כיצד להמנע ממניפולציות של מוכרים בחנויות ?
אני מניח שכולם מבינים שבחנויות שונות למוכרים שונים יש אינטרס למכור מוצר X על פני מוצר Y .
בעת בחירת רכיב אודיו (אולי גם וידאו) החלק החשוב הוא ההשוואה בין מספר מוצרים.
כאשר אחד כמוני, חסר ניסיון מגיע לחנות לשם בחירה והשוואת המוצר (נניח בתחום האודיו) המוכר המנוסה יכול בנקל על ידי מניפולציות שונות להשפיע על ההחלטה שלי "מה נשמע יותר טוב".
ברור שהדרך הטובה ביותר לנטרל השפעות או מניפולציות של מוכר היא על ידי בחינת הציוד בבית בנחת אבל לא תמיד זה אפשרי / מעשי.
לכן נא עזרתכם מניסיונכם כיצד להמנע ממניפולציות של מוכרים ?
טיפים לגביבחינת ציוד אודיו שייתכן ומובנים מאליהם ומניסיוני הדל:
להקפיד שעוצמת הקול תהיה זהה בעת השוואה המוצרים השונים (באופן טבעי נוטים להעדיף את מה שנשמע יותר חזק)
להקפיד שבהגברה לא תהיה השפעת על אופי הצליל - כפתורי ה"טרבל" או ה"בס" או ה"לאודנס" ודומיהם שיהיו מנוטרלים או במצב אפס.
יש עוד הרבה מן הסתם - כל טיפ נוסף יתקבל בברכה (גם אלו המובנים מאליהם)
שלמה
בעת בחירת רכיב אודיו (אולי גם וידאו) החלק החשוב הוא ההשוואה בין מספר מוצרים.
כאשר אחד כמוני, חסר ניסיון מגיע לחנות לשם בחירה והשוואת המוצר (נניח בתחום האודיו) המוכר המנוסה יכול בנקל על ידי מניפולציות שונות להשפיע על ההחלטה שלי "מה נשמע יותר טוב".
ברור שהדרך הטובה ביותר לנטרל השפעות או מניפולציות של מוכר היא על ידי בחינת הציוד בבית בנחת אבל לא תמיד זה אפשרי / מעשי.
לכן נא עזרתכם מניסיונכם כיצד להמנע ממניפולציות של מוכרים ?
טיפים לגביבחינת ציוד אודיו שייתכן ומובנים מאליהם ומניסיוני הדל:
להקפיד שעוצמת הקול תהיה זהה בעת השוואה המוצרים השונים (באופן טבעי נוטים להעדיף את מה שנשמע יותר חזק)
להקפיד שבהגברה לא תהיה השפעת על אופי הצליל - כפתורי ה"טרבל" או ה"בס" או ה"לאודנס" ודומיהם שיהיו מנוטרלים או במצב אפס.
יש עוד הרבה מן הסתם - כל טיפ נוסף יתקבל בברכה (גם אלו המובנים מאליהם)
שלמה
לבוא עם דיסקים מוכרים עם מבחר מוסיקה מגוון מהבית ולא לתת למוכר להרשים עם מוסיקת "בום בום" שיכולה להשמע מצויין גם על רמקולים לא איכותיים.
לא להלחץ עם הצהרות "המחיר הזה תקף רק לעכשיו": אם אתם לא שלמים עם הרמקול, לכו הביתה ותחשבו על זה.
לא להלחץ עם הצהרות "המחיר הזה תקף רק לעכשיו": אם אתם לא שלמים עם הרמקול, לכו הביתה ותחשבו על זה.
ליאור
כמו שליאור אמרLiorC כתב:לבוא עם דיסקים מוכרים עם מבחר מוסיקה מגוון מהבית ולא לתת למוכר להרשים עם מוסיקת "בום בום" שיכולה להשמע מצויין גם על רמקולים לא איכותיים.
לא להלחץ עם הצהרות "המחיר הזה תקף רק לעכשיו": אם אתם לא שלמים עם הרמקול, לכו הביתה ותחשבו על זה....
אני חושב שלא כדי לקנות בלחץ - לחזור הביתה לחשוב קצת, לכתוב כאן ולקבל תגובות ...
