בעית HDCP, מקרן עם חיבור DVI TO HDMI וממיר של YES, מקבל תמונה סגולה

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
TimAmar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי מקרן של mitsubishi עם חיבור DVI ומתאם DVI to HDMI. עד עכשיו הייתי מחבר אליו ממיר YES MAX HD עם כבל באורך 10 מ' והיו רואים מצויין. למקרן יש רק כניסה אחת אז בשביל שאני לא אצטרך כל שניה להוציא ולהכניס כבלים כדי לחבר את המחשב והפלייסטיישן, קניתי ממתג HDMI עם 3 כניסות והכל עבד מעולה. החלטתי להוסיף לסלון עוד מסך smart tv של פנסוניק.
ניסיתי "לפצל" את הממיר של יס לשני המסכים עם הממתג שהיה לי והבנתי שזה לא עובד. חקרתי קצת והבנתי שאני צריך מטריציה. קניתי מטריציה 4x2 וחיברתי את המסך והמקרן לoutput ואת הממיר, המחשב והפלייסטיישן לinput. ניסיתי לשדר מהממיר של היס לשני והמסכים והתוצאה היא שבמסך רואים מעולה ובמקרן רואים תמונה סגולה. מה שמפתיע שבכל הסיפור הזה שאני מנסה לשדר מהפלייסטיישן רואים גם במקרן וגם במסך תמונה מעולה, משום מה רק הממיר מוציא דרך המקרן תמונה סגולה. חקרתי קצת באינטרנט וניסיתי להחליף כבלים, לנתק מהחשמל כל מכשיר ומכשיר ולחכות 10 שניות. ניסיתי הכל!!! ושום דבר לא עוזר! חשוב להזכיר שללא המטריציה רואים את הממיר דרך המקרן עם אותו הכבל מצויין. ברגע שאני מחבר את המטריציה יש בעיה אך ורק בממיר דרך המקרן. הפלייסטיישן והמחשב עובדים מצויין דרך המטריציה. יש לי ממיר נוסף בחדר שינה וניסיתי לחבר גם אותו אבל כמובן לא הצלחתי לפתור את הבעיה. לפי מה שרשום באינטרנט זה קשור לHDCP ובעיה "בלחיצת יד" בין ה DVI ל-HDMI.
אני ממש נואש! נראה לי שניסיתי כבר הכל! בבקשה מי שיוכל לעזור אני יותר מאשמח

תודה מראש :)

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #2 

למקרן יוצאת רזולוצייה שהוא מסוגל להקרין?
..

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

הבעיה ככל הנראה ב"לחיצת יד" בין מכשירים שרכשת, כלומר זו לא בהכרך בעיה אלא תופעה ואם תחליף לבורר אקטיבי + מפצל אקטיבי עם יכולת EDID זה אמור לפתור את הבעיה.

האמת שנתקלתי כמה פעמים דווקא בשילוב עם פנסוניק שאכן ישנה תופעה של תמונה סגולה או פסים או מסך שחור ורק הסאונד עובד ואכן לאחר החלפה של מכשירים למוצר של חברה אחרת זה עזר.

תנסה למשל להשתמש במשדר קווי למקרן שיש לו אפשרות MONITOR ובכך אתה יכול לחסוך את המטריצה ולעבוד רק עם ממתג

בכל אופן תנסה קודם לכבות את כל הפונקציות ה"חכמות"... למשל VIERA LINK וכל האפשרויות על OFF
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

TimAmar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

ZiggyMan- הרזולוציה שיוצאת היא 1080i. בממיר זה מוגדר ככה וגם במקרן. ניסיתי להוריד אפילו ל720 וזה עדיין לא עבד. ללא המטריציה יש תמונה מעולה.

JEXY- אתה יכול לתת לי דוגמאות למוצרים שיעזרו לי? הבעיה היא לא במסך פנסוניק, הבעיה היא במקרן מיצובישי. בפנסוניק רואים מעולה.
אני לא יודע מה זה ״משדר קווי״ אשמח אם תוכל להסביר :)
במטריציה אין לי menu או משהו בסגנון אז אני לא יודע איך אפשר לכבות פונקציות חכמות.
זאת המטריציה אגב:
http://www.daganm.co.il/rec/1034-מטריצה ... יסות-ו-2-י

אתמול מצאתי בהגדרות של הממיר אופציה לכבות hdcp אבל זה לא פתר את הבעיה :(

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78860
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #5 

נראה אכן שהבעיה היא ה-Handshake של EDID.

מפצל טוב אמור לפתור את הבעיה. תמונה סגולה זה לא DHCP אלא כנראה YUV מול RGB. טיימינג החיבור של המסכים יתכן ויעזור, כלומר יתכן ועדיף לחבר את זה כשהמקרן דלוק ורק אחרי זה לחבר את המסך. אחרי שהממיר מכוון ל-RGB יתכן והוא ישאר במצב הזה.

TimAmar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

יכול להמליץ על מפצל שיעשה את העבודה?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

TimAmar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

לפי מה שנאמר פה, הבנתי שזה לא קשור ל HDCP. למטריצה שיש לי כרגע יש אופציה לחבר סאונד, ככה שאני צריך מטריצה טובה עם יכולות EDID שתדע להוציא סאונד, אבל הכי הכי חשוב שתדע לתמוך בDVI TO HDMI. הפכתי את כל האינטרט ולא מצאתי מטריצה של 4X2 אבל מצאתי אחת של 6X2
http://www.ebay.com/itm/6x2-HDMI-Matrix ... 1e9386ac60
מבחינתי אין לי בעיה להביא את זה, השאלה אם זה יפתור לי את הבעיה ויעבוד כמו שצריך לפי כל הנתונים שנתתי על הבעיה שלי.

חייב כבר לפתור את הסוגייה הזאת. תודה מראש לעוזרים

TimAmar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

חיפשתי וחיפשתי ובחלק מהמטריצות עם יכולות EDID זה קשור לסאונד. אם אפשרות החלפות ערוצים 2.0ch, 5.1ch, 7.1ch
אני לא כל כך מבין מה זה אומר אני רק יודע שהבעיה שלי קשורה ל EDID על סמך הפורום הזה השאלה שלי האם אלה יכולות הEDID שאני צריך?
או שבמטריצות היקרות יותר היכולות הן אחרות? אני לא מבין בזה אז אשמח להסבר :)
חלק פה נתנו לי פתרונות עם מטריצות יקרות מאוד (שבמחיר הזה אולי כבר משתלם לי להביא מקרן hd ובכך לפתור את הבעיה)
אבל אני כרגע לא רוצה להשקיע סכומים כאלה. אני מחפש פתרון זול ויעיל שיעשה את העבודה

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”