דולבי דיגיטל / דולבי סראונד

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #41 

@MosheShaby
·

הצבת רמקול על רמקול
ניראה בהחלט הרעיון הכי פרקטי ללא תוספת רמקולים מסביב/למעלה...ללא קדיחות וחיווט אין סופי...

אבל לצערי
לא פרקטי עבור כולם...

אפרופו
מה אתה מרגיש עם הרמקולים ובלי הרמקולים שמונחים מעל הקיימים...?
האם יש הבדל מבחינת אינפורמציה מורגשת...

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #42 

MosheShaby כתב:אבל אולי כרגע כשיש מצב חדש של אטמוס זה שווה את הניסיון זה אמור לתת שמיעה יותר היקפית . ניסית כבר לשמוע באטמוס ?
...
·שמעתי
בהדגמה
אצל מכר טוב
ATMOS
עם 4 TOPים...
בחלל יעודי שעיצב ותיכנן...

כמה קטעים בדיסק DEMO שברשותו...

אכן מלהיב...(Y)

Moshe9090 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #43 

אני אעשה בדיקת שמע במצב של אטמוס למצב אחר שבו 2 הרמקולים הנוספים לא יעבדו ואני ארשום את ההבדלים , אבל בגדול הרמקולים האלה מיועדים שהפנים שלהם יהיו לכיוון התיקרה .

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14364
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #44 

sam22 כתב:אני גם לא רואה כל כך את האטמוס תופס.
לא מבחינת כותרים
מבחינת התקנות.
אולי עם תוספות לרמקולים הקיימים.
לא רוואה הרבה סלונים עם רמקולים בתקרה
...
·
לא ממש סיפור גדול להתקין רמקולים מעל נקודת האזנה ל 5.1.2 או 7.1.2.
יש המון רמקולים שטוחים/מעוצבים בעובי של ס"מ בודדים.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #45 

טלHD כתב:
...
...
·
לא ממש סיפור גדול להתקין רמקולים מעל נקודת האזנה ל 5.1.2 או 7.1.2.
יש המון רמקולים שטוחים/מעוצבים בעובי של ס"מ בודדים.
...
·

כבלים כבלים
בלגאן

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10919
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1943 פעמים

שליחה #46 

MosheShaby כתב:רכשתי רמקולים יעודיים שיצאו של אונקיו לרגל האטמוס הדגם הוא

Skh-410 ולפי המוכר בחנות , ניתן להניח אותם על הרמקולים הקדמיים

וגם בתצוגה בחנות זה מונח אצלו על הרמקולים .

כרגע אין לי אפשרות לחבר אותם לתקרה כיוון שאני גר בשכירות.

וכן ההבדל הוא בהחלט מעניין והאם האטמוס אכן מורגש( אנימחייב להודות שאני חדש בשוק והרסיבר עם האטמוס הוא הרציני הראשון שלי ככה שאין לי עם מה להשוות )
...
רק הבהרה אחת קטנה.
רמקול המופנה לתקרה לצורך אטמוס, במקום רמקול פיזי בתקרה, זו פשרה, ולא "הדבר האמיתי".
בדיוק כפי שמקרן קול במקום רמקולים פיזיים הווא פשרה.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #47 

אמיר זה ברור...
גם פיזיקלית מן הסתם לא יכול לתת את האימפקט שישנה התרחשות נקודתית מעל הראש...(לא משנה כמה משחק יהיה עם הפאזות:wink: )
אימפקט של תחושה של טיפות גשם מטפטפות באופן נקודתי ממש מעל הראש, או מעבר של מטוס שמתחיל הרחק מאחור, מתקרב לציד האוזן ועובר אותך מלמעלה בדינמיקה מטורפת, וממשיך ודועך כלפי החזית...
ה-ATMOS ושותפיו (AERO ו-DTS X שאותם לא שמעתי-אבל מניח שזה אותו רעיון שמיעתי) בהחלט לדעתי מהווים את ה-X FACTOR והשלמה "כיפתית" סביב המאזין...
בהחלט לדעתי מוסיף באיזה אופן ברור לחוויה שונה ממה שהורגלנו.

מה שכן
ממה שאני זוכר ב-HIGHT בזמנו עם ה-DSX הרגשתי שינוי והרגשתי את ה"הוספה" לחוויה החזיתית (לטוב ולרע).
מעניין כאשר ה-HIGHT מקבל סיגנל מקודד ורזולטיבי, עם אינפורמציה לחלוטין שונה..
מעניין אך זה נשמע, ברור שאין שום מקום להשוואה ב-TOPים - אבל בכל זאת, מכיון שה-HIGHT יותר נגיש לכלל האוכלוסיה בסלון ביתי...
והרבה מעבר כ-פתרון בהחלט שמיש
מאשר החלפת רמקולים או הצבת רמקול על רמקול...
זו דעתי בכל אופן...

