נערך: צריך המלצה לטלוויזיה לסלון 55"+. עדכון בתגובה 15#: הוזמנה LG 55LF650Y

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
666pluto פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

עדכון סופי בתגובה מספר #15.
נבחרה והוזמנה טלוויזיה דגם LG 55LF650Y במחיר מיוחד. דגם חדש, עוד אין ביקורות בארץ ובחו"ל, מדובר בדגם המחליף של ה-LG 55LB659Y . כשתגיע הטלוויזיה אעלה סקירה קטנה ולא מקצועית במיוחד לציין מראש :-).
תודה לכל מי שעזר.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ביקשתי בשבוע שעבר המלצה לטלוויזיה חדשה לסלון, 55"+ בתקציב של עד 6000 ש"ח +-.
מקריאה בפורום ירדתי מדגם סמסונג 55H6400. למרות שהוא מעולה, הרבה מתלוננים על תקלות צפייה כאלו ואחרות, ואני לא רוצה לקחת סיכון. בסוף הזמנתי 58H5200 של סמסונג גם כן, אבל היום ביטלתי את ההזמנה אחרי שגיליתי שהטעו אותי בחנות לגבי האחריות של סם-ליין וממש לא מדובר באחריות 3 שנים מלאות!

כרגע במחשבות שתי טלוויזיות של LG, שתיהן יעלו כ-5000 עם אחריות יבואן רשמי 3 שנים מלאות.
55LA621Y - דגם מ-2013 , רק 200Mz, אבל יש תלת מימד וסמארט, מקבלים 4 זוגות משקפיים. יצרתי קשר עם משתמש בפורום שקנה את הטלוויזיה הזו, שלח חוות דעת חיובית והוא מאוד מרוצה ממנה.
55LB639Y - אופציה נוספת , דגם חדש יותר מ-2015, 500Hz, אבל ללא תלת מימד.

אני עדיין לא סגור על נושא התלת מימד, עד כמה אשתמש בזה או לא, ועד כמה יש כותרים בכלל בשוק כל שנה. מה גם שהבנתי והנושא ננטש וטלוויזיות חדשות, גם של סמסונג, מתחילות להיכנס לשיווק ללא תלת מימד כלל.

במה הייתם בוחרים במקום שלי? הייתם מתעקשים על תלת מימד ולוקחים דגם ישן יותר, עד כמה שמשפיע גם נושא ה-Hz, או דגם חדש יותר כביכול יותר איכותי בתיאוריה מבחינת תצוגה אבל ללא תלת מימד?

בכלל, יש המלצה על דגמים אחרים? כן חשובה לי האחריות, שלא תהיה מוגבלת כמו סמסונג!
נערך לאחרונה על ידי 666pluto ב 21/07/2015 14:53, נערך 10 פעמים בסך הכל.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #2 

לפנסוניק בד"כ 5 שנים אחריות. ייתכן שגם שארפ במקרים מסוימים. סוני נראה לי 3 כרגע (היה 4 שנים לפני כמה חודשים, ואולי גם 5 תקופה מסוימת). לא יודע מה האחרים.

666pluto פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

אשמח לשמוע דגמים מתאימים (:

עריכה:
מה דעתכם על LG 55LB639Y?
אחריות יבואן רשמי 3 שנים מלאות, יש תמיכה בכתוביות SRT בעברית, מחיר 5090 ש"ח.

או דגם 55LA621Y עם תלת מימד ב-4990 ש"ח, גם אחריות 3 שנים של יבואן ראשי.
נערך לאחרונה על ידי 666pluto ב 19/07/2015 15:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

666pluto פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

ערכתי הודעה ראשית, אשמח לשמוע תגובות.
תודה.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

הקישורים בהודעה הראשונה בעייתיים.

