כמה בעיות עם RPi2
אני לא הייתי בטוח אם זה שייך לדיון של החבילה של TheWiz או לא, אז פתחתי על זה דיון חדש לייתר ביטחון.
עשיתי התקנה נקיה על המכשיר שלי (שקיבלתי אתמול בסה"כ) עם OpenElec 5.95.3.
את ההתקנה עשיתי לפי המדריך הזה.
נכנסתי רק כדי לראות שזה עובד תקין, התקנתי את החבליה של TheWiz, ולאחר שהמכשיר עשה ריסט למרבה הפתעתי, שפת הסקין ברירת המחדל היה עדיין באנגלית.
כבר ראיתי הרבה תופעות "מוזרות" בקודי, אז לא התרשמתי במיוחד, אבל לאחר שהמכשיר לא היה עסוק הרבה זמן והשומך מסך הופעל, הסקין חזר שוב להיות באנגלית.
לאחר שהחזרתי אותו שוב לעברית, 2-5 לאחר מכן המכשיר פשוט נתקע והייתי צריך לעשות לו ריסט ידני.
כאן כבר התחלתי ממש לחשוש, מפני שלאחר הריסט המכשיר אתחל את עצמו 4-6 (ב-loop) פעמים עד שהיה מוכן להיכנס לתפריט הראשי.
נתתי לו עוד צ'אנס לראות מה קורה לאחר שהוא נכנס לשומר מסך, והתקלה קרתה שוב, רק שהפעם גם הכיול של המסך חזר לברירת המחדל והייתי צריך לכייל אותו מחדש והריסטים חזרו בלופים של 6-7 מחזורים.
אני באמת שלא מבין למה זה קורה, ואשמח לכל עזרה שרק אוכל לקבל.
העלתי גם קובץ log .
עשיתי התקנה נקיה על המכשיר שלי (שקיבלתי אתמול בסה"כ) עם OpenElec 5.95.3.
את ההתקנה עשיתי לפי המדריך הזה.
נכנסתי רק כדי לראות שזה עובד תקין, התקנתי את החבליה של TheWiz, ולאחר שהמכשיר עשה ריסט למרבה הפתעתי, שפת הסקין ברירת המחדל היה עדיין באנגלית.
כבר ראיתי הרבה תופעות "מוזרות" בקודי, אז לא התרשמתי במיוחד, אבל לאחר שהמכשיר לא היה עסוק הרבה זמן והשומך מסך הופעל, הסקין חזר שוב להיות באנגלית.
לאחר שהחזרתי אותו שוב לעברית, 2-5 לאחר מכן המכשיר פשוט נתקע והייתי צריך לעשות לו ריסט ידני.
כאן כבר התחלתי ממש לחשוש, מפני שלאחר הריסט המכשיר אתחל את עצמו 4-6 (ב-loop) פעמים עד שהיה מוכן להיכנס לתפריט הראשי.
נתתי לו עוד צ'אנס לראות מה קורה לאחר שהוא נכנס לשומר מסך, והתקלה קרתה שוב, רק שהפעם גם הכיול של המסך חזר לברירת המחדל והייתי צריך לכייל אותו מחדש והריסטים חזרו בלופים של 6-7 מחזורים.
אני באמת שלא מבין למה זה קורה, ואשמח לכל עזרה שרק אוכל לקבל.
העלתי גם קובץ log .
אם ככה אני אנסה לעבוד עם 5.0.8, קצת מיאש כי הבנתי שחלק מהתוספים של הקוסם לא עובדים שם טוב כל כך.
@lyor
·באופן אישי אני ממליץ לך לא ללכת על החבילות המוכנות מראש... התנסיתי איתם רבות ולא הפסיקו לצוץ להם בעיות..
עד שחבר בפורום יעץ לי את מה שאני איעץ לך עכשיו... לך על התקנה נקייה ואל תתקין חבילות מוכנות....
לגבי עברית... פשוט לך להגדרות ושנה שם את הפונט ומערכי מקלדת לעברית...
לגבי הסרטים... תתקין נינבורה ותן לה לסרוק לך... או שפשוט תתקין GENESIS ומשם תוסיף...
