מה זה H264

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

מה זה H264 ?
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

aman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

שיטה לא רעה בכלל לקידוד וידאו.

Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #3 

מה היא שונה ממה שיש כיום
האם צפוי להיות מהפך טכנולוגי בציוד בעקבות שיטה זו ?
האם לא כדאי לקנות FULLHD ולחקות שהתקן הזה יקבע וויוצר ?

פרטים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78827
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5384 פעמים

שליחה #4 

אייל,

כפי שאתה יודע, יש רמות שונות של כיווץ. קבוצה בשם MOTION PICTURES ENCODING GROUP היתה אמורה ליצור כל מני תקנים.

היא התחילה ב-MPEG1, שזה פורמט כיווץ לוידאו ולאודיו. ליתר דיוק, הכיווץ אודיו שהם יצרו (קבוצת מחקר ממכון בגרמניה שנקרא FRAUNHOFFER ויש לי חבר שעובד שם) - נקרא MPEG1 LAYER 3 (או בקיצור MP3).

את MPEG1 אנחנו מכירים בעיקר מה-LASER DISKS ואח"כ גם VIDEO CD...

אחרי זה, גילו שזה לא רע, אבל שאפשר לשפר את זה מאוד. ולכן יצרו את MPEG2 שזה גירסא מתקדמת יותר (עדיין משתמשת ב-MPEG3 בתור כיווץ אודיו, אבל גם מוסיפה אפשרות להוסיף STREAMS כמו DOLBY DIGITAL ודומיו). כיווץ הוידאו של MPEG2 היה טוב יותר והתבסס על קוביות וקוביות על (BLOCKS ו- MACROBLOCKS) אשר הרכיבו את התמונה.

בשלב מאוחר יותר, הוסיפו כיווצים חזקים יותר גם באודיו (למשל AAC ודומיו) וגם בוידאו (MPEG4).

במקור זה תוכנן בכלל עבור טלפונים סלולריים עם רוחב פס מוגבל. אח"כ גילו שגם אם מרחיבים את זה, זה עובד מצויין. ראינו את הגירסאות הפשוטות של MPEG4 (או בשמו המלא MPEG4 LAYER 10) לפני כמה שנים. זה התחיל עם DIVX/XVID וגם WMV של מיקרוסופט, 3GP (הוידאו שיש בטלפונים דור שלישי) וגם QUICKTIME. כולם משתמשים בגירסאות פשוטות יחסית של MPEG4.

הגירסאות החזקות יותר נקראות H264 (או בשמו האחר AVC) ו-VC1 (גירסא טיפה שונה של מיקרוסופט). H264 תפס בעיקר עניין בשנה האחרונה מכיוון שהוא נכנס לתקן בתור שיטת שידור באירופה. היתרון שלו? כיווץ של 30%-40% יותר טוב מ-MPEG2! כלומר, אפשר להעביר לך קובץ שהוא 30-40% יותר קטן עם הכיווץ החדש ולא תבחין בהבדל מהמקור.

החיסרון? משאבים. ככל שהכיווצים הופכים חזקים יותר, הם דורשים כיווץ ופיענוח חזקים יותר. חזק יותר = מחשב עובד קשה יותר.

מצד שני, זה העתיד (כמו ש-MP3 ו-DIVX תפסו, כך עושה רושם ש-H264 יתפוס). מדוע?

פשוט בגלל שכל המכשירים החדשים (BLURAY, HD DVD) מצלמות וידאו חדשות (AVCHD) ושידורי לווין (BSKYB וגם יס כשהם יצאו עם משהו) יהיו מבוססים על זה.

כתוצאה מכך, כמות החומר ב-H264 גדלה באופן מטורף בחודשים האחרונים וזה גורם ללא מעט בעיות עבור אלה שמתקשים לנגן את התוכן הזה.

Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

עופר , כרגיל תודה על ההסבר הממצה .
וברשותך אם אעבור לפרטיקה שבדבריך
אם אני מעוניין לרכוש TV (בקרוב ) או מקור כדאי לחכות למוצרים אשר יגיעו עם תמיכה הקידוד זה ?

נ"ב
רכשתי את 393-S אין לך מושג כמה ההנלה מאושרת מהכשיר :??:
פעם ראשונה שהמכשיר מתאים גם לצרכים שלה.

פרטים

aman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

עופר, אחלה הסבר.

כמה תיקונים טכנים ברשותך.

MPEG1 מבוסס גם הוא על קידוד בלוקים.

MPEG4 הוא מושג מבלבל (לא במקרה כמו שכתבתי במקום אחר). בתחילה פותח תקן שהחלק המתיחס לקידוד וידאו (part-2) נקרא SP או ASP. התקן הזה נגנב (כן פשוט נגנב) ע:י קבוצת האקרים למה שהתפתח מאוחר יותר להיות DIVX. התקן הזה מסיבות שונות "איחר את הרכבת" . כאשר הוא היה מוכן לצאת לשוק כבר היו שיטות דחיסת וידאו טובות יותר (למשל WMV של מיקורוסופט, ו-REALVIDEO ).
לכן פותח תקן וידאו נוסף שהוכנס מתחת ל-MPEG4. תקן זה נקרא MPEG4-Part10 או Advanced Video Coding (AVC. שזה השם של MPEG commitee. אותו תקן (כמעט) נקרא ע"י ITU בשם H264 שהוא השם הנפוץ יותר.
אני אגב מעדיף לקרוא לו AVC. יותר פשוט לא?
MPEG4-AVC פותח לצורך דחיסת וידאו יותר טובה לטלויזיה ומחשב לאו דווקא לסלולר.
באופן כללי, כדאי להפריד בין שיטת קידוד המדיה (אודיו או וידאו) לבין שיטת אריזת המדיה (File Format(

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

עוד תיקון קטן, VC-1 אינו שייך למיקרוסופט. זהו פורמט פתוח שמאחוריו פטנטים וטכנולוגיות השייכות למעל ל 12 חברות וביניהן מיקרוסופט. ה VC-1 מבוסס על WMV9 והוא תקן מחייב לכל נגני ה HD DVD ו Blue Ray. מלבד זאת, הסבר מצויין וממצא.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”