שרשור תגובות: תוכנית חסכון באייטם על קולנוע ביתי - כמובן שהשתתפנו
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
מה שניסיתי זה דווקא לתת את התלהבות מהתחום, כי כל השאר התמקדו באיך לשמור שלא ידפקו אותך. לדוגמא, מרבית האנשים שקונים היום 4K לא מבינים למה הם קונים את זה - ומסתנוורים ממספרים במקום לשמוע או לראות את המוצר בפועל. שמח שאת הטיפים האלה לא חתכו החוצה. כמובן שכתבות כאלה מיועדות להידיוטים ולכן שטחיות, אבל המטרה שלי לפחות היתה ליצור עניין בתחום.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9355
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
מה שלא ציינו בכתבה זה טווחי מחירים. היו יכולים לתת קצת דוגמאות כדי לסבר לאנשים את האוזן.
היה גם קצת מוזר לשוחח על העניין עם מנהל אתר של HOMETHEATER ואז לחתוך אל מוכר בחנות של "מחסני חשמל".
היה גם קצת מוזר לשוחח על העניין עם מנהל אתר של HOMETHEATER ואז לחתוך אל מוכר בחנות של "מחסני חשמל".
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
מה הקשר בין האתר הזה וחסכון?? מאז שהצטרפתי אני לא מפסיק לרכוש מוצרים ושדרוגים וזה רק מחמיר!!
·nati-va כתב:נתת טיפ מעולה - למשתמש המומצע אין מה לקנות 4k. ותאמת גם לא למשתמשים יותר מתקדמים- אין תכנים..
בכסף שחוסכים אפשר לשדרג את האודיו....
לדעתי זה דווקא טיפ גרוע! עצת אחיתופל!
מזכיר לי שפעם באתר כאן (לפני שהייתי משתמש רשום) היו אומרים שלא ממש צריך לקנות מסך 1080P, ושלא כדאי לקנות מסך "גדול מדי", והיו נותנים כל מיני נוסחאות לחישוב גודל המסך הדרוש כפונקציה של המרחק של הצופה מהמסך... תמיד חשבתי שזה מיותר ומוטעה!
חבל היה להיתקע עם מסך 720P רק בשביל חיסכון קטן, במקום להוסיף עוד מעט ובכך להתיישר לסטנדרט הטכנולוגי שיהפוך להיות הנפוץ והמקובל.
ועובדה שהיום המשתמשים באתר "באורח פלא" שינו גישה, ולא חושבים שיש גדול מדי, ושדווקא גדול יותר זה טוב יותר.
מי שיכול להרשות לעצמו, תמיד צריך לקנות עם חשיבה קדימה, כדי שהמסך ישרת אותו שנים ארוכות.
אני לא אומר שצריך לשלם פרמיה גבוהה על זה שקונים טכנולוגיה חדשה, אלא שיש לשאוף לקנות טכנולוגיה עתידית (מהותית ולא סתם פונקציה זניחה) אם זה במחיר סביר.
אני תמיד חושב שאין טעם לקנות מוצר (בכל קטגוריה) במחיר גבוה מדי וחסר פרופורציות, אלא שרצוי לקנות מוצר עם התמורה לכסף הכי אופטימלית. ז"א להשיג כמה שיותר קידמה שאפשר לקבל במחיר סביר. מוצר מדרג ביניים שהוא מתקדם ובמחיר בינוני.
(גם אם הייתי מיליונר הייתי חושב ככה, שלא כדאי לבזבז יותר מדי על טכנולוגיה אם היא יקרה מדי, כי אני לא רוצה לזרוק כסף סתם).
ומצד שני, לא הייתי מחפש את המוצר הזול ביותר, אפילו אם הוא נותן יחס תמורה לכסף הכי גבוה - אם אין לו פונקציות מוכנות לעתיד הקרוב - מה שיחייב קניה חדשה בקרוב.