לגבי LA621, זה דגם 2013, ולפחות ב-60" נראה שעם אחידות גרועה:
http://www.hometheater.co.il/vp2045661.html

לגבי המספר שמוצג כקצב רענון, זה לא אומר הרבה:
http://www.hometheater.co.il/vp2230025#2230025

לגבי LG, הם משתמשים בפנלי מסך מסוג IPS, בניגוד ל-VA בד"כ אצל סמסונג ואחרים. יש יתרונות וחסרונות. קרא בפורום על ההבדלים הבסיסיים ביניהם:
https://www.google.com/search?q=site:ho ... .il+ips+va

666pluto פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

תודה על ההסבר.
קראתי על ההבדלים בין הפנלים, מבחינת יתרונות חסרונות אני מעדיף את ה-IPS ממה שתואר.
אחרי קריאת השרשור החלטתי לוותר על הLA621, גם יצרתי קשר עם JACK בפרטי, ואחרי חפירות בפורום והמלצה שלו בפרטי, כנראה שאבחר בדגם ה-LG 55LB659Y. עלות של 5944 ש"ח, אחריות יבואן ראשי 3 שנים, קראתי כמה ביקורות עליה מחברי הפורום שקנו והיו מרוצים.

אני אעשה את ההזמנה מחר, אחזור לכאן עם ביקורת אחרי שימוש קצר.

עריכה:
לפי היבואן, דגם ה-LG 55LB659Y כבר לא במלאי, אין אפשרות להשיג אותו :-/.

הדגם המחליף הוא 55LF650Y. הצלחתי להשיג במחיר של 6500 שקלים, אבל לא סגרתי עסקה (יבואן רשמי, 3 שנות אחריות, זוג משקפיי תלת מימד).

אופציה אחרת שהוצעה לי היא סוני KDL55W828. גם כאן הוצעה לי הנחה, יתנו לי בסביבות ה-6500 שקלים.

לא מפריע לי להוציא סכום כזה על הטלוויזיה, העיקר שתהיה טובה.
מה הייתם בוחרים במקומי?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

אם החלטת שאתה מעדיף IPS, סוני W828B היא לא זה, היא VA.
אם סוני W8xxB (דגמי 2014) אין טעם לשלם על יותר מ-W805B. וה-3D שלהן נחשב ללא מוצלח ביחס לאחרים.

wshiff
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #8 

@666pluto
אני במקומך הייתי שוקל בשנית את הסמסונג UA, מיבוא רשמי. ממה שאני מבין הבעיות מתרכזות בדגם UE שעבר גיור או במכשירים מייבוא מקביל שאף אחד לא באמת יודע מאיפה הגיעו.
רכשתי את ה-6400 לא היסוס ממשווק מורשה ואני מרוצה מאוד מהתמונה. במונחים של עלות מול איכות לדעתי לוקחת בגדול, ובמחיר נמוך יותר ממה שציינת.

666pluto פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

@wshiff
·

בכמה קנית אותה? הצלחתי להוריד למחיר של 5700 ש"ח מיבוא רשמי סם-ליין. אבל אני דואג בהקשר שלה גם לאחריות, לא מדובר ב3 שנים מלאות.

מבחינת פנל אגב, לא סגור על IPS, בתכלס לא אכפת לי. פשוט נשמע יותר מתאים.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #10 

פתחת שרשור חדש כדי לעזוב את סמסונג (בחירה נכונה) ואתה עכשיו חושב לחזור חזרה? מה הטעם בשרשור ?
לפי זה שפתחת שרשור חדש אתה לא נראה לי אדם שאוהב להמר יותר מידי לכן אני מציע לך להתאמץ עוד קצת להוסיף קצת כסף ולרכוש מותג אחר אלה אם אתה מבקש לעצמך הרפתקאות בחיים. אם אין באפשרותך כרגע להוסיף תמתין עוד קצת תחסוך למשהו טוב יותר.
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #11 

