דולבי דיגיטל / דולבי סראונד

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Moshe9090 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם ,

יש לי מגבר אונקיו 636 , עם 7 רמקולים ( ה 2 הנוספים רכשתי בשביל הדולבי אטמוס )

רציתי לדעת באיזה מצב שמיעה עדיף לשמוע סרט בדולבי דיגיטל - בדולבי סראונד או דולבי דיגיטל ?

מה ההבדל בין שני המצבים ? אם הסרט הוקלט בדולבי דיגיטל האם הכי טוב זה להשתמש במצב הזה ?

אם כן , מה המטרה של מצב דולבי סראונד ?

ואגב שמתי לב שכשאר אני שומע במצב של דולבי סראונד שומעים גם ברמקולים שרכשתי עבור הדולבי אטמוס (front high בחיבור מאחורה ), במצב של דולבי דיגיטל הם לא נשמעים כלל ואני שומע רק ב 5 רמקולים .

תודה רבה לעוזרים .

Dbso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 399
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #2 

את הרמקולים של האטמוס תוכל לשמוע כשיהיה לך סרט בפורמט של דולבי אטמוס. בדולבי דיגיטל הרמקולים של אטמוס לא נכנסים לפעולה.

shaylev80
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 727
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #3 

אין אפשרות לדמות מצב דולבי אטמוס?
רק אם זה מוקלט בפורמט זה?
אני בעתיד גם הייתי שוקל לשדרג אבל בשלב זה זה לא ממש נראה לי כדאי...

Moshe9090 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

לא נראה לי שהבנת אותי , דולבי אטמוס יש סרטים שתומכים בזה וזה נכון, הורדתי סרטים עם תוכן כזה והכול עובד כמו שצריך.

כאשר אני רואה סרט שהוא הדולבי דיגיטל ואני שם את הרסיבר במצב של דולבי סראונד אז שוב הרמקולים של האטמוספירה עובדים וזה מדמה מצב של אטמוס ( אני משער כי במקרה הזה כול שבעת הרמקולים עובדים)
מה שרציתי לדעת זה כהסרט בפורמט של דולבי דיגיטל באיזה מצב עדיף לשמוע הרסיבר , דולבי דיגיטל או דולבי סראונד ומה ההבדל ביניהם.
ושוב לגבי השאלה שהבחור השני שאל , הכי קרוב שמדמה את האטמוספירה זה הדולבי סראונד זה לפחות המסקנות שאני הגעתי אלייהם , אבל אם הסרט לא תומך באטמוס אין אפשרות ברסיבר כדי לדמות לאטמוס

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #5 

MosheShaby כתב: מה שרציתי לדעת זה כהסרט בפורמט של דולבי דיגיטל באיזה מצב עדיף לשמוע הרסיבר , דולבי דיגיטל או דולבי סראונד ומה ההבדל ביניהם.
...
·
דולבי דיגיטל זה דולבי דיגיטל.
אין דבר כזה דולבי סראונד. אולי זה DSP כל שהוא ברסיבר שלך.

Moshe9090 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

זה מצב ברסיבר , בגלל זה רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם . כמובן שגם יש של דולבי דיגיטל ( רק הדולבי סראונד אני שומע הכול שבעת הרמקולים)

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #7 

MosheShaby כתב:זה מצב ברסיבר , בגלל זה רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם . כמובן שגם יש של דולבי דיגיטל ( רק הדולבי סראונד אני שומע הכול שבעת הרמקולים)
...
דולבי סוראונד זו הדמיה.
כשבמצב זה אתה מנגן תוכן עם 2.0, 2.1, 5.1 ערוצים, ובפועל מחוברים יותר רמקולים, התוכנה ברסיבר מחליטה מה לשלוח לרמקולים הנוספים, מתוך התוכן הקיים בערוצים הקיימים בתוכן שאתה מנגן.

קרא את חוברת ההפעלה.
זה עוזר, לפעמים.

Moshe9090 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אגב קראתי אבל לא בדיוק הבנתי מה ההבדל .
במצב של דולבי סראונד אני שומע באמת בכול שבעת הרמקולים, מתי כדי להשתמש במצב הזה ? והאם עדיף להשתמש בו מאשר במצב דולבי דיגיטל?

