כיול LED LCD TV

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
KingRN פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני מתכוון לקנות בקרוב samsung 4K דגם HU8500 או JS9000. בשיחה שהייתה לי עם המוכר בחנות הוא אמר לי שכיול מקצועי של הטיוי עולה בערך 2000 שח. קראתי את הדביקים של עופר לאור מפורום כיול ולמען האמת לא כל כך הבנתי כך שנראה לי שאני לא בשל מספיק לעשות זאת לבד.

שאלתי היא האם מישהו מחברי הפורום נעזר בעבר במכייל מקצועי ?? האם מומלץ או שזה סתם לזרוק כסף ? במידה ומישהו שכר שירותים בעבר והוא מרוצה אשמח לקבל המלצה.

שאלה נוספת היא האם כיול (מקצועי או רגיל) יכול להתבצע עבור כמה מצבי צפיה ? האם אני יכול לכייל את הטיוי מראש שתתאים לצפיה בסרט בחושך ? ובנוסף שתתאים גם לצפיה במשחק כדורגל או טניס באור ? אני מניח שלטלויזיות היום יש כמה מצבי תכנות מוגדרים מראש.....

תודה לעונים

kleinimrod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #2 

לטעמי בזבוז כסף. אם יש לך ידע בסיסי תכוון את התמונה לזאת שאתה הכי אוהב. אם אין לך ידע בכלל אז גם ככה לא תדע להעריך כיול מקצועי.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

בחיים לא הייתי משלם סכום כזה על כיול מסך. לא יודע מהם המחירים המקובלים בענף, אבל זה נשמע לי המון.
בכל אופן, במסכים בקליבר הזה אפשר גם לוותר על כיול מקצועי. בחר מצב סרט, תוריד חדות וסע לשלום. זה יביא אותך ברוב המקרים למצב כמעט אידיאלי.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

KingRN פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

jacko-il כתב:בחיים לא הייתי משלם סכום כזה על כיול מסך. לא יודע מהם המחירים המקובלים בענף, אבל זה נשמע לי המון.
בכל אופן, במסכים בקליבר הזה אפשר גם לוותר על כיול מקצועי. בחר מצב סרט, תוריד חדות וסע לשלום. זה יביא אותך ברוב המקרים למצב כמעט אידיאלי.
...
·אבל לפי מה שאני מבין מכל מה שקראתי (גם מעופר וגם מאתר CNET) ברגע שעושים כיול טוב לעוצמות שחור, לקונטרסט ולגאמה אז אתה מקבל איכות תמונה טובה יותר בייחוד בהיבטים של ניגודיות שזה תורם הכי הרבה לאיכות התמונה. עכשיו השאלה אם כיול כזה לא יייצור בעיני העין שלי תמונה הרבה יותר טובה ?? האם זה שאני לא מבין בפרמטרים של הכיול אומר שלא אבחין באיכות תמונה כללית טובה יותר של תמונה מכוילת ?? כי דווקא בקטע הזה יש לי עין נודניקית ואני רואה כל פיפס לא קשור בתמונה וכל מריחה.....

KingRN פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

שאלה נוספת שמעניינת אותי היא: האם במקרה וטלויזה זהה (דגם זהה לחלוטין) עברה כיול מקצועי אצל מישהו אחר, האם מספיק לי להכניס את הפרמטרים כמו שהוא קיבל בסוף ואראה אותו הדבר ?? או שכל טלויזיה לגופה ??

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #6 

השחורים הגרועים של LCD לא הולכים להשתפר משינוי הגדרות מעבר למה שאתה יכול לעשות בעצמך בקלות. השאר, לדעתי, מינורי.

הייתי מהמר על הבדלים בין יחידה ליחידה מאותו דגם, או לפחות מסדרות ייצור שונות. במסכי סמסונג שמשתמשים בסוגי פנלים שונים באותו דגם הייתי מצפה ליותר הבדלים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #7 

@KingRN
·
כיול של בהירות, ניגודיות, חדות ויחס תמונה הם דברים מאד בסיסיים שכל אחד יכול לעשות בעצמו וזה לוקח, אם נסחפים, כחמש דקות.
כיול רציני יותר של טמפ' צבע, גאמוט צבע, Grayscale אלו כבר כיולים שצריך בשבילם ציוד מדידה וידע. להעתיק ערכים של כיול ממסך זהה לא יניב את אותה תוצאה בדיוק, אבל לעיתים יכול לעזור או לקלוע מאד קרוב. העתקה של ערכים זה הימור.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”