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
אחת הסיבות שהאתר הוקם זה בכדי לתת לאנשים דרך לברר אם טענה של סוחר כזה או אחר היא רלוונטית.
- efib
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 12395
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
עצות לבדיקות עצמם:
חשוב שההבדל בין סטאפ אחד למישנהו
לא יהיה עם שוני של יותר ממשתנה אחד.
גם שאתה הולך לשמוע במקום אחר, תנסה להגיע לסטאפ כימעט זהה למה ששמעת.
תנסה למשוך ולבדוק היטב כל סטאפ ולשמוע היטב ולנסות לזכור רגעים מסוימים.
לא לעבור במהירות בין סטאפים.
ליאור הזכיר, לבוא עם מוסיקה מוכרת.
עצות לתקשורת עם המוכר:
להמנע מלהקשיב לעצות חינם שהוא נותן.
להמנע מתשבוחות שהוא נותן על סטאפ כלשהו - "איזה יופי שומעים..."
חשוב שההבדל בין סטאפ אחד למישנהו
לא יהיה עם שוני של יותר ממשתנה אחד.
גם שאתה הולך לשמוע במקום אחר, תנסה להגיע לסטאפ כימעט זהה למה ששמעת.
תנסה למשוך ולבדוק היטב כל סטאפ ולשמוע היטב ולנסות לזכור רגעים מסוימים.
לא לעבור במהירות בין סטאפים.
ליאור הזכיר, לבוא עם מוסיקה מוכרת.
עצות לתקשורת עם המוכר:
להמנע מלהקשיב לעצות חינם שהוא נותן.
להמנע מתשבוחות שהוא נותן על סטאפ כלשהו - "איזה יופי שומעים..."
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים
פאשיסטים
אוסיף את ה0.02 סנט שלי
לקרוא הרבה מאמרים בנושא בפורומים כמו אלו ולא לבוא על עיוור , אם אפשר לבוא עם חבר שמבין עוד יותר טוב
ואם אתה או חברך מבינים בתחום אחרי שתי תשובות של המוכר אתה מבין אם הוא מבין בתחום או שהוא עוד כוכב שמת לתקוע לך מוצר ואין לו מושג ממהחיים שלו בכלל .
להשתדל לא לקנות בפעם הראשונה (למרות שזה מדגדג באצבעות) שמעת ?אהבת ? לך תישן על זה תבוא יום אחר עדיין תאהב תקנה .
תמיד תשמע סטאפים מכל הרמות גם אלו שהם פי חמש מהתקציב שלך סתם שיהיה לך רפרנס להשוואה מול הסטאפ הרצוי ואולי תשים לב שאינך מבדיל בין רמקול של 15000 לשל 3000 וסתם חראם על הכסף ,
שבת שלום
אלון
לקרוא הרבה מאמרים בנושא בפורומים כמו אלו ולא לבוא על עיוור , אם אפשר לבוא עם חבר שמבין עוד יותר טוב
ואם אתה או חברך מבינים בתחום אחרי שתי תשובות של המוכר אתה מבין אם הוא מבין בתחום או שהוא עוד כוכב שמת לתקוע לך מוצר ואין לו מושג ממהחיים שלו בכלל .
להשתדל לא לקנות בפעם הראשונה (למרות שזה מדגדג באצבעות) שמעת ?אהבת ? לך תישן על זה תבוא יום אחר עדיין תאהב תקנה .
תמיד תשמע סטאפים מכל הרמות גם אלו שהם פי חמש מהתקציב שלך סתם שיהיה לך רפרנס להשוואה מול הסטאפ הרצוי ואולי תשים לב שאינך מבדיל בין רמקול של 15000 לשל 3000 וסתם חראם על הכסף ,
שבת שלום
אלון
- keyser
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 264 פעמים
הרבה פעמים קורה שמקשטים חדר סטריאו בכל מיני פוסטרים ומדבקות של מותג מסויים, והפלא ופלא המוכר גם ממליץ לך מכל המוצרים דווקא את המוצר הזה = 2 אופציות:
א. המוכר ממש מאמין בכל מאודו במוצר הזה- ואז אפשר פשוט לשאול אותנו כאן אם באמת יש בסיס לזה.