לגבי תלת-מימד - זה נכון שהנושא קצת בהאטה אבל כעיקרון כל סרט שיצא בתלת-מימד לקולנוע יצא בגרסה הזו גם ב-Blu-Ray. כן הייתי ממליץ לקנות טלויזיה עם תמיכה ב-3D כי זה לא משהו שאתה יכול להוסיף בדיעבד ע"י חיבור מכשיר חיצוני (כמו לדוגמה יכולות Smart) - אם קנית טלויזיה שהיא לא תלת-מימד והתחרטת אז זה רק להחליף טלויזיה, ולדעתי אגב זה שווה את ההפרש במחיר. מה שכן, זה לא אמור להיות השיקול העיקרי שלך, כי רוב הזמן אתה לא תצפה ב-3D, אז קריטי לבדוק גם את האיכות של הטלויזיה בשידור רגיל.
ספציפית שני הדגמים שבחרת תומכים ב-3D, אבל שים-לב שאצל LG זה 3D פאסיבי ואצל Sony זה אקטיבי. אקטיבי אמור לתת איכות קצת יותר טובה (אם כי התמונה עשויה להיות קצת כהה), מצד שני הוא דורש משקפיים יקרים עם סוללות שנגמרות מהר ולפעמים מאבדות סנכרון עם המסך. הפאסיבי חותך את הרזולוציה בחצי (אלא אם במקרה הטלויזיה היא גם 4K) אבל מצד שני המשקפיים פשוטים בלי סוללות וגם אלה שמוכרים ב-4₪ בבתי-הקולנוע יתאימו.

666pluto פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

@shay1
·
אני לא אוהב הימורים, אבל מצד שני תסתכל בעצמך על התוצאות: כמה ימים שאני מנסה למצוא תחליף ראוי ל-55H6400 ולא ממש מצליח! הדגם היחידי שמצאתי בטווח המחיר שמשתווה לה הוא ה-LG 55LB659Y, אבל היבואן הוריד מהמדפים, והחנויות שמחזיקות עדיין ביבוא רשמי לא יורדות מ-6250 שקלים! הדגם המחליף 55LF650Y לא מוכר, אני לא מוצא עליו שום ביקורת כזו או אחרת, אז בכלל אלך על עיוור. שלא לדבר על המחיר של 6500 ש"ח שהצלחתי להשיג, בכל זאת נראה לי כבר מוגזם ל-55"! בכלל, מעל 6000 ש"ח ספציפית לגודל 55" בעיניי לא סביר.

התייעצתי אתמול בפרטי עם כמה מחברי הפורום לגבי ה-H6400 שוב, וכמעט שהשתכנעתי לקנות היום את ה-55" שיש דרך BUY2USA אחריות י.שלום ב-4990 ש"ח, אבל אז קראתי ביקורות על י.שלום כנותן שירות והתגובות מזעזעות! שם את סם-ליין בכיס הקטן :-/, שאם להיות הוגנים אולי לא אדיבים במיוחד, אבל לרוב כן נותנים פתרון כזה או אחר. מהיבואן הרשמי הורדתי למחיר של 5700 ש"ח, וזו כבר אולי אופציה שכן שוקל אותה.

אבל ממש כבר לא בטוח, ומקנייה פשוטה כביכול של טלוויזיה הפכתי את כל העניין למעט מתסכל ושואב זמן רציני, ששוקל כבר להישאר עם הטלוויזיה הנוכחית פשוטה 42" של LG!

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אם המחיר סביר או לא זה רק אתה יכול להגיד
אבל במסכים מה שמשלמים לרוב זה מה שמקבלים
אני בטוח שיש לא מעט חברי פורום כאן שמרוצים מ6400 כמו שיש כאלה שלא מרוצים (מה שמצביע על הימור)
הניואנסים בין החברות במודלים מקבילים הוא לא כל כך גדול ולפעמים אנשים רצים אחרי העדר
ולא מיתוך שיקולי בחירה אישיים ונכונים זליגות אור תמצא בכולם מי יותר ומי פחות
אל תשכח שלא מדובר על מסכי פרימיום וגם לא קרוב לפרימיום אז לא מין הנמנע שהמסך לא יהיה מושלם השאלה כמה אתה מחפש את הבעיות בזכוכית מגדלת כי בזכוכית מגדלת גם במסכי פרימיום אני אוכל למצוא בעיות .
לפעמים מסך מקבל חשיפה גדולה בגלל אטרקטיביות יחסית של המסך ביחס לכסף אולם אין זה אומר שדגם אחר נחות יותר כי לא ניתן לבדוק את כלל הדגמים . לרוב בודקים דגמים פופולארים "שמקובלים תקציבית" לפלח נרחב של אנשים
LG לא כל כך נפוצה בביקורות ויש שטוענים כי היא לא בליגה של הגדולים (סוני,פנאסוניק ,סמסונג )
בדקת את המסך של פנאסוניק ?
אותו דבר כשאתה טיפש.

