מזגן מטפטף בצנרת שבתוך הבית
שלום,
יש לי מזגן רצפתי ישן שפתאום התחיל לטפטף מהחלק של הצנרת שיוצא מהבית (מצ"ב תמונה)
ניקיתי פילטרים וגם נשפתי חזק בצינור הניקוז אבל זה לא עזר, והטיפטוף עצמו הוא דווקא מהאגד צינורות שעטופים באיזולירבנד.
ד"א, גם הצינור שיוצא מהבית ועולה ליחידת המזגן שעל הגג ועטוף במין ספוג, גם מזיע מאד, אבל זה נראה לי הגיוני כי הוא חיצוני ואולי מגיב ללחות בחוץ...
הבנתי שלפעמים חוסר גז גורם לנזילה אבל המזגן עצמו מקרר בסדר, אז לא נראה שחסר גז.
יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה?
יש לי מזגן רצפתי ישן שפתאום התחיל לטפטף מהחלק של הצנרת שיוצא מהבית (מצ"ב תמונה)
ניקיתי פילטרים וגם נשפתי חזק בצינור הניקוז אבל זה לא עזר, והטיפטוף עצמו הוא דווקא מהאגד צינורות שעטופים באיזולירבנד.
ד"א, גם הצינור שיוצא מהבית ועולה ליחידת המזגן שעל הגג ועטוף במין ספוג, גם מזיע מאד, אבל זה נראה לי הגיוני כי הוא חיצוני ואולי מגיב ללחות בחוץ...
הבנתי שלפעמים חוסר גז גורם לנזילה אבל המזגן עצמו מקרר בסדר, אז לא נראה שחסר גז.
יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
ההזעה היא מצב תקין לחלוטין, קורית כשהלחות באויר נצמדת לצנרת הגז הקרה (אם הצנרת באמת קרה אז לא חסר גז). בגלל זה מבודדים את הצנרת כדי שלא יהיה מגע של אוויר שיגרום להתעבות ולטפטוף.
נראה שהבידוד נפגע במקרה שלך.
נראה שהבידוד נפגע במקרה שלך.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
סתם השערה,
מכיוון שאין כ״כ מה שינזל מצינורות הגז, רק קצת לחות, אבל זה הזעה ולא ממש נזילה.
אולי הנזילה היא מהמזגן עצמו והמים נוזלים מהמזגן דרך הספוג עד לנקודה הנמוכה ביותר.
ונזילה של מזגן, זה משהו אחר, לי קרה כתוצאה מקיפאון של המזגן שנבעה ממחסור בגז.
מכיוון שאין כ״כ מה שינזל מצינורות הגז, רק קצת לחות, אבל זה הזעה ולא ממש נזילה.
אולי הנזילה היא מהמזגן עצמו והמים נוזלים מהמזגן דרך הספוג עד לנקודה הנמוכה ביותר.
ונזילה של מזגן, זה משהו אחר, לי קרה כתוצאה מקיפאון של המזגן שנבעה ממחסור בגז.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
יכול להיות שיש לך מגש עודפי מים בתוך היחידה שעולה על גדותיו כי הסתימה ביציאה ממנו לצינור הניקוז.
תאלץ לפרק את הכיסוי של היחידה ולבדוק, לנקות המגש מלכלוך שאולי גורם לסתימה ולפתוח הסתימה עצמה
תאלץ לפרק את הכיסוי של היחידה ולבדוק, לנקות המגש מלכלוך שאולי גורם לסתימה ולפתוח הסתימה עצמה
איינשטין -
הצנרת באמת קרה מאד והמזגן מקרר טוב אז לא נראה לי שחסר גז.
יכול להיות שבאמת נפגע הבידוד שכרגע עטוף באיזולירבנד לבן. האם זה משהו שניתן להחליף לבד או רק טכנאי?
yoav4x4 -
לא נראה שזה מהמזגן עצמו כי הצינור מטפטף רק איפה שסימנתי בציור, בחלק שקרוב יותר למזגן הוא יבש לגמרי. אם המזגן הנזילה היתה מתוך המזגן הוא לפחות היה קצת רטוב.
Borderline1 -
זה סיפור לפרק כיסוי של מזגן? אם באמת המגש עלה על גדותיו לא הייתי אמור רטיבות לאורך כל הצינור (גם בחלק שצמוד למזגן)?
תודה
הצנרת באמת קרה מאד והמזגן מקרר טוב אז לא נראה לי שחסר גז.
יכול להיות שבאמת נפגע הבידוד שכרגע עטוף באיזולירבנד לבן. האם זה משהו שניתן להחליף לבד או רק טכנאי?
yoav4x4 -
לא נראה שזה מהמזגן עצמו כי הצינור מטפטף רק איפה שסימנתי בציור, בחלק שקרוב יותר למזגן הוא יבש לגמרי. אם המזגן הנזילה היתה מתוך המזגן הוא לפחות היה קצת רטוב.
Borderline1 -
זה סיפור לפרק כיסוי של מזגן? אם באמת המגש עלה על גדותיו לא הייתי אמור רטיבות לאורך כל הצינור (גם בחלק שצמוד למזגן)?
תודה