לחכות או לא לחכות?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Guy_A פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 73
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם..

יש לי התלבטות קשה בנוגע לרכישת 2 מסכי LCD \ פלזמה, ואין מקום טוב יותר לשאול מפה!

הורי עוברים דירה בסוף ינואר \ התחלת פברואר, ובתכנון קניית 2 טלוויזיות " דקות " לסלון ולסלון השני "".

לאחד מהטלוויזית 32-37 מספיקה לגמרי, למרות מרחק הצפייה ( 3-3.5 מטר ), בגלל שאין כוונה לראות שם סרטים, והטלוויזיה היא פשוט לצפייה יום יומית בטלוויזיה ( YES דרך אנטנה ( שידור כללי של הקיבוץ ), ולא מתוכננת שם צפייה בסרטים \ DVD \ HTPC.

ובלסלון השני שיהיה גם " חדר הסרטים " שלי, יהיה מחובר HTPC עם אינטרנט. רוב הצפייה שם מתוכננת לסרטים, תוכניות טלוויזיה שמועברות מהמחשב, וכו'. הייתי אומר 70% - 30% לטובת הסרטים בניגוד לטלוויזיה.

לפי מה שהבנתי, לסלון מומלץ פלזמה, ולסלון השני LCD, בגלל המחשב שמחובר כדי למנוע צריבה.

עכשיו ההתלבטות שלי היא בנוגע למחיר. לפי מה שקראתי פה, מתוכננת ירידת מחירים בזמן הקרוב. עם הטלוויזיה לסלון אי אפשר לחכות, כי היא צריכה להיות שם ישר בהתחלה כי יש לה הכנה מיוחדת על הקיר, אבל לטלוויזיה השניה... האם שווה לחכות עוד קצת? האם אפשר לדעת מתי בדיוק תגיע הירידה, ואם תהיה ירידה האם היא תהיה מספיקה כדי לרכוש טלוויזיות שעכשיו יקרות מדי?

ההשקעה בשתי הטלוויזיות מתוכננת לסביבות ה 16,000 +- ש"ח...

וד"א, לסלון השני אני מתכוונן ל LCD 40 אינץ'...

מה דעתכם?

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #2 

נניח ו LCD 40 טובה תעלה סביב ה-11K ,
זה בקושי משאיר מקום לפלזמה שתרכוש לסלון הראשון....

Guy_A פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

keyser כתב:נניח ו LCD 40 טובה תעלה סביב ה-11K ,
...
אבל מה בקשר לירידת המחירים?

Guy_A פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

...

וד"א

אם ב LCD40 אני מתכנן במיוחד בצפייה בסרטים מהמחשב באיכות DVD, ובתוכניות טלוויזיה HDTV ( מה שמופץ באינטרנט ( נמלטים אבודים הירוס וכו' ), אין זה אומר שאני יכול להסתפק במוצר מדבקה? וכששידורי טלוויזיה באיכות גבוהה ייתפסו פה תאוצה, הרי גם אז ייראו בה טוב, לא?

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

גם ירידת המחירים לא תעזור לך לרכוש 2 מסכים באיכות גבוהה בתקציב הזה.
אם אתה מוכן להתפשר על LCD מדבקה , יש לך במחירים של 7.5K בערך.
אבל מומלץ ללכת לראות אותם קודם כדי שלא תתאכזב כשתחבר את המסך בבית.
יישארו לך 8.5K כדי לקנות פלזמה, ובמחיר הזה אתה יכול להשיג פלזמה לא רעה של מותגים מוכרים יותר.

hagi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1213
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

איש ,
המלצתי היא שתחכה לכניסה לדירה החדשה , תסדר אותה קצת , תראה איך הריהוט מסתדר , תשים את השטיחים , תכנס לנעלי בית ורק אחר כך תחשוב מה הדרך הטובה לבזבז 16K שח על מוצרי חשמל .