ב. יש עמלה מיוחדת או תחרות מסויימת על המותג.
(ואני מכיר את 2 האופציות מקרוב)
א. המוכר ממש מאמין בכל מאודו במוצר הזה- ואז אפשר פשוט לשאול אותנו כאן אם באמת יש בסיס לזה.
ב. יש עמלה מיוחדת או תחרות מסויימת על המותג.
(ואני מכיר את 2 האופציות מקרוב)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני מסכים ולא מסכים עם חלק מהטענות כאן.
1. למה לא להעדיף סטאפ מסויים, אפילו שהטרבל והבאס שונו? אם זה נשמע טוב יותר, אז מה הבעיה?
2. שינוי של יותר ממשתנה אחד בסטאפ - שוב, נניח שאני מחפש מערכת שלמה ומשמיעים לי רמקול ומגבר שמתאים לו ואח"כ רמקול אחק עם מגבר אחר שמתאים לזה? מה עדיף? שיישנו רק את הרמקול כשהמגבר לא מתאים לשניהם?
אני חושב שהדבר הכי חשוב היא המקצועיות וההגינות של החנות/מוכר. אם זו המוכר הוגן ורוצה את הטוב ביותר עבורך וגם עבורו, הוא יירצה שתהיה מרוצה מהרכישה מתוך ראיה עתידית שתחזור אליו ותמליץ לחבריך.
סוחר שרואה לנגד עיניו רק את הרווח המיידי של מוצר מסויים, על חשבון, זה שאולי תרגיש ש"נדפקת" הוא סוחר רע מאוד וימיו יהיו ספורים (אלא אם יש הרבה מאוד פראיירים שרק המחיר מעניין אותם).
אצלי ההרגשה שהמוכר באמת חפץ בטובתי ע"ח עוד שני ש"ח רווח, חשובים לי יותר מאשר "המחיר הכי טוב שיכולתי להוציא".
איך מגלים סוחרים כאלה? ובכן, הרבה אינטואיציה וכמובן רשמים מקונים אחרים כמו דיעות בפורום הזה.
1. למה לא להעדיף סטאפ מסויים, אפילו שהטרבל והבאס שונו? אם זה נשמע טוב יותר, אז מה הבעיה?
2. שינוי של יותר ממשתנה אחד בסטאפ - שוב, נניח שאני מחפש מערכת שלמה ומשמיעים לי רמקול ומגבר שמתאים לו ואח"כ רמקול אחק עם מגבר אחר שמתאים לזה? מה עדיף? שיישנו רק את הרמקול כשהמגבר לא מתאים לשניהם?
אני חושב שהדבר הכי חשוב היא המקצועיות וההגינות של החנות/מוכר. אם זו המוכר הוגן ורוצה את הטוב ביותר עבורך וגם עבורו, הוא יירצה שתהיה מרוצה מהרכישה מתוך ראיה עתידית שתחזור אליו ותמליץ לחבריך.
סוחר שרואה לנגד עיניו רק את הרווח המיידי של מוצר מסויים, על חשבון, זה שאולי תרגיש ש"נדפקת" הוא סוחר רע מאוד וימיו יהיו ספורים (אלא אם יש הרבה מאוד פראיירים שרק המחיר מעניין אותם).
אצלי ההרגשה שהמוכר באמת חפץ בטובתי ע"ח עוד שני ש"ח רווח, חשובים לי יותר מאשר "המחיר הכי טוב שיכולתי להוציא".
איך מגלים סוחרים כאלה? ובכן, הרבה אינטואיציה וכמובן רשמים מקונים אחרים כמו דיעות בפורום הזה.
- efib
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 12395
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני יכול להבין טענה זו, רק אם אני קונה מע' שלמה (לפחות רמקולים + מגבר)MartinHSabag כתב: 2. שינוי של יותר ממשתנה אחד בסטאפ - שוב, נניח שאני מחפש מערכת שלמה ומשמיעים לי רמקול ומגבר שמתאים לו ואח"כ רמקול אחק עם מגבר אחר שמתאים לזה? מה עדיף? שיישנו רק את הרמקול כשהמגבר לא מתאים לשניהם?...
