הזה. לא קיים בארץ. אם היינו בארה"ב רוב הסיכויים שההמלצות שלי היו דווקא על מסכים של VISIO שנותנים תמורה אדירה למחיר שלהם. (והם לא רעים כשלעצמם גם בלי השיקול הכלכלי). נטען כאן ובמספר מקומות אחרים שיש מסכים טובים יותר ממנו. ברור שיש. אין על זה בכלל ויכוח. השאלה היא כמה צריך להוסיף בשביל זה והאם ההיפרש באיכות לכאורה שווה את התוספת הזו? מסכים של סוני בקטגוריה של ה- H6400 עולים משהו כמו עוד 2000 ש"ח. מסכים של LG ופנסוניק גם עולים יותר וגם לא ממש הרשימו אותי באופן אישי. מנסיון שלי, מסכים מבוססי פאנל IPS לא מצליחים להרשים. לצפייה סתם בטלויזיה זה עוד בסדר גמור אבל לקולנוע ביתי לדעתי הם לא עושים את העבודה. (אגב, גם דגמים מסויימים של סוני בהם נעשה שימוש בפאנלי IPS כמעט תמיד נקטלו בביקורות)
55H6400 רחוק מלהיות ספינת דגל והוא כפי שצויין מספר פעמים מסך מסדרה בינונית. זה מסך שעושה הכל מהכל ובדרך כלל גם בצורה מעבר לסבירה. את זה אני קובע על סמך דעתי האישית והמאד סובייקטיבית וזה גם מגובה ביקורות עליו בחו"ל. לא מעט חברים שלי רכשו אותו וכולם מרוצים ממנו עד הגג ושמחים שקיבלו את ההמלצה עליו.
ורק לשם גילוי נאות ולמען הסר ספק:
אין לי קשר לאף גורם בענף. לא עסקי ולא אישי. אין לי באופן אישי H6400, יש לי בכלל מסך LG שבגדול אני די מרוצה ממנו למעט כמה חסרונות מהותיים לטעמי. אני לא מרוויח אגורה שחוקה מההמלצות שלי לחברים אחרים בפורום. את ההמלצות שלי אני נוטה לבסס על סמך נסיון בפועל עם מסך מסויים ו/או רשמים שלקחתי מביקורות שאני קורא בארץ ובחו"ל.
את חבר הפורום SONYES אני לא מכיר באופן אישי. אבל אני כן מכיר וזוכר את הסיפור שלו עם הפנסוניק 55AS670 אותה קנה לא כל כך מזמן. הוא כל כך התאכזב ממנה ומהתמונה שלה עד שהוא הלך וקנה עוד מסך חדש. המסך שהוא קנה הוא ה- 55H6400 ועל סמך זה שהוא מרוצה ממנו הוא ממליץ עליו גם לאחרים. לא על סמך כל מיני גחמות ואינטרסים שאני לא יודע מאיפה המצאתם אותם.
אחרי שכל זה נאמר - זה בהחלט לגיטימי שאדם מסויים הולך לתצוגה בחנות וממש לא מתרשם מהמסך. טעמו האישי וזכותו המלאה. חובתו אפילו להביע את דעתו ולומר שהוא לא אוהב בגלל X או Y. בשביל זה יש פורום.
אבל בין זה לזה שריבוי ההמלצות על המסך הנ"ל "מוגזמת" ומונעות על ידי כל מיני אינטרסים נסתרים? נו באמת עשו לי טובה. אתם נובחים על העץ הלא נכון.
אני אחד מאלה שכמעט בכל המלצה שלי למסך 55 אינץ' סביב התקציב של 5-6 אלף מיד ממליץ על 55H6400. למה?
זה פשוט - לדעתי (ונכון רשמתי את זה בערך מליון פעם, אבל אני עדיין חושב כך) אין מסך שנותן תמורה טובה יותר לכסף בגודל/מחיר הזה. לא קיים בארץ. אם היינו בארה"ב רוב הסיכויים שההמלצות שלי היו דווקא על מסכים של VISIO שנותנים תמורה אדירה למחיר שלהם. (והם לא רעים כשלעצמם גם בלי השיקול הכלכלי). נטען כאן ובמספר מקומות אחרים שיש מסכים טובים יותר ממנו. ברור שיש. אין על זה בכלל ויכוח. השאלה היא כמה צריך להוסיף בשביל זה והאם ההיפרש באיכות לכאורה שווה את התוספת הזו? מסכים של סוני בקטגוריה של ה- H6400 עולים משהו כמו עוד 2000 ש"ח. מסכים של LG ופנסוניק גם עולים יותר וגם לא ממש הרשימו אותי באופן אישי. מנסיון שלי, מסכים מבוססי פאנל IPS לא מצליחים להרשים. לצפייה סתם בטלויזיה זה עוד בסדר גמור אבל לקולנוע ביתי לדעתי הם לא עושים את העבודה. (אגב, גם דגמים מסויימים של סוני בהם נעשה שימוש בפאנלי IPS כמעט תמיד נקטלו בביקורות)
55H6400 רחוק מלהיות ספינת דגל והוא כפי שצויין מספר פעמים מסך מסדרה בינונית. זה מסך שעושה הכל מהכל ובדרך כלל גם בצורה מעבר לסבירה. את זה אני קובע על סמך דעתי האישית והמאד סובייקטיבית וזה גם מגובה ביקורות עליו בחו"ל. לא מעט חברים שלי רכשו אותו וכולם מרוצים ממנו עד הגג ושמחים שקיבלו את ההמלצה עליו.
ורק לשם גילוי נאות ולמען הסר ספק:
אין לי קשר לאף גורם בענף. לא עסקי ולא אישי. אין לי באופן אישי H6400, יש לי בכלל מסך LG שבגדול אני די מרוצה ממנו למעט כמה חסרונות מהותיים לטעמי. אני לא מרוויח אגורה שחוקה מההמלצות שלי לחברים אחרים בפורום. את ההמלצות שלי אני נוטה לבסס על סמך נסיון בפועל עם מסך מסויים ו/או רשמים שלקחתי מביקורות שאני קורא בארץ ובחו"ל.
את חבר הפורום SONYES אני לא מכיר באופן אישי. אבל אני כן מכיר וזוכר את הסיפור שלו עם הפנסוניק 55AS670 אותה קנה לא כל כך מזמן. הוא כל כך התאכזב ממנה ומהתמונה שלה עד שהוא הלך וקנה עוד מסך חדש. המסך שהוא קנה הוא ה- 55H6400 ועל סמך זה שהוא מרוצה ממנו הוא ממליץ עליו גם לאחרים. לא על סמך כל מיני גחמות ואינטרסים שאני לא יודע מאיפה המצאתם אותם.
אחרי שכל זה נאמר - זה בהחלט לגיטימי שאדם מסויים הולך לתצוגה בחנות וממש לא מתרשם מהמסך. טעמו האישי וזכותו המלאה. חובתו אפילו להביע את דעתו ולומר שהוא לא אוהב בגלל X או Y. בשביל זה יש פורום.
אבל בין זה לזה שריבוי ההמלצות על המסך הנ"ל "מוגזמת" ומונעות על ידי כל מיני אינטרסים נסתרים? נו באמת עשו לי טובה. אתם נובחים על העץ הלא נכון.