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #9 

דולבי סראוונד זה עיבוד סראוונד כאשר המקור הוא או דו ערוצי או אפילו MONO...
דולבי סראוונד הוא לא בדיוק "מצב DSP"...ז"א הוא כן כהגדרה "עיבוד סראוונד" אבל לא ברמה של "הלבשה"..אלא ברמה של פענוח מידע מקודד החל מ-חד ערוצי (MONO) או דו ערוצי(STEREO) , פענוח זה כולל בפנים אלוגוריטמים של מטריצה שמשחקת בהנחתות והגברות של הסיגנל המקודד ופאזות בנוסף מוסיפה פילטור רעשים, איזון עוצמות והשהיות בתוך אותו MODE של סראוונד שכך מגיע Built in.
שיטה זו התחילה כפתרון לסראוונד (התחיל כרמקול בודד מאחורי הצופה/מאזין) ש-לקוחים במטריצה מזוג/חד הרמקולים הראשיים הקיימים.
שיטה זו היתה נפוצה בכעיקר בבתי הקולנוע של שנות ה-80 המאוחרות והגיע לשוק הביתי כפרוססורים מבית DOLBY ששורשרו לרסיבר סטיראו הקיים....בשנות ה-90 המוקדמות

פיתוח של הדולבי סראוונד היה הדולבי פרולוגיק, שנתן פתרון לערוץ סנטר בנוסף שני ערוצי מונו אחוריים (סראוונד) שהוצאו במטריצה משני הקדמיים.
מעבר פותח הדולבי פרולוגיק 2 שהיה מערכת יותר מורכבת מהפרולוגיק הרגיל - והצליח ליצור הדמייה דו ערוצית מאחור ע"י משחקים של פאזות ושלת הנחתות והגברות של תדרים מסוימים ובנוסף צירפו תת ערוץ לסאב שנלקח גם הוא מהקדמיים...
כל זה היה מפוענח במקור...והגיע כחבילה "סגורה" עם צירוף של אפשרות כיוונון של השהייה החל מ-15ms ושליטה על חוזק תת הערוץ...

דולבי דיגיטל (AC-3) שונה מהותית מהדולבי פרולוגיק...
AC-3 במקור מקודד/מוקלט באולפן ההקלטות כ-5.1 ערוצים (בהמשך 6.1 ו-7.1 בקידוד מורחב).
ז"א רמת הרזולוציה נקבעת ומוקלטת, כולל התווח הדינאמי שמגיע בלא הודרו ללא הנחתות, ושינוי פאזות, כל ערוץ מקבל עצמאות מוחלטת.
בניגוד לדולבי סראוונד/פרולוגיק שהערוצים הנוספים מיגיעים מקידוד 1.0 או 2.0 מוקלט ו-לא 5.1 ויותר מוקלט.

לא
ברור לי אך המצב "דולבי סראוונד" אתה שומע פרט לקדמיים, רמקול מרכז ורמקולים אחוריים - את הרמקולים הגבוהים...
אלא אם כן הפעלת איזו הדמייה שמתלבשת על הדולבי סראוונד/פרולוגיק...
כגון PROLOGIC II Z
שדומה ל-2 הרגילה, רק יודעת לעבד בנוסף רמקולים נוספים במערכת שמוגדרים.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #10 

MosheShaby כתב:אגב קראתי אבל לא בדיוק הבנתי מה ההבדל .
במצב של דולבי סראונד אני שומע באמת בכול שבעת הרמקולים, מתי כדי להשתמש במצב הזה ? והאם עדיף להשתמש בו מאשר במצב דולבי דיגיטל?
...
·
ככלל עדיף תמיד לשמוע בקידוד המקורי ולא בהדמייה/DSP.

Moshe9090 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

תודה רבה על ההסבר המפורט !! עזרת לי מאוד .

לגבי מה שציינת בסוף , הדולבי סראונד זה המצב היחידי בו 2 הרמקולים הנוספים הופכים לפעילים וכמובן גם במצב של אטמוס אבל כרגע אנחנו מדברים על מצב של דולבי סראונד , אני לא הוספתי שום דבר ולא שיניתי כלום בהגדרות של זה , מה שאני משער וזאת רק השערה שאולי שבגלל שהרסיבר תומך באטמוס אז במצב הזה הוא מדמה את זה כאטמוס ומשתמש בכול הרמקולים , הרי חייב להיות עוד מצב חוץ מ all streo, שבו אני יכול לשמוע דרך כול הרמקולים .

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

תוכל לצלם את צג הרסיבר ב-MODE בו אתה שומע את שני הגבוהים...?

מה רשום לך..?

DOLBY SURROUND...?

Moshe9090 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

כן כמו שרשמת

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

לדעתי
ברגע שהרסיבר נתקל בקידוד שהוא לא מכיר (סטייל אטמוס), הוא מנגן איזה ברירת מחדל או איזה מצב שמע סטראופוני עם הלבשה של כל הערוצים (לא ברור למה דווקה דולבי סראוונד)...

בכל אופן
זה לא קידוד "תקני"...
ובטח אתה לא שומע דולבי אטמוס או אפילו דולבי דיגיטל מוקלט..

אלא מעין מצב שמע לא מוגדר...

בכל זאת תצלם את הצג.
מעניין לראות.

