מבחן השוואתי למגברים אצלי בבית

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

בעקבות השירשור שננעל http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=23397 ובהמלצת מנהל הפורום אני פותח שירשור זה

ביום שישי 19/12/07 משעות הבוקר אנסה לערוך מבחן השוואתי עיוור למספר מגברים משום שאני מעוניין ברכישת מגבר שיתאים לרמקולים שלי, לנגן שלי, לאקוסטיקה שלי והכי חשוב לטעם שלי.

אני חסר ניסיון וידע הן בתחום התיאורטי טכני והן בתחום ההאזנה המעשית ולכן הצעתי לחברי הפורום אהרון nec ולדרמבוי (נציגי התיאוריה והמדידות) ולליאור ונמר (נציגי תיאוריית ההאזנה המעשית) להתארח בביתי ולהשתתף איתי במבחן.

הצעתי בהחלט עדיין בתוקפה. אני חוזר ומבטיח אירוח למופת כולל ארוחת צהריים "על האש" ובמידת הצורך מבטיח לשמש כנציג ה"או"ם" אם יתלהטו היצרים והויכוחים.

אם כי אני בטוח שבמפגש פנים אל פנים ולא מאחורי המקלדת צורת ההתבטאות והאיטרקציה בין האנשים הרבה יותר טובה ונעימה.

שלמה

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

יוזמה מבורכת .
נשמח לקבל סקירה של הארוע .
(Y)
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אייל

הצעתי לארח ולשתף אחרים במבחן ההשוואתי נועדה בין היתר כדי לשתף גם את יתר חברי הפורום בחוויה ע"י העלאת הרשמים כאן בפורום וכתבתי זאת גם בשירשור שננעל.

אני רוצה להבהיר שהחלטתי בזמנו לשדרג את המערכת ואני מנסה לפעול בהתאם לעיצות ולמה שלמדתי כאן בפורום.

כלאמר תחילה רכשתי רמקולים לטעמי ובגבולות התקציב שקבעתי לי (נו בערך..) ועכשיו אני מנסה להתאים לרמקולים את ההגברה.

שלמה

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

שלמה,
נשמע מענין (Y)

במידה ומתלהט, תסריט בוידאו :wink:
מחכה לדיווח.
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

KOOKE כתב:
כלאמר תחילה רכשתי רמקולים לטעמי ובגבולות התקציב שקבעתי לי (נו בערך..) ועכשיו אני מנסה להתאים לרמקולים את ההגברה.

שלמה
...
תוכל לשתף אותנו איך הגעת למסקנה שהרמקולים "לטעמך" ? (מעבר לאספקט הויזואלי שכבודו במקומו), כלומר- עם איזו הגברה שמעת אותם כשהחלטת לרוכשם? האם ההגברה הספציפית הזו תשתתף ב"מבחן" :?:

מנסיון, רמקולים ממש יכולים לשנות את "עורם" עם הגברות שונות....יהיה מעניין לקרוא את התרשמותך בנידון לכשתישמע אותם עם מגברים שונים.

בהצלחה.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 818

שליחה #6 

KOOKE כתב:בעקבות השירשור שננעל http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=23397 ובהמלצת מנהל הפורום אני פותח שירשור זה

ביום שישי 19/12/07 משעות הבוקר אנסה לערוך מבחן השוואתי עיוור למספר מגברים משום שאני מעוניין ברכישת מגבר שיתאים לרמקולים שלי, לנגן שלי, לאקוסטיקה שלי והכי חשוב לטעם שלי.

אני חסר ניסיון וידע הן בתחום התיאורטי טכני והן בתחום ההאזנה המעשית ולכן הצעתי לחברי הפורום אהרון nec ולדרמבוי (נציגי התיאוריה והמדידות) ולליאור ונמר (נציגי תיאוריית ההאזנה המעשית) להתארח בביתי ולהשתתף איתי במבחן.

הצעתי בהחלט עדיין בתוקפה. אני חוזר ומבטיח אירוח למופת כולל ארוחת צהריים "על האש" ובמידת הצורך מבטיח לשמש כנציג ה"או"ם" אם יתלהטו היצרים והויכוחים.

