מרחק צפייה: 3.6 מטר
טווח מחירים - תקציב: 3300- 4000.
מה חשוב לי בטלוויזיה: סרטים, תלת מימד, חיבור למחשב, חיבור למערכת של 5.1. smart tv של סמסונג או LG.
אילו מקורות יתחברו? מחשב, מערכת קולנוע 5.1
במה אתה בדיוק צופה? סרטים בFHD
כמה שעות צפייה ביום?: 6 יש לציין שהטלויזיה מיועדת לחדר ממד ולא לסלון. זו המערכת קולנוע שתתחבר: http://www.pioneerisrael.co.il/index.ph ... iew&cs=240
אם תלת מימד יבוא על חשבון דברים אחרים אז אני מוכן להתפשר. תודה מראש
@sagiia
מרחק צפייה: גודל מסך אופטימאלי – 65 אינצ' ומעלה, אבל כדי לא להשתגע בתקציב, תהיה מוכן להתפשר על 55 אינצ' (ראה הערה הבאה)?
טווח מחירים: מה שציינת לא ריאלי. אם תתפשר על 55" של סמסונג H6400 ביבוא רשמי, תשלם בערך 6,000 ₪ (פלוס מינוס), והטלוויזיה כוללת תלת-מימד, 2 זוגות משקפיים, תמונה טובה מאוד, סמארט ומחיר סביר. מצד שני אם אתה מוותר על תלת מימד – תבדוק אופציה של רכישת סמסונג H6203 - כמעט אותה איכות תמונה, בלי תלת מימד וסמארט קצת יותר איטי, אבל יותר מתקרב לתקציב שלך (חורג ממנו בכמה מאות שקלים).
מקורות – אתה תחבר אותם לרסיבר, כן? ראה הערה הבאה.
מערכת קולנוע – רכשת כבר את המערכת בלינק שצירפת? אם לא תשקול לקנות רסיבר לקולנוע ביתי אפילו מדגם כניסה (entry level) ולרכוש סט רמקולים סאטליטים + סאב בנפרד. גם יישמע טוב יותר וגם יאפשר לך לשדרג את המערכת בהמשך. הערה: המערכת שהפנית אליה בלינק כוללת DVD, איך אתה מתכוון לצפות בסרטים FHD? אם דרך המחשב שוב תשקול לוותר על המערכת שהפנית אליה.
wshiff כתב:@sagiia
מרחק צפייה: גודל מסך אופטימאלי – 65 אינצ' ומעלה, אבל כדי לא להשתגע בתקציב, תהיה מוכן להתפשר על 55 אינצ' (ראה הערה הבאה)?
טווח מחירים: מה שציינת לא ריאלי. אם תתפשר על 55" של סמסונג H6400 ביבוא רשמי, תשלם בערך 6,000 ₪ (פלוס מינוס), והטלוויזיה כוללת תלת-מימד, 2 זוגות משקפיים, תמונה טובה מאוד, סמארט ומחיר סביר. מצד שני אם אתה מוותר על תלת מימד – תבדוק אופציה של רכישת סמסונג H6203 - כמעט אותה איכות תמונה, בלי תלת מימד וסמארט קצת יותר איטי, אבל יותר מתקרב לתקציב שלך (חורג ממנו בכמה מאות שקלים).
מקורות – אתה תחבר אותם לרסיבר, כן? ראה הערה הבאה.
מערכת קולנוע – רכשת כבר את המערכת בלינק שצירפת? אם לא תשקול לקנות רסיבר לקולנוע ביתי אפילו מדגם כניסה (entry level) ולרכוש סט רמקולים סאטליטים + סאב בנפרד. גם יישמע טוב יותר וגם יאפשר לך לשדרג את המערכת בהמשך. הערה: המערכת שהפנית אליה בלינק כוללת DVD, איך אתה מתכוון לצפות בסרטים FHD? אם דרך המחשב שוב תשקול לוותר על המערכת שהפנית אליה.
...
תודה רבה על התגובה, אני מעריך את זה מאוד
אני התנסתי עם טלויזיות ואני חושב שהגודל שמתאים לי זה 40-42 אינץ. זה טלויזיה לחדר ממד שלי ולא לסלון ואני לא חושב שגודל כזה יתאים לי.
