בעיה בפנאל של פאנסוניק 40 - עדכון 28/07 + שאלה
-
oronwerner
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 380
שלום לכולם,
השבוע רכשתי LED של פאנאסוניק ולאחר הדלקה בבית (בגודל הזה לא נדרש טכנאי בעת הפתיחה)
שמתי לב שבחלק העליון של המסך קיימת חוסר אחידות די ברורה של של מעין פסים אנכיים בהירים יותר,
אשר יורדים מספר סנטימטרים מהמסגרת העליונה.
הבדל הצבע נראה בעיקר בצבעים בהירים עד בינוניים. בכהים/שחור לא שמתי לב לתופעה.
צילמתי, דיברתי עם פנאסוניק, שלחתי להם - אמרו שמדובר במאפייני מסך. מרגיש מעט תמוהה...
כל שאר התמונה בסדר חוץ מאיזורים אלו ואני חושב שמדובר בתשובה סטנדטית.
כעת אני מחכה לדבר עם אחראי מעבדה אך אשמח לשמוע את דעתכם בעניין - האם התמונות הנ"ל אכן סטנדרטיות?
לי העניין מפריע ואין לי תלונה על שאר המסך. האם אני לא אמור לקבל 100% מוצר? הרי לא אמרו/כתוב בשום מקום ש"קיים סיכון לחוסר אחידות כחלק ממאפייני מסך".
מקווה שיראו בתמונה, חפשו במרכז החלק העליון של המסך.
אשמח לדעתכם.
אורון.
השבוע רכשתי LED של פאנאסוניק ולאחר הדלקה בבית (בגודל הזה לא נדרש טכנאי בעת הפתיחה)
שמתי לב שבחלק העליון של המסך קיימת חוסר אחידות די ברורה של של מעין פסים אנכיים בהירים יותר,
אשר יורדים מספר סנטימטרים מהמסגרת העליונה.
הבדל הצבע נראה בעיקר בצבעים בהירים עד בינוניים. בכהים/שחור לא שמתי לב לתופעה.
צילמתי, דיברתי עם פנאסוניק, שלחתי להם - אמרו שמדובר במאפייני מסך. מרגיש מעט תמוהה...
כעת אני מחכה לדבר עם אחראי מעבדה אך אשמח לשמוע את דעתכם בעניין - האם התמונות הנ"ל אכן סטנדרטיות?
לי העניין מפריע ואין לי תלונה על שאר המסך. האם אני לא אמור לקבל 100% מוצר? הרי לא אמרו/כתוב בשום מקום ש"קיים סיכון לחוסר אחידות כחלק ממאפייני מסך".
מקווה שיראו בתמונה, חפשו במרכז החלק העליון של המסך.
אשמח לדעתכם.
אורון.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי oronwerner ב 28/07/2015 21:15, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- jtk
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5177
קשה להגיד בדיוק מה זה. אחד מהדברים המעצבנים ב-LCD הוא כל מיני בעיות חוסר אחידות. זה קיים באופן מקרי, ויכול להיות שונה בין יחידה ליחידה מאותו דגם.
אם זה מטריד, תתעקש איתם שאתה רוצה מסך אחר. יש סיכוי שגם בתחליף יהיו בעיות בסגנון, פחות גרוע, או יותר.
עוד 2 דוגמאות לבעיות אחידות, על סוני ו-LG:
http://www.hometheater.co.il/vt218552.html
אם זה מטריד, תתעקש איתם שאתה רוצה מסך אחר. יש סיכוי שגם בתחליף יהיו בעיות בסגנון, פחות גרוע, או יותר.
עוד 2 דוגמאות לבעיות אחידות, על סוני ו-LG:
http://www.hometheater.co.il/vt218552.html
- SONYES
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3055
ברוך בואך למועדון
- 9000es
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
Re: בעיה בפנאל של פאנסוניק 40 - אשמח לדעה?
·oronwerneroronwerner כתב:שלום לכולם,
אורון....
עזוב אותך מכול השטויות שמוכרים לך .
שום מאפיני מסך ושום בטיח .
ואת זה אני אכתוב לגבי כול מותג שתהיה לו את התופעה שהצגת
דרוש מסך חדש !! ותקין !!
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
-
oronwerner
-
- חבר פעיל מאוד