אך לעיתים (לא יודע לגבי אחוזים
הקניה היא רק חלק אחד מסוים, נניח... רק רמקולים.
אז אם יש הבדל בין שמיעת סטאפ אחד למישנהו
אז לא תדע מי השפיע על השוני וכיצד.
מאוד מסכיםMartinHSabag כתב: אני חושב שהדבר הכי חשוב היא המקצועיות וההגינות של החנות/מוכר. אם זו המוכר הוגן ורוצה את הטוב ביותר עבורך וגם עבורו, הוא יירצה שתהיה מרוצה מהרכישה מתוך ראיה עתידית שתחזור אליו ותמליץ לחבריך....
אך... כמה קשה למצוא (ליפול על) אחד כזה
האם זה הזמן להזכיר לך את הביטוי העממי...MartinHSabag כתב: סוחר שרואה לנגד עיניו רק את הרווח המיידי של מוצר מסויים, על חשבון, זה שאולי תרגיש ש"נדפקת" הוא סוחר רע מאוד וימיו יהיו ספורים (אלא אם יש הרבה מאוד פראיירים שרק המחיר מעניין אותם).
איך מגלים סוחרים כאלה? ובכן, הרבה אינטואיציה וכמובן רשמים מקונים אחרים כמו דיעות בפורום הזה....
פריארים לא מתים, אלא מתחלפים
לצערי, סוחרים כאלה ישנם לא מעט
והם בהחלט מחזיקים מעמד.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אני חושב שאם אתה מחפש רמקולים ולא משנים לך בהתאמה את המגבר, אתה חוטא למטרה, שכן, נניח ששמעת רמקול מאוד נציל עם מגבר שפופרות בעל וואטים בודדים ואח"כ אתה רוצה לשמוע רמקול אחר שהוא קשה מאוד ודורש המון כח כדי לזוז, איזה 200W לערוץ מינימום, מה אז? לא לשנות את ה"משתנה" של ההגברה? או שתינעל בגלל אותו רמקול ראשון, ברמקוליפ נצילים בלבד?
אפשר למצוא סוחרים הוגנים ותפקידנו כאן, הוא לעודד אותם ולהוקיע את אלו שלא.
אני טוען שאפשר לשקר לחלק מהאנשים חלק מהזמן, אבל לא לכל האנשים כל הזמן ולכן זה ייפגע בהם בסופו של דבר.
אפשר למצוא סוחרים הוגנים ותפקידנו כאן, הוא לעודד אותם ולהוקיע את אלו שלא.
אני טוען שאפשר לשקר לחלק מהאנשים חלק מהזמן, אבל לא לכל האנשים כל הזמן ולכן זה ייפגע בהם בסופו של דבר.
מרטין
סוחר יכול להיות הגון ועדיין לכוון ולהשפיע עלייך שתרכוש מוצר שעליו יש לו יותר רווח בונוס או מה שלא יהיה. השפעת הסוחר על הדיוטות בתחום וחסרי ניסיון בהאזנה למערכות רבות היא מכרעת.
עם כל הכבוד לפורום ויש כבוד (ולא בציניות) ככל שמדובר בהמלצות על סוחר כזה או אחר הפורום משתדל להיות פוליטיקאלי קורקט - לשמור על דיפלומטיות. דרך אגב לדעתי הפורום פועל נכון בשוק כה מצומצם כמו שקיים בארצנו שבו כולם מכירים את כולם.
אשמח לעוד טיפים מעשיים שיש בהם לעזור לרוכש חסר הניסיון.
שלמה
סוחר יכול להיות הגון ועדיין לכוון ולהשפיע עלייך שתרכוש מוצר שעליו יש לו יותר רווח בונוס או מה שלא יהיה. השפעת הסוחר על הדיוטות בתחום וחסרי ניסיון בהאזנה למערכות רבות היא מכרעת.
עם כל הכבוד לפורום ויש כבוד (ולא בציניות) ככל שמדובר בהמלצות על סוחר כזה או אחר הפורום משתדל להיות פוליטיקאלי קורקט - לשמור על דיפלומטיות. דרך אגב לדעתי הפורום פועל נכון בשוק כה מצומצם כמו שקיים בארצנו שבו כולם מכירים את כולם.