יש לי שתי אופציות (אם יש אופציה יותר טובה אני אשמח לשמוע) ששמתי לב אליהם. באחת מהם יש 4k ואין תלת מימד וההבדל בין האחרות לפי מה שאני רואה זה הסמארט של lg או סמסונג והבדל של התלת מימד אקיטיבי ופסיבי.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=881163
בקשר למערכת, זו בדיוק אותה דגם. קנית אותה כבר ואין לי אפשרות להחזיר אותה. אני מעוניין לראות סרטים או דרך המחשב שיתחבר לטלויזיה או דרך דיסק און קי ולכן הDVD לא משנה לי. אני צריך את המערכת קולנוע רק בשביל הרמקולים.
@sagiia
תשקול שוב את גודל המסך - יש לזה השפעה ישירה על החוייה הקולנועית. עוד לא שמעתי על מישהו שהתלונן שמסך הטלוויזיה שלו גדול מדי... בדרך כלל במסכים הגדולים היצרנים משקיעים יותר באיכות התמונה, ואם אתה צופה בסרטים 6 שעות ביום כדאי שתתמקד באיכות התמונה.
הייתי מציע לוותר על ה-4K, בטח אם אתה מתכוון לרכוש טלוויזיה הקטנה מ-65". אתה לא תראה הבדל בין 4K ובין FHD ממרחק הצפייה שציינת. כמו כן אין תכנים של 4K, ו-DVD בוודאי שלא משדר תכנים שמתקרבים לרזולוציה כזו.
אם אתה מתכוון להשתמש רק ברמקולים, תבדוק אפשרות לחבר אותם ישירות לרסיבר קולנוע ביתי + תחבר את המחשב וה-DVD לרסיבר (יש רסיברים שאפשר לחבר אליהם גם התקן חיצוני דרך USB). את יציאת ה-HDMI ברסיבר תחבר לטלוויזיה.
40-42 אינץ' לא מתאימה למרחק צפייה של 3.6 מטר. אין על זה בכלל ויכוח. גם השמרנים ביותר יקחו במינימום 48-50 למרחק כזה.
על מילים כמו "חוויה" או "קולנוע ביתי" אפשר לשכוח בגדלים האלה.
סתם לשם ההמחשה - אני עם מסך 60 אינץ' למרחק צפייה של כ- 2.8 מטר וזה לא גדול, בטח שלא לקולנוע ביתי. אפילו ההורים וחברים מאד שמרנים שהיו אצלי מספר פעמים לצפייה בסרט הסכימו שהגודל מתאים וזה לא גדול. אל תשכח גם שרוב הסרטים הם ביחס תמונה של 2.35 ולא ב 1.78, היינו - תופסים שטח קטן בהרבה על מסך שהוא 16:9.
אז, אני בהחלט מצטרף להמלצה של לשקול טוב טוב על איזה גודל אתה הולך.
אוקיי, קיבלתי. יש לי בסלון טלוויזיית 42 אינץ והמרחק הוא 4 מטר לכן חשבתי ככה.
במידה ואני הולך על 50 אינץ בערך ומעלה את התקציב ל5000-5500 בערך אז יש לי אופציות טובות?
אם אני הייתי צריך לרכוש טלויזיה למרחק הזה, לצרכים שלך ולתקציב הזה, הייתי הולך בלי להסס בכלל על סמסונג 55H6400.
ממליץ לך לגשת לאיזו חנות מתמחה ולבקש להתרשם שם מהמסך הזה (וגם מאחרים) עם דגש על המרחק צפייה שלך. שב במרחק של כ 3.6 מטר ותראה איך זה נראה לך. גדול מידי, קטן וכו'..
jacko-il כתב:אם אני הייתי צריך לרכוש טלויזיה למרחק הזה, לצרכים שלך ולתקציב הזה, הייתי הולך בלי להסס בכלל על סמסונג 55H6400.
ממליץ לך לגשת לאיזו חנות מתמחה ולבקש להתרשם שם מהמסך הזה (וגם מאחרים) עם דגש על המרחק צפייה שלך. שב במרחק של כ 3.6 מטר ותראה איך זה נראה לך. גדול מידי, קטן וכו'..
זה נשמע לי דיי מוזר, רוב הסיכויים שאני טועה וכדאי להיות בטוח אני אלך לחנות ואבדוק.
איך גודל כזה יכול להיות נוח מ3.5 מטר? זה גודל מטורף 55 אינץ או 60. אני מדמיין את עצמי לא מצליח לקרוא את הכתוביות מרוב שהטלןיזיה גדולה או לא מצליח לראות את כל התמונה כי זה יהיה גדול מדי. אני לא רוצה להתאמץ לראות את הטלויזיה ולקרוא את הכתוביות..
