מעוניין במיקרופון להקלטה איכותית במחשב תקציב 500 שקל

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי אני מקליט ועורך שירים בעזרת תוכנות עריכה מקצועיות ומקצועיות פחות כגון CUBASE וכדומה, אליהם אני מקליט גם כלי נגינה שהם גיטרה ואורגן. המיקרופון נועד להקלטת קול אנושי בזמן שירה... חשוב שיהיה איכותי יותר ממיקרופון רגיל ושתהיה לו רגישות גבוהה יחסית המתאימה לכרטיס קול של מחשב. (מיקרופונים רגילים שמחברים למחשב בעלי רגישות מאוד נמוכה שבהקלטה שומעים ממש חלש).

יש לי כרטיס קול של CREATIVE AUDIGY2 שעלה לי 300-400 שקל.

זקוק להמלצה טובה באופן דחוף תודה :)
נערך לאחרונה על ידי TZAHI10 ב 10/01/2007 12:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

אם אני זוכר נכון Shure sm58 נחשב למיקרופון פשוט שטוב כמעט להכל, אבל
הוא קצת מעל התקציב, אז אולי תחפש יד שניה.

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

כן האמת עד שענו לי כאן חיפשתי מידע בעוד אתרים וראיתי שכמה המליצו על ה- Shure sm58 שהוא קצת מעל התקציב,
אני מוכן מעט להעלות קצת את התקציב ולקנות מיד שנייה אפילו מצאתי הודעה בYAD2 על מישהו שמוכר את המיקרופון הזה במחיר נוח רק שהוא לא עונה לטלפון... :oops: אני מבין שמאוד לא מומלץ לרכוש משהו זול יותר מה Shure sm58 נכון?

האם בטוח שהוא עובד כמו שצריך בחיבור למחשב ולא בעל עוצמת רגישות נמוכה מידי למחשבים?

בגלל שיש לי אפס ניסיון בקניית מיקרופונים מיד שנייה אז איך אני יכול לדעת שהמיקרופון מקורי ולא חיקוי וגם עובד כמו שצריך?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46376
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #4 

תנסה בלוחות של ACT, יש שמה הרבה מיקרופונים יד 2:
http://www.act.co.il

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4969
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #5 

אל תשכח שהמקרופון הוא עם כניסתXLR, מה שלא קיים בכניסות של הכרטיס קול, אלא רק במיקסר.
:אההם: הכרטיס לדעתי יהווה נקודה חלשה בכל שרשרת ההקלטה.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

HazooM כתב:אם אני זוכר נכון Shure sm58 נחשב למיקרופון פשוט שטוב כמעט להכל, אבל
הוא קצת מעל התקציב, אז אולי תחפש יד שניה.
...
להקלטה ביתי עדיף את ה-57 .
הוא יותר מדוייק ויש לו פוקום מצויין , יחד עם זאת הוא זול יותר בכמה שקלים והרגישות שלו גבוהה בהרבה.

נכון ... ה-58 הוא מיקרופון מצויין אך הוא מצויין לשירה בהופעה אבל פחות לשירה באולפן.

היתרון ב-57 הוא שאפשר להקליט איתו גם כלים באיכות גבוהה משמעותית מה-58 שכן המינעד שלו גדול יותר והרגישות גם.

הגבוהים ב-58 מקומפרסים בכוונה וזאת על מנת לצמצם את הפידבק ב-1.6 KH והמיד שלו גם קצת מקומפרס בכדי לצמצם את הפידבק ב-800HZ .

לעומת זאת ה-57 הרבה יותר FLAT ורגיש יותר , מה שעושה אותו טוב יותר להקלטות מכל הסוגים.
בנוסף הוא זול יותר מה שעושה אותו גם משתלם לך יותר.

