יש לי בסלון מזגן בן שמונה וחצי שנים של תדיראן
שיש לו תקלה חוזרת (לפני שנתיים הוחלף אותו החלק)
עכשיו החלטתי שאין טעם לתקן שוב מזגן בן שמונה וחצי ואני רוצה להחליף
מדובר על מזגן (מה שהיה קרוי פעם 3.5 כח סוס לסלון)
ההגיון מאחורי החלפת המזגן, הוא גם עלות התיקון וגם מזגן חדש יהיה חסכוני יותר בחשמל, מה שיתן לי חסכון לאורך של שנים.
אתמול מתקין המזגנים המליץ לי על מידאה אינוורטור 30.
האם מישהו מכיר?
האם למישהו יש המלצה אחרת על מזגן (אני לא רוצה להשקיע עכשיו 8000 ש"ח על מזגן, כי פשוט אין לי את הכסף הזה כרגע)
תודה מראש
אביב
שאלת מזגן
למה שלא תקנה אלקטרה פלטינום 280 אם התאכזבת מתדיראן?
אינוורטר לדעתי טוב רק ב-2 מותגים, מיצובישי ופוג'יטסו. החברות מסין עדיין נמצאות במחסום מחיר מול איכות ייצור. הן מעדיפות כמות על איכות, ואז זה לא ממש טוב בטכנולוגיה זאת. מורכבות אלקטרונית עמידה במיוחד מחייבת איכות ייצור מאוד גבוהה וזה אף פעם לא מגיע בזול. אצלנו שוק מזגני האינוורטר די לא מפותח ולא בוגר (בכמות ומגוון של דגמים איכותיים) לעומת אירופה או אוסטרליה - ושם הרוב המכריע ממליץ על מיצובישי, פוג'יטסו, פנסוניק, דייקין ועוד פירמות יפניות טובות מאוד.
שמור את הכסף שלך קנה מזגן רגיל, ומתי שתרצה אינוורטר תקנה מאחת הפירמות היפניות. יש להניח שבעתיד יבואני המזגנים היפניים יורידו מחירים אחרי שינויי תקינה חוסמת מזגני ON/OFF והתבססות מתקינים מדופלמים שידחקו את החאפרים החוצה, ואז כמות ההזמנות תגדל מהותית (מכון התקנים הולך לפי תחושתי לדרך הזאת, משום שהם בעתיד יעשו בדיקות מיוחדות למזגני אינוורטר - שונות מאלו שהיו עד כה. זאת תחילת הדרך לניטרול ייבוא מזגני ON/OFF כמו בשוק האירופי).
http://www.coolair.co.il/?item=13721§ion=25
אינוורטר לדעתי טוב רק ב-2 מותגים, מיצובישי ופוג'יטסו. החברות מסין עדיין נמצאות במחסום מחיר מול איכות ייצור. הן מעדיפות כמות על איכות, ואז זה לא ממש טוב בטכנולוגיה זאת. מורכבות אלקטרונית עמידה במיוחד מחייבת איכות ייצור מאוד גבוהה וזה אף פעם לא מגיע בזול. אצלנו שוק מזגני האינוורטר די לא מפותח ולא בוגר (בכמות ומגוון של דגמים איכותיים) לעומת אירופה או אוסטרליה - ושם הרוב המכריע ממליץ על מיצובישי, פוג'יטסו, פנסוניק, דייקין ועוד פירמות יפניות טובות מאוד.
שמור את הכסף שלך קנה מזגן רגיל, ומתי שתרצה אינוורטר תקנה מאחת הפירמות היפניות. יש להניח שבעתיד יבואני המזגנים היפניים יורידו מחירים אחרי שינויי תקינה חוסמת מזגני ON/OFF והתבססות מתקינים מדופלמים שידחקו את החאפרים החוצה, ואז כמות ההזמנות תגדל מהותית (מכון התקנים הולך לפי תחושתי לדרך הזאת, משום שהם בעתיד יעשו בדיקות מיוחדות למזגני אינוורטר - שונות מאלו שהיו עד כה. זאת תחילת הדרך לניטרול ייבוא מזגני ON/OFF כמו בשוק האירופי).
http://www.coolair.co.il/?item=13721§ion=25
אני רק אציין שאין שום קשר בין תדיראן בן 8ץ5 שנים לתדיראן של היום. תדיראן, כמו אלקטרה או טורנדו, לא מייצרים כלום אלא מייבאים מסין. ואם לפני 8 שנים הביאו מזגנים מיצרן X, היום מייבאים מיצרן Y.
תבחר לפי טיב המזגן, טיב השירות, לפי שנות אחריות, ולא לפי מדבקת תדיראן\אלקטרה\טורנדו\מדאה\ווטאבר.
היוצאים מהכלל הם פוג'יטסו ומצובישי שהם יקרים מאוד, ו LG שמייצרת בעצמה.
תבחר לפי טיב המזגן, טיב השירות, לפי שנות אחריות, ולא לפי מדבקת תדיראן\אלקטרה\טורנדו\מדאה\ווטאבר.
היוצאים מהכלל הם פוג'יטסו ומצובישי שהם יקרים מאוד, ו LG שמייצרת בעצמה.