wshiff
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #14 

@666pluto
מציע לך לבדוק את הביקורת בלינק הבא:
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-brand/samsung/h6400
לאחר מכן תשווה לביקורת של דגמים מקבילים של סוני וlg גם באתר ואז תחליט.

666pluto פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

תודה רבה לכולכם על התגובות.
כמו שציינתי, הפכתי את כל העניין למדע טילים וסתם סיבכתי עיניינים בגלל חוסר החלטיות, אז תודה על הסבלנות גם :-).

מסמסונג ירדתי סופית, רולטה רוסית לא מתאים לי, גם לא שקרים בנוגע לאחריות מיבואן רשמי, ובטח שלא אחריות מספק משני שקראתי עליו הרבה דברים לא טובים.
מצד שני, אני גם לא מוכן להשקיע סכומים של 6500 ש"ח על טלוויזיה 55", זה יותר מדי בכמה מאות שקלים ממה שנראה לי סביר.

בסוף אני לוקח סיכון עם הדגם החדש והלא מוכר שמחליף את ה-659Y! הזמנתי את ה-LG 55LF650Y במחיר מיוחד, בזכות מיקוח של כמה ימים (וכאן תודה לחבר הפורום avinoamp על הטיפים למיקוח. לא מאמין שאפשר להוריד מחירים בצורה כזו משמעותית על מוצרי חשמל בעזרת מיקוח!). ביקשו ממני לא לנקוב במחיר, אז אכבד את הבקשה של אותה חנות (היא גם לא מצויינת בשרשור הזה).

אחזור לכאן לדווח עם רשמים על הטלוויזיה בהמשך.
נראה לי שהסקירה שלי תהיה הראשונה באתר, מקווה שהיא תהיה חיובית :-).
נערך לאחרונה על ידי 666pluto ב 21/07/2015 15:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #16 

אחלה! תתחדש.
מקווה שתהנה ממנו (Y)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

תתחדש
אותו דבר כשאתה טיפש.

666pluto פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

תודה לשניכם.
אחרי כשבוע עם הטלוויזיה, אני יכול לומר שבמחיר של 6000 ש"ח, הרכישה הזו מעולה :-).
למשתמש הממוצע כמוני, איכות הצפייה בטלוויזיה הזו פשוט מדהימה! לא רק בתכנים 1080, אלא גם בתכנים רגילים של יס היא עובדת לא רע. התלת מימד פסיבי, באופן כללי חדש לי. לבנתיים ראיתי רק את ההוביט האחרון שיצא ב-3D, אבל מוסיף עניין וחוויה לכל הצפייה, המשקפיים נוחות ולא עושים כאבי ראש. תלוי בזמינות התכנים, אשתמש באופציה הזו בוודאות כשאפשר. חיברתי כונן קשיח 1TB ועליו מאחסן סרטים.
בסמארט אני לא ממש משתמש, חוץ משיקוף הסמארטפון לאבא שלי בשביל צפייה ביוטיוב, עובד מעולה (שאר הפונקציות בסמארט לא ניסיתי). עברית כמובן עובדת בצורה מלאה ובלי בעיות.
לא נצפו תקלות כמו זליגות אור, עננות, פסים לבנים וכו'.

עוד לא ראיתי את הסמסונג 55H6400 בפעולה, אבל רציתי ראש שקט וטלוויזיה נקייה בלי תקלות אפשריות מהקופסה ושמח שבחרתי בדגם החדש של LG עם איכות שהיא פשוט מדהימה, בלי תקלות, 3 שנים אחריות מלאה בלי משחקים ושקרים מצד היבואן...
אז תודה שוב לכל מי שעזר :-).