אשמח לעוד טיפים מעשיים שיש בהם לעזור לרוכש חסר הניסיון.
שלמה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מצטער, זה לא מתיישב אצלי ביחד.סוחר יכול להיות הגון ועדיין לכוון ולהשפיע עלייך שתרכוש מוצר שעליו יש לו יותר רווח בונוס או מה שלא יהיה. השפעת הסוחר על הדיוטות בתחום וחסרי ניסיון בהאזנה למערכות רבות היא מכרעת....
אם הוא דוחף אותך למוצר עם יותר רווח וזה לא המוצר שהכי מתאים לך, אז לא, הוא לא עשה את הכי טוב עבורך.
אם הוא כן נתן לך את הפתרון הכי טוב בשבילך והוא גם הרויח בדרך - מצויין !
עד כמה שהסוחר ירצה ליהות הוגן ולעזור לך, הוא תמיד ימליץ על סחורה שלו ולא של אחרים.
בגלל זה צריך לקחת בערבון מוגבל את ההמלצות של עוסקים בתחום לגבי מיכשור שהם מוכרים.
מקרה יוצא דופן יהיה להתיעץ על נושא או מכשיר שיאן לו בכלל.
בגלל זה צריך לקחת בערבון מוגבל את ההמלצות של עוסקים בתחום לגבי מיכשור שהם מוכרים.
מקרה יוצא דופן יהיה להתיעץ על נושא או מכשיר שיאן לו בכלל.
מרטיו,MartinHSabag כתב:מצטער, זה לא מתיישב אצלי ביחד.סוחר יכול להיות הגון ועדיין לכוון ולהשפיע עלייך שתרכוש מוצר שעליו יש לו יותר רווח בונוס או מה שלא יהיה. השפעת הסוחר על הדיוטות בתחום וחסרי ניסיון בהאזנה למערכות רבות היא מכרעת....
אם הוא דוחף אותך למוצר עם יותר רווח וזה לא המוצר שהכי מתאים לך, אז לא, הוא לא עשה את הכי טוב עבורך.
אם הוא כן נתן לך את הפתרון הכי טוב בשבילך והוא גם הרויח בדרך - מצויין !...
אני חושב שאתה קצת קיצוני או לא מציאותי.
כמה מילים על אינטרסים והגינות. לכולם יש אינטרסים וזה טבעי ולגיטימי. בן אדם סביר (צרכן במקרה שלנו) צריך להיות מודע לאינטרסים של אחרים ולקחת אותם בחשבון.
חוסר הגינות זה כבר משהו אחר - זה חוסר יושר בידיעה שאתה פוגע בזולת.
אם אתה נכנס לחנות אל תצפה שהמוכר ימליץ לך ללכת לקנות מוצרים בחנות אחרת. זה לא פוגע בהגינות שלו לנסות ולמכור מה שיש אצלו ואף להמליץ על הסחורה שיותר רווחית לו.
חוסר הגינות יהיה למשל לשקר לך , ללכלך על מתחריו (גם בשקר) וכו.
אתה כצרכן צריך לקחת את זה בחשבון ולא לקנות לפי מה שהמוכר אמר שנשמע יותר טוב.
הסוחר גם לא באמת יכול לדעת מה טוב בשבילך, זה אתה צריך לדעת.
אגב, סוחר נורמלי גם ישמח למכור לך ציוד אחר מחנותו, אחרת למה הוא מחזיק אותו בכלל.
משה
- keyser
- עוסק בתחום

הי שלמהKOOKE כתב:סוחר יכול להיות הגון ועדיין לכוון ולהשפיע עלייך שתרכוש מוצר שעליו יש לו יותר רווח בונוס או מה שלא יהיה. השפעת הסוחר על הדיוטות בתחום וחסרי ניסיון בהאזנה למערכות רבות היא מכרעת....
סתם דוגמא היפוטתית (או שלא).
אם אני מוכר בחנות ובא אלי לקוח שאומר לי "אני מעוניין לקנות מסך 42 לסלון, אבל לא מבין בזה כלום. התקציב שלי 8,500. מה לקנות".
