היי בשעה טובה מכרתי את הקוויקמיל אניטה שהייתה שלי, מפאת חוסר מקום במטבח החדש הוחלט כי המכונה הבאה תהיה קטנה מהקודמת ולכן אני מכוון למגרש של מכונות הסינגל בוילר, ראיתי שתי מועמדות ראויות:
1. ecm classika 2 PID
2. bazzera unica
אני נוטה יותר לכיוון הקלאסיקה אך הייתי שמח לשמוע את דעת המומחים לפני רכישה.
לא ראיתי ואני לא מכיר את הECM, אבל את היוניקה ראיתי והיתי מאוד מופתע.
זו מכונה שמצד אחד אתה אומר "פאק, למה היא עולה כל כך הרבה אם אין בה אפילו בקרת מילוי מיכל". ואז אתה רואה אותה מכינה קפה, את הגודל שלה, ואתה מבין שאתה מקבל בחבילה שבגודל של סילביה (עומק היא יותר עמוקה, אבל רוחב היא כמעט כמו הסילביה) מכונת קפה שיודעת להוציא אספרסו בליגה של הגדולים. אספרסו ברמה ללא פשרות.
ובקשר להקצפה? הלחץ שם חזק מאוד, ואפילו יותר מדי חזק - צריך להתרגל.
אין לי יוניקה.
היתי אצל מוטי מספר פעמים והתרשמתי אצלו מהיוניקה שהוא קנה.
1. מוטי טוען שלוקח לה כ10 דקות להתחמם, למיטב זכרוני. אל תשכח שמדובר על מכונה עם דוד קטן יחסית וגוף חימום חזק מאוד. מה שמאפשר לה להתחמם מאוד מהר ביחס לכל מכונות הHX שאנו מכירים.
2. לא נכנסתי לעומק האם הדוד בלחץ גבוה יחסית או לא, ממה שאני זוכר הלחץ היה 1.3 בר ועוצמת הסטימר היתה חזקה מזו שיש לי אפילו בג'יוליה. גם כפיר וגם מוטי טוענים שהסטימר אפילו קצת חזק מדי וכדאי להחליץ את הפיה ל-4 חורים.
3. מה שמעיק ביוניקה, אבל כנראה שמתרגלים, זה שאין בקרת מילוי מיכל. אתה לוחץ על כפתור, מחכה עד שהדוד יתמלא (אתה שומע שהמשאבה לא מצליחה יותר למלא אותו) ואז סוגר. כשאתה רוצה להוציא קיטור לשם הקצפה, צריך לרוקן טיפה את המיכל (כדי שיהיה מקום לאדים\קיטור). מנגד, לאספרסו היא מאוד נוחה לדעתי, וה PID הופך אותה למאוד יציבה. ממה שאני זוכר תוך מספר שניות היא מתייצבת אחרי כל כוס וכוס.
אני מאוד אהבתי שהיא קומפקטית.
אם היתי רוצה להחליף למכונה קטנה יותר מהג'יוליה שיש לי היום, כנראה שהיתי הולך על היוניקה.
לחץ דוד בהקצפה נקבע גם באמצעות ה PID שקובע את הטמפרטורה. אני עובד עם ערך הדיפולט שלהם 110, (בערך 1.4 אטמוספרות), שנותן בהחלט הקצפה אינטנסיבית. ההתחממות של הדוד מהירה מאוד, אבל בכל זאת לוקח זמן עד שהראש הכבד מתחמם.
·