לחצני תריס תואמים קופסא כפולה ל GEWISS
שלום לכולם ,
יש לי קופסא כפולה ל 2 מפסקים של GEWISS שבה יש 2 מפסקי תריס .
אני לא מצליח להתקין בקופסא הזו 2 מודולי תריס של פיבארו כמו שאני רוצה.
חשבתי , תכלס אני לא באמת אצטרך את המפסק עצמו ואת כל הגודל שלו ואולי אני יכול להחליף את 2 המפסקים ב 4 לחצנים רגעיים (momentary switch) שיתפסו פחות מקום וכך אוכל להתקין 2 בקרים בקופסא זוגית כזו.
מישהו מכיר משהו בכיוון הזה?
תודה רבה
יש לי קופסא כפולה ל 2 מפסקים של GEWISS שבה יש 2 מפסקי תריס .
אני לא מצליח להתקין בקופסא הזו 2 מודולי תריס של פיבארו כמו שאני רוצה.
חשבתי , תכלס אני לא באמת אצטרך את המפסק עצמו ואת כל הגודל שלו ואולי אני יכול להחליף את 2 המפסקים ב 4 לחצנים רגעיים (momentary switch) שיתפסו פחות מקום וכך אוכל להתקין 2 בקרים בקופסא זוגית כזו.
מישהו מכיר משהו בכיוון הזה?
תודה רבה
- udilevy2014
- חבר פעיל

- תגובות: 50
- שם מלא: Udi Levy
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
עדיף לך להישאר עם מפסקי תריס קפיציים של גוויס ולא לנסות לחצנים מיניאטוריים שלא יחזיקו מעמד.
מנסיון שלי אם אתה עם קיר בלוקים אז אתה יכול להעמיק את הקופסה בקלות יחסית עם מקדחה ומקדח 6ממ תקדח מלא חורים צמודים בקרקעית הקופסה ואחרכך עם מברג בריא ופטיש תשבור את מה שנשאר בין החורים כך תקבל נקודה עמוקה ותוכל להתקין 2 מודולים.
אני עשיתי את אותו הדבר רק עם 4 מודולים ונשאר לי עוד הרבה מקום.
המלצה נוספת ..את כל הגישורים בין המפסקים והמודולים תעשה עם חוט גמיש 1.5 ממ אות תוכל להוציא מכל כבל מאריך ישן או שתרכוש כמה מטרים של כבל מאריך של כבל 3 כפול 1.5 .
הכבל הגמיש מקל על כל הנושא של סגירת המכסה והזזת המודולים .
גם הכבל המקורי שיוצא מהמנוע של התריס הוא כבל גמיש כך שאין לך מה לחשוש.
אם אתה בקיר גבס הנושא פשוט יותר. פשוט תפתח את אחת הדפנות של הקופסה ותמקם את המודולים מחוץ לקופסה.
פתרון אחרון והכי פחות מומלץ הוא למקם את המודול בארגז התריס. החיסרון לחות ואולי רטיבות וגם תצטרך לסחוב לתוך ארגז התריס פאזה.
מקווה שעזרתי
מנסיון שלי אם אתה עם קיר בלוקים אז אתה יכול להעמיק את הקופסה בקלות יחסית עם מקדחה ומקדח 6ממ תקדח מלא חורים צמודים בקרקעית הקופסה ואחרכך עם מברג בריא ופטיש תשבור את מה שנשאר בין החורים כך תקבל נקודה עמוקה ותוכל להתקין 2 מודולים.
המלצה נוספת ..את כל הגישורים בין המפסקים והמודולים תעשה עם חוט גמיש 1.5 ממ אות תוכל להוציא מכל כבל מאריך ישן או שתרכוש כמה מטרים של כבל מאריך של כבל 3 כפול 1.5 .
אם אתה בקיר גבס הנושא פשוט יותר. פשוט תפתח את אחת הדפנות של הקופסה ותמקם את המודולים מחוץ לקופסה.
פתרון אחרון והכי פחות מומלץ הוא למקם את המודול בארגז התריס. החיסרון לחות ואולי רטיבות וגם תצטרך לסחוב לתוך ארגז התריס פאזה.
מקווה שעזרתי
כן ,udilevy2014 כתב:עדיף לך להישאר עם מפסקי תריס קפיציים של גוויס ולא לנסות לחצנים מיניאטוריים שלא יחזיקו מעמד.
מקווה שעזרתי...
זו הקופסא היחידה שבעייתית כי היא בקיר בלוקים , כל השאר בקיר גבס ואז פשוט שברתי את תחתית הקופסא וזרקתי את המודולים פנימה.
לגבי הכבלים הגמישים , זה בדיוק מה שעשיתי ... כבל מאריך שאני לא צריך והפשטתי ממנו את הכבלים.
אבל סתם מתוך עניין , יש לחצנים כאלו שתואמים את הגודל קופסא של גויס?
- udilevy2014
- חבר פעיל