אם כי אני בטוח שבמפגש פנים אל פנים ולא מאחורי המקלדת צורת ההתבטאות והאיטרקציה בין האנשים הרבה יותר טובה ונעימה.

שלמה
...
בשמחה אני נענה לאתגר זה.
מבטיח להביא בירה באספקה שותפת ע"מ ליצור אחווה שיכורה במקצת :)
כמו כן, שוב, מגברי יבוא גם כן לביקור, כפי שהבטחתי.
מקווה לדיון וניסויים פורים ומעניינים.
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #7 

אם כך, אחזור על דברי לשאלתך "איך רצוי לבחון מגבר":

הכלל הבסיסי הוא לתת זמן מספיק זמן לכל מגבר, לשמוע "בניחותא" מגוון סוגי מוסיקה.
בשלב הזה, אם לא אהבת מגבר מסויים, אז הוא לא ממשיך בבדיקה.

אח"כ ניתן לעבור לשלב השוואות מקבילות.

בדיקה, בעזרת קטע מוכר:

* שים לב למערך הטונלי: לצלילים הגבוהים , מיד, בס, האם כלי המוסיקה נשמעים לך ראליסטים (לטעמך), האם קולות הזמרים נשמעים ברור וצלול ?
* במה - תלת מימדיות - עומק, גובה ורוחב, פוקוס - האם מיקום הכלים מדוייק או שהם מרגישים "מטושטשים".
* Laid back מול in your face : האם הסאונד נמצא קרוב אליך "בפניך" או שרחוק, בקו הרמקולים ואחור (ענין של טעם אישי)
* דינמיות בצליל - האם הבס "מתפרץ ונעצר" או "רך ומרוח"
* מיקרו דינמיקה - האם המגבר מצליח להוציא את הפרטים הקטנים: אוושת מיתרים, נשימות הזמרת
* האם אתה אדיש לצליל המגבר או שהוא מצליח לרגש אותך ?

בנוסף, קח בחשבון גם פרטים נוספים כגון: מס' כניסות ויציאות שמתאים לציודך, הנדסת אנוש (תפעול נוח), איכות הגימור.
ליאור

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #8 

נשמע שתהנו שם :שישי:

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

בתחילה שקלתי לרכוש רמקולים מדפיים ולאחר כחודש של האזנה לרמקולים מדפיים שונים התמקדתי בשני דגמים - b&w 705 ו- מורל אוקטב כשהנטייה הייתה לכיוון המורל.

הקפדתי בכל מהלך האזנה לרמקולים השונים לשמוע אותם עם רסיברים של ימאה (לא זוכר במדוייק את מספרי הדגמים). במקביל שמעתי את הרמקולים גם עם מגברי סטריאו ברמה של אלו שבכוונתי לרכוש. היה הבדל ברור לטובת המגברים לעומת הרסיברים.

בכל אופן הגעתי לחנות כדי לשמוע פעם נוספת את המורל והשוו לי אותם מול הדאלי IKON 6 כששני הזוגות היו מחוברים לרסיבר של ימאה ולאותו נגן cd .

התאהבתי בו במקום בדאלי - לטעמי הם מאד מפורטים ומדוייקים בתחום המיד והצלילים הגבוהים אבל בנוסף ביחס למורל יש להם גם צליל נמוך מלא "בשר" ולא על חשבון הגבוהים. גם המחיר נראה לי אטרקטיבי אז רכשתי אותם.

מראש כשהתחלתי בשידרוג ידעתי שגם ארכוש מגבר סטריאו בנוסף לרסיבר שיש לי וכעת אני אכן בשלב בחינת ורכישת מגבר.

את כל מסע האזנה לרמקולים השונים ביצעתי עם מספר דיסקים משלי ועם עמה קטעים נבחרים.

שלמה

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2080
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #10 

19/12/07 ???
19/1/07 אני מניח.

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אופס

אכן 19/01/2007

שלמה

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

KOOKE ישר כח על ההתייחסות העניינית (נדיר לאחרונה במחוזותינו).