אני היתי קונה רק טלויזיה LCD אחת לאותו מקום שמיועד לצפיה בטלויזיה , איכותית + HTPC חזק ( אם אין לך כזה עדיין) .
עם כל הכבוד לירידת המחירים "הצפויה" מזה שנתיים בתחום ולצרכן הישראלי הפראייר שמוכן לקנות סחורה במחיר כפול בהשווה לארה"ב , אין שום מצב שתקנה בחצי השנה הקרובה בארץ שתי טלויזיות LCD - אחת 37 אינץ ושניה 40 אינץ איכותיות , בתקציב של 16K שח .

ואל תחכה לראות שידורים איכותיים כל כך מהר בטלויזיה . למה שחברות הלווין והכבלים ישתדלו לשפר לך את האיכות אם אתה יכול יפה מאוד לשלם 300 שח בחודש עבור איכות *** וזה כולל גם "איכות תוכן " וגם "איכות שידור" ?

לסיכום : טלויזיה אחת טובה ולא שתיים , OPPO 981\971 כ-DVD לצפיה ב-DVD ואם זה לא יספק אותך , אז גם נגן HD או HTPC מנגן-כל . אנטנה מרכזית של הבניין לצפיה בשידורי הטלויזיה במקום לשלם 3500 שח ל-YES/HOT על תכנים ירודים .

תתחדש !

Guy_A כתב:
...

וד"א

אם ב LCD40 אני מתכנן במיוחד בצפייה בסרטים מהמחשב באיכות DVD, ובתוכניות טלוויזיה HDTV ( מה שמופץ באינטרנט ( נמלטים אבודים הירוס וכו' ), אין זה אומר שאני יכול להסתפק במוצר מדבקה? וכששידורי טלוויזיה באיכות גבוהה ייתפסו פה תאוצה, הרי גם אז ייראו בה טוב, לא?
...

Guy_A פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

hagi כתב:איש ,
המלצתי היא שתחכה לכניסה לדירה החדשה , תסדר אותה קצת , תראה איך הריהוט מסתדר , תשים את השטיחים , תכנס לנעלי בית ורק אחר כך תחשוב מה הדרך הטובה לבזבז 16K שח על מוצרי חשמל .

אני היתי קונה רק טלויזיה LCD אחת לאותו מקום שמיועד לצפיה בטלויזיה , איכותית + HTPC חזק ( אם אין לך כזה עדיין) .
עם כל הכבוד לירידת המחירים "הצפויה" מזה שנתיים בתחום ולצרכן הישראלי הפראייר שמוכן לקנות סחורה במחיר כפול בהשווה לארה"ב , אין שום מצב שתקנה בחצי השנה הקרובה בארץ שתי טלויזיות LCD - אחת 37 אינץ ושניה 40 אינץ איכותיות , בתקציב של 16K שח .

ואל תחכה לראות שידורים איכותיים כל כך מהר בטלויזיה . למה שחברות הלווין והכבלים ישתדלו לשפר לך את האיכות אם אתה יכול יפה מאוד לשלם 300 שח בחודש עבור איכות *** וזה כולל גם "איכות תוכן " וגם "איכות שידור" ?

לסיכום : טלויזיה אחת טובה ולא שתיים , OPPO 981\971 כ-DVD לצפיה ב-DVD ואם זה לא יספק אותך , אז גם נגן HD או HTPC מנגן-כל . אנטנה מרכזית של הבניין לצפיה בשידורי הטלויזיה במקום לשלם 3500 שח ל-YES/HOT על תכנים ירודים .

תתחדש !

Guy_A כתב:
...

וד"א

...
...
טלוויזיה אחת לא ילך... יש שני חדרים שמוכנים מראש לזה..

אם בסלון הראשי תהיה טלוויזית 32-37, ומרחק הצפייה 3.5 מטר, באמת ייראו גרוע ממרחק כזה..?

אם בחדר השני שמיועד לצפייה בתוכן ייעודי ( כמו שאמרתי, DVD, ותכני HD ) ייראו טוב לא משנה באיזה טלוויזיה כל עוד היא HD READY לא?

hagi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1213

שליחה #8 

3.5 מטר זה מצויין גם בשביל טלויזיה 42 אינץ , כך שעם 32-37 אינץ לא תהיה לך בעיה מהמרחק הזה .
חוץ מזה אם תצפה בתכני HD , גם מרחק של חצי מטר יהיה טוב כדי לראות מצויין .

