CuBox-i4Pro VS WeTek OpenELEC Box

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 234
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום,
ברצוני לקנות מכשיר שיריץ OE וקיבלתי התרשמות דיי טובה לגבי הביצועים של הCuBox-i.

בעקבות דיון שנפתח כאן לא מזמן, רציתי לדעת אם המכשיר WeTek OpenELEC Box with DVB-C/T/T2 יותר איכותי/משתלם מCuBox-i.
אני נורא מעוניין בעתיד להשתמש בשידורים של עידן+ ולא להסתמך על השידורים שלהם מהאינטרנט.
על פניו נראה שהWeTek לוקח את הCuBox גם בגלל המחיר וגם בגלל שיש לו מקלט DVB-T2 כבר בפנים.

יש לעוד מישהו דעה אחרת בנושא?
האם לWeTek יש חסרון כלשהו מול הקופסא?

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

מצרף גם לשאלה הזאת את הנגן של RP2, האם יש לו עדיפות על אחת מהמכשירים שציינתי קודם (בלי קשר למחיר) בהנחה ואני מתכוון להתקין רק OpenELEC?

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1673
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #3 

RPI 2 מכשיר מהיר ונטול באגים ויש לו קהילה ופיתוח אדירה עולה על על CuBox מכל הרמות
1.מחיר
2.אמינות
3.שירות(שירות אנגלי מול שירות של CuBox
http://www.hometheater.co.il/vt226205.html)
4.נטול באגים

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

@M2
·קודם כל, תודה על התגובה.

אבל סתם מתוך סקרנות, יש לו גם חסרונות? :roll:

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

יש לי את הסברי 1 וגם 2 ועדין לא מצאתי חסרונות
רק יתרונות :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #6 

ה WeTek הינו מוצר חדש יחסית הנתמך באופן רשמי על ידי OpenELEC כמו RPI ו CuBox.
מבחינת הנתונים "על הנייר", נראה מאוד מבטיח, אך צריך קודם לראות ביקורות רציניות עליו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

pixies כתב:ה WeTek הינו מוצר חדש יחסית הנתמך באופן רשמי על ידי OpenELEC כמו RPI ו CuBox.
מבחינת הנתונים "על הנייר", נראה מאוד מבטיח, אך צריך קודם לראות ביקורות רציניות עליו.
...
·מספיק רציני?
http://hometheatrelife.com/wetek-play-r ... -tv-tuner/

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אני שוקל להזמין
איזה מן הדגמים מתאימים לארץ?

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אני מאמין שזה שתומך בDVB-C/T combo Tuner
http://openelec.tv/openelec-box

יהיה נחמד אם תשתף אותנו בביקורת שלך :wink:
אבל אני ממש מבין עדיין איזה יתרון יש לו על הRP2.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #10 

ראיתי שיש במכשיר מה בעיות עם תאימות לקודי בתכני 1080P.
כמו כן, לא הוזכרה תמיכה או אי תמיכה ב-24 פריימים לשנייה. גם פורמטי אודיו נתמכים לא הוזכרו שם.
שימו לב שהמערכת נסקרה כשהיא מריצה אנדרואיד. בהחלט ייתכן ש-OpenELEC יריץ אותה טוב יותר, אך העניין הוזכר בביקורת רק בכמה מילים.

בקיצור, ביקורת נחמדה ומפורטת אבל, כאמור, חסרים שם העניינים שהוזכרו כאן.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #11 

אני הייתי תומך נלהב של הRPI2, יש לי אחד ועוד אחד לחבר שקנה בעקבותיי. מותקן עליו OPENELEC עם קודי 14.2, ואני ממש לא יכול להגיד שהוא יציב ונטול באגים. לפחות כמה פעמים בשבוע הוא נתקע ודורש הוצאה מהחשמל (כי אין כפתור כיבוי..), ולכל דבר צריך דונגל - אחד לWIFI, אחד לשלט, אחד לעידן+, ונשארה כניסת USB אחת בקושי למשהו אחר כמו DOK או הרדיסק נייד. ועם כל הדונגלים האלה כל העסק נהיה ממש מכוער ולא נוח למיקום.
השימוש בעידן+ בתוך הקודי עם LIVE TV לא יציב, לפעמים נתקע הערוץ עצמו ולפעמים זה תוקע את כל המכשיר. גם אחרי שניטרלתי את זה יש תקיעות.
זה שהWIFI לא מובנה זה לא להיט, אני השתמשתי בהתחלה בדונגל זול שקניתי איתו בכמה דולרים - היה מאד לא יציב. אחרי זה עברתי לדונגל עם אנטנה שלקחתי מהאסטרימר SW הישן שלי - ועובד יותר טוב אבל עדיין לא 100%. בנוסף יש את המגבלות המובנות של OPENELEC, כמו למשל חוסר בדפדפן.
בקיצור אני עברתי למיני PC של AINOL, ואני הרבה יותר מרוצה מהתוצאה. ההבדל במחיר ממש לא גדול - הפיי עלה לי בערך 70$ עם כל המסביב, המיני PC עלה 103$ ועושה הרבה יותר. לשיקולכם.