Amir64
גורו
גורו

שליחה #48 

itay123 כתב:אמיר זה ברור...
...
:D
אני יודע ובטוח שלך זה ברור.
ההערה מכוונת ל- @MosheShaby

אני לא בטוח שהוא יודע מה ההבדל, ומחפש חוות דעת על עד כמה חווית השמע עם Atmos טובה יותר.
כלומר הוא יכול לקבל דיווחים כמה נפלא שומעים, מאנשים עם התקנה של רמקולים בתקרה, והוא לא יבין למה הוא לא מרגיש הבדל כזה גדול.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9066
נתן תודות: 1585 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #49 

נו, איזה מצחיקים אתם... ברור שלא מחברים זוג רמקולים ליציאה אחת. כנראה לא הסברתי את עצמי טוב, אז אני אנסה שוב.
הכוונה הייתה שמוזר בעיני שאותה יציאה משמשת או לחיבור קדמיים גבוהים או לחיבור האטמוס.
במצב הזה, המשתמש נדרש לבחור מראש באיזה תצורה הוא ירצה להשתמש שכן אין גמישות להעברת הרמקולים בין נקודה לנקודה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Moshe9090 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #50 

כרגע אני מניח את הרמקול של האטמוס על הקידמי מחוסר ברירה , אני גר בשכירות , מקווה שבעתיד הם יהיו על התיקרה, יצא לך לשמוע את ההבדל בין תקרה לבין להניח על הרמקול ?

Amir64
גורו
גורו

שליחה #51 

avihuli כתב:נו, איזה מצחיקים אתם... ברור שלא מחברים זוג רמקולים ליציאה אחת. כנראה לא הסברתי את עצמי טוב, אז אני אנסה שוב.
הכוונה הייתה שמוזר בעיני שאותה יציאה משמשת או לחיבור קדמיים גבוהים או לחיבור האטמוס.
במצב הזה, המשתמש נדרש לבחור מראש באיזה תצורה הוא ירצה להשתמש שכן אין גמישות להעברת הרמקולים בין נקודה לנקודה.
...
מה לעשות?
אילו 2 תצורות חיבור שונות, שלא עובדות ביחד.
(אטמוס לא משתמש ב- FH)
לרסיבר יש רק 7 ערוצים מוגברים, אז צריך להגדיר אם 2 ערוצים מחוברים ל- FH, FW, RB או לרמקולים עבור אטמוס.
אי אפשר ביחד, כי אין יותר מגברים..., ולכן אין טעם להפריד ולהוסיף עוד יציאות לרמקולים.

תיאורטית, עם רסיבר 9 ערוצים מוגברים, ייתכן שאפשר לחבר בו זמנית זוג רמקולים FH, וזוג אטמוס.
ובהתאם לתוכן המנוגן, יופעלו הרמקולים המתאימים.
תיאורטית, כי לא בטוח שיצרנים יממשו שימוש כזה.
כפי שכבר נאמר FH לא כל כך תפס.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 489 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #52 

למיטב הבנתי אטמוס כרגע מתאים אולי לבתי קולנוע, פחות לק"ב.
כל מיני ביקורות בחו"ל שקראתי בינתיים לא נפלו מהכסא, אבל אמרו שזו תפיסה מעניינת של דולבי, שנותנת יותר חופש לטכנאי סאונד, אך הדרך עוד ארוכה, ויש מה לשפר. בכל מקרה לא מדובר במשהו פורץ דרך כמו הקפיצה מדולבי 2.0 לרב-ערוצי.

אישית לא הייתי משקיע כרגע בציוד שקשור לזה (מחיר, כותרים, עתיד לא ברור), לשים רמקולים מיוחדים על לרמקולים רצפתיים כדי שיפנו לתקרה במקום רמקולים עיליים... נשמע לי מסורבל, וכל זה בשביל שיפור שהוא כנראה שולי ביותר. מה גם שרמקולי סראונד ביפולארים ברמה טובה יעשו עבודה מצוינת.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #53 

mulder כתב:למיטב הבנתי אטמוס כרגע מתאים אולי לבתי קולנוע, פחות לק"ב.
כל מיני ביקורות בחו"ל שקראתי בינתיים לא נפלו מהכסא, אבל אמרו שזו תפיסה מעניינת של דולבי, שנותנת יותר חופש לטכנאי סאונד, אך הדרך עוד ארוכה, ויש מה לשפר. בכל מקרה לא מדובר במשהו פורץ דרך כמו הקפיצה מדולבי 2.0 לרב-ערוצי.