בהצלחה! (Y)

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

ועוד תוספת קטנה.
אם תרצה מיקרופון במחיר סוחר אשמח לעזור לך. (Y)

רצוי לא לרכוש מיקרופון יד שניה.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

Alon_ma
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 0

שליחה #8 

הכרטיס לדעתי יהווה נקודה חלשה בכל שרשרת ההקלטה
...
לחלוטין מסכים הכרטיס הזה לא נועד לשימוש שאתה מייעד לו אתה צריך כרטיס שייתן לך יכולת עבודה בלייטנסי נמוך עם דרייבר ASIO יש הרבה סוגים בכל הרמות הכרטיס שהפשוט מהם מתחיל בכ650 ש"ח
מיקרופונים רגילים שמחברים למחשב בעלי רגישות מאוד נמוכה שבהקלטה שומעים ממש חלש).
...
לא קשור לרגישות בשביל ללהקליט מיקרופון דינמי אתה חייב יחידת פרה אמפ/מיקסר שיגביר את המיקרופון לרמת LINE ובמידה ואתה תהיה מעוניין במיקרופון קונדנסר אתה חייב מתח פאנטום (48 Vׂ)
לסיום גם אני לא ממליץ לך לקנות מיקרופון דינמי יד שנייה ובטוח לא מכל מיני מוכרים מפוקפקים היות וקיימים טונות של זיופים לSM58 שצריך להכיר את המקור בשביל לדעת שזה לא זיוף ולכן מומלץ לקנות ממקום מסודר
אלון

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

אלון.

צודק ב-100%

לגבי היד שניה.
לא רציתי לפרט יותר מידי לכן אמרתי רק שעדיף לא לרכוש יד שניה.

הכי טוב לגשת לאבעד ולרכוש ממנו שור חדש.

ועוד תוספת.

מיקסר הוא חובה כמובן. (Y)

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

צר לי אך עם מיקסר או מה שזה לא יהיה כבר אין לי תקציב לזה.. וגם אני לא מתכוון להחליף כרטיס קול, אני לא מקליט כלכך הרבה..
אין שום מתאם שאפשר לחבר בין המיקרופון לכרטיס קול?
והאם הSM57 לא רגיש מידי? אני לא רוצה שהוא יקליט את הקול שלי וגם את הכלב של השכנים ממול...
האם הSM57 בטוח מקליט טוב גם שירה? בכל מקום רשום עליו שהוא נועד להקליט כלי נגינה

אם אני רוכש את הSM57 יהיה אפשר לחבר אותו ישירות לכרטיס קול או שצריך להוסיף לו גם איזה מתאם?

Alon_ma
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

...
לא ניתן לחבר אף מיקרופון מלבד מיקרופון למחשב ישירות לכרטיס קול אבל כשם ששמת לב התוצאות בהקלטה ממיקרופון של מחשב גם נשמעות ככה בכל מקרה בחיבור מיקרופון סטנדרטי אתה לא חייב מיקסר יש יחידות פרה אמפ זולות במחיר של כ300-400 ש"ח שיהוו כהגדרתך "מתאם"
מיקרופון דינמי מיסודו הוא לא רגיש בניגוד לקונדנסר והוא יקלוט רק מה שיכוון ישירות אליו ולא את הכלב של השכנים שלך
היות ויש לך המון שאלות של מתחיל בתחום ממליץ לך לפתוח יוזר בACT.CO.IL ולהתחיל לקרוא בפורום יש שם הרבה מידע בתחום ההקלטות מהרמה הכי בסיסית לרמה הכי מתקדמת
שבת שלום
אלון

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

Alon_ma כתב:
...
לא ניתן לחבר אף מיקרופון מלבד מיקרופון למחשב ישירות לכרטיס קול אבל כשם ששמת לב התוצאות בהקלטה ממיקרופון של מחשב גם נשמעות ככה בכל מקרה בחיבור מיקרופון סטנדרטי אתה לא חייב מיקסר יש יחידות פרה אמפ זולות במחיר של כ300-400 ש"ח שיהוו כהגדרתך "מתאם"
מיקרופון דינמי מיסודו הוא לא רגיש בניגוד לקונדנסר והוא יקלוט רק מה שיכוון ישירות אליו ולא את הכלב של השכנים שלך
היות ויש לך המון שאלות של מתחיל בתחום ממליץ לך לפתוח יוזר בACT.CO.IL ולהתחיל לקרוא בפורום יש שם הרבה מידע בתחום ההקלטות מהרמה הכי בסיסית לרמה הכי מתקדמת
שבת שלום
אלון
...
תודה רבה.. אבל אני לא מתכוון לפתוח אולפן בבית.. אני לא חושב שאני מוכן להשקיע כלכך הרבה.. חבל שלא אמרתם בהתחלה שאני אצטרך מכשיר נוסף כדי לחבר את המיקרופון
אז אולי פשוט תמליצו לי על מיקרופון טוב שמתחבר ליציאה הרגילה של הכרטיס קול במחשב?

