השוואה בין Sony MDR-1A ל Sony MDR-7506

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אחרי שהתחדשתי ב Sony MDR-1A ביצעתי אתמול השוואה בינן לבין ה Sony MDR-7506 שיש לי.
אין לי את הידע והציוד שנדרשים להשוואה רצינית: מדובר בהשוואה סובייקטיבית וללא ציוד מיוחד: רק 2 ניידים, טאבלט ולאפטופ.
פשוט השמעתי סוגי מוסיקה שונים במכשירים הנ"ל והחלפתי במהירות אוזניות בכל שיר (ובשלבים שונים של השיר) לצורך ההשוואה.
אבל נראה לי שלמשתמש פשוט המידע הזה יכול לעזור בהחלטה על קנייה. בשביל לחסוך זמן למי שאין סבלנות, אני רושם ציון בין 1 ל 100 לכל פרמטר:

מראה, עיצוב, הרגשה: MDR-1A - 95 , MDR-7506 - 70
ה MDR-1A הן אוזניות יוקרתיות (ויקרות משמעותית) יותר ולעומתן ה MDR-7506 נהינות ממוניטין רב שנים של אוזניות איכותיות.
ה MDR-1A משדרות איכות ויוקרה במראה ובהרגשה, עשויות מחומרים איכותיים ובאות עם 2 כבלים נתיקים: אחד כולל מיקרופון וכפתור שליטה בסיסי שעובד עם אנדרואיד ו iphone והכבל השני ללא כפתורים. הורדתי להן 5 נק' כי הכבל קצר לטעמי , בפרט כשמשווים עם הכבל הארוך ומסולסל של ה 7506
ה MDR-7506 לעומתן נראות בסדר גמור אבל לא משדרות יוקרה.

נוחות שימוש: MDR-1A - 95 , MDR-7506 - 75
MDR-1A עוטפות את האוזניים לחלוטין! בחומר-דמוי עור רך ונעים. בכך הן משיגות את האטימה הגבוהה ביותר לדעתי שאפשר לקבל באופן פאסיבי. המחיר הוא שהאוזניות מתחממות מהר מאוד. עדיין בהאזנה ארוכה (למרות החום) ה MDR-1A נוחות מאוד ולא מורגשות כמעט. לעומתן ה 7506 עם כיסוי דמוי עור נוקשה יותר ופחות נוחות להאזנה ארוכה.
יש לציין שה 7506 למרות היותן over-ear אינה עוטפות את כל איזור האוזניים וזה משפיע גם על הצליל לטוב ולרע.

עוצמת צליל ללא מגבר: MDR-1A - 80, MDR-7506 - 90
פה חיכתה לי אכזבה קטנה שאני לא יודע להסביר: ל MDR-1A יש Impedance של 24 והן נועדו למכשירים ניידים.
ל 7506 יש Impedance של 63 Ohms. להפתעתי ה 7506 מנגנות בעוצמה גדולה יותר.
אפילו בחלק מהמכשירים ניידים השתמשתי בווליום המקסימלי עם ה MDR-1A וב 7506 לא היה צורך.
התברר גם שה MDR-1A פחות סלחניות למכשירים שונים כמו הלאפטופ שלי ששם הבאסים התעוותו. כשבדקתי עם טלפון נייד LG G2 האיכות והעוצמה היו טובים מאוד. עם נייד ישן יותר הייתה ירידה באיכות. למעשה, יש לי הרגשה שאפשר לשפר את האיכות של ה MDR-1A ע"י מציאת מכשיר טוב יותר או הגברה וזה לא אמור להיות המצב באוזניות שתוכננו לניידים.
לעומתן ה 7506 פחות רגישות להבדלים בין המכשירים ולא הורגשו הבדלים בבאסים (צריך לציין שממילא הבאסים פחות מורגשים אצלן)

איכות צליל כללית: MDR-1A - 90, MDR-7506 - 90
שתי האוזניות נשמעות מצויין, כל אחת בדרכה. באופן כללי ה 7506 נשמעות טוב יותר במוסיקה מעוטת באסים כמו זמר\ת יחיד ללא ליווי ובמוסיקה קלאסית. ז"א: מוסיקה רזה יותר.
ה MDR-1A נשמעות טוב יותר משמעותית מה 7506 במוזיקה עם באסים ומוסיקה עם טווח דינמי גבוה. למשל: מוסיקת רוק (כולל רוק קל) או סימפוניות רועשות במוסיקה קלאסית. מוסיקה מאסיבית יותר.
הסיבה שנתתי להן ציון שווה היא שהטעם האישי שלי נוטה יותר למוסיקה עם פירוט רב ומיעוט באסים. אני מניח שרוב האנשים היו נותנים ציון גבוה יותר ל MDR-1A.