אישית לא הייתי משקיע כרגע בציוד שקשור לזה (מחיר, כותרים, עתיד לא ברור), לשים רמקולים מיוחדים על לרמקולים רצפתיים כדי שיפנו לתקרה במקום רמקולים עיליים... נשמע לי מסורבל, וכל זה בשביל שיפור שהוא כנראה שולי ביותר. מה גם שרמקולי סראונד ביפולארים ברמה טובה יעשו עבודה מצוינת.
...
גם כשיצא DD לשוק הצרכני, אמרו לא יתפוס בבית, רק בקולנוע...
מי יכול\רוצה לשים 6 רמקולים בסלון (רק כמה עשירים ומשוגעים).

גם אני חושב שלא צריך לרוץ ולקנות, אבל מי שקונה היום, כדאי שלפחות הרסיבר יתמוך, גם אם לא הולכים בשלב ראשון להשקיע בהתקנת רמקולים בתקרה.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 489 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #54 

Amir64 כתב:
...
...
גם כשיצא DD לשוק הצרכני, אמרו לא יתפוס בבית, רק בקולנוע...
מי יכול\רוצה לשים 6 רמקולים בסלון (רק כמה עשירים ומשוגעים).

גם אני חושב שלא צריך לרוץ ולקנות, אבל מי שקונה היום, כדאי שלפחות הרסיבר יתמוך, גם אם לא הולכים בשלב ראשון להשקיע בהתקנת רמקולים בתקרה.
...
בוא נזכור שאז הקולנוע הביתי היה בתחילת דרכו, והציוד הבסיסי עלה לא מעט, והאמת שקשה לי להאמין ששדרוג הסאונד בבית מסטיראו לסראונד קולנועי זה משהו שלא התלהבו ממנו לאחר שזה הפך ליותר נוח בכיס.
כיום המצב שונה. עברנו לבלו ריי ורסיברים עם סאונד ברמה גבוהה יותר, וחווית הקולנוע בבית השתפרה פלאים.
ועכשיו מגיע אטמוס. כדי שאנשים ישדרגו עוד פעם רסיברים ורמקולים ואף יעשו התקנות מיוחדות בתקרה התמורה צריכה להיות מדהימה, לא פחות, אחרת מה הטעם. ולא נראה כרגע שהתוצאה מצדיקה את זה.

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #55 

כרגע זה נשמע לי מיותר, כמה כבר תכנים יש בטכנולוגיה הזאת היום? וכשיהיה אז עוד כמה שנים גם ככה יגיע הזמן להחליף רסיבר.
נכון להיום, עד שסיימתי את פרוייקט ה-7.2 שלי אני לא רואה את עצמי תוקע עוד רמקולים בתקרה.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #56 

mulder כתב:
...
...
בוא נזכור שאז הקולנוע הביתי היה בתחילת דרכו, והציוד הבסיסי עלה לא מעט, והאמת שקשה לי להאמין ששדרוג הסאונד בבית מסטיראו לסראונד קולנועי זה משהו שלא התלהבו ממנו לאחר שזה הפך ליותר נוח בכיס.
כיום המצב שונה. עברנו לבלו ריי ורסיברים עם סאונד ברמה גבוהה יותר, וחווית הקולנוע בבית השתפרה פלאים.
ועכשיו מגיע אטמוס. כדי שאנשים ישדרגו עוד פעם רסיברים ורמקולים ואף יעשו התקנות מיוחדות בתקרה התמורה צריכה להיות מדהימה, לא פחות, אחרת מה הטעם. ולא נראה כרגע שהתוצאה מצדיקה את זה.
...
שוב, המצב היה אותו דבר.
אבל לאט לאט, אנשים חדשים, שזו הקנייה הראשונה שלהם, אמרו, אם כבר קונים נקנה משהו שתומך בפורמט החדש.
אנשים שהיה להם סטריאו, (לא אודיופילים) לא מיהרו בד"כ להחליף, אבל, לבסוף, מסיבות שונות של קילקול, התיישנות המערכת שהיתה ברשותם, או סתם החליטו שהגיע הזמן להשתדרג, לא דווקא בגלל הפורמט, אלא מסיבות אחרות, כבר הגיעו לרכישה כשרוב המכשירים כבר תמכו.

להזכירך,
רוב האנשים לא רצים להחלף את המוצר התקין שברשותם, רק בשל העובדה שיצא משהו חדש.
אבל יגיע זמנם לבצע רכישה, ואז יהיו בשוק רק מכשירים תומכים בפורמטים החדשים.