אך שומעים אגב
במעבר לדולבי תקני..?

Moshe9090 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אני אשלח תמונה שאחזור מהעבודה.
כשאני מוריד סרט עם קידוד של אטמוס אזמאין בעיה כי הרסיבר מזהה את זה ויש לי מצב של אטמוס ברסיבר .

אני רוצה לעשות ניסיון באמת ולשמוע סרט עם קידוד של אטמוס ושהמצב ברסיבר יהיה דולבי סראונד ולבדוק את ההבדל ואותו דבר עם דולבי דיגיטל.

אני אעשה את הבדיקה וארשום את התוצאות אבל הרגשה שלי שזה מכוון שבדולבי סראונד שומעים בכול שבעת הרמקולים על מנת לדמות את האטמוס בסרטים שהם לא מקודדים באטמוס.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

יש ברשותך את ה-636 של אונקיו...אם הבנתי בתחילת הפוסט...

http://www.se.onkyo.com/downloads/2/6/5 ... 636_En.pdf

לא ברור אך הגעת למסקנה שיש תמיכה וקידוד של אטמוס...?

רשמת:

"כשאני מוריד סרט עם קידוד של אטמוס אזמאין בעיה כי הרסיבר מזהה את זה ויש לי מצב של אטמוס ברסיבר"...

גם ע"ג הצג הקדמי
אין זכר לשימוש באטמוס

דולבי סראוונד
כפי שכבר שרשמתי לפני
היא שיטה פרי היסטורית עבור עד 3 רמקולים
7 רמקולים בשימוש HIGHT זה PROLOGIC 2 Z...שקיים אצלך...

Amir64
גורו
גורו

שליחה #17 

MosheShaby כתב:אני אעשה את הבדיקה וארשום את התוצאות אבל הרגשה שלי שזה מכוון שבדולבי סראונד שומעים בכול שבעת הרמקולים על מנת לדמות את האטמוס בסרטים שהם לא מקודדים באטמוס.
...
זה לא קשור לאטמוס.
זה קיים בכל רסיבר.

יש מצבי הדמיה שלוקחים מידע מהתוכן הנמצא בקידוד המקורי, ומפזרים אותו גם לרמקולים הנוספים המחוברים.
זה נועד עבור אנשים שלא מסוגלים לחיות עם העובדה שרמקולים שהם קנו בממון רב, לא עובדים כל הזמן, אלא רק כאשר מנגנים תוכן המכיל קידוד כל הערוצים.

באופן עקרוני, לדעתי, הכי טוב לשמוע בקידוד המקורי, ולא בהדמיות המעבירות תוכן מרמקול לרמקול אחר, לפי החלטה של איזו תוכנה.
בדיוק כפי שאנשים אוהבים, בד"כ, להאזין לתוכן סטריאו במצב סטריאו, או Direct כל שהוא, ולא בהדמיות המפעילות את שאר הרמקולים.

Moshe9090 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

עכשיו זה מסתדר... אבל הגיוני שיהיה מצב כזה שיפעיל את כול הרמקולים,חשבתי שזה מנסה לדמות את האטמוס. טעיתי .

ואונקיו 636 תומך בדולבי אטמוס .

Amir64
גורו
גורו

שליחה #19 

itay123 כתב:יש ברשותך את ה-636 של אונקיו...אם הבנתי בתחילת הפוסט...

http://www.se.onkyo.com/downloads/2/6/5 ... 636_En.pdf

לא ברור אך הגעת למסקנה שיש תמיכה וקידוד של אטמוס...?

רשמת:

"כשאני מוריד סרט עם קידוד של אטמוס אזמאין בעיה כי הרסיבר מזהה את זה ויש לי מצב של אטמוס ברסיבר"...

גם ע"ג הצג הקדמי
אין זכר לשימוש באטמוס

דולבי סראוונד
כפי שכבר שרשמתי לפני
היא שיטה פרי היסטורית עבור עד 3 רמקולים
7 רמקולים בשימוש HIGHT זה PROLOGIC 2 Z...שקיים אצלך...
...
לא מכיר את האתר שקישרת אליו,
אבל ראה כאן:
http://www.onkyousa.com/Products/model. ... s=Receiver

בהחלט הרסיבר תומך באטמוס.
אמנם רק בגירסה הבסיסית 5.1.2, אבל תומך.
נערך לאחרונה על ידי Amir64 ב 19/07/2015 14:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

אמיר
נתתי קישור ל-PDF מניואל של הרסיבר הנ"ל...

אין שם שום איזכור של DOLBY ATMOS..לא במניואל ב"חיפוש"...
גם לא בצג של הרסיבר...
וגם לא בחיבורים של הרמקולים...

יש HIGHT...
אין TOP.

משהו פיספסתי..?:? 8O

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”