סתם רציתי לשתף התרשמות חווייתית שהיתה לי - לא קשור לווינטאג' אודיו בשום צורה.
הייתי בהופעה חיה בתיאטרון חיפה (במה 3 בבניין הנפרד למי שמכיר). זו היתה הופעה שכללה פסנתר (חשמלי), גיטרה באס, תופים, גיטרה/באנג'ו, ויולה וזמרת (ליאורה ריבלין במופע קברט מוזיקלי - היה נהדר).
הנקודה היא שהסאונד היה פשוט אדיר. האולם לא כלל אקוסטיקה מיוחדת שאני יכולתי לראות (אם כי גם לא היה חשוף במיוחד), וההופעה היתה מוגברת ע"י זוג רמקולי PA של NEXO (חברה צרפתית לפי גוגל שמעולם לא שמעתי עליה). כמו כן היו מוניטורים על הבמה שפנו כמובן כלפי הזמרים.
הבאסים היו רכים ונעימים ברמה שפשוט בא לתת בהם ביס, ולא השתלטו על כל השאר. ניתן היה לשמוע בבירור כל כלי וכלי. המובנות של השירה היתה גבוהה מאוד, והקול של ליאורה ריבלין היה טבעי מאוד. הגבוהים לא צרמו כלל, אבל גם לא היו מונחתים מידי, Just Right. ובעיקר, הטווח הדינאמי היה אדיר. הפערים בין חלש וחזק היו מאוד גדולים ונתנו חיות למוזיקה, אבל בלי לפרק אבנים בכליות. מזמן לא שמעתי סאונד כ"כ טוב, ובמיוחד לא זכור לי ששמעתי כזה סאונד נהדר במערכת ביתית.
בד"כ במערכות ביתיות מתבעסים על זה שקשה לשחזר כלים חיים (לא מוגברים) בצורה טבעית.
לצערי, נראה לי שגם הופעה מוגברת עם סאונד כזה קשה מאוד לשחזר באמצעים ביתיים. ככל הנראה לשחזר את רמת הניקיון והפירוט זו לא בעיה, אבל טווח דינמי כזה, ובצורה כ"כ לא צעקנית, בספק רב.
וואו, איזה סאונד!
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אני זוכר שהייתי גם בהופעה בחיפה,לא זוכר בדיוק באיזה תאטרון והסאונד גרם ללסת שלי ליפול לרצפה.
כל הניסיונות להגיע לסאונד כזה בבית כשלו וגם לא שמעתי שום דבר כזה בהדגמות כלשהן.
אני מאמין שהאקוסטיקה משחקת תפקיד חשוב מאוד ובסלון הביתי שלנו האקוסטיקה לרוב גרועה מאוד ולא אידיאלית. אולי זה יכול להסביר את העניין.
כל הניסיונות להגיע לסאונד כזה בבית כשלו וגם לא שמעתי שום דבר כזה בהדגמות כלשהן.
אני מאמין שהאקוסטיקה משחקת תפקיד חשוב מאוד ובסלון הביתי שלנו האקוסטיקה לרוב גרועה מאוד ולא אידיאלית. אולי זה יכול להסביר את העניין.