אולי יש אנשים שקונים ומחליפים כל שנה-שנתיים, אז להם זה באמת לא משנה. אני מתכוון יותר לאנשים שקונים מוצר שישרת אותם שנים ארוכות (גם אם במשך השנים המוצר יהפוך להיות מהראשי למשני בבית - למשל שיעבור מהסלון אל חדר השינה. אצלי אני רוצה שגם המוצר בחדר השינה יעמוד בסטנדרטים מינימליים לטעמי).
רק בסמארטפונים יש יותר פעמים הצדקה לקנות את מוצרי הדגל כמו אייפון או גלקסי S. אבל גם זה תלוי בכך שזה עבור משתמש מתקדם ולא סתם משתמש שלא ינצל את כל השיכלולים שהמכשיר מציע.
היום בסין מוכרים טלויזיה דקה ומעוצבת של XIAOMI בגודל "48 ברזולוציית 4K ועם אנדרואיד 5, בפחות מ500$. זה מוכיח ש4K הפך להיות עממי ולא לוקסוס. בארץ המחירים יקרים יותר, אבל עדיין אפשר לקנות 4K במחיר סביר. אז למה להגיד לאנשים לוותר מראש על ה4K?!
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אין צורך להתעצבן עזריאל.. לא יודע אם שמת לב אבל בכתבה מרואין מישהו ממחסני חשמל - זה קהל היעד שעופר יעץ לו...
@yaron78
·ממרחק צפיה של כ-3.5 מטר, שזה מרחק הצפיה של רוב הקונים של מסכי 48" , לא בטוח שניתן בכלל להבדיל בין מסך 4K למסך 1080P.
אם המסך משמש לצפיה בתלת מימד פסיבי, יכול להיות יתרון ברזולוציה של 4K (אבל אז מסך 48" כבר יהיה קטן מידי למרחק הצפיה הנ"ל).
·ממרחק צפיה של כ-3.5 מטר, שזה מרחק הצפיה של רוב הקונים של מסכי 48" , לא בטוח שניתן בכלל להבדיל בין מסך 4K למסך 1080P.
אם המסך משמש לצפיה בתלת מימד פסיבי, יכול להיות יתרון ברזולוציה של 4K (אבל אז מסך 48" כבר יהיה קטן מידי למרחק הצפיה הנ"ל).
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
ירון: זה היה מיועד לקהל יעד מסויים שהוא לא אתה ואני.
למשתמש רגיל אין מה לקנות 4k.. התכנים שיש היום (ובעתיד הנראה לעין) הם לכל היותר 1080p או 1080i במקרה הגרוע (הוט יס עידן וכו׳) שידורי סדרות בארהב בדר״כ 1080p. רק נטפליקס משדרים סדרות מסויימות ב4k. אבל עזוב למשתמש הממוצע שצורך הוט יס ומדי פעם סרט וסדרה אין מה לרוץ לקנות 4k גם עוד 10 שנים לא ישדרו פה 4k (עזוב נתפשר על hd רגיל).. בעוד שנים שיהיו תכנים בארץ- מן הסתם כבר בכל מקרה תחליף את הטלויזיה הנוכחית שקנית. ואז יהיה שוב את ההתלבטות האם ללכת על 4k או על 8k.
ושאני לא אתחיל לדבר על משפט האחרון שלך- *** סיני שלא ראוי להתייחסות.
למשתמש רגיל אין מה לקנות 4k.. התכנים שיש היום (ובעתיד הנראה לעין) הם לכל היותר 1080p או 1080i במקרה הגרוע (הוט יס עידן וכו׳) שידורי סדרות בארהב בדר״כ 1080p. רק נטפליקס משדרים סדרות מסויימות ב4k. אבל עזוב למשתמש הממוצע שצורך הוט יס ומדי פעם סרט וסדרה אין מה לרוץ לקנות 4k גם עוד 10 שנים לא ישדרו פה 4k (עזוב נתפשר על hd רגיל).. בעוד שנים שיהיו תכנים בארץ- מן הסתם כבר בכל מקרה תחליף את הטלויזיה הנוכחית שקנית. ואז יהיה שוב את ההתלבטות האם ללכת על 4k או על 8k.