אבל אל תתקין חבילות מוכנות... משום מה צצות כל מני בעיות לא מוגדרות
·באופן אישי אני ממליץ לך לא ללכת על החבילות המוכנות מראש... התנסיתי איתם רבות ולא הפסיקו לצוץ להם בעיות..
עד שחבר בפורום יעץ לי את מה שאני איעץ לך עכשיו... לך על התקנה נקייה ואל תתקין חבילות מוכנות....
לגבי עברית... פשוט לך להגדרות ושנה שם את הפונט ומערכי מקלדת לעברית...
לגבי הסרטים... תתקין נינבורה ותן לה לסרוק לך... או שפשוט תתקין GENESIS ומשם תוסיף...
אבל אל תתקין חבילות מוכנות... משום מה צצות כל מני בעיות לא מוגדרות
אוקי, אני בנתיים אנסה לשנמך ל5.0.8 (נקי) ולהתקין הכל ידנית.
אני יעדכן אם הבעיות האלו יחזרו שוב.
אני יעדכן אם הבעיות האלו יחזרו שוב.
התקנתי את גירסת 5.0.8 ורק הפעלתי את המכשיר ועברתי את מסכי ההפעלה הראשונית, ואז שיניתי את השפה לעברית.
לאחר מכן נתתי למכשיר להישאר דלוק ולא עשיתי איתו דבר במשך 10 דקות בערך (למקרה ששכחתי לציין, גם בפעם הקודמת, אני כיביתי את הטלוויזיה בזמן הזה)
שהזזתי שוב את העכבר, שוב כל הפונט חזר להיות באנגלית בדיוק כמו מקודם.
אחר כך התקנתי רק את התוספת שנותנת להעלות לוגים.
בבקשה .
למישהו יש שמץ למה זה קורה? אני כבר אובד עצות.
עדכון: שמתי לב שהוא נכנס במצב "שומך מסך" כשאני מזיז את העבר הטלוויזיה נדלקת (מעולם לא ראיתי שזה קורה באף מכשיר שהתקנתי עליו KODI), וכמה שניות לאחר מכן הפונט מתחלף לאנגלית.
לאחר מכן נתתי למכשיר להישאר דלוק ולא עשיתי איתו דבר במשך 10 דקות בערך (למקרה ששכחתי לציין, גם בפעם הקודמת, אני כיביתי את הטלוויזיה בזמן הזה)
שהזזתי שוב את העכבר, שוב כל הפונט חזר להיות באנגלית בדיוק כמו מקודם.
אחר כך התקנתי רק את התוספת שנותנת להעלות לוגים.
בבקשה .
למישהו יש שמץ למה זה קורה? אני כבר אובד עצות.
עדכון: שמתי לב שהוא נכנס במצב "שומך מסך" כשאני מזיז את העבר הטלוויזיה נדלקת (מעולם לא ראיתי שזה קורה באף מכשיר שהתקנתי עליו KODI), וכמה שניות לאחר מכן הפונט מתחלף לאנגלית.
@lyor
·כן זה אמור להיות UK...
אבל תבדוק בכל זאת רשום על המכשיר...
בכל מקרה אני רואה שיש לך הרבה ניסיון עם קודי...
אני הזמנתי את הפאי 2 שלי מעליאקספרס תוצרת UK... נכון לעכשיו אין לי בעיות איתו... על עברית והכל טוב...
אני יכול לשער שאו שיש איזה פאק במכשיר (סיכוי נמוך לדעתי אבל תמיד יש פאקים בייצור)
וההשערה השנייה אולי תנסה להחליף SD... אחרת... אני לא רואה שום סיבה שזה ייקרה...
אם עדיין לא עובד... נסה לעשות ככה:
כנס אל OE תוריד את הקובץ המתאים לPI... תתקין על הSD... תשנה את השפה בפאי ישר איך שאתה נכנס....
ותן לזה רגע לעבוד ותגיד מה קורה...
·כן זה אמור להיות UK...
אני הזמנתי את הפאי 2 שלי מעליאקספרס תוצרת UK... נכון לעכשיו אין לי בעיות איתו... על עברית והכל טוב...
אני יכול לשער שאו שיש איזה פאק במכשיר (סיכוי נמוך לדעתי אבל תמיד יש פאקים בייצור)
כנס אל OE תוריד את הקובץ המתאים לPI... תתקין על הSD... תשנה את השפה בפאי ישר איך שאתה נכנס....
ותן לזה רגע לעבוד ותגיד מה קורה...
·בדקתי מה כתוב על הלוח של המכשיר עצמו, וזה באמת מUK.Shay283 כתב:@lyor
·כן זה אמור להיות UK...
ותן לזה רגע לעבוד ותגיד מה קורה......
מה הכוונה ב"כנס אל OE תוריד את הקובץ המתאים לPI... תתקין על הSD... תשנה את השפה בפאי ישר איך שאתה נכנס....
ותן לזה רגע לעבוד ותגיד מה קורה..."???
תוכל קצת לפרט יותר למה התכוונת?
@yonik
·אני מניח שאתה מתייחס לבעית הדלקת המסך שלי בפרט.
מה שכתבת במפורש לא נמצא שם בכלל, אבל אם התכוונת ל"השתמש בהגדרות שפת מסך טלוויזיה" אז אתה יכול לראות שכרגע הוא כבוי (והוא גם היה כבוי כאשר נכנסתי לשם).
1. https://i.imgur.com/Fm0zqi3.jpg
2. https://i.imgur.com/k896aRq.jpg
אולי אבל זה קורה בגלל "מכשירים שיודלקו בעת הפעלת kodi"?
·אני מניח שאתה מתייחס לבעית הדלקת המסך שלי בפרט.
מה שכתבת במפורש לא נמצא שם בכלל, אבל אם התכוונת ל"השתמש בהגדרות שפת מסך טלוויזיה" אז אתה יכול לראות שכרגע הוא כבוי (והוא גם היה כבוי כאשר נכנסתי לשם).
1. https://i.imgur.com/Fm0zqi3.jpg
2. https://i.imgur.com/k896aRq.jpg
אולי אבל זה קורה בגלל "מכשירים שיודלקו בעת הפעלת kodi"?
@yonik
·אז ככה, לחתי על האופציה הראשונה בCEC ("פעיל") ועכשיו אני מאמין שהוא כבוי כמו שביקשת.
השארתי את המכשיר דולק לאיזה 5 דקות בערך בזמן שהטלוויזיה מכובת.
נסיתי להזיז את העכבר, אבל הטלוויזיה נדלקה בכל זאת (מרגיז
).
אבל יש גם חדשות טובות, מסיבה כלשהי השפה לא השתנתה לי עכשיו...
לא ממש הבנתי למה התכוונת ב"עברית בהגדרות הטלויזיה", אם התכוונת לתפריט של הטלוויזיה עצמה, אז אל חשש, היא ישנה מדי שיהיה לה עברית במערכת.
·אז ככה, לחתי על האופציה הראשונה בCEC ("פעיל") ועכשיו אני מאמין שהוא כבוי כמו שביקשת.
השארתי את המכשיר דולק לאיזה 5 דקות בערך בזמן שהטלוויזיה מכובת.
נסיתי להזיז את העכבר, אבל הטלוויזיה נדלקה בכל זאת (מרגיז
אבל יש גם חדשות טובות, מסיבה כלשהי השפה לא השתנתה לי עכשיו...
לא ממש הבנתי למה התכוונת ב"עברית בהגדרות הטלויזיה", אם התכוונת לתפריט של הטלוויזיה עצמה, אז אל חשש, היא ישנה מדי שיהיה לה עברית במערכת.
אולי כדאי לבטל cec גם בצד הטלויזיה ?
חפש בהגדרות הטלויזיה את האופציה הזו,יש פה רשימה של כיצד קרוי הפיצר במספר יצרנים מוכרים
http://www.howtogeek.com/207186/how-to- ... ou-should/
חפש בהגדרות הטלויזיה את האופציה הזו,יש פה רשימה של כיצד קרוי הפיצר במספר יצרנים מוכרים
http://www.howtogeek.com/207186/how-to- ... ou-should/
·תותח!yonik כתב:אולי כדאי לבטל cec גם בצד הטלויזיה ?
http://www.howtogeek.com/207186/how-to- ... ou-should/...
בול מה שהייתי צריך ממש.