דוגמאות למוסיקה שה MDR-1A נשמעות הרבה יותר טוב: Dire Straits, Queen, David Bowie וכו'. אבל גם בשירים של זמרים שמלווים בהרבה "רעש" מסביב.
דוגמאות למוסיקה שה MDR-7506 נשמעות יותר טוב: Suzanne Vega, חווה אלברשטיין, רוב המוסיקה שמבליטה זמר\ת יחיד\ה (אם מדובר בזמר עם קול סרוט מרגישים ב 7506 כל סריטה וסריטה מרוב שהן מפורטות). גם ביצירות קלאסיות רבות למעט סימפוניות.

זהו
Amstel
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
שם מלא: in
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #2 

תודה רבה על ההשוואה!

idonoach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #3 

gilg7 כתב:שלום,

אחרי שהתחדשתי ב Sony MDR-1A ביצעתי אתמול השוואה בינן לבין ה Sony MDR-7506 שיש לי.
אין לי את הידע והציוד שנדרשים להשוואה רצינית: מדובר בהשוואה סובייקטיבית וללא ציוד מיוחד: רק 2 ניידים, טאבלט ולאפטופ.
פשוט השמעתי סוגי מוסיקה שונים במכשירים הנ"ל והחלפתי במהירות אוזניות בכל שיר (ובשלבים שונים של השיר) לצורך ההשוואה.
אבל נראה לי שלמשתמש פשוט המידע הזה יכול לעזור בהחלטה על קנייה. בשביל לחסוך זמן למי שאין סבלנות, אני רושם ציון בין 1 ל 100 לכל פרמטר:

מראה, עיצוב, הרגשה: MDR-1A - 95 , MDR-7506 - 70
ה MDR-1A הן אוזניות יוקרתיות (ויקרות משמעותית) יותר ולעומתן ה MDR-7506 נהינות ממוניטין רב שנים של אוזניות איכותיות.
ה MDR-1A משדרות איכות ויוקרה במראה ובהרגשה, עשויות מחומרים איכותיים ובאות עם 2 כבלים נתיקים: אחד כולל מיקרופון וכפתור שליטה בסיסי שעובד עם אנדרואיד ו iphone והכבל השני ללא כפתורים. הורדתי להן 5 נק' כי הכבל קצר לטעמי , בפרט כשמשווים עם הכבל הארוך ומסולסל של ה 7506
ה MDR-7506 לעומתן נראות בסדר גמור אבל לא משדרות יוקרה.

נוחות שימוש: MDR-1A - 95 , MDR-7506 - 75
MDR-1A עוטפות את האוזניים לחלוטין! בחומר-דמוי עור רך ונעים. בכך הן משיגות את האטימה הגבוהה ביותר לדעתי שאפשר לקבל באופן פאסיבי. המחיר הוא שהאוזניות מתחממות מהר מאוד. עדיין בהאזנה ארוכה (למרות החום) ה MDR-1A נוחות מאוד ולא מורגשות כמעט. לעומתן ה 7506 עם כיסוי דמוי עור נוקשה יותר ופחות נוחות להאזנה ארוכה.
יש לציין שה 7506 למרות היותן over-ear אינה עוטפות את כל איזור האוזניים וזה משפיע גם על הצליל לטוב ולרע.

עוצמת צליל ללא מגבר: MDR-1A - 80, MDR-7506 - 90
פה חיכתה לי אכזבה קטנה שאני לא יודע להסביר: ל MDR-1A יש Impedance של 24 והן נועדו למכשירים ניידים.
ל 7506 יש Impedance של 63 Ohms. להפתעתי ה 7506 מנגנות בעוצמה גדולה יותר.
אפילו בחלק מהמכשירים ניידים השתמשתי בווליום המקסימלי עם ה MDR-1A וב 7506 לא היה צורך.
התברר גם שה MDR-1A פחות סלחניות למכשירים שונים כמו הלאפטופ שלי ששם הבאסים התעוותו. כשבדקתי עם טלפון נייד LG G2 האיכות והעוצמה היו טובים מאוד. עם נייד ישן יותר הייתה ירידה באיכות. למעשה, יש לי הרגשה שאפשר לשפר את האיכות של ה MDR-1A ע"י מציאת מכשיר טוב יותר או הגברה וזה לא אמור להיות המצב באוזניות שתוכננו לניידים.
לעומתן ה 7506 פחות רגישות להבדלים בין המכשירים ולא הורגשו הבדלים בבאסים (צריך לציין שממילא הבאסים פחות מורגשים אצלן)