Re: בעיה בפנאל של פאנסוניק 40 - אשמח לדעה?
תודה על התגובות.9000es כתב:·oronwerner......
עזוב אותך מכול השטויות שמוכרים לך .
שום מאפיני מסך ושום בטיח .
ואת זה אני אכתוב לגבי כול מותג שתהיה לו את התופעה שהצגת
דרוש מסך חדש !! ותקין !!...
תואם טכנאי בכיר של יורוקוםשיגיע ביום רביעי לצפות במסך.
כיוון שלא סביר שמשהו ישתנה - מה עליי לעשות כעת?
הרי הוא יגיע, יראה את התופעה ויגיד כנראה שמדובר במאפייני מסך.
מהתגובה שלך הבנתי את דעתך (ואני שותף לה) אבל מהאחרים לא כל כך.
האם מדובר בתופעה קיימת שאמורה להיות ידועה כמגבלה של הטכנולוגיה ואם לא נפלת טוב אז זו "בעיה שלך" ?
הרי לא מצויין דבר שכזה בשום מקום, ואין ספק שקיימת הסכמה על התופעה שכן צויין בפניי שמדובר ב"מאפייני מסך" - משמע כולנו מסכימים שהעניין קיים.
כיצד עליי לנהוג בהגעת הטכנאי על מנת שיחליפו את הטלויזיה חוץ מ"לדרוש"?
אני מבין שזה בכלל לא תלוי בי אלא במה שהוא יחליט.
עברתי מטלויזית LCD של LG בת 5-6 שנים שלא הציגה שום בעיות כלל וכנראה שרוב הלקוחות פשוט מסתדרים עם דברים כאלה.
בקיצור - מה יש לציין בהגעתו ומה הדרך הנכונה להתעקש על קבלת מוצר אחר?
תודה לכולם,
אורון
- jtk
-
- חבר מכור קשה

אני לא אומר שזה צריך להיות או שצריך לקבל את זה, אלא רק שבעיות אחידות הן דבר נפוץ במסכי LCD. פשוט תגיד להם שזה מפריע לך, זה לא קביל, ושיחליפו. אבל תהיה מוכן לאפשרות של בעיות אחידות גם בתחליף. ואותו, או שתחליף עוד פעם, או שתחליט שהוא פחות גרוע ואפשר לחיות איתו, או שיימאס לך. 
סיפור קרוב עם מסך סוני:
http://www.hometheater.co.il/vt220721.html
סיפור קרוב עם מסך סוני:
http://www.hometheater.co.il/vt220721.html
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
תתקשרו אליי כשתמצאו מסך LED בלי Vertical Banding ו/או זליגות אור..
לצערי זה נפוץ, מציק וקשה להיפתר מזה כמעט כמו ישראלים שמשאירים *** בחוף הים והולכים.
לא אומר שזה תקין או לא ואם צריך לקבל את זה או לא, זה תחליט אתה כלקוח ששילם ממיטב כספו על מוצר מיצרן ויבואן מכובדים.
אבל כן, זה קיים. לקבל מסך בלי שום זליגות אור, שום עננות, אף פיקסל תקול ושום קווים אנכיים זה נדיר כמעט כמו לזכות בלוטו היום.
לצערי זה נפוץ, מציק וקשה להיפתר מזה כמעט כמו ישראלים שמשאירים *** בחוף הים והולכים.
לא אומר שזה תקין או לא ואם צריך לקבל את זה או לא, זה תחליט אתה כלקוח ששילם ממיטב כספו על מוצר מיצרן ויבואן מכובדים.
אבל כן, זה קיים. לקבל מסך בלי שום זליגות אור, שום עננות, אף פיקסל תקול ושום קווים אנכיים זה נדיר כמעט כמו לזכות בלוטו היום.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- jtk
-
- חבר מכור קשה