לדוגמה גם TrueHD ו- DTS-MA לא היו להיט גדול בהתחלה.
הרסיבר הכי פשוט היום תומך בהם, אם תרצה או לא.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #57 

G-FORCE כתב:כרגע זה נשמע לי מיותר, כמה כבר תכנים יש בטכנולוגיה הזאת היום? וכשיהיה אז עוד כמה שנים גם ככה יגיע הזמן להחליף רסיבר.
נכון להיום, עד שסיימתי את פרוייקט ה-7.2 שלי אני לא רואה את עצמי תוקע עוד רמקולים בתקרה.
...
כרגע זה נכון, כי אתה מרוצה ממה שיש לך, ולא חושב לצאת לשוק בחיפוש אחר מערכת חדשה.
אבל מי שכן צריך לקנות היום, ולא מחפש מערכת חדשה כולל הכל ב- 2000 ש"ח, בד"כ יעדיף מערכת עם הפורמטים החדשים של היום.
גם אם זה אומר שבינתייים לא יהיו רמקולים מהתקרה.

גם אני מרוצה ממה שיש, ולא רואה את עצמי משקיע ברמקולים מהתקרה.
אבל...
אני בטוח שיגיע היום.
והוא יגיע.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9066
נתן תודות: 1585 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #58 

Amir64 כתב:
...
...
מה לעשות?
אילו 2 תצורות חיבור שונות, שלא עובדות ביחד.
(אטמוס לא משתמש ב- FH)
לרסיבר יש רק 7 ערוצים מוגברים, אז צריך להגדיר אם 2 ערוצים מחוברים ל- FH, FW, RB או לרמקולים עבור אטמוס.
אי אפשר ביחד, כי אין יותר מגברים..., ולכן אין טעם להפריד ולהוסיף עוד יציאות לרמקולים.

תיאורטית, עם רסיבר 9 ערוצים מוגברים, ייתכן שאפשר לחבר בו זמנית זוג רמקולים FH, וזוג אטמוס.
ובהתאם לתוכן המנוגן, יופעלו הרמקולים המתאימים.
תיאורטית, כי לא בטוח שיצרנים יממשו שימוש כזה.
כפי שכבר נאמר FH לא כל כך תפס.
...
טוב, אני מנסה פעם אחרונה ואם לא יילך אני פורש לגימלאות... :cry:

מה שאני מתכוון זה שמוזר / תמוה / לא מובן מדוע יצרן הרסיבר הנ"ל (ואלו הדומים לו...) - בחרו לייצר רסיבר 7.1 (שכולל 7 ערוצים מוגברים כמובן) ייעדו לו ליציאת רמקולים אחת 2 תצורות חיבור שונות בתכלית, שמכריחות את משתמש הקצה לבחור מראש את התצורה של סידור הרמקולים בחלל המיועד.
זה מונע מהמשתמש גמישות שלדעתי הכרחית פה.

ועכשיו ההסבר: הרסיבר שלי הוא 7.1 ערוצים ולמרות זאת תצורת הרמקולים המותקנת אצלי בבית היא של 9.1 וכולם מחוברים בו"ז לרסיבר: 2 קדמיים, 2 קדמיים גבוהים, סראונד (שמותקנים בתקרה), סראונד אחורי, סנטר וכמובן ה- SVS החמוד בצד.

עכשיו בתצורת החיבור הנוכחית הקיימת אצלי הרסיבר יודע לעבוד ב- 2 אופנים בהתאם למצב ה- DSP / קידוד התוכן:
1. או תצורה של 7.1 סטנדרטי: קדמיים, סראונד, סראונד אחורי, סנטר וסאב
2. או תצורה של 5.1 סנטדרטי + 2 קדמיים גבוהים

ככה יש שימוש ב- 7 הערוצים המוגברים בכל אחד מתצורות החיבור ואז בלחיצת כפתור אני יכול להחליט באיזה תצורת שמע לעבוד.
לצערי אני לא יכול לעבוד בתצורה של 7.1 + 2 קדמיים גבוהים כי בשביל זה צריך רסיבר תומך 9.1 ורק בגלל השטות הזו שתמיד יש לי 2 רמקולים שלא עובדים אני רוצה לשדרג אותו.

ואם נחזור להתחלה אז היה ניתן לפתור את כל הנושא פשוט עם עוד 4 חיבורי בננות בגב הרסיבר המדובר + מיתוג מתאים בבפנוכו.

·
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14364
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #59 

התשובה הקצרה למה שכתבת:
בשביל זה יש רסיברים 9.1 :P
(עם 11 חיבורים פיזיים לרמקולים)

שלח תגובה