כמה צריכה לעלות התקנה של 9.1?
היי,
בבית יש הכנה ל 9.1 כולל חוטי משיכה.
ויש לי 9 רמקולים פלוס סאב.
אני מספק את כבלי האודיו.
אם אני מזמין מתקין חיצוני כמה אמורה לעלות התקנה שכוללת את הרשום מטה?
לקדוח בקירות ולחבר רמקולים.
להעביר חוטים דרך התעלות ( תעלות חדשות וריקות למעט חוטי משיכה אז אמור להיות פשוט).
לחבר הכל לreciver ולטלוזיה.
תודה,
גיא.
בבית יש הכנה ל 9.1 כולל חוטי משיכה.
ויש לי 9 רמקולים פלוס סאב.
אני מספק את כבלי האודיו.
אם אני מזמין מתקין חיצוני כמה אמורה לעלות התקנה שכוללת את הרשום מטה?
לקדוח בקירות ולחבר רמקולים.
להעביר חוטים דרך התעלות ( תעלות חדשות וריקות למעט חוטי משיכה אז אמור להיות פשוט).
לחבר הכל לreciver ולטלוזיה.
תודה,
גיא.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
מדובר בעבודה התקנה קלילה , במידה וניתן להשחיל החוטים כמו שצריך.
העלות תנוע בין כמה מאות למתקין הגון לבין הרבה יותר למתקין פחות הגון.
לא מבין למה צריך לשלם על מה שניתן בקלות לעשות לבד?
קצת יוזמה וזוג ידים ואתה מסודר.
העלות תנוע בין כמה מאות למתקין הגון לבין הרבה יותר למתקין פחות הגון.
לא מבין למה צריך לשלם על מה שניתן בקלות לעשות לבד?
קצת יוזמה וזוג ידים ואתה מסודר.
1. באיזה רמקולים מדובר ?
2. איך החדר בנוי (האם יש משהו שיכול להקשות על ההתקנה - לדוגמה רמקולים כבדים ו-קיר גבס/חלונות שמפריעים)
3. ממליץ לך להעלות מס' תמונות של החדר
200 ש"ח - להתקנה של 6 רמקולים על קיר , השחלת כבלים וכו'... - לא הגיוני לפי דעתי .
אני מעריך סדר גודל של כ-500 ש"ח (תלוי אם יש הפתעות או לא) יהיה מחיר הגיוני למי שעושה עבודה טובה ויסודית.
וכמו שאמרו לפני - הייתי ממליץ לך להתקין לבד ולחסוך (אלא אם אין לך זמן)
אנחנו כאן בשביל לעזור ולהדריך במידה ותהיה לך בעיה .
מאיזה איזור אתה (מוכן לקפוץ , לייעץ ולעזור בהתקנה , ללא עלות כמובן)
2. איך החדר בנוי (האם יש משהו שיכול להקשות על ההתקנה - לדוגמה רמקולים כבדים ו-קיר גבס/חלונות שמפריעים)
3. ממליץ לך להעלות מס' תמונות של החדר
200 ש"ח - להתקנה של 6 רמקולים על קיר , השחלת כבלים וכו'... - לא הגיוני לפי דעתי .
אני מעריך סדר גודל של כ-500 ש"ח (תלוי אם יש הפתעות או לא) יהיה מחיר הגיוני למי שעושה עבודה טובה ויסודית.
וכמו שאמרו לפני - הייתי ממליץ לך להתקין לבד ולחסוך (אלא אם אין לך זמן)
אנחנו כאן בשביל לעזור ולהדריך במידה ותהיה לך בעיה .
מאיזה איזור אתה (מוכן לקפוץ , לייעץ ולעזור בהתקנה , ללא עלות כמובן)
עופרפולק צודק
עדיף לך להתחיל לשאול מחירים
ועוד דבר שבזמנו קניתי מסך ורציתי לעשות לו זרוע מתכוונת שלמת על התקנה
250 שזה לא בעייה לאעשות את זה
עדיף לך להתחיל לשאול מחירים
ועוד דבר שבזמנו קניתי מסך ורציתי לעשות לו זרוע מתכוונת שלמת על התקנה
250 שזה לא בעייה לאעשות את זה
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
·avishw כתב:@movieman
·
בתעלות ישנם חוטי משיכה, לקדוח מס' חורים .