רק שם?jacko-il כתב:לצערי זה נפוץ, מציק וקשה להיפתר מזה כמעט כמו ישראלים שמשאירים *** בחוף הים...
CRT.לקבל מסך בלי שום זליגות אור, שום עננות, אף פיקסל תקול ושום קווים אנכיים זה נדיר כמעט כמו לזכות בלוטו היום....
-
oronwerner
-
- חבר פעיל מאוד

עדכון:
היום הגיע הטכנאי הכי טוב שהגיע אלי אי פעם.
אדם נחמד מאוד, קשוב והכי חשוב - מבין בתחום!
הגיע בשעה 11:00 בבוקר ועוד לפני שסיימתי לסגור את חלון המטבח הוא כבר סגר את החלונות בסלון כדי שנוכל לבדוק בחושך, כל הכבוד!
הסתכל על הטלוויזיה, הבין מהר מאוד במה מדובר וגם הבין למה זה מפריע לי. דיברנו קצת על איכות ההרכבה בסדרות כאלה ויכולות טכניות.
בהחלט האדם המתאים למקרה שכזה (ולא טכנאי שיודע רק לפתוח את האריזה ולחבר לחשמל).
אחרי מספר בדיקות למסך ועוד כמה דברים שעשינו (לא אפרט הכל) - המשך הטיפול הועבר ליורוקום.
אני חייב לציין שדווקא מההתנהלות הטלפונית מול יורוקום מעט התאכזבתי כיוון שהיא הייתה מבולגנת מאוד, אבל מילא.
העיקר שהגיע מקצוען.
אעדכן בשבוע הבא בהתפתחויות.
אורון.
היום הגיע הטכנאי הכי טוב שהגיע אלי אי פעם.
אדם נחמד מאוד, קשוב והכי חשוב - מבין בתחום!
הגיע בשעה 11:00 בבוקר ועוד לפני שסיימתי לסגור את חלון המטבח הוא כבר סגר את החלונות בסלון כדי שנוכל לבדוק בחושך, כל הכבוד!
הסתכל על הטלוויזיה, הבין מהר מאוד במה מדובר וגם הבין למה זה מפריע לי. דיברנו קצת על איכות ההרכבה בסדרות כאלה ויכולות טכניות.
בהחלט האדם המתאים למקרה שכזה (ולא טכנאי שיודע רק לפתוח את האריזה ולחבר לחשמל).
אחרי מספר בדיקות למסך ועוד כמה דברים שעשינו (לא אפרט הכל) - המשך הטיפול הועבר ליורוקום.
אני חייב לציין שדווקא מההתנהלות הטלפונית מול יורוקום מעט התאכזבתי כיוון שהיא הייתה מבולגנת מאוד, אבל מילא.
העיקר שהגיע מקצוען.
אעדכן בשבוע הבא בהתפתחויות.
אורון.
- jtk
-
- חבר מכור קשה

בינתיים נשמע טוב.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78945
- שם מלא: עפר לאור
-
oronwerner
-
- חבר פעיל מאוד