עדיין , עם תקציב של 16K , יהיה לך קשה מאוד למצוא 2 טלויזיות כשאחת מהן היא 40 אינץ או אף יותר . זהו תקציב סביר לשתי טלויזיות 32 אינץ איכותיות .

Guy_A פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

hagi כתב:3.5 מטר זה מצויין גם בשביל טלויזיה 42 אינץ , כך שעם 32-37 אינץ לא תהיה לך בעיה מהמרחק הזה .
חוץ מזה אם תצפה בתכני HD , גם מרחק של חצי מטר יהיה טוב כדי לראות מצויין .

עדיין , עם תקציב של 16K , יהיה לך קשה מאוד למצוא 2 טלויזיות כשאחת מהן היא 40 אינץ או אף יותר . זהו תקציב סביר לשתי טלויזיות 32 אינץ איכותיות .
...
אם אני אקח

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=380200

לסלון הראשי

ונגיד

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=378596

או

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=417095

לשני ( ל HD )

זה נראה לך יעבוד
?

עומרי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440

שליחה #10 

איזה ירידת מחירים צפוייה עד כמה משמעותית היא אמורה להיות באחוזים ?
אחראי תחום הסלולאר והגאדגטים באתר YNET

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1150
שם מלא: כרמי

שליחה #11 

בכל מקרה מחיר המסך בדרך כלל כולל התקנה (או שניתן לקבל זאת בעלות נמוכה)
כמו כן אני לא רואה שום סיבה למה לרכוש לפני המעבר - כאשר היום מועד ההספקה הוא מהיר.

אני לא רואה הגיון לרכוש מסך לפני שעוברים דירה- אולי אני מפספס כאן משהוא?
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #12 

כרמי כתב:בכל מקרה מחיר המסך בדרך כלל כולל התקנה (או שניתן לקבל זאת בעלות נמוכה)
כמו כן אני לא רואה שום סיבה למה לרכוש לפני המעבר - כאשר היום מועד ההספקה הוא מהיר.

אני לא רואה הגיון לרכוש מסך לפני שעוברים דירה- אולי אני מפספס כאן משהוא?
...
(Y)

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה #13 

למה שלא תלך על CRT "34 טובה לסלון הראשון בכ 3.5K וישאר לך 12.5K לסלון שהשני. ב CRT כזו תראה YES/HOT טוב יותר מברוב הפלזמות. לסלון השני שווה לך לשקול מקרן - אם באמת אתם תראו שם כמעט אך ורק סרטים והחדר מתאים למקרן (ניתן להחשכה, מקום למסך, מרחק הקרנה מספיק, וכו') הייתי הולך על מקרן - תקבל חוויה קולנועית שלא דומה בכלל טלויזיה.

Guy_A פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

israeli2k כתב:למה שלא תלך על CRT "34 טובה לסלון הראשון בכ 3.5K וישאר לך 12.5K לסלון שהשני. ב CRT כזו תראה YES/HOT טוב יותר מברוב הפלזמות. לסלון השני שווה לך לשקול מקרן - אם באמת אתם תראו שם כמעט אך ורק סרטים והחדר מתאים למקרן (ניתן להחשכה, מקום למסך, מרחק הקרנה מספיק, וכו') הייתי הולך על מקרן - תקבל חוויה קולנועית שלא דומה בכלל טלויזיה.
...

כמו שאמרתי...

גם בסלון ובחדר השני יש הכנה לטלוויזיות כאלה... ( כתמונה ).

בחדר השני בכלל זה קיר שיש רק חצי קיר ומאלכסון למטה יש שקע ( מדרגות ), והכנו שם הכל לטלוויזיה תלויה.

כנ"ל בסלון הראשון.. הכנו מעבר לכבלים דרך הקיר וחיבור אנטנה ואינטרנט לשימוש עתידי ( בגובה איפה שאנחנו רוצים שתהיה הטלוויזיה )

בכל מקרה, אם יש לכם הצעות לטלוויזית פלזמה \ LCD בגודל 37, שייראו בה טוב טלוויזיה ממרחק 3-3.5 מטר. וטלוויזית 40 אינץ' LCD לתוכן HD ו DVD... זה יעזור מאוד...

בתודה

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”