עזרה באיתור בעיית הזרמה/BUFFERING בקודי

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #1 

לא הייתי בטוח אם לפתוח את זה בפורום הזה או בפורום רשת, אבל מקס' אפשר להעביר..

יש לי בעיה של תקיעות בסרטים עם קבצים גדולים (20GB+) בקודי. הטופולוגיה שלי היא מורכבת: הקודי רץ על WIN10 שמותקן על מחשב ZBOX בסלון. המחשב מחובר לראוטר NETGEAR R7000 שיושב גם הוא בסלון ליד המחשב. משם רץ כבל רשת CAT7 לממ"ד, ושם הוא מתחבר לסוויץ' 1GB. לסוויץ' מחובר הNAS שלי (מריץ FreeNAS) ועוד נקודת גישה אלחוטית כדי שתהיה רשת WIFI בממ"ד.
כשאני צופה בסרטים כבדים במיוחד (נניח 20GB+) יש תקיעות כל הזמן, ולמעשה אי אפשר לצפות. בקבצים יותר קטנים אין ממש בעיה. כשאני עושה העתקה ישירה של קובץ מהNAS אל המחשב שמריץ את הקודי הקובץ אני מקבל מהירות בפועל של 700-800 מגהביט (90-100+ מגה בייט לשניה), ואין שום האטות או נפילות. ניסיתי לאתחל את הראוטר, את הNAS, את המחשב שמריץ קודי..אם מאתחלים אז לפעמים הסרט ירוץ טיפה יותר זמן, אבל עדיין די מהר הוא מתחיל לקרטע ובלוגים רואים באמת שיש שגיאות.
מה שמעניין זה שאם אני לוחץ O בזמן הסרט אני רואה שהבאפר מתמלא בצורה תקינה, ולכן מוזר לי שיש תקיעות כאלו.

אני קצת אובד עצות פה - מה יכולה להיות הסיבה?

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4811
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #2 

אם אתה מריץ את אותו קובץ מהמחשב שמריץ קודי (כלומר לא דרך הרשת) יש עדיין את הבעיות האלה? בנוסף, כמה קבצים כאלה ניסית?

בהנחה שהבעיה ברשת ולא ביכולות המחשב, נסה את המדריך הזה, אולי יעזור - http://kodi.wiki/view/HOW-TO:Modify_the_video_cache

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אם אני מריץ את אותו קובץ אין שום בעיה - מאלו שהצלחתי לנסות. הקודי רץ על מחשב עם SSD של 64GB, אז אין לי מספיק מקום לבדוק את הקבצים הכי גדולים, אבל כבר יצא לי להעביר סרט שלם תוך כמה דקות מהשרת למקומי, ואז לא היו בעיות.

כרגע אני רץ על buffermode 1 שאמור לעשות BUFFER להכל עם readbufferfactor של 20. חשבתי באמת להגדיל את הreadbufferfactor ל30 או 40. האם זה אמור לעזור?

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

טוב - כנראה שנפתרה התעלומה - עושה רושם שהבעיה בכלל לא קשורה ברשת, אלא בoverbuffering :) ולמה הכוונה?
כשהיו לי בעיות עם ג׳נסיס הגדלתי את ה readbufferfactor עוד ועוד, כשאני במצב של cachemembuffersize=0. עכשיו הסתמכתי על זה שהם אומרים שצריך לפחות 16GB של דיסק, ולי יש...נניח..20 וקצת :) אז מה שקורה בעצם זה שהקודי מנסה למלא את הבאפר כמה שיותר עד שפשוט כל ההרדיסק מתמלא, ואז הוא מתחיל לקרטע. באופן מפתיע, אם כשהוא מקרטע אני נותן לו להמשיך, הוא בסוף מתייצב.
הפתרון היה לשנות את ה cachemembuffersize כך שיעבוד על הזכרון ולא על הדיסק הפנימי, ועכשיו הכל יציב.

kobid84
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 833
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #5 

היי
אני חווה בדיוק את אותן בעיות
תוכל לשלוח את מה שהגדרת ב advancedsettings ?
Kobi D

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

הנה מה ששמתי בNETWORK אצלי. שים לב שהבעיה נבעה כמו שאמרתי מOVERBUFFERING שבעצם ניסה לטעון יותר ממה שהיה יכול, ולכן צמצמתי את הבאפר

-<network>

<buffermode>1</buffermode>

<cachemembuffersize>512000</cachemembuffersize>

<readbufferfactor>10</readbufferfactor>

</network>

kobid84
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 833
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #7 

תודה רבה!
זה כרגע מה שמוגדר אצלי

קוד: בחירת הכל

<advancedsettings>
	<network>
		<cachemembuffersize>512000</cachemembuffersize>
		<buffermode>1</buffermode>
		<limitcacherate>false</limitcacherate>
		<autodetectpingtime>30</autodetectpingtime> 
		<curlclienttimeout>60</curlclienttimeout> 
		<curllowspeedtime>60</curllowspeedtime> 
		<curlretries>2</curlretries> 
		<disableipv6>true</disableipv6>
		<readbufferfactor>10</readbufferfactor> 
	</network> 
</advancedsettings>
צריך את כל השאר או מספיק 3 ההגדרות ששלחת קודם ?
Kobi D

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

מה שאני שלחתי זה ספציפי לבאפר. כל השאר לא רלוונטי לבעיה ולכן אתה יכול להשאיר, אלו הגדרות שקשורות להזרמה דרך האינטרנט.

זה פתר לך את הבעיה?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”