שעת עבודה + דלק לא יותר מ200 ש"ח
עדין חושב שניתן להתקין לבד ,
במידה ואזור חיפה/קריות -בירה קרה בסיום העבודה וסגרנו...
avishw -
עד שלא מתחילים עם ההשחלות - לא ניתן באמת לדעת איזה הפתעות יהיו !
אולי חוט המשיכה גמור מבפנים וייקרע באמצע ?
אז בעל העסק יצטרך להשחיל סטלבנד מחדש ולך תדע איפה זה ייתקע לו .
אני אומר את זה אחרי ניסיון - עשיתי מספיק ווילות ובתים של חברים בשביל לתת תשובה כזו.
אני בכלל שאלתי היכן הוא גר - אני מוכן לעזור בחינם (רשמתי גם) ואין לי שום אינטרס .
אף בעל מקצוע לא יוציא את ראש שלו בשביל 200 ש"ח , וזה ממש לא ייקח שעה.
זה נראה טריביאלי - לקדוח חורים עבור 6-7 רמקולים לתלות ולחבר - זה לא בדיוק כך .
בכל אופן - כמו שאמרנו לפותח השרשור - תתחיל ואם יהיו בעיות - אנחנו כאן כדי לעזור .
חחח מי יקח 200 שקל אתם רציניים? שעת עבודה ל6 רמקולים לא הגיוני בכלל גם עם הכל הולך חלק.
השחלה לפחות שעה קידוחים עוד שעה שעה וחצי חיבור עוד שעה לפחות.
בקיצור אני לא מאמין שהוא ימצא בן אדם שיבוא עד אליו בשביל 200 שקל כי מה הוא ירוויח 100 שקל? בלחץ הדלק משחק פה תפקיד חשוב.
בהצלחה הגיוני יותר 500 +
השחלה לפחות שעה קידוחים עוד שעה שעה וחצי חיבור עוד שעה לפחות.
בקיצור אני לא מאמין שהוא ימצא בן אדם שיבוא עד אליו בשביל 200 שקל כי מה הוא ירוויח 100 שקל? בלחץ הדלק משחק פה תפקיד חשוב.
בהצלחה הגיוני יותר 500 +
לא נעים לומר, אבל חלק גדול מהתגובות פה של אנשים שחיים בסרט.
בשביל להשחיל כבלים, גם אם נניח שאין בעיה והכל עובר חלק יש צורך בשני אנשים. השחלת 10 כבלים, מדידת גובה וקדיחות לכל רמקול, חיווט כל רמקול וחיווט הרסיבר, קשירות באזיקונים וכו'. לכל זה צריך להוסיף זמן נסיעות, זמן תקלות, דלק, מע"מ, ציוד מתכלה וכדומה, והנה יש פה עבודה לארבע~ חמש שעות (חצי יום) לשני אנשים מקצוענים.
לא פחות מ800~900₪. מי שיקח פחות הוא חאפר.
בשביל להשחיל כבלים, גם אם נניח שאין בעיה והכל עובר חלק יש צורך בשני אנשים. השחלת 10 כבלים, מדידת גובה וקדיחות לכל רמקול, חיווט כל רמקול וחיווט הרסיבר, קשירות באזיקונים וכו'. לכל זה צריך להוסיף זמן נסיעות, זמן תקלות, דלק, מע"מ, ציוד מתכלה וכדומה, והנה יש פה עבודה לארבע~ חמש שעות (חצי יום) לשני אנשים מקצוענים.
לא פחות מ800~900₪. מי שיקח פחות הוא חאפר.
..
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·ZiggyMan כתב:לא נעים לומר, אבל חלק גדול מהתגובות פה של אנשים שחיים בסרט.
בשביל להשחיל כבלים, גם אם נניח שאין בעיה והכל עובר חלק יש צורך בשני אנשים. השחלת 10 כבלים, מדידת גובה וקדיחות לכל רמקול, חיווט כל רמקול וחיווט הרסיבר, קשירות באזיקונים וכו'. לכל זה צריך להוסיף זמן נסיעות, זמן תקלות, דלק, מע"מ, ציוד מתכלה וכדומה, והנה יש פה עבודה לחמש שעות (חצי יום) לשני אנשים מקצוענים.