Alon_ma
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

אז אולי פשוט תמליצו לי על מיקרופון טוב שמתחבר ליציאה הרגילה של הכרטיס קול במחשב[]
...
לא נראה לי שיש חיה כזו!!!!

הפיתרון היחיד שאני חושב עליו הוא מיקרופון USB שאת זה שאני מכיר
http://www.music-shop.co.il/product.cfm?ID=149&CatID=5
והוא לגמרי מעל התקציב שלך
זה צריך להיות זול אבל לא ראיתי אותו בארץ תבדוק בכלי זמר
http://www.samsontech.com/products/prod ... rodID=1810

אלון

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

Alon_ma כתב:
אז אולי פשוט תמליצו לי על מיקרופון טוב שמתחבר ליציאה הרגילה של הכרטיס קול במחשב[]
...
לא נראה לי שיש חיה כזו!!!!

הפיתרון היחיד שאני חושב עליו הוא מיקרופון USB שאת זה שאני מכיר
http://www.music-shop.co.il/product.cfm?ID=149&CatID=5
והוא לגמרי מעל התקציב שלך
זה צריך להיות זול אבל לא ראיתי אותו בארץ תבדוק בכלי זמר
http://www.samsontech.com/products/prod ... rodID=1810

אלון
...
לא ראיתי את זה באתר של כלי זמר.. הם מוכרים רק דברים יקרים ולא מצאתי בשום אתר בארץ את המיקרופון - בגוגל מצאתי רק מישהו שרשם שיש לו את המיקרופון מחו'ל...

אז אתם רוצים להגיד שמיקרופון פשוט למחשב שעולה 15 שקל הוא באותה איכות כמו מיקרופון למחשב שעולה 300-400 שקל ?

אם כן יש הבדל בין מיקרופון 15 שקל לבין מיקרופון שעולה 200-400 שקל אז אני מבקש המלצה על דגמים כלשהם.. הבעיה שאני גם לא יודע איזה דגם הוא דגם שמתחבר בחיבור רגיל כמו שמחברים למחשב, גם בזאפ וגם באתרי חנויות לא רשום ועל אף מיקרופון איזה חיבור יש לו...

מיקרופונים שראיתי שאפשר לחבר בחיבור USB אבל כנראה הם לא משהו:

http://www.pandas.co.il/product_info.ph ... ts_id=8403

Alon_ma
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

אתם רוצים להגיד שמיקרופון פשוט למחשב שעולה 15 שקל הוא באותה איכות כמו מיקרופון למחשב שעולה 300-400 שקל
...
לא אבל שתיהם לא יעשו את העבודה בשבילך וחבל על הכסף שתשקיע בזה רמקול למחשב נועד לשימוש מסויים ואתה צריך מיקרופון אחר

תסלח לי על ההשוואה זה כמו שתנסה לצאת לריצה עם נעלי אצבע יש אחלה נעלי אצבע שעולים גם 500 ש"ח ויש גם כאלו שעולים 15 ש"ח אבל שניהם לא מתאימים לריצה ההבדל היחיד שפעם תשלם 15 ש"ח לנעלי אצבע ובאפשרות אחרת תשלם 500 ש"ח לנעלי אצבע ועדיין תקבל את אותה תוצאה של אי יכולת לרוץ,אתה חייב להחליף פלטפורמה אתה חייב במינימום נעלי ספורט שזה מיקרופון סטנדרטי (דרך אגב לא חייב SHURE יש זולים יותר) ויחידת פרה אמפ או מיקסרון קטן
בהצלחה
אלון

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

Alon_ma כתב:
אתם רוצים להגיד שמיקרופון פשוט למחשב שעולה 15 שקל הוא באותה איכות כמו מיקרופון למחשב שעולה 300-400 שקל
...
לא אבל שתיהם לא יעשו את העבודה בשבילך וחבל על הכסף שתשקיע בזה רמקול למחשב נועד לשימוש מסויים ואתה צריך מיקרופון אחר