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 185 פעמים

שליחה #19 

מזל טוב. תתחדש.
(Y)

moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 988
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #20 

666pluto כתב:תודה לשניכם.
אחרי כשבוע עם הטלוויזיה, אני יכול לומר שבמחיר של 6000 ש"ח, הרכישה הזו מעולה :-).
למשתמש הממוצע כמוני, איכות הצפייה בטלוויזיה הזו פשוט מדהימה! לא רק בתכנים 1080, אלא גם בתכנים רגילים של יס היא עובדת לא רע. התלת מימד פסיבי, באופן כללי חדש לי. לבנתיים ראיתי רק את ההוביט האחרון שיצא ב-3D, אבל מוסיף עניין וחוויה לכל הצפייה, המשקפיים נוחות ולא עושים כאבי ראש. תלוי בזמינות התכנים, אשתמש באופציה הזו בוודאות כשאפשר. חיברתי כונן קשיח 1TB ועליו מאחסן סרטים.
בסמארט אני לא ממש משתמש, חוץ משיקוף הסמארטפון לאבא שלי בשביל צפייה ביוטיוב, עובד מעולה (שאר הפונקציות בסמארט לא ניסיתי). עברית כמובן עובדת בצורה מלאה ובלי בעיות.
לא נצפו תקלות כמו זליגות אור, עננות, פסים לבנים וכו'.

עוד לא ראיתי את הסמסונג 55H6400 בפעולה, אבל רציתי ראש שקט וטלוויזיה נקייה בלי תקלות אפשריות מהקופסה ושמח שבחרתי בדגם החדש של LG עם איכות שהיא פשוט מדהימה, בלי תקלות, 3 שנים אחריות מלאה בלי משחקים ושקרים מצד היבואן...
אז תודה שוב לכל מי שעזר :-).
...
·מזל טוב !
רציתי לשאול גם אני באותה התלבטות שלך לגבי LB659Y וLF650Y לגבי 55 אינטש .
יש לי מרחק צפייה 3.0 ל-3.5 ואני חושב מעל 55 זה גדול מדי לסלון , וגם התלת מימד לפי LG לא יראה טוב אם המרחק צפייה קרוב
יחסית לטלוויזיה ... אני מפחד לקחת יותר ענק ובסוף תלת מימד בגלל שזה לא 4K אני יראה שורות שחורות .

- לגבי טלוויזיה 55LF650Y היא כל מה שיש בטלוויזיה 55LB659Y ובנוסף WEBOS 2.0 וגם 900PMI ? ( איך Webos 2.0 זז מהר וחלק ?)

- הטלוויזיה LB659Y מכילה 500HZ במפורט ואילו LF650Y לא רשום HZ אלה PMI-900 , מזה אומר שזה יותר 500HZ של LG LB659Y או פחות ממנו ?

-איך הטלוויזיה לגבי משחקים ניסית PS3/PS4/XBOX ONE ?

- ולגבי החבילה שמקבלים בקופסה שלך LF650Y זה שלט מגיק קטן וגם שלט רגיל ? או רק שלט מגיק ? ( וגם לא הבנתי למה מקבלים רק 2 משקפי PASSIVE ואילו LB659Y של 2014 מקבלים 4 זוגות זה אומר שזה דגם נחות יותר?)

-לגבי DVT-HD שיש לו עידן + מובנה , זה רק להדליק את הטלוויזיה ויש לך ערוצים או בכל זאת צריך לקנות אנטנה חיצונית ולחבר לטלוויזיה RF ?

- 3D תומך גם בקבצי HOU וגם SBS ? והוביט שראית הדמויות יוצאים מהטלוויזיה וזה באמת נותן תחושה ? למרות שהמרחק הוא 3.5 מטר ? ההוביט שלך זה ISO 3D מלא או אחד מהפורמטים שציינתי ?

תודה רבה , סליחה על עודף השאלות , פשוט אני סקרן איך הטלוויזיה עובדת לך ואם אתה מבסוט על הבחירה , אני בדיוק באותה דילמה שלך שיש הרבה אפשרויות וקשה לבחור , אשמח אם תוכל לעזור , תודה מראש, ושבוע טוב .

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”