יש מיסים מקומיים באמזון ארה"ב מי שקונה מהמדינה כמו באמזון אירופה ?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 988
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום ,

שאני קונה משהוא מאמזון אירופה , רשום VAT ואז הוא יורד שרואה כתובת של ישראל ב-CARD , עכשיו השאלה שלי אם יש גם כאלה מיסים בקנייה מאמזון ארה"ב לתושבים מקומיים , והאם אני רואה את זה שהכתובת היא לישראל וגם אמור לרדת המחיר ב-CARD שאני מזמין ?

תודה .

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

לא.
בארה"ב זה סוג של ההיפך: אם תזמין מישראל, הסכום המקורי יישאר כמו שהוא, כי זהו המחיר ללא מיסים. תושב ארה"ב שיזמין ישלם בנוסף מס מדינה (State Tax) בהתאם למדינה בה הוא גר. אגב, יש מדינות בהן אין מס מדינה (כמו מונטנה ואורגון).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 988
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

תודה רבה דורון ושבוע טוב שהיה לך.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #4 

רק הערה על המינוח.
אין דבר כזה "מס מדינה". גם באמריקאית המונח המלא הוא state sales tax. הצירוף "state tax" הוא רק קיצור ומשמעותו תלויית הקשר. כשזה מופיע באמזון אז ברור שהכוונה לsales tax אבל יש עוד מיסים שהולכים למדינה ולא לממשלה הפדראלית, ובראשם מס הכנסה של המדינה - state income tax, הנגבה (ברוב המדינות) בתוספת לגביית federal income tax כשהאחרון זה הסכום המשמעותי.

בעברית המונח הוא "מס קנייה" (של המדינה, במקרה זה). נכון, תרגום ישיר צריך להיות "מס מכירה" אבל המונח הישראלי זה "מס קנייה", ובצדק, כי הקונה משלם אותו.
משה

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”