ובכן, אחרי שהיו הרבה שניסו "לדרבן" לספר על ניסיוני, על למה נכשלתי כל כך בבחירת מערכת, איך אני טוען X אם בבית שלי יש בכלל הוכחה ל-Y?
ואיך אני מאמין באלוהים, אם אני מאמין גם במדע?
אני אומר – קודם כל – לא קשור אחד לשני.
אפשר להאמין באלוהים ותוך כדי גם להאמין במדע (מי שרוצה לראות – יש את הספר "מלאכים ושדים" – כאילו "ההמשך" של צופן דה-ווינצ'י)
ועכשיו לענייננו – שלום קוראים לי אלכסנדר, ואני אודיופיל מתחיל.
כן, את החיפוש שלי התחלתי בערך לפני 4 חודשים, אחרי שידידה שלי הביאה לי מתנה – דיסק מקורי. (יותר נכון הביאה עליי מחלה קשה בשם אודיופיליס שדרגיטיס)
שלא תבינו לא נכון – היו לי דיסקים מקוריים בעבר, אך מתוקף היותי צעיר (יחסית) היה לי שלב בחיים של מוזיקה אלקטרונית (MP3).
כך השארתי אצל ידידה (אחרת) כמות דיסקים נחמדה, ואמרתי – בינתיים זה נשאר אצלך – לי יש נגן MP3 ואני לא צריך אותם בינתיים.
אויי כמה טעיתי.
(לא קשור לעניין, חבר שלי התעסק בצעירותו בהחלפות של דיסקים עם כל מיני חברים, ותוך כדי כך, הצליח להחליף כמעט את כל הדיסקים של PINK FLOYD בהוצאה מקורית תמורת דיסקים של להקות כמו METALLICA, IRON MAIDEN וכולי. כמובן לאחר שהבן אדם שהחליף איתו את הדיסקים גדל קצת, הבין מה עשה – היה מאוד מאוד מבואס. שוב, ממש לא קשור אלי)
נמשיך...
ובכן את כל מה שאני כותב אפשר לאשר בקלות – חיפוש מהיר של כל הודעותיי בפורום זה (במיוחד ההודעות הראשונות שלי)
ולראיה ההודעה הראשונה שלי בפורום:
ובכן, הנה לכם.drambuie כתב:מצאתי רמקולים MISSION דגם 782 במחיר של 3400 ש"ח.
הרמקולים חדשים, אבל הדגם ישן.
מה אתם אומרים עליהם במחיר הזה?
CD לא קונה, אם כבר, אולי DVD שיקרא MP3 באיכות טובה.
לגבי מגבר אני לא סגור.
יש MARANTZ 7200 - מוזיקלי אבל לא ממש אהבתי
יש NAD C352 - לא אהבתי - סאונד מאוד שטוח
יש NAIM NAIT 2 - מאוד אהבתי את הצליל, את ה-SOUNDSTAGE אבל הוא מאכזב בטחום הבאס.
שמעתי את NAIT 3 - והוא איבד את הקסם של NAIT 2
ROTEL 02 - לא אהבתי.
CAMBRIDGE - לא שמעתי אבל קראתי שיש לו צליל לא רך.
יש לכם הצעות לגבי הרמקולים והמגבר?
כל הצעה שהיא תבוא בברכה!
תודה מראש!...
האמת, אני לא מאמין שאני כתבתי את זה, אבל עם עובדות לא מתווכחים. ובייחוד שכבר השקעתי כפול מהתקציב הראשוני שהגדרתי לעצמי, והרמקולים החדשים כבר בדרך (אני מקווה, ועל זה בעתיד) שעולים כמו המערכת שלי כרגע.
אבל על זה לא העניין.
העניין הוא כזה – לא ידעתי שום דבר על HIGH END, HI-FI או על היי גיא.
אהבתי מוזיקה, וזה הספיק לי.
רק מה, לא ידעתי איך בוחרים ציוד, ולכן (בטיפשותי) הלכתי לחנות, פיוז שמה.
אני לא אומר שום דבר רע על חנות זו, שכן היא מאוד מקצועית, רק מה, מובן מאליו שלחנות יש את סדרי העדיפויות שלשמם היא נוצרה.
ואני, בתור אחד שלא ידע לבחור, לקחתי חבר (שלצערי גם לא כל כך ידע לבחור, ולעזור, אבל כן נתן כיוון כללי.)
ובכן באתי לחנות עם 4 דיסקים (אחד מקורי ושלושה צרובים מ-MP3)
את הדיסקים לא הכרתי הכי טוב, ולא שמעתי הכי טוב, אז אתם יכולים לתאר לעצמכם מה ההבדלים ששמעתי בין המגברים (אוויר בקושי
אז ככה, שמעתי כל מיני רמקולים, ובמחיר שהקצבתי, ראיתי שהרמקול היחיד שעושה לי את זה – היה ה-TANNOY (אגב למכירה בחנויות הקרובות לבתיכם, ואצלי בבית גם כן).
ומה אני אגיד לכם, הם באמת עדיין רמקולים מצוינים, מפורטים במידה מספקת, מהנים מאוד, מוזיקליים ביותר, לטעמי, ולמחיר אני חושב שבעלי חסרונות לא רבים.
כן חסר להם משהו, וזאת הסיבה שבגללה יצאתי למסע שדרוג נוסף (בתקווה שהוא נגמר, מידע נוסף בהמשך).
אז אחרי שהבאתי וקניתי את הרמקולים, החלטתי לחפש הגברה. (קשה לשמוע מוזיקה ללא מגבר)
באתי לפיוז במחשבה גם לקפוץ למולי.
באתי, מצאתי חנייה מול החנות, נשארתי, ולקחתי!
הקשבתי למגברים שונים ומשונים, ובסוף מי שהכי דיבר אל האוזניים שלי – היה ה-MYRYAD.
קניתי, הבאתי הביתה - ואני נהנה מאז עד מאוד.
אז זהו הסיפור חברים.
מאז גדלתי (לרוחב) והשכלתי, ולדעתי בגלל שאני אוהב מוזיקה, ובגלל שיש לי רקע באלקטרוניקה, מסע ההשכלה שלי היה יותר קצר משל אנשים אחרים.
כמובן, יש לי עוד המון מה ללמוד, אך הקצב שבו אני לומד – פשוט מטורף....
ושתבינו, ממצב של 4 דיסקים - הגעתי קרוב ל-150 דיסקים מקוריים!
מי שרוצה – שיגזור וישמור פוסט זה.
להבא הבטחתי – לא עונה לשום, אבל שום שאלה שקשורה למערכת שלי (אלא אם כן היא עצמה נמצאת בדיון).
מה שכן, אני פשוט רוצה לתת לאנשים עוד נקודת מבט על עולם זה, שלא תמיד כולל קסמים ומשחות, וטושים לדיסקים.
אני פתוח לכל דעה, לא מבטל אף דעה, כנה, ואמיתי ובד"כ עונה ומנמק כל דעה שלי.
מי שרוצה – יכול להאמין לי, לבדוק, לתקן, לרדת עליי – אותי קשה לעצבן, כמו שכבר כתבתי.
מי שלא, אני לא מכריח אף אחד, מאחל חיים טובים ומאושרים!
תודה על תשומת לב.
תגובות/טלונות/טענות – תפנו אליי בשלושה העתקים, חתומים ע"י נוטריון!
נהניתם ספרו לחבריכם!
בינתיים אני כאן, עד שימאס
Alexander the G!

') javascript:emoticon('
')