נתב VPN מעניין TL-ER604W

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #1 

שלום,

רכשתי לפני מספר ימים נתב TPLINK TL-ER604W לצורך חיבור איפשור חיבור VPN ברשת חדשה שאני מקים עבור לקוח שלי.
הלקוח די חסכן וניסיתי למצוא משהו שיעשה את העבודה מבלי להכנס להוצאות של SBOX ודומים.
בהתחלה הסתבכתי קצת עם יצירת ה VPN - הוא איפשר חיבור VPN שבל לא נתן לעשות פינגים ברשת הפנימית. לא מצאתי מידע מספק ברשת לפתרון הבעיה, אבל חזרו אלי מהתמיכה של TPLINK תוך פחות מיום והסבירו לי מה להגדיר וזה עובד יפה.
הסיבה שאני בכלל כותב את הפובט הזה הוא ששמתי לב לכמה דברים נחמדים בנתב הזה :

1. מגיע עם 2 אנטנות 5DBI פריקות
2. לא מתחמם (יש גם אינדיקציה לעומס על המעבד בממשק)
3. רוב השינויים שעשיתי לא חייבו את אתחול הנתב ונכנסו מיד לתוקף

הוא רק יומיים בעבודה, אבל התרשמתי שמדובר במוצר ברמה גבוהה יותר מהנתבים הביתיים של החברה ורציתי לשתף. אני לא נוגע בנתבים משולבי מודם של TP LINK, וגם הנתבים שלהם שלא משולבים בסך הכל יציבים ברגע שמכירים את השטויות שלהם, אבל אולי סוף סוף יצרו מוצר איכותי במחיר סביר.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

אני חייב להגיד ששני נתבים פשוטים של TP-Link, אחד רגיל (WDR4300) ואחד משולב (W9980) עם OpenWRT עשו את אותה עבודה כולל ה-VPN (באמצעות OpenVPN) בלי שום בעיות ועלו גרושים.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #3 

@NegativeIQ
·
אני שמח לשמוע שהייתה לך חוויה חיובית עם יצירת VPN בין אתרים. ממה שקראתי OPENVPN לא פשוט כל כך ומחייב הבנה טכנית ברמה גבוהה לצורך יישום. גם OPENWRT מחייב הבנה ברמה בסיסית פלוס בלינוקס. חיפשתי פתרון פשוט וידידותי והופתעתי לטובה.
אני בטוח שבילית מספר שעות לא מבוטל להביא את הנתבים למצב שידברו ביניהם (שלא לדבר על זה שלפעמים צריך לפתוח פיזית את המכשירים לצרוב OPENWRT או משהו כזה ממה שאני זוכר ואז זה גם עלול לבטל את האחריות על המכשיר, שלא לדבר על הלחמת חיבור סריאלי וכל הבלאגן מסביב)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”