@sagiia
מבין את הבלבול שלך: לאשתי גם היו לבטים לגבי גודל המסך, אבל לאחר ששדרגנו ממסך 42" למסך 55" היא התפלאה שלא שדרגנו קודם (מרחק צפייה 3.3 מטר בערך), ועכשיו אנחנו שוקלים לרכוש 60-65 אינצ' לסלון ואת ה"קטנה" לשים בממ"ד לטובת משחקי פלייסטיישן.
אגב - ילדיי ואני מעדיפים לראות סרטים וספורט במקרן+מסך 92" מאותו מרחק צפייה (גם בסלון), וזה נראה לנו טבעי וזו חוויה קולנועית של ממש (אני מאוכזב קצת שלא יכולתי לשים מסך של 100", אבל יש אילוצי מקום ומרחק הטלה). העין מתרגלת מהר.
אם אתה רוצה להתעמק קצת יותר - לינק לניתוח "מדעי" יותר של מרחק צפייה מול גודל מסך ואיך העין שלך קולטת את כל התמונה: size-to-distance-relationship
@sagiia
·
עם כל הכבוד להמלצות שלנו, כמובן שחשוב שתבדוק את הדברים בעצמך ותקנה לפי העיניים שלך. בסופו של יום, אתה הוא זה שצריך לחיות עם ההחלטה הזו.
אני אספר לך משהו,
לחבר מאד טוב שלי יש מסך 46 אינץ' שהוא קנה לפני כמה שנים טובות (כשדברים כאלה עוד היו נמכרים סביב ה- 7000 אלף עבור משהו סביר) ואצלו המרחק הוא באזור ה- 4 מטר צפייה (היה קצת פחות בעבר, אבל הם עברו דירה והסלון גדל). כשהוא מזמין אותי פעם ב.. אליהם לסרט אני מנסה להתחמק בדרך כלל או שאומר בפנים שלא בא לי - הסיבה פשוטה: זה פשוט הורס לי את הסרט. אני לא מצליח לראות כלום מהמרחק הזה, שלא לדבר על להנות ממשהו. (עכשיו גם יש להם בת קטנה שתהיה בריאה - אז גם צריך "לשמוע על חלש", אז בכלל..). אבל מה, בגלל שהוא רגיל לזה וזה הנורמה שלו זה מעולם לא הרגיש לו בעייתי או שחסר לו משהו. כשאני רכשתי את המסך שלי לפני כשנה (60 אינץ' כאמור ל- 3 מטר צפייה) הוא חשב שאני "לא נורמאלי". במילים האלה. אחרי תקופה מסויימת הם באו אליי לסרט. המשפט הראשון שהם אמרו זה "וואו, ענק. זה מוגזם.". ישבנו לצפות בסרט וכולנו נהנינו. אחרי שעתיים של צפייה, כאשר הסרט הסתיים, שאלתי - נו מה אתם אומרים?. הם חייכו ואמרו "וואו ענק!".
הנקודה היא - מתרגלים לזה מאד מהר וחשוב יותר - נהנים פי כמה מחווית הצפייה. אחרי זה אי אפשר לחזור אחורה, זה באחריות.
הבנתי.
תודה רבה לכם, אני אעדכן בסופו של דבר על הקנייה. כנראה אני אלך על זה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=879050
שוב, תודה רבה, אני שמח לדעת שיש אנשים כמוכם. חסכתם לי אכזבה וקנייה לא מתאימה.
@sagiia
טלוויזיה מעולה - תהנה!
אני באופן אישי רכשתי את הדגם הזה דרך משווק מורשה דהיינו ביבוא רשמי.
חושש קצת מאיזה מכשיר בדיוק מספקים לך כשרוכשים ממשווק לא מורשה, ולכן העדפתי לשלם מעט יותר.
wshiff כתב:בדרך כלל במסכים הגדולים היצרנים משקיעים יותר באיכות התמונה,
...
אפשר להגיד שבמסכים היקרים ביותר אין גדלים ממש קטנים, אבל באופן כללי מסכים גדולים יותר מדגם נתון הם באיכות דומה למסכים קטנים מאותו דגם. אולי איכות קצת פחותה, בממוצע, בגלל יותר סבירות לבעיות אחידות.
שמתי לב עכשיו שזה 400HZ ולא 120. בזאפ זה שונה.
