בשרשור זה אני אפרט עד כמה שאוכל את התהליך, הרכיבים והתוצאה.
מערכת ההשקייה שלי כוללת 6 קווי השקייה.
קו אחד להשקיית דשא - ללא מפחת לחץ וללא דישון
5 קווי השקייה - עצים, תבלינים ופרחים.
התכנון הראשוני הוא להרכיב ראש מערכת סטנדרטי - כמו בכל מערכת השקייה - הכולל פילטר, משאבת דשן, מז"ח (מונע זרימה חוזרת), מפחית לחץ ומגופים חשמליים (במקרה שלי 12VDC).
עדכון 4/8/15 - עברתי למגופים חשמליים 24VAC בהמלצת @udilevy2014 - מכיוון שהם מופעלים ע"י מתח קבוע ולא ע"י פולס כמו מגופי הDC.
ניתן לעבוד עם מגופי DC ולהשתמש בריליי מחליף מצב
אני רוצה להחליף את מחשב ההשקייה הסטנדרטי במערכת z-wave , שכידוע לכולנו (או שלא) נותנת אפשרויות שליטה רבות.
על מנת ליישם "מחשב השקייה" בעזרת z-wave אני מתכנן להשתמש ברכיבים הבאים:
1. בקר וורה לייט (כבר קיים בבית)
2. מודולי RGBW של פיבארו (לדוגמא ) - חשבתי להשתמש במודול ריליי כפול 2*1.5 אבל אז הייתי צריך 3-4 מודולים. בחרתי במודול הזה מכיוון שיש לו 4 יציאות נשלטות וכך נדרשים רק 2 מודולים ועלויות ה"מחשב" מצטמצמות.
מכיוון שאני לא בטוח שהיציאות של רכיב הRGBW יוכלו לספק את הזרם הנדרש להפעלת המגופים, אני אשתמש ברכיבי ריליי שיקבלו "פיקוד" מרכיב הRGBW וימתגו את מעגל הזרם למגופים.
3. רכיבי ריליי למיתוג זרם ההפעלה של המגופים החשמליים (דוגמא לריליי יחיד , דוגמא לריליי כפול )
עדכון 4/8/15 - הוזמן מודול כזה על מנת לפשט את עניין החיבורים (ולהמנע מהלחמות וכו')
עדכון 6/8/15 - אתמול הורכבה מערכת ההשקייה (חלקית).
בימים הקרובים ארכיב את מערכת הפיקוד ונקווה לטוב
עדכון 9/8/15 - הורכבה מערכת הפיקוד. הכל עובד ונשלט ע"י Vera.
כרגע רק קו השקייה אחד עובד (דשא) מכיוון שעדיין אין צמחים.
אבל ברגע שאני מפעיל את הברז של הדשא, הברז הראשי נפתח גם כן. ולהיפך (כאשר הדשא נסגר, הראשי נסגר)
עדכון 16/3/16 - הגיע מודול 8 ריליי שסופסוף עובד כמו שצריך
המערכת הורכבה (אמנם לא בתצורה הסופית שלה, אבל עובדת).
כרגע הלוגיקה מאוד בסיסית ו"טיפשה" - הפעלה של כל קו השקייה בימים וזמנים מוגדרים מראש.
התכנון הוא "ללמד" את המערכת להסתכל יומיים קדימה ואחורה ולוודא שלא ירד/צפוי גשם ואז להשקות.
בהמשך, התכנון הוא להשתמש בחיישני לחות קרקע כדי לדעם אם צריך להשקות או לא.
כך נראית מערכת ההשקייה (ראש מערכת בשפת הגננים)
עד כאן התאוריה.
בקרוב אמשיך לעדכן בהתפתחות המערכת.