ארון תקשורת ביתי- התייעצות לפני שיפוץ
שלום שלום,
אני די חסר מושג בעניינים האלה ויכול להיות שהשאלות שלי קצת מטופשות, אז תהיו סבלניים איתי....
אנחנו משפצים דירה ישנה לקראת מעבר, לפנינו גר שם קשיש נטול אינטרנט (באופן לא מפתיע) כך שאין בדירה תשתית.
הקבלן המשפץ הציע להתקין ארון תקשורת.
כאמור, לא מכיר את הקונספט (לא היה ארון כזה באף אחת מהדירות בהן גרתי עד עכשיו), אז שתי שאלות:
1. מה שיש לנו זה רשת אלחוטית פשוטה (תשתית של הוט) שמשרתת שני מחשבים ניידים (ומספר משתנה של טלפונים), בלי רשת ביתית, בלי חיבורים לטלוויזיות וכו'. אם ככה, האם בכלל נחוץ לי ארון תקשורת או שאפשר להסתפק בשקע ייעודי בקיר? האם זו דרישת חובה לחיבור תשתית אינטרנט של הוט או בזק? (מנסה להשיג תשובה מהוט בנושא הזה, עדיין ללא הצלחה)
2. במידה ואכן צריך ארון תקשורת- הדירה אמנם קטנטנה אבל ארון התקשורת הפוטנציאלי יהיה, ככל הנראה, בתוך ארון כניסה סגור. האם העובדה שהראוטר והמודם יישבו מאחורי דלתות סגורות של ארון תפריע לטיב החיבור?
הרבה תודה מראש
אני די חסר מושג בעניינים האלה ויכול להיות שהשאלות שלי קצת מטופשות, אז תהיו סבלניים איתי....
אנחנו משפצים דירה ישנה לקראת מעבר, לפנינו גר שם קשיש נטול אינטרנט (באופן לא מפתיע) כך שאין בדירה תשתית.
הקבלן המשפץ הציע להתקין ארון תקשורת.
כאמור, לא מכיר את הקונספט (לא היה ארון כזה באף אחת מהדירות בהן גרתי עד עכשיו), אז שתי שאלות:
1. מה שיש לנו זה רשת אלחוטית פשוטה (תשתית של הוט) שמשרתת שני מחשבים ניידים (ומספר משתנה של טלפונים), בלי רשת ביתית, בלי חיבורים לטלוויזיות וכו'. אם ככה, האם בכלל נחוץ לי ארון תקשורת או שאפשר להסתפק בשקע ייעודי בקיר? האם זו דרישת חובה לחיבור תשתית אינטרנט של הוט או בזק? (מנסה להשיג תשובה מהוט בנושא הזה, עדיין ללא הצלחה)
2. במידה ואכן צריך ארון תקשורת- הדירה אמנם קטנטנה אבל ארון התקשורת הפוטנציאלי יהיה, ככל הנראה, בתוך ארון כניסה סגור. האם העובדה שהראוטר והמודם יישבו מאחורי דלתות סגורות של ארון תפריע לטיב החיבור?
הרבה תודה מראש
- of1978
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 209 פעמים
ארון תקשורת כשמו כן הוא ארון שמה עוברת כל התקשרת שלך...
במצב הבסיסי שלו- שמים שמה את הראוטר/מודם/סוויטצ ומשמה כבל רשת לכל חדר/סלון/ מיקום כל שהוא שאתה רוצה חיבור קווי.
אתה שואל למה צריך חיבור קווי ?
1. חיבור לטלבזיות חכמות שאין להם WIFI
2. חיבור לחדרים שהקליטה שמה לא כל כך טובה או בכלל לא ורוצים לקבל ביצועי הורדה טובים.
3. פחד מקרינה.
4. צרכני אינטרנט נוספים
במצב הבסיסי שלו- שמים שמה את הראוטר/מודם/סוויטצ ומשמה כבל רשת לכל חדר/סלון/ מיקום כל שהוא שאתה רוצה חיבור קווי.
אתה שואל למה צריך חיבור קווי ?
1. חיבור לטלבזיות חכמות שאין להם WIFI
2. חיבור לחדרים שהקליטה שמה לא כל כך טובה או בכלל לא ורוצים לקבל ביצועי הורדה טובים.
3. פחד מקרינה.
4. צרכני אינטרנט נוספים
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason
John Patrick Mason
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לא רק טלוויזיות חכמות.
כל צרכן רשת, סטרימר או HTPC/מיני PC, שינגן תכני HD כבדים, מומלץ לחבר קווית ולא עם WI FI, שעלול לעשות בעיות כאשר יש הפרעות רדיו מהסביבה ומהשכנים, קירות (המיוחד של ממ"ד), וכו.
לכן, אם אתם משפצים, וגם אם הדירה קטנה, מומלץ מאוד להעביר רשת קווית לכל מקום בו יהיה סטרימר/מחשב או טלוויזיה.
כל צרכן רשת, סטרימר או HTPC/מיני PC, שינגן תכני HD כבדים, מומלץ לחבר קווית ולא עם WI FI, שעלול לעשות בעיות כאשר יש הפרעות רדיו מהסביבה ומהשכנים, קירות (המיוחד של ממ"ד), וכו.
לכן, אם אתם משפצים, וגם אם הדירה קטנה, מומלץ מאוד להעביר רשת קווית לכל מקום בו יהיה סטרימר/מחשב או טלוויזיה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
כל פתרון והיעילות שלו וכל פתרון והעלות שלו.
אם אין צורך בריבוי משתמשים, ואתה לא נכנס לשיפוץ מקיף אפשר להסתפק בקופסת הסתעפות מרכזית
אם יש צורך בריבוי משתמשים ואתה נכנס לשיפוץ מקיף רצוי למקם ארון תקשורת מרכזי.
מציע לך לנצל את היום האחרון למבצע:
http://www.hometheater.co.il/article06459.html
אם אין צורך בריבוי משתמשים, ואתה לא נכנס לשיפוץ מקיף אפשר להסתפק בקופסת הסתעפות מרכזית
אם יש צורך בריבוי משתמשים ואתה נכנס לשיפוץ מקיף רצוי למקם ארון תקשורת מרכזי.
מציע לך לנצל את היום האחרון למבצע:
http://www.hometheater.co.il/article06459.html
אתה מוזמן לצפות בפרוייקט שלי
http://www.hometheater.co.il/vt236970.html
לכל חדר נקודת אינטרנט ונקודת כבלים
בארון הנ"ל יושב סוויץ 8 פורטים ומתאם לכבלים.
בנוסף חיבור לבזק או הוט במידה ואחליט לשנות תשתית.(החביור להוט יושב מאחורי קופסאת הבזק.
http://www.hometheater.co.il/vt236970.html
לכל חדר נקודת אינטרנט ונקודת כבלים
בארון הנ"ל יושב סוויץ 8 פורטים ומתאם לכבלים.
בנוסף חיבור לבזק או הוט במידה ואחליט לשנות תשתית.(החביור להוט יושב מאחורי קופסאת הבזק.