עוד שאלה קטנה, יש ברשותי את המערכת קולנוע שהצגתי בהודעה הראשונה. איך אתם ממליצים לי לחבר אותה? לפי מה שהבנתי יש רסיבר מובנה.
האיכות שמע בה מעולה ויש לה את המפענחים האלו (היא עלתה לי 800 שח ולא 1500):
Dolby Pro Logic Surround
Dolby Pro Logic Surround II
Dolby Digital
DTS
DTS 96/24
כולל מצב PCM המאפשר סראונד היקפי ישירות מכניסות AUX
ראשית לגבי "התדר" של המסך - אל תתייחס למספרים האלה, הם לא באמת תדר תצוגה. המספר הזה סה"כ מתייחס למנגנון החלקת תמונה/תנועה שיש במסך והמספר כשלעצמו לא אומר הרבה מראש. יש מנגנונים גרועים ויש מנגנונים לא רעים. אך בשורה התחתונה, רוב האנשים שאני מכיר מוטים לכבות את הכל לגמרי כך שלא משתמשים בהם בסוף. כלומר קונים מסך איזה עם 2000 "הרץ" ובסוף מכבים את הכל ולמעשה הפאנל עובד ב- 60Hz או 120Hz טבעיים שלו.
עוד משהו באותו הקשר, זה לא משנה מהו התדר של הפאנל, כ- 99% (כמעט כל מסך למעט כמה בודדים שמאד נדיר למצוא אותם) מהמסכים לשוק מקבלים בכניסה עד 60Hz, ללא קשר למהו התדר הטבעי של הפאנל.
בקיצור - תתעלם מהמספרים האלה. תתמקד באיך רואים במסך והאם התמונה/תנועה לטעמך או לא.
למה אני ממליץ לך לגשת לחנות מתמחה? מפני שברשתות חשמל וכו' למוכרנים אין מושג בדרך כלל מה הם מוכרים. נדיר מאד למצוא מוכרן שמבין בתחום הזה. זכור לי במיוחד שהלכתי עם חבר לעזור לו לבחור מסך ממחסני חשמל (למה שם? ככה החבר החליט.) וביקשתי מהמוכרן שלט של אחד המסכים. הוא הלך להביא לי אך גם ביקש שלא אגע בכיוונים של התמונה כי בשביל זה הגיע נציג של היבואן ודאג לכוון להם את המסכים במיוחד. ממש. תמונה היתה על מצב "צבעים חיים" עם ערכים מוגזמים בכל פרמטר כמו ניגודיות, חדות על ערך גבוה, טמפ' צבע על קר וכל המנגנונים הלא רצויים כמו ניגודיות דינאמית וכו' פועלים. ממש עשו שם כיול עם CalMAN וחיישן צבע כפי שאתה מבין.
בחנות מתמחכה סביר להניח (אם כי לא בטוח כלל) שתראה מסכים מכוילים יותר וגם תוכל לבקש מהמוכר לשנות את התמונה לטעמך ובכללי גם ככל הנראה תקבל שירות טוב יותר באופן כללי. (לא בטוח שהמחיר יהיה הכי נמוך, אבל כבר ראיתי הפתעות לטובה)
@jacko-il
·הבנתי. אני מכיר את זה מהתחום של הציוד היקפי למחשב וחנויות הפלאפון. אכן מבייש.
אתה יכול להמליץ לי על חנות איכותית או רשת שאחד הסניפים שלה נמצאים במרכז בדגש על פתח תקווה?
בכל מקרה, אני לא מחפש משהוא שמבין כי אני דיי סומך על המקצועיות שלכם ואני רק הולך לראות בעין לאישור אחרון, יותר חשוב לי שימכרו לי משהוא אמין שיחזיק לי זמן.
בנוגע למערכת קולנוע ביתית שרכשתי (לפני שבועיים), לפי מה שהבנתי יש לה רסיבר מובנה ויש לה המון מפענחים שתורמים לחווית הסראונד. התאמתי אותם לגודל החדש שלי ולכן קניתי אותו. עלו לי 800 במקום 1500 ולכן אני לא מתחרט שאני רכשתי אותם ולא בנפרד כי כך אני אוכל להשקיע יותר בטלויזיה טובה. יש המלצות כלשהן לחיבור?
אני מאוד מעריך את העזרה שלכם ואני לא רואה את זה כמובן מאליו. עד שהגעתי לפורום הנפלא הזה עברתי בין הרבה פורומים ללא מענה או תשובה איכותית ומקצועיית כמו שלכם.