אם כך, יש לך כרגע שילוב די מנצח (כזה שהתאהבת בו בהאזנה ראשונה , זאת בהנחה שהרסיבר בבית זהה להוא שבחנות),
לא זוכר האם הצהרת שגם הרסיבר הלזה משתתף במבחן העיוור (אם לאו ממליץ לשלבו...)
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #13 

למה zy? הוא שמע גם עם מגבר סטריאו והעדיף...
HiFiMusic IL

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78895
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5396 פעמים

שליחה #14 

אני רק מבקש דיווחים מעמיקים מהמשתתפים...

תודה!

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

הבהרה - את הדאלי לא שמעתי עם מגבר סטריאו אלא רק עם רסיבר.

בהחלט התכוונתי לכלול בהשוואה גם את הרסיבר שיש לי.

ייתכן שבסופו של דבר אגיע למסקנה שהשילוב עם הרסיבר שיש לי עדיף לטעמי :roll: :roll:

שלמה

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395

שליחה #16 

KOOKE כתב:...

ייתכן שבסופו של דבר אגיע למסקנה שהשילוב עם הרסיבר שיש לי עדיף לטעמי :roll: :roll:

שלמה
...
לא !!!!!!!!!!!!
עכשיו אתה אומר ?
:lol: :lol: :lol:

reuveney
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1830
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #17 

שלמה יש לי רק בקשה קטנה ממך:
הנתונים של הרמקול שלך זהים לחלוטין כמו הרמקולים שלי{כמובן אני לא יודע עד כמה העוכבה שלך יציבה אבל בוא נניח שהיא דיי יציבה}
שאתה הולך לעשות את ההשוואה הזאת שלך הייתי מציע לך לקחת גם את הT-AMP תאמין לי שיש מצב גדול שהוא יתן בראש לכל מתמודד שתביא נגדו בטווח מחירים שאתה מדבר עליו.

yan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #18 

כרגע לפחות אני לא מתכוון למכור.
אחרי שקניתי את ה 705 אין לי ממש תקציב להחליף את המגבר, ולחזור ל onkyo זה לא יקרה, אז...
בכל מקרה אני לא יודע אם ה cambridge יכול לעמוד באותה רמה עם שאר המגברים, אבל אם אתה רוצה אני מוכן לשתף אותו בניסוי :wink:

עוד דבר ממה שאני למדתי מההתנסות הקטנה שלי בתחום, לדעתי לפחות כל מה אתם מנסים להתאים בין הרמקולים והמגבר בכל הקשור לעכבות זרם ושאר ירקות זה משהו שלא משנה הרבה. אלה רק נתונים, וקרו לי מקרים שאהבתי מגברים שנחשבים פחות טובים ופחות מתאימים לרמקולים שלי.
לדעתי אתם מנתחים את זה יותר מדי (האוזניים לא עובדות במספרים). פשוט תביא, תשמע, ובמקרה ולא אהבת אתה לא קונה.

לדעתי אתה צריך לנסות להשיג את המגברים שיותר עשו לך את זה (כמובן לפי המלצות של אנשים שמבינים בתחום לפי מוזיקה שאתה שומע וכו') לשמיעה בביית..
נערך לאחרונה על ידי yan ב 10/01/2007 18:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
רשימת הציוד: Monitor Audio Mass 10 - 5 speakers | Velodyne Impact 10 | Denon x2800h | TCL 65C855 | Homatics box r 4k plus | PC: Harman Kardon 430b + Dali Zensor 1

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אני מוכרח להתוודות בעניין ה T-AMP -

אני חושש שבמחן עיוור אולי אני אעדיף בהחלט את ה T-AMP אבל זה יעמיד אותי בבעיה פסיכולוגית קשה - מפני שיהיה לי מאד קשה להתרגש מהשידרוג ומאיכות הצליל שבוקעת מקופסת פלסטיק בגודל כף יד :roll: :roll: :lol: :lol:

אבל בכל זאת אנסה להשיג אחד כזה למבחן

שלמה

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #20 

KOOKE כתב:הבהרה - את הדאלי לא שמעתי עם מגבר סטריאו אלא רק עם רסיבר.
...
אם כך הסליחה עם zy אני הבנתי לא נכון.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”