עדכון 28/07
היום דיברה איתי נציגה של יורוקום ולאחר שעברנו על כל מה שהיה עד כה, הציעו לי להחליף את המסך הנ"ל (40C400) לסדרה משנה שעברה (סוף שנה שעברה?) - הדגם 42A410, בתוספת 300 ש"ח מצידי.
על פניו נראה שנתוני המסכים דומים יחסית, אך המסך החדש הינו מעט גדול יותר (42 כמובן) ובעל פאנל IPS בניגוד לנוכחית שלי.
לא הצלחתי למצוא עליו נתונים ברשת ואני מנסה להבין האם הוא מואר לד אחורי או במסגרת (כמובן שמעדיף אחרי).
השאלה - האם לדעתכם השדרוג מצדיק את תוספת הכסף לטובת איכות תמונה נורמאלית?
הייתי מאוד לא מרוצה מרמת ואיכות המסך הנוכחי. אין ספק שמדובר בסדרה נמוכה ואיני מצפה לשינויי עצום, אך אולי ההבדל הזה בפנאל כן משמעותי.
בנוסף, מבדיקות בזאפ, נראה שהמסך שהציעו לי גם ככה נמכר היום סביב 2400-2300 ש"ח (כי הדגם של שנה שעברה?)
כך שאני מרגיש שאם הייתי קונה אותו מראש, הוא יכל היה להיות אפילו זול יותר מהתוספת הנוכחית!
האם מדובר בסיבה מספקת לבקשת המסך הנ"ל ללא תוספת מצידי?
אולי עדיף לוותר על הכל ובסכום הזה לקנות כבר מוצר של חברה אחרת וזהו?
:/ ממש לא בטוח מה לעשות עכשיו אז אשמח לדעתכם.
תודה,
אורון
היום דיברה איתי נציגה של יורוקום ולאחר שעברנו על כל מה שהיה עד כה, הציעו לי להחליף את המסך הנ"ל (40C400) לסדרה משנה שעברה (סוף שנה שעברה?) - הדגם 42A410, בתוספת 300 ש"ח מצידי.
על פניו נראה שנתוני המסכים דומים יחסית, אך המסך החדש הינו מעט גדול יותר (42 כמובן) ובעל פאנל IPS בניגוד לנוכחית שלי.
לא הצלחתי למצוא עליו נתונים ברשת ואני מנסה להבין האם הוא מואר לד אחורי או במסגרת (כמובן שמעדיף אחרי).
השאלה - האם לדעתכם השדרוג מצדיק את תוספת הכסף לטובת איכות תמונה נורמאלית?
הייתי מאוד לא מרוצה מרמת ואיכות המסך הנוכחי. אין ספק שמדובר בסדרה נמוכה ואיני מצפה לשינויי עצום, אך אולי ההבדל הזה בפנאל כן משמעותי.
בנוסף, מבדיקות בזאפ, נראה שהמסך שהציעו לי גם ככה נמכר היום סביב 2400-2300 ש"ח (כי הדגם של שנה שעברה?)
כך שאני מרגיש שאם הייתי קונה אותו מראש, הוא יכל היה להיות אפילו זול יותר מהתוספת הנוכחית!
האם מדובר בסיבה מספקת לבקשת המסך הנ"ל ללא תוספת מצידי?
אולי עדיף לוותר על הכל ובסכום הזה לקנות כבר מוצר של חברה אחרת וזהו?
:/ ממש לא בטוח מה לעשות עכשיו אז אשמח לדעתכם.
תודה,
אורון
- jtk
-
- חבר מכור קשה

אין הרבה מידע על ה-C400. אני לא בטוח מהו, ואם הוא עדיף או לא על ה-A410. אבל אם הוא VA, בניגוד ל-A410, תצטרך להחליט אם IPS זה משהו שאתה רוצה. יש יתרונות וחסרונות. נסה לראות מסך כזה בחנות. אם אפשר, גם בחושך, אם זה משנה לך.
נראה לי קצת צורם לשלם עוד 300 ש"ח על מסך פרקטית באותו גודל. הייתי מעדיף שיחליפו לאותו דגם בלי תשלום, אלא אם בסופו של דבר אתה מעדיף את ה-A410.
נראה לי קצת צורם לשלם עוד 300 ש"ח על מסך פרקטית באותו גודל. הייתי מעדיף שיחליפו לאותו דגם בלי תשלום, אלא אם בסופו של דבר אתה מעדיף את ה-A410.