סרטים בתלת מימד
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
נכון להיום קודי הוא הנגן היחיד שמסוגל לנגן קבצי SRT רגילים שייראו טוב ב-3D. כל נגן אחר תצטרך לעשות המרה של קובץ הכתוביות לפורמט מיוחד.
http://sbs-3d.blogspot.co.il
תוריד מפה סרטים
אני דרך קודי משום מה לא מצליח לראות, מראה לי רק על חצי מסך
תוריד מפה סרטים
אני דרך קודי משום מה לא מצליח לראות, מראה לי רק על חצי מסך
הפסים השחורים הם בגלל שיחס התמונה של הסרט (רוחב חלקי גובה) שונה מזה של המסך. זה לא קשור ל-3D. אם אתה רוצה לשמור על תמונה לא מעוותת אתה לא יכול למלא את המסך.
מסכים באופן כללי הם ביחס רוחב/גובה של 1.77 (16:9). סרטים הם לרוב באיזור 2.35 (21:9), אם כי יש גם 1.77 לפעמים. שידורי טלוויזיה קלאסיים הם 1.33 (4:3). כשיחס הסרט גדול/רחב יותר מהמסך יש פסים למעלה ולמטה. ביחס קטן יותר יהיו פסים מימין ושמאל.
מסכים באופן כללי הם ביחס רוחב/גובה של 1.77 (16:9). סרטים הם לרוב באיזור 2.35 (21:9), אם כי יש גם 1.77 לפעמים. שידורי טלוויזיה קלאסיים הם 1.33 (4:3). כשיחס הסרט גדול/רחב יותר מהמסך יש פסים למעלה ולמטה. ביחס קטן יותר יהיו פסים מימין ושמאל.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
עכשיו אני מבין.... נדמה לי שהבעיה של "הפסים השחורים" כמו שמתארים אותה נוטה לקרות בטלויזיות האלה בסרטים בפורמט HOU בלבד.
·כל סרטים 3D בפורמט HOU לא מתקבלים על מסך מלא בטלוויזיה LB659Y , ואילו SBS כן ?NegativeIQ כתב:עכשיו אני מבין.... נדמה לי שהבעיה של "הפסים השחורים" כמו שמתארים אותה נוטה לקרות בטלויזיות האלה בסרטים בפורמט HOU בלבד....
ובטלוויזיות של 2015 לדוגמא LF650Y שמחליפה את הדגם זה כן עובד?
ויש מצב שתלת מימד בLG תומך בSBS ולא HOU בטלוויזיה LF650Y ? כי לא רשום במפרט פורמטים בטלוויזיה LF650Y ואילו LB659Y כן רשום , יש סיבה לזה ?( באתר LG IL )
תודה רבה.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
·moshebit כתב:·כל סרטים 3D בפורמט HOU לא מתקבלים על מסך מלא בטלוויזיה LB659Y , ואילו SBS כן ?......
לא. כל סרט קולנועי שהוא, בין הוא רגיל ובין אם הוא בתלת מימד לא נפרס על מסך מלא. זה מפני שיחס המסך הוא 16:9 ויחס התמונה בסרטים קולנועיים הוא לרוב 21:9. שוב - אין לזה שום קשר לתלת מימד ובטח ובטח לא לאיזה פורמט בתלת מימד. גם אם תקנה בלו-ריי מלא, תלת מימד או רגיל, התמונה ברוב הסרטים לא תיפרס על כל המסך.
מה שהחבר NegativeIQ רשם לגבי זה פשוט לא נכון.
ובטלוויזיות של 2015 לדוגמא LF650Y שמחליפה את הדגם זה כן עובד?
שוב, לא שייך.
ויש מצב שתלת מימד בLG תומך בSBS ולא HOU בטלוויזיה LF650Y ? כי לא רשום במפרט פורמטים בטלוויזיה LF650Y ואילו LB659Y כן רשום , יש סיבה לזה ?( באתר LG IL )
אמורים להיתמך אותם הפורמטים. אין סיבה שישנו את זה. מאז שיצא התלת מימד בכל שנה נתמכים אותם פורמטים בכל הדגמים. זה כל כך טרויאלי שכנראה לא טרחו בכלל לציין. הכי טוב זה לוודא בתצוגה בחנות כלשהי או לשאול את היבואן.
תודה רבה....
עוד לגבי יחסי תמונה ולמה נשארים "פסים שחורים" מעל ומתחת לוידאו וכל מיני שאלות דומות בנושא -
מי שמבין אנגלית ויש לו את הסבלנות ללמוד ולהבין את הנושא ולשים את זה כבר מאחוריו, ממליץ על הוידאו הזה: