דילמה גדולה - מומחים אנא עיזרו! שימוש פלזמה+HTPC
-
Ariel-Xionite
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 195
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
אני לפני קניית מסך לסלון ביתי. הגודל צריך להיות גדול מ-37". השימושים העיקריים יהיו צפיה בשידורים דרך המחשב (כמובן...) וצפיה בשידורי HOT/YES. אבל שימוש ייעשה גם לצורך גלישה באינטרנט וצפיה בעמודים סטטיים (כמו כל גולש ברשת שלעיתים לא מזיז את ה-BROWSER זמן מה) או עבודה ב-WINDOWS לצרכי העברת קבצים וכד' (לא עבודה ממושכת מול WORD למשל אך עשוייה להיות עבודה על ה-DESKTOP). הלכתי וראיתי מסכי LCD מכל המגוון שיש בארץ כולל מסכים כמו ה-XD1E של שארפ והתאכזבתי מאיכות התמונה המתקבלת בשידורי טלויזיה. אין ספק שפלזמות כדוגמת ה-PV60 נותנות תמונה עדיפה משמעותית בשידורי טלויזיה, אבל ההתלבטות שלי קשה עקב השימושים שציינתי והפחד מצריבה. הרבה מוכרים וסוחרים אמרו לי שב-PV60 לא יהיו לי בעיות של צריבה ואף ציינו כדוגמא את המסכים שעומדים בחנויות שלהם. שאלתי פשוטה: האם מנסיון של מישהו ששימושיו דומים לאלה שציינתי, כדאי לחשוב על פלזמה או שמא צריבות יופיעו בסוג כזה של שימוש? למיטב הבנתי פלזמה לא תוכל לשמש כאן, אולם העובדה שכמה מוכרים וסוחרים התחייבו בפניי שבפלזמות כדוגמת PV60 או דגמים שונים של פיוניר לא תהיה כל צריבה, גורמת לי לחשוב שנית...
בבקשה עזרו וספרו מנסיונכם!
תודה רבה,
אריאל
בבקשה עזרו וספרו מנסיונכם!
תודה רבה,
אריאל
היי אריאל
לי יש פיוניר 435 ואין כל סימן של צריבות גם כאשר אני שם DESKTOP של WINDOWS לכמה דקות ממושכות.
אני הייתי הולך על פלזמה ומשתדל שלא להשאיר תמונות סטטיות לזמן ארוך.
מה שחשוב שבמאה שעות ראשונות תהיה על ערכים נמוכים במסך.
לי יש פיוניר 435 ואין כל סימן של צריבות גם כאשר אני שם DESKTOP של WINDOWS לכמה דקות ממושכות.
אני הייתי הולך על פלזמה ומשתדל שלא להשאיר תמונות סטטיות לזמן ארוך.
מה שחשוב שבמאה שעות ראשונות תהיה על ערכים נמוכים במסך.
- DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
לי יש PHD8 ובהחלט אני יכול לומר שהשארת המסך עם ערוץ קבוע למשך 4-5 שעות יוצר Image retention עם לוגו הערוץ. ניתן להבחין בזה רק במסכי טכנאים (או מסכים בעלי צבע אחיד. ה-Image Retention נעלם אחרי כיממה עם ערוץ אחר או כבויה. למרות wobbling shmobbling.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אם אתה מתכנן להשתמש במסך כמסך מחשב לכל דבר (כלומר, לא רק כפלטפורמה של HTPC) אז הייתי הולך על LCD.
חבל על כאב הלב שיהיה לך בגלל צריבה.
חבל על כאב הלב שיהיה לך בגלל צריבה.
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
נסה להפעיל וובלינג שמוּבלינג ולא וובלינג שמוֹבלינג אז אולי זה יעבוד.DannyZ כתב:לי יש PHD8 ובהחלט אני יכול לומר שהשארת המסך עם ערוץ קבוע למשך 4-5 שעות יוצר Image retention עם לוגו הערוץ. ניתן להבחין בזה רק במסכי טכנאים (או מסכים בעלי צבע אחיד. ה-Image Retention נעלם אחרי כיממה עם ערוץ אחר או כבויה. למרות wobbling shmobbling....
אבל ברצינות, אני לא נתקלתי ב- image retention בשתי הפנסוניקים שהיו לי (vs30 ו pv600) לעומת זאת בפיוניר נתקלתי בהחלט.
טוב, אבל האמת שאין לי סבלנות לראות ערוץ מסויים כמה שעות.