תסלח לי על ההשוואה זה כמו שתנסה לצאת לריצה עם נעלי אצבע יש אחלה נעלי אצבע שעולים גם 500 ש"ח ויש גם כאלו שעולים 15 ש"ח אבל שניהם לא מתאימים לריצה ההבדל היחיד שפעם תשלם 15 ש"ח לנעלי אצבע ובאפשרות אחרת תשלם 500 ש"ח לנעלי אצבע ועדיין תקבל את אותה תוצאה של אי יכולת לרוץ,אתה חייב להחליף פלטפורמה אתה חייב במינימום נעלי ספורט שזה מיקרופון סטנדרטי (דרך אגב לא חייב SHURE יש זולים יותר) ויחידת פרה אמפ או מיקסרון קטן
בהצלחה
אלון
...
תסלח לי אך עם מיקרופון של 15 שקל הצלחתי לעשות הקלטות לא רעות בעבר, כמובן לא של אולפן אבל בכל זאת.... לא משהו שלא נעים לשמוע.. הנה סתם קישור לאחד השירים
http://stage.co.il/Stories/253253#top
לגבי השקעה של 1000 שקל על מיקרופון+AMP (זה הסכום פחות או יותר נכון?) על משהו שאני עושה פעם בהרבה זמן ולא באופן קבוע, לא מתאים לי.. לצערי אני לא זמר מספיק טוב:) אך בגלל שאני מבין את ההבדל באיכות אני אנסה לשכנע את השותף שלי למוזיקה לרכוש את הציוד הזה ביחד ואז יצא לכל אחד יותר זול.. בתיקווה שהוא יסכים ואם לא אז נקנה כבר איזה מיקרופון..
אם יש פה מישהו שמבין במיקרופונים שהם לא HIGH END אז שימליץ לי על דגם בבקשה

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

שמעתי את ההקלטה.

רוצה טיפים?

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

נמר כתב:שמעתי את ההקלטה.

רוצה טיפים?
...
כן.. אבל רק טיפים שניתן לשפר אותם בעזרת הכלים הצנועים שיש לי... בקשר לשירה עצמה אתה גם יכול להגיד למרות שאני מודע. אני שונא שנותנים ביקורת על דברים שאיאפשר או קשה מאוד לשנות

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

חברים, חשבתי על זה שוב ביחד עם השותף. מכיוון שיחד עם המיקרופון והמיקסר עדיין יש צורך בכרטיס קול איכותי יותר, או לקנות כרטיס קול שכולל כניסת XLR שעולה 1500 שקל החלטנו שהמחיר גבוה מידי לעומת השימוש הדל. יש לנו את הסכום אך אין כוונה להשתמש בזה רבות ולכן נראה כביזבוז.

בכל מקרה תודה רבה על התשובות המקצועיות והידע אשר רכשתי מכם בנושא למרות שלא קניתי את המוצר.

כניראה שאת ההקלטה בשיר הבא נבצע עם מיקרופון שעולה 20 שקל, גרמתם לנו להבין שכניראה אנחנו לא חייבים מיקרופון שעולה יותר מזה ולכן אפילו חסכתם לנו כסף :lol:

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

TZAHI10 כתב:
נמר כתב:שמעתי את ההקלטה.

רוצה טיפים?
...
כן.. אבל רק טיפים שניתן לשפר אותם בעזרת הכלים הצנועים שיש לי... בקשר לשירה עצמה אתה גם יכול להגיד למרות שאני מודע. אני שונא שנותנים ביקורת על דברים שאיאפשר או קשה מאוד לשנות
...
בסך הכל נישמע שיר חמוד.

כמה טיפים .

1- תוריד טיפה מיד בהקלטה.
2- תוריד ווליום שירה.
3- תוריד תוכנת AUTOTUNE היא תתקן לך את הזיופים.

האם אתה מקליט ישר לדיסק או קודם מקמפרס?
על איזה תוכנה אתה מקליט?
באיזה פלאג אין אפקט אתה משתמש?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”