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

השימוש בעידן+ בתוך הקודי עם LIVE TV לא יציב, לפעמים נתקע הערוץ עצמו ולפעמים זה תוקע את כל המכשיר. גם אחרי שניטרלתי את זה יש תקיעות.

אתה מדבר על העידן+ שמשודר לך דרך האינטרנט או דרך הדונגל? כי דרך האינטרנט יש לי בעיות מכאן ועד ירושלים בלי קשר על איזה מכשיר אני נסיתי עד כה (נסיתי על מגוון דיי רחב).
ואם אתה מתכוון לדונגל, אז קודם כל בוא לא נשכח שזה תלוי בהמון גורמים (כמו סוג הדונגל, מיקום/סוג האנטנה, מיקומך בארץ וכו').

זה שהWIFI לא מובנה זה לא להיט, אני השתמשתי בהתחלה בדונגל זול שקניתי איתו בכמה דולרים - היה מאד לא יציב. אחרי זה עברתי לדונגל עם אנטנה שלקחתי מהאסטרימר SW הישן שלי - ועובד יותר טוב אבל עדיין לא 100%.

גם כאן, זה נורא תלוי בסוג הכרטיס רשת שבחרת, ויצא לי לראות המון מכשירים שהם נראים יפה מבחוץ, אבל מבפנים הם סתם *** סיני, אולי כדאי שתשתף באיזה דגם אתה משתמש.

בנוסף יש את המגבלות המובנות של OPENELEC, כמו למשל חוסר בדפדפן.

זה מובן לחלוטין, מי שרוצה להינות ממכשיר שיחליף לו את הממיר ורוצה לקבל את מירב הביצועים שהכרטיס הזה יודע להציע נטו למטרה זו, זה אמור להיות אלמנטרי שהוא לא יתחיל לגלוש באמצע היום.
בשביל זה יש מחשב/פלאפון. ובלי קשר, אתה יכול להתקין על הRP אנדרואיד אם בא לך.

בקיצור אני עברתי למיני PC של AINOL, ואני הרבה יותר מרוצה מהתוצאה. ההבדל במחיר ממש לא גדול - הפיי עלה לי בערך 70$ עם כל המסביב, המיני PC עלה 103$ ועושה הרבה יותר. לשיקולכם.

"הרבה יותר" לא נותן כאן שום אינדיקציה ממשית להשוואה בין שאר הדגמים שאני הצעתי בדיון הזה מקודם.
אם יש לך תחושה שיש לו יותר מה להציע מהם, אנא פרט/נמק והסבר (או לפחות תשתף לינק שעושה את זה).

·

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #13 

לגבי עידן+ - דיברתי על שידורים מהדונגל, עם אנטנה. הבעיות לא היו של איכות קליטה, הקליטה אצלי טובה גם עם האנטנה הקטנה. הבעיות היו של תקיעות של התוכנה.
לגבי הWIFI - הדוגנל שקניתי זה באמת משהו ***, השני של האקסטרימר זה משהו יותר איכותי, זה המפרט :
http://www.xtreamer.net/accessories/wif ... tenna.aspx

המשפט שלך קצת תמוה :
זה מובן לחלוטין, מי שרוצה להינות ממכשיר שיחליף לו את הממיר ורוצה לקבל את מירב הביצועים שהכרטיס הזה יודע להציע נטו למטרה זו, זה אמור להיות אלמנטרי שהוא לא יתחיל לגלוש באמצע היום.
...

אני רוצה לקבל מקסימום תמורה לכסף, כל עוד אין פגיעה בתפקוד הבסיסי של קודי, מה רע לי שיש לי אופציה גם לדפדפן וגם להתקנת תוכנות אחרות תחת וינדוס ? הקודי עובד מהר ויציב, יותר מהר ממה שעובד על הRPI2 (למרות שגם בפיי זה בסדר). אני למשל משתמש במיני PC לניהול הורדות טורנטים, וזה חוסך לי הדלקה של המחשב הנייח רק בשביל זה. נוח לי שיש את כל התיקיות ברשת משותפות עם האקספלורר של וינדוס. כל התוספים של קודי עובדים הכי טוב תחת וינדוס. הWIFI עובד יציב ומהר והכל זורם.
עדיין לא הצלחתי להפעיל את הדונגל של עידן+ תחת וינדוס, אבל זה רק עניין של זמן לשבת על זה, ואז נראה אם זה גם יציב בקודי.
ואחרי כל זה - הדבר החשוב ביותר שהיה הקילר לRPI2 מבחינתי - זה שהוא נתקע, וכשהוא נתקע צריך לקום כדי לרסט אותו.
יש לי גם MX2, שקורה פעם בהרבה זמן שהוא נתקע (על OPENELEC גם), ולו יש שלט 'פלאים', שמכבה אותו חומרתית מכל מצב של תקיעה, אף פעם לא צריך לקום בשביל זה. אז חיברתי את הפיי לשקע נשלט WIFI שאני יכול לשלוט בו מהאייפון, ואז מדי פעם הוא מאבד את ההגדרות של הקודי בגלל כיבוי אלים כזה. בקיצור - לא משהו. יכול להיות שאם הייתי מתקין אותו על USB זה היה עדיף אבל לא יצא לי להגיע לזה.

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

@karpe
·אני לא הייתי ממהר לשפוט, בטעות לא שאלתי אותך עם איזו תוכנה בדיוק השתמשת (לא כולם מתנהגים אותו דבר) וגם לא באיזה דונגל.
לך תדע, אולי מאז שהשתמשת בזה בפעם האחרונה זה קיבל עדכון שפתר את הבעיות שהיו לך.

כן, נכון שלווינדוס יש את הגמישות שלו, אבל אני לא חושב שיש משהו שהאנדרואיד לא יכול לעשות מכל מה שציינת עד כה שאתה עושה כרגע תחת חלונות.

אני לא חושב שהייתי מקטלג את הכרטיס רשת שלך כאיכותי כל כך... (upto 150Mbps).

וסתם לידע כללי, אני מאמין שעברתי את אותו התהליך שאתה עובר עם עידן+.
אתה יכול להיעזר בזה אם תרצה: http://www.hometheater.co.il/vp2262733#2262733

ועוד משהו קטן, בבקשה אל תשווה את המכשיר MX2 למכשירים שאני ציינתי עד כה (לפחות לא בגירסאת CMX).
זה אחד המכשירים הגרועים ביותר שיצא לי להיתקל בהם בחיי, סתם בזבוז של כסף.
לוח מסורס בלי שום "אבא ואמא" שמספקים עדכונים נורמלים למכשיר, ים של תקיעות, מתחמם עד לאינסוף.
בקיצור, סיוט שאני לא ממליץ לאף אחד.

yakir8
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

יש ברשותי wetek בסך הכול מכשיר טוב בבדיקה שעשיתי הריץ לי סרט 1080p של 20 גיגה. אבל יש כמה דברים שצריך לקחת בחשבון.
1. אם אתה מתכוון לקנות מספר מכשירים כאלה לבית תדע שהשלטון הוא לא מקודד לפי מכשיר. שזה לפעמים ממש משגע כשאת ראה סרט ופתאום הוא קופץ להתחלה כי משהו בחדר הסמוך נגע בשלט שם.
2. אצלי יש קיר סרטים של 4000 סרטים והדיפדוף בו ממש איטי.
3. לא יודע למה אבל כאשר אני מתקין Israel live המכשיר נהיה ממש איטי ומאתחל את עצמו לבד לפעמים(אבל זה קורה לי גם במכשירים אחרים).

דא אני מדבר על מערכת OpenELEC באנדרואיד לא ממש בדקתי אותו.

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

@yakir8
·תודה על התגובה יקיר.
1. לא הבנתי כמעט בכלל למה התכוונת, אם יש לי מספר מכשירים כאלו בבית אז למה שמישהו יוכל להתעסק עם המכשירים האחרים בזמן שהוא נניח בסלון ואני בחדר שינה?
2. באיזה קיר סרטים אתה משתמש?
3. קרו לי מקרים שהמכשירים שלי נתקעו אצלי בזמן שניגנתי משהו מIsrael live, אבל אני בספק אם זה בגלל התוסף עצמו, בכל אופן, סיכוי חלש שאני יתקין אותו בכלל.

yakir8
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

1. אצלי יש 2 מכירים כאלה בחדרי שנה. עכשיו לפעמים השלט בחדר שנה לידי מגיע עד למכשיר שאצלי בחדר. במצב כזה הרבה פעמים כשמשהו בחדר לידי מחליף ערוץ אצלי זה מחזיר את הסרט בחזרה(מקש למטה).
2. בקיר סרטים שלנינבורה

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

זאת תופעה דיי נדירה להשתמש ב2 מכשירים שכל כך קרובים אחד לשני.
בכל אופן, אצלי זה לא עומד לקרות :).

בקשר לקיר הסרטים, האמת שזה לא ממש מרתיע אותי, אני אוהב הרבה יותר להשתמש בתוספים/הרחבות עצמם, ולפעמים אני מבטל את הקיר סרטים לגמרי (מרגיש קצת מיותר).
האם אתה חש האטות איפשהו חוץ מזה?

yakir8
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

חוץ מזה לא. הסרטים והסדרות מנוגנים חלק גם דרך Genesis.
הממיר ײ עידן פלוס ײ גם עובד טוב. אך מגיע ללא אנטנה בכלל ככה שצריך לקנות בנפרד במידה ורוצים.
בנוסף הממיר הוא מודולרי,ככה שאתה יכול לרכוש ממיר לווייני בנפרד ולהחליף במידה ואתה רוצה.
דרך אגב, את הקנייה שלי ביצעתי מפה: https://wetek.com/product/wetek-play
הגיע תוך 5 ימים. פעם אחת עצר במכס ובפעם השניה לא.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”