לא פחות מ800~900₪. מי שיקח פחות הוא חאפר....
שני אנשים כדי להשחיל כבלים
מה אמור לעשות השני ?
כולה השחלת סטלבנט עם קצת נוזל סיכוך ובזה נגמר הסיפור.
במידה ויש בעיות בדרך גם 10 אנשים לא יפתרו הבעיה.
מדידות גובה ? זה כבר ממש קשה
חיווט הרמקולים והרסיבר ? וואהו עבודה מסובכת חבל״ז.
800-900 זה מתקין יקרן מעבר זה מתקין עושק .
לא יודע כמה כבלים השחלת, אבל מי שהשחיל כבל או שניים בחייו יודע שצריך בשביל זה שני אנשים. אחד דוחף ואחד מושך.
ולא אמרתי שזה קשה/מסובך, זה בהחלט נשמע כמו עבודה קלה למדי. זה לא משנה. עבודה לוקחת זמן, וזמן שווה כסף.
ולא אמרתי שזה קשה/מסובך, זה בהחלט נשמע כמו עבודה קלה למדי. זה לא משנה. עבודה לוקחת זמן, וזמן שווה כסף.
..
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·ZiggyMan כתב:לא יודע כמה כבלים השחלת, אבל מי שהשחיל כבל או שניים בחייו יודע שצריך בשביל זה שני אנשים. אחד דוחף ואחד מושך.
ולא אמרתי שזה קשה/מסובך, זה בהחלט נשמע כמו עבודה קלה למדי. זה לא משנה. עבודה לוקחת זמן, וזמן שווה כסף....
ברור שזמן שווה כסף השאלה כמה כסף ?
יותר מ 500 זה יקרן.
ולכבלי רמקולים אין צורך בשני אנשים.
משחיל סטלבנט , קושר הכבל לקצה הסטלבנט , שופך קצת חומר סיכוך ומושך ,בזה נגמר הסיפור. את כל הכבלים אצלי השחלתי ככה , כולל את כבלי התקשורת .
אפשר תמיד לבוא 2 אנשים. אחד עובד והשני שותה קפה
·צודק, כן צריך שניים. במקרה הזה הייתי העוזר של המתקיןZiggyMan כתב:לא יודע כמה כבלים השחלת, אבל מי שהשחיל כבל או שניים בחייו יודע שצריך בשביל זה שני אנשים. אחד דוחף ואחד מושך.
ולא אמרתי שזה קשה/מסובך, זה בהחלט נשמע כמו עבודה קלה למדי. זה לא משנה. עבודה לוקחת זמן, וזמן שווה כסף....
הוא עבד ואני שילמתי...
נערך לאחרונה על ידי sky1sky10 ב 24/07/2015 13:02, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
זה בדיוק כך. ה"סטלבנד" זהו גליל של חוט טפלון מספיק קשיח כדי לדחוף עמו כבל שמהודק לקצהו לאורך תעלה, וגמיש מספיק כדי להתעקל בה. בראש הסטלבנד יש חריץ (דומה לחוטר, כמו בצבא) שדרכו משחילים את הכבל.istarmini כתב:כולה השחלת סטלבנט עם קצת נוזל סיכוך ובזה נגמר הסיפור....
בסך הכל דוחפים את הסטלבנד מצד אחד, עם קצת משחת כלים ('אמה') לסיכוך, עד שהסטלבנד יוצא מצד שני. ה"מכשור" עולה 51 ש"ח. אם יש לך כבר חוטי משיכה בתעלות - אתה אפילו לא צריך סטלבנד. עדיף שיהיה אחד בארגז כלים למקרה שאחד מחוטי המשיכה נקרע. במקרים כאלה יש טריק נוסף עם חוט דיג קשור לגולה של נייר טואלט מצד אחד - ושואב אבק מצד שני... אח"כ מושכים עם החוט את הכבל. עדיף לבד מאשר להיות תלוי במישהו שגובה מחיר כאילו הוא המציא תרופה לסרטן.