שדרוג טלויזיה ל HTPC. יש טעם ב SMART TV או שמיותר?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
שום יתרון, אם כי סוני, למשל, הוציאה קו חדש של טלוויזיות שאפשר להריץ עליהן קודי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
סמארט לדעתי זה פיצ'ר שולי ולא הייתי מייחס לו חשיבות אלא אם כן אתה צריך ממנו משהו ספציפי, נניח להפעיל את האפליקצייה של סלקום tv בסמארט החדש של LG בארץ, או להפעיל במסך סרטונים מיוטיוב (במסך עצמו או לזרוק אליו ישירות מהסלולר), ניגון סרטים מהרשת הביתית וכן הלאה..
אם כבר מחובר HTPC, אז כבר אין ממש צורך בסמארט והוא תמיד מרגיש מאד מסורבל וכבד. (אבל חייב לציין שרואים שיפור בזה משנה לשנה ומדגם לדגם, אי אפשר להשוות את הביצועים של ה WebOS 2.0 לסמארט של לפני שנתיים למשל)
בכל אופן, כפי שרשמת, כל מסך בינוני ומעלה כבר מגיע בדרך כלל עם סמארט, אז לא כל כך שואלים אותך, זה פשוט שם.
בגדול, בטלויזיה ל HTPC לא דרוש משהו מיוחד. דברים כמו תמיכה ב- 1920x1080 ב 60Hz עם מיפוי של פיקסל לפיקסל (ללא אוברסקאן) עם תמיכה בצבע 4:4:4 הם כבר דברים די מובנים מאליהם בכל מסך שמכבד את עצמו מחברה ידועה. Input Lag זה משהו שחשוב למשל אם אתה גם מתכוון לשחק עם המחשב הזה, אחרת גם זה די חסר משמעות.
אם כבר מחובר HTPC, אז כבר אין ממש צורך בסמארט והוא תמיד מרגיש מאד מסורבל וכבד. (אבל חייב לציין שרואים שיפור בזה משנה לשנה ומדגם לדגם, אי אפשר להשוות את הביצועים של ה WebOS 2.0 לסמארט של לפני שנתיים למשל)
בכל אופן, כפי שרשמת, כל מסך בינוני ומעלה כבר מגיע בדרך כלל עם סמארט, אז לא כל כך שואלים אותך, זה פשוט שם.
בגדול, בטלויזיה ל HTPC לא דרוש משהו מיוחד. דברים כמו תמיכה ב- 1920x1080 ב 60Hz עם מיפוי של פיקסל לפיקסל (ללא אוברסקאן) עם תמיכה בצבע 4:4:4 הם כבר דברים די מובנים מאליהם בכל מסך שמכבד את עצמו מחברה ידועה. Input Lag זה משהו שחשוב למשל אם אתה גם מתכוון לשחק עם המחשב הזה, אחרת גם זה די חסר משמעות.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
yuvR
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 100
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
תודה! זה בדיוק מה שחיפשתי. רשימת פיצ'רים למסך ל HTPC.
רק לוודא - מיפוי של פיקסל לפיקסל בעבר היה זמין בדרך כלל בכניסות אנלוגיות (VGA) ולא ב HDMI. היום זה סטנדרט גם ב HDMI? גם בדגמי כניסה של יצרנים מובילים? בעבר (כשקניתי את הטלויזיה הנוכחית) היו פה רשימות של מסכים שתומכים בזה. היום כבר אין בזה צורך?
צבע 4:4:4 איך מכונה באתרי ביקורות? 4:4:4 color? אני מחפש את השמות של הפיצ'רים באנגלית כדי להשוות בין המסכים באתרים בחו"ל, גם כי אקנה בחו"ל (אני גר בחו"ל).
Input lag: בדרך כלל לא מפורסם במפרטים של המסכים בחנויות ובאתרים. איפה כדאי לבדוק? אני לא מתכנן גיימינג כשימוש עיקרי, אולי מדי פעם. זה עדיין רלוונטי?
ועוד שאלה - עיבוד תמונה ואפקטים כמו "soap opera" (החלקת תנועה) - האם זה סותר 1:1 pixel mapping? האם אפשר להפעיל ויותר חשוב - לבטל - בזמן שימוש ב HTPC?
בטלויזיה הנוכחית שלי (טושיבה ישנה) כשעוברים לכניסת PC (VGA) המסך לא מאפשר כל עיבוד תמונה אפילו בסיסי (שינויי צבע למשל).
תודה רבה!