איכות צליל כללית: MDR-1A - 90, MDR-7506 - 90
שתי האוזניות נשמעות מצויין, כל אחת בדרכה. באופן כללי ה 7506 נשמעות טוב יותר במוסיקה מעוטת באסים כמו זמר\ת יחיד ללא ליווי ובמוסיקה קלאסית. ז"א: מוסיקה רזה יותר.
ה MDR-1A נשמעות טוב יותר משמעותית מה 7506 במוזיקה עם באסים ומוסיקה עם טווח דינמי גבוה. למשל: מוסיקת רוק (כולל רוק קל) או סימפוניות רועשות במוסיקה קלאסית. מוסיקה מאסיבית יותר.
הסיבה שנתתי להן ציון שווה היא שהטעם האישי שלי נוטה יותר למוסיקה עם פירוט רב ומיעוט באסים. אני מניח שרוב האנשים היו נותנים ציון גבוה יותר ל MDR-1A.

דוגמאות למוסיקה שה MDR-1A נשמעות הרבה יותר טוב: Dire Straits, Queen, David Bowie וכו'. אבל גם בשירים של זמרים שמלווים בהרבה "רעש" מסביב.
דוגמאות למוסיקה שה MDR-7506 נשמעות יותר טוב: Suzanne Vega, חווה אלברשטיין, רוב המוסיקה שמבליטה זמר\ת יחיד\ה (אם מדובר בזמר עם קול סרוט מרגישים ב 7506 כל סריטה וסריטה מרוב שהן מפורטות). גם ביצירות קלאסיות רבות למעט סימפוניות.

זהו
תודה רבה על הסקירה המפורטת

מפתיע אותי שמצאת שיש לה MDR 1A אטימה טובה- ביחס לעובדה שיש לה וונטות בכל צד
·

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

idonoach כתב:

...
...
תודה רבה על הסקירה המפורטת

מפתיע אותי שמצאת שיש לה MDR 1A אטימה טובה- ביחס לעובדה שיש לה וונטות בכל צד
·
...
וונטות ?
תראה את התמונה למטה:
idonoach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #5 

gilg7 כתב:
...
...
וונטות ?
תראה את התמונה למטה:
אני מתכוון לאלו:

הם לא קיימים אצלך?
·

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

idonoach כתב:
...
...
אני מתכוון לאלו:

הם לא קיימים אצלך?
·
...
קיימים, אם כי בעיצוב מעט שונה (בתמונה שלך זה הדגם MDR-1R הישן יותר).
אבל אני הרגשתי אטימה טובה מאוד בבדיקה שעשיתי בבית ובמשרד ואנשים הרעישו קצת מסביב.
אולי במקום רועש כמו רחוב או אוטובוס הייתי מרגיש אחרת.
בכל מקרה, אני חוזר בי מהקביעה שזו האטימה הפאסיבית הכי טובה שאפשר לצפות לה :).
Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #7 

הפורטים נראים בדיוק כמו ב-1R. לא יודע מה ההשפעה של הרפידות המעובות על האטימה, אם לשפוט עפ"י האטימה הבינונית מינוס של ה1R לאלו צריכה להיות אטימה בינונית פלוס במקרה הטוב. בגדול, הנתונים היבשים זהים ביניהן, הרפידות זה כנראה השינוי הרציני היחיד שנעשה.

אני לא יודע לגבי ה7506 אבל אני הייתי לוקח את הMDR-CD900st בלי לחשוב פעמיים ע"פ ה-1R/1A, אם השימוש העיקרי לא כולל הרבה תנועה. שיפור ניכר בכל פרמטר, מינוס קצת רוחב במה. מעניין אותי לשמוע גם את ATH-MSR7, צריכות ךהיות קרובות לCD900st עם קצת יותר התלהבות בMID העליון.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”