תריסי גלילה חשמליים - מנוע עם מפסק או שלט רחוק ?
שלום.
אני מתקין בשבוע הבא תריסי גלילה בבית עם מנוע חשמלי של סומפי וצריך לבחור אם השליטה בתריס תהיה בעזרת מפסק בקיר או שלט רחוק.
יש לי תשתית למפסק בקיר אך אני מהסס ולא בטוח מה כדאי לבחור ?
יכולים ליעץ בנושא ?
יתרונות/חסרונות ...
תודה
רונן
אני מתקין בשבוע הבא תריסי גלילה בבית עם מנוע חשמלי של סומפי וצריך לבחור אם השליטה בתריס תהיה בעזרת מפסק בקיר או שלט רחוק.
יש לי תשתית למפסק בקיר אך אני מהסס ולא בטוח מה כדאי לבחור ?
יכולים ליעץ בנושא ?
יתרונות/חסרונות ...
תודה
רונן
נערך לאחרונה על ידי RonenM ב 03/08/2015 23:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
תודה על התשובה אבל אני מדבר על מנוע סומפי.
אני נוטה כרגע להתקין מפסקים בראיה לעתיד שאם ארצה לעשות משהו בכיוון של בית חכם יהיה ניתן להתחבר לתריס עם zwave .
האם יש עוד שיקולים לכאן או לכאן ?
תודה
אני נוטה כרגע להתקין מפסקים בראיה לעתיד שאם ארצה לעשות משהו בכיוון של בית חכם יהיה ניתן להתחבר לתריס עם zwave .
תודה
נערך לאחרונה על ידי RonenM ב 04/08/2015 21:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
- michaelfar
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 234
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
·RonenM כתב:תודה על התשובה אבל אני מדבר על מנוע סומפי.
אני נוטה כרגע להתקין מפסקים בראיה לעתיד שאם ארצה לעשות משהו בכיוון של בית חכם יהיה ניתן להתחבר למזגן עם zwave .
תודה...
חח מה יש לך עם המזגן הזה?
בכל מקרה השיקול נשמע נכון. מפסק ידני הוא דיי future proof, בסומפי זה יחסית קל להתממשק אחר כך עם אמצעים יותר מתקדמים, כמו שרשמת.
הי
אני גר בביתי כבר שנה, התקנתי תריסים של סומפי עם מנוע רדיו ושמתי שלטים Somfy Smoove לכל תריס בחלל המגורים המרכזי.
הלחיצה היא כנגיעה חלשה על השלט, בניגוד לחדרים בהם שמנו מנועי סומפי "רגילים" עם מספק קיר, שאתה צריך להתעסק עם Up ו-Down עד שאתה מוצא את הכיוון של התריס הרצוי (קליל אור).
כמובן שלסומפי יש שלטים נוספים לשליטה על מספר תריסים במקביל. בנוסף יש להם חיישנים (שמש, אור, טמפ') לחיבור למנועי רדיו. וסביר להניח שיש להם עוד מוצרים שאני בכלל לא מכיר.
מקווה שעזרתי.
אני גר בביתי כבר שנה, התקנתי תריסים של סומפי עם מנוע רדיו ושמתי שלטים Somfy Smoove לכל תריס בחלל המגורים המרכזי.
הלחיצה היא כנגיעה חלשה על השלט, בניגוד לחדרים בהם שמנו מנועי סומפי "רגילים" עם מספק קיר, שאתה צריך להתעסק עם Up ו-Down עד שאתה מוצא את הכיוון של התריס הרצוי (קליל אור).
כמובן שלסומפי יש שלטים נוספים לשליטה על מספר תריסים במקביל. בנוסף יש להם חיישנים (שמש, אור, טמפ') לחיבור למנועי רדיו. וסביר להניח שיש להם עוד מוצרים שאני בכלל לא מכיר.
מקווה שעזרתי.
@moshero
·
שלום לך.
אני בדיוק מתלבט עכשו איך לחבר מנועי סומפי ל ZWAVE, והאם עדיף שלט או מתג (ראה שאלתי כאן)
האינפורמציה שכתבת כאן נשמעת חשובה עבורי, אשמח אם תוכל לפרט יותר לגבי ההבדל בין התריסים עם המתג (ותחשוב שאצלי יהיו מחוברים ל ZWAVE...) לבין התריסים על השלט.
תודה רבה
·
שלום לך.
אני בדיוק מתלבט עכשו איך לחבר מנועי סומפי ל ZWAVE, והאם עדיף שלט או מתג (ראה שאלתי כאן)
האינפורמציה שכתבת כאן נשמעת חשובה עבורי, אשמח אם תוכל לפרט יותר לגבי ההבדל בין התריסים עם המתג (ותחשוב שאצלי יהיו מחוברים ל ZWAVE...) לבין התריסים על השלט.
תודה רבה
- moshearviv
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 113
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
לדעתי אם השיקול הוא נוחות אז לך על מפסק בקיר ולמה? כי אם כל הכבוד :"לנוחות" של השלט רחוק כמו כל השלטים הם נוטים ללכת לאיבוד או לחלופין לרוב הם יהיו רחוקים מאיתנו ככה שעם מפסק קבוע אתה תמיד יודע איפה הוא ופשוט ניגש אליו ולא מוצא את עצמך מחפש אחרי השלט (וסוללות וכו...) וככה כשתרצה תחבר בקר לוורה ותוכל לשלוט מהטלפון...