רק לוודא - מיפוי של פיקסל לפיקסל בעבר היה זמין בדרך כלל בכניסות אנלוגיות (VGA) ולא ב HDMI. היום זה סטנדרט גם ב HDMI? גם בדגמי כניסה של יצרנים מובילים? בעבר (כשקניתי את הטלויזיה הנוכחית) היו פה רשימות של מסכים שתומכים בזה. היום כבר אין בזה צורך?
צבע 4:4:4 איך מכונה באתרי ביקורות? 4:4:4 color? אני מחפש את השמות של הפיצ'רים באנגלית כדי להשוות בין המסכים באתרים בחו"ל, גם כי אקנה בחו"ל (אני גר בחו"ל).
Input lag: בדרך כלל לא מפורסם במפרטים של המסכים בחנויות ובאתרים. איפה כדאי לבדוק? אני לא מתכנן גיימינג כשימוש עיקרי, אולי מדי פעם. זה עדיין רלוונטי?
ועוד שאלה - עיבוד תמונה ואפקטים כמו "soap opera" (החלקת תנועה) - האם זה סותר 1:1 pixel mapping? האם אפשר להפעיל ויותר חשוב - לבטל - בזמן שימוש ב HTPC?
בטלויזיה הנוכחית שלי (טושיבה ישנה) כשעוברים לכניסת PC (VGA) המסך לא מאפשר כל עיבוד תמונה אפילו בסיסי (שינויי צבע למשל).
תודה רבה!
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
·yuvR כתב:תודה! זה בדיוק מה שחיפשתי. רשימת פיצ'רים למסך ל HTPC.
לא הייתי קורא לזה "סטנדרט", אבל כל דגם מיצרן מכובד שאני נתקלתי בו בשנים האחרונות מאפשר להגדיר כניסה מסויימת "ככניסת PC" בה אוטומטית נעשה מיפוי של פיקסל לפיקסל. או לחלופין, מאפשר למשתמש לקבוע יחס תמונה של "JUST SCAN" או "FIT SCREEN" וכו' בהם אין מתיחה/דחיסה של התמונה והיא פרוסה כפי שהיא בדיוק.
יש לפעמים אתרי ביקורות שמוודאים בעזרת תבניות פאטרן "מיוחדות" שהמסך אכן תומך ב- 4:4:4 צבע. די נדיר לדעתי למצוא מסך מודרני שמאפשר "כניסת PC" שלא תומך ב- 4:4:4 ב 1920x1080. פעם זה היה יותר נדיר בטלויזיות והיה סטנדרט רק במסכי מחשב, היום זה דבר יחסית נפוץ וטריויאלי. המינוח באנגלית נקרא Chroma subsampling אתה יכול לחפש עליו ולקרוא מי ולמה ברשת.
לא מפורסם במפרטים. לפעמים מודדים את זה בביקורות של מסכים. אם אתה גיימר "כבד" ששם לב לכל דיליי קל בתנועה אז משהו באזור ה- 20ms היתה השאיפה שלך. גיימר "בינוני" שמשחק פה ושם ולא כזה פדנט יהנה גם מ- 50ms. הרבה מעל לזה עדיף להימנע לדעתי אלא אם אתה ממש ממש סלחן, נניח מעל ל- 60-70ms.
מיפוי פיקסל 1:1 לא סותר שימוש באף מנגנון. מה שכן, הגדרת כניסה ככניסת מחשב "PC INPUT" או "DVI HDMI" ועוד תיאורים, בדרך כלל כן. כאשר מגדירים את הכניסה ככניסת מחשב מוותרים בדרך כלל על כל מנגנוני עבוד התמונה שהמסך יכול להציע. הטלויזיה הופכת למעשה למוניטור מחשב לכל דבר. נשארת שליטה על פרמטרי תמונה בסיסיים כמו בהירות, ניגודיות, גאמא, צבע, חדות ודברים דומים.
תודה רבה!...
תשובה בגוף השאלה.
תרגיש חופשי לשאול אם משהו לא ברור.
*הכי טוב לדעתי שתרשום דגמים שמעניינים אותך ונראה אם זה יכול או לא להתאים לצרכים שלך. במידה כמובן שנכיר את המסכים שאתה מדבר עליהם..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
input lag:
http://www.displaylag.com/display-database/
http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-tes ... /input-lag
דבר אחד שעשוי להיות שימושי ב-"סמארט" זה Miracast. זה לא תמיד פועל חלק, יש מקום לשיפור באיכות, אבל יש לזה פוטנציאל.
http://www.displaylag.com/display-database/
http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-tes ... /input-lag
דבר אחד שעשוי להיות שימושי ב-"סמארט" זה Miracast. זה לא תמיד פועל חלק, יש מקום לשיפור באיכות, אבל יש לזה פוטנציאל.