ושאני לא אתחיל לדבר על משפט האחרון שלך- *** סיני שלא ראוי להתייחסות.
אני מחכה בכיליון עיניים לסמארטפון עם מסך 4K.
זה יקרה כבר בתחילת השנה הבאה - עם LG G5, גלקסי S7 ועם סוני אקספריה, ועוד ועוד.
אז יהיו מי שיגידו שאין שום צורך ב4K במסך בגודל "5-6, ושזה רק מכביד על ביצועי המעבד ועל חיי הסוללה.
אבל בכל זאת אני לא אתפשר על זה, ועם הזמן 4K יהיה יותר מקובל וסטנדרטי.
אין סוף לחדות התמונה שאפשר להבחין בה בצפייה בסמארטפון שנמצא קרוב לעיניים, עם כל הכבוד לRETINA של אפל...
לא מזמן, היו אלה שאמרו שגם לא צריך מסך 1080P בסמארטפונים בגדלים הנ"ל, והיום אפילו אפל יישרה קו.
אני לא סתם במירוץ אחרי הגדלה של הנתונים המספריים, אלא אני פשוט חושב ש4K יהיה הסטנדרט שאליו ישאפו כולם: בלו ריי ו-וידאו זורם, מצלמות וידאו - אפילו מצלמות דאשבורד לאוטו, וגם משחקי הוידאו ומסכי המחשב בשבילם, ולכן אני רוצה להתאים את עצמי בדיוק לסטנדרט של העתיד הקרוב. לא יותר ולא פחות.
תתפלאו, אבל דווקא מQHD (שזה 2560x1440) אף פעם לא התלהבתי, והסתפקתי בסמארטפונים ומסכי מחשב עם 1080P, כי זה סטנדרט בתעשייה, ואילו QHD הוא קטגוריית ביניים, כמו 720P.
אני מאמין ש4K יהיה הסטנדרט בתחומים שציינתי, למשך לפחות 7-10 שנים - אם לא יותר...
ל8K אין מה למהר בינתיים. אבל את 4K אני רוצה לתפוס כבר בתחילתו.
זה יקרה כבר בתחילת השנה הבאה - עם LG G5, גלקסי S7 ועם סוני אקספריה, ועוד ועוד.
אז יהיו מי שיגידו שאין שום צורך ב4K במסך בגודל "5-6, ושזה רק מכביד על ביצועי המעבד ועל חיי הסוללה.
אבל בכל זאת אני לא אתפשר על זה, ועם הזמן 4K יהיה יותר מקובל וסטנדרטי.
אין סוף לחדות התמונה שאפשר להבחין בה בצפייה בסמארטפון שנמצא קרוב לעיניים, עם כל הכבוד לRETINA של אפל...
לא מזמן, היו אלה שאמרו שגם לא צריך מסך 1080P בסמארטפונים בגדלים הנ"ל, והיום אפילו אפל יישרה קו.
אני לא סתם במירוץ אחרי הגדלה של הנתונים המספריים, אלא אני פשוט חושב ש4K יהיה הסטנדרט שאליו ישאפו כולם: בלו ריי ו-וידאו זורם, מצלמות וידאו - אפילו מצלמות דאשבורד לאוטו, וגם משחקי הוידאו ומסכי המחשב בשבילם, ולכן אני רוצה להתאים את עצמי בדיוק לסטנדרט של העתיד הקרוב. לא יותר ולא פחות.
תתפלאו, אבל דווקא מQHD (שזה 2560x1440) אף פעם לא התלהבתי, והסתפקתי בסמארטפונים ומסכי מחשב עם 1080P, כי זה סטנדרט בתעשייה, ואילו QHD הוא קטגוריית ביניים, כמו 720P.
אני מאמין ש4K יהיה הסטנדרט בתחומים שציינתי, למשך לפחות 7-10 שנים - אם לא יותר...
ל8K אין מה למהר בינתיים. אבל את 4K אני רוצה לתפוס כבר בתחילתו.