אין לחצנית תואמים . מה שאתה יכול לעשות זה לקחת מכסה של גוויס ולקדוח בו חורים ולמקם בהם לחצנים.rotman24 כתב:כן ,......
זו הקופסא היחידה שבעייתית כי היא בקיר בלוקים , כל השאר בקיר גבס ואז פשוט שברתי את תחתית הקופסא וזרקתי את המודולים פנימה.
לגבי הכבלים הגמישים , זה בדיוק מה שעשיתי ... כבל מאריך שאני לא צריך והפשטתי ממנו את הכבלים.
אבל סתם מתוך עניין , יש לחצנים כאלו שתואמים את הגודל קופסא של גויס?...
אני לא הייתי עושה זאת משיקולי בטיחות וסכנת התחשמלות ! לא בטוח שהלחצנים אאלו מבודדים מספיק.
תחשוב...אתה מעביר בהם פאזה של 220 וולט שמחוברת למודול של פיבארו. ומה במקרה ואתה עם יד רטובה?
לא כדאי
·
אני לא מחפש משהו זול וגרוע , אני רוצה משהו טוב , עם תוי תקן.udilevy2014 כתב:אין לחצנית תואמים . מה שאתה יכול לעשות זה לקחת מכסה של גוויס ולקדוח בו חורים ולמקם בהם לחצנים.......
אני לא הייתי עושה זאת משיקולי בטיחות וסכנת התחשמלות ! לא בטוח שהלחצנים אאלו מבודדים מספיק.
תחשוב...אתה מעביר בהם פאזה של 220 וולט שמחוברת למודול של פיבארו. ומה במקרה ואתה עם יד רטובה?
לא כדאי
·...
yayu2120 אני מצרף תמונה.
יש לך דוגמא?
@rotman24
·ראית פתרון לזה ברשת או בתמונה באיזה מקום?
ניסת לשאול בכל המקומות שמתקינים אלומניום תריסים וסככות?
·ראית פתרון לזה ברשת או בתמונה באיזה מקום?
ניסת לשאול בכל המקומות שמתקינים אלומניום תריסים וסככות?
- udilevy2014
- חבר פעיל

·תעמיק את הנקודה הכי פשוט והרבה יותר קל ממה שאתה חושב.rotman24 כתב:אני לא מחפש משהו זול וגרוע , אני רוצה משהו טוב , עם תוי תקן.......
yayu2120 אני מצרף תמונה....
עם מקדחה ומקדח 6ממ 15 דקות ואתה אחרי זה
זה המוצר?
@rotman24
·האם כוונתך לשים קופסא כזאת שחורה של פיבארו בתוך הקיר?
http://www.fibaro.com/en/the-fibaro-system/installation
זה עובד בWIFI? IR?
מה השימוש של הוספת קופסא כזאת ומה העלות שלה בארץ? בחו"ל?
היא יודעת לעשות ON/Off או לעשות גם דימר למנורות?
זה עובד בWIFI? IR?
היא יודעת לעשות ON/Off או לעשות גם דימר למנורות?
Re: זה המוצר?
@rotman24 מתכוון לשים שני מודולים כאלה בתוך הקיר. כל מודול כזה יודע לשלוט בתריס.yayu2120 כתב:@rotman24
זה עובד בWIFI? IR?
היא יודעת לעשות ON/Off או לעשות גם דימר למנורות?...
המודול שבלינק שלך יודע "לעשות דימר למנורות".
המודולים עובדים בטכנולוגיית Z-Wave המשתמשת בתקשורת RF בין הרכיבים השונים.
כאשר ברשת הZ-Wave יש גם בקר (למשל Vera או Home Center), ניתן לגשת לבקר בWiFi (או דרך האינטרנט מחוץ לרשת הביתית) ולשלוט על הרכיבים השונים.
udilevy2014 כתב:·תעמיק את הנקודה הכי פשוט והרבה יותר קל ממה שאתה חושב.......
עם מקדחה ומקדח 6ממ 15 דקות ואתה אחרי זה...
מה שמפחיד אותי זה לפגוע בצינורות מתחת לקופסא וכו'..
האמת שהחשמלאי שעשה את הנקודה צריך לחזור אליי לעוד סבב בכל מקרה , אז אני אתן לו לפתור את זה וזהו
Re: מה הפתרון שהחלטת?
yayu2120 כתב:@rotman24
@cafri
· יש חדש בנושא? האם המכשירים הגיעו והתקנת?...
אילו מכשירים?
לא קניתי מפסקים מיוחדים בסוף..
בשלב זה אני ממתין לחשמלאי שלי שיקפוץ ויגדיל לי את הקופסא וזהו