עכשיו אני מאמין גדול באופן אישי במוצר X , אבל אני לא מוכר אותו אצלי משיקולים כאלה או אחרים. מה שאעשה, אמליץ על מוצר Y שהוא לדעתי הבא בתור אחרי מוצר X . מה שיצא זה שהלקוח לא קיבל את הכי טוב עבורו, אלא את ה- SECEND BEST - וגם זה במידה והייתי נדיב במיוחד.
עכשיו סתם לצורך הניסוי- לך ל-5 חנויות של רשתות גדולות שונות, ותגיד למוכר : אני צופה כל הזמן בשידורי טלויזיה, רואה אולי פעם בשבוע-שבועיים סרט בDVD . מה עדיף LCD 42 או פלזמה 42 בתקציב 10K " - מסקרן אותי לדעת מה יגידו לך. (אני כבר ניסיתי).
- keyser
- עוסק בתחום

בהמשך לדברי moco -
אם אותו לקוח שאני ציינתי - המוכר ימליץ על Y כי אין לו את X ,
והלקוח בכל זאת ישאל על X - מה המוכר יגיד לו ? "כן, זה טוב יותר! " ?
אז זהו- שמוכרים שהם גם אומנים במכירה- יצליחו למכור את מוצר Y מבלי לגרוע ולו במאומה ממוצר X.
אבל כמה כאלה כבר יש ?
אם אותו לקוח שאני ציינתי - המוכר ימליץ על Y כי אין לו את X ,
והלקוח בכל זאת ישאל על X - מה המוכר יגיד לו ? "כן, זה טוב יותר! " ?
אז זהו- שמוכרים שהם גם אומנים במכירה- יצליחו למכור את מוצר Y מבלי לגרוע ולו במאומה ממוצר X.
אבל כמה כאלה כבר יש ?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
איפה כתבתי שהסוחר אמור להמליץ על חנויות אחרות ? (אגב, דבר שנתקלתי בו לא פעם ולא פעמיים באירלנד)
אני דיברתי על המלצה מתוך מה שכן יש לו במצאי, אבל, אני אישית, אם לא היה לי משהו שמתאים לאותו לקוח ואני יודע שיש אותו למישהו אחר, כן הייתי ממליץ לו על חנות מתחרה.
אולי הפסדתי את הקניה הזו, אבל אני חושב שהרווחתי אותו בסיבוב שני או שלישי....
זו הפילוסופיה שלי בכל מקרה. כך אני נוהג בחברה שאני עובד בה וכך הייתי נוהג לו הייתי עוסק בתחום שלנו.
אני דיברתי על המלצה מתוך מה שכן יש לו במצאי, אבל, אני אישית, אם לא היה לי משהו שמתאים לאותו לקוח ואני יודע שיש אותו למישהו אחר, כן הייתי ממליץ לו על חנות מתחרה.
אולי הפסדתי את הקניה הזו, אבל אני חושב שהרווחתי אותו בסיבוב שני או שלישי....
זו הפילוסופיה שלי בכל מקרה. כך אני נוהג בחברה שאני עובד בה וכך הייתי נוהג לו הייתי עוסק בתחום שלנו.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
אגב, נתקלתי כבר בארץ בחנויות שכאשר הלקוח רצה לרכוש מוצר ספציפי מהחנות אבל החנות לא החזיקה מוצרים של היבואן הזה - היא שלחה אותו לחנות אחרת ששם יש את המוצרים הללו!
גם במקרה מסויים שאני מכיר, הם פשוט רכשו את המוצר מהחנות השניה (סוג של שיתוף פעולה בין חנויות שאמורות להתחרות זו בזו!).
גם במקרה מסויים שאני מכיר, הם פשוט רכשו את המוצר מהחנות השניה (סוג של שיתוף פעולה בין חנויות שאמורות להתחרות זו בזו!).
- keyser
- עוסק בתחום

ראיתי את זה קורה לא מעטoferlaor כתב:גם במקרה מסויים שאני מכיר, הם פשוט רכשו את המוצר מהחנות השניה (סוג של שיתוף פעולה בין חנויות שאמורות להתחרות זו בזו!)....
בהחלט מחווה יפה בין סוחרים.