קניית NAS ותכנון המידע
שלום,
היום יש לי מחשב pc ישן שמחזיק כל מיני דיסקים עם המידע, בנוסף עוד מחשבים בבית מחזיקים קבצים שונים והגיע הזמן לעבור למשהו נורמלי ומסודר.
1. לא רוצה להוציא יותר מדי כסף, צריך מקום ל-4 דיסקים לגדילה עתידית, יהיו כ-3 בגדלים שונים.
2. 80 אחוז מהמידע יהיה קבצי וידאו שלא צריכים גיבוי,כך שלא חשבתי לעשות raid כלשהו.
3. את שאר המידע ארצה לגבות אוטומטית עם דיסק חיצוני.
4. המטרה היא ליצור מקום מרכזי ומסודר בבית שיאגור את כל הוידאו, תמונות, מוזיקה ויהיה נגיש לכל המחשבים ולסלון למחשב קודי.
חשבתי על הnas שהיה כאן במאמר לא מזמן - ts431 של qnap, כרגע ניתן למצוא אותו סביב ה-1200 שקל דרך אמזון אנגליה.
יש לי 2 דיסקים של 2 טרה כל אחד וחושב להוסיף עוד אחד של 4 טרה.
האם זה הכי מתאים? איזו שיטה כדאי לי להשתמש בסידור הדיסקים בשביל המטרות האלה?
תודה על ההקשבה (:
היום יש לי מחשב pc ישן שמחזיק כל מיני דיסקים עם המידע, בנוסף עוד מחשבים בבית מחזיקים קבצים שונים והגיע הזמן לעבור למשהו נורמלי ומסודר.
1. לא רוצה להוציא יותר מדי כסף, צריך מקום ל-4 דיסקים לגדילה עתידית, יהיו כ-3 בגדלים שונים.
2. 80 אחוז מהמידע יהיה קבצי וידאו שלא צריכים גיבוי,כך שלא חשבתי לעשות raid כלשהו.
3. את שאר המידע ארצה לגבות אוטומטית עם דיסק חיצוני.
4. המטרה היא ליצור מקום מרכזי ומסודר בבית שיאגור את כל הוידאו, תמונות, מוזיקה ויהיה נגיש לכל המחשבים ולסלון למחשב קודי.
חשבתי על הnas שהיה כאן במאמר לא מזמן - ts431 של qnap, כרגע ניתן למצוא אותו סביב ה-1200 שקל דרך אמזון אנגליה.
יש לי 2 דיסקים של 2 טרה כל אחד וחושב להוסיף עוד אחד של 4 טרה.
האם זה הכי מתאים? איזו שיטה כדאי לי להשתמש בסידור הדיסקים בשביל המטרות האלה?
תודה על ההקשבה (:
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4879
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
נראה לי שזול יותר יהיה לי לייעד את המחשב הישן למטרה זו ולהתקין מערכת הפעלה שמתאימה לדרישות.
בגדול סתם חלונות כלשהו עם שיתוף תיקיות יעשה את העבודה (ותוכנת גיבוי).
מן הסתם, כל גרסת לינוקס תבצע זאת (עדיפות לייעודיות כגון unraid, הפצת server כלשהי וכן open media vault).
מציע לך, בגדול, לקרוא עוד קצת על הפונקצוית הנוספות של NAS ייעודי לפני שאתה רוכש אחד כזה, זו חתיכת הוצאה.
מן הסתם, כל גרסת לינוקס תבצע זאת (עדיפות לייעודיות כגון unraid, הפצת server כלשהי וכן open media vault).
מציע לך, בגדול, לקרוא עוד קצת על הפונקצוית הנוספות של NAS ייעודי לפני שאתה רוכש אחד כזה, זו חתיכת הוצאה.
·ufffnick כתב:נראה לי שזול יותר יהיה לי לייעד את המחשב הישן למטרה זו ולהתקין מערכת הפעלה שמתאימה לדרישות.
מציע לך, בגדול, לקרוא עוד קצת על הפונקצוית הנוספות של NAS ייעודי לפני שאתה רוכש אחד כזה, זו חתיכת הוצאה....
חשבתי על האפשרות של המחשב הישן אבל אני לא כל כך רוצה להתעסק איתו.. הוא בן כמה שנים, ישן עם אפשרויות כשל לא רעות.. מעדיף משהו ייעודי ואולי קצת יותר אמין.
למה הוצאה? אם מדובר באפשרות שכתבתי למעלה ודיסק חדש, נניח 2000 שקל. מה התוספות?
·rm1 כתב:ממליץ בחום על HP microserver מקום ל 4 דיסקים שליפים ועוד אחד או שנים פנימיים.
בפלונטר מחיר מצחיק של 1284שח כולל 4gb זכרון ודיסק של 250gb שיהיה.
תתקין open media vault ואתה מסודר....
נשמעת אופציה מעניינת מאוד, מה זה בקצרה מערכת ההפעלה הזאת? היא תתאים לשיתוף קל לבית ולקודי, ניהול גיבוי, הורדות? אולי מצלמות אבטחה/אינטרנט בהמשך?
- ufffnick
- גורו

@tomer_h
·
התוספות הם מה שמגיע עם מערכת ההפעלה, זה באמת לא משהו שאפשר לכסות על רגל אחת. כתבות של האתר הנוכחי מכסות חלק מהן.
HP microserver זה חומרה של NAS, מגיע ללא מערכת הפעלה.
המערכת ההפעלה שהמליץ לך (וגם אני) היא מערכת ייעודית לNAS, קוד פתוח, מבוססת debian שהיא הפצת לינוקס שעליה מבוססות הפצות אחרות (והיא בין הנפוצות והנתמכות ביותר ברשת).
אם אין לך כוח/זמן לקרוא ולהעמיק (וזה בסדר, רובנן כאלה), פשוט תקנה את אחד המותגים שנראה לך (נסקרו באתר כמה מהם).
·
התוספות הם מה שמגיע עם מערכת ההפעלה, זה באמת לא משהו שאפשר לכסות על רגל אחת. כתבות של האתר הנוכחי מכסות חלק מהן.
המערכת ההפעלה שהמליץ לך (וגם אני) היא מערכת ייעודית לNAS, קוד פתוח, מבוססת debian שהיא הפצת לינוקס שעליה מבוססות הפצות אחרות (והיא בין הנפוצות והנתמכות ביותר ברשת).
אם אין לך כוח/זמן לקרוא ולהעמיק (וזה בסדר, רובנן כאלה), פשוט תקנה את אחד המותגים שנראה לך (נסקרו באתר כמה מהם).
·ufffnick כתב:@tomer_h
·
אם אין לך כוח/זמן לקרוא ולהעמיק (וזה בסדר, רובנן כאלה), פשוט תקנה את אחד המותגים שנראה לך (נסקרו באתר כמה מהם)....
דווקא יכול להיות מעניין לנסות, יש מדריך טוב להתחיל בו?
ולגבי ה-hp, נראה באמת מספיק וטוב לצרכים?
- ufffnick
- גורו

@tomer_h
·
מקום טוב להתחיל זה נורא אינדיבידואלי.
המלצה שלי (ולדעתי זה נכון לכל תהליך למידה של מוצר) -
אתר הבית זו התחלה מצויינת כדי להבין מה מציעה המערכת הפעלה, מאיפה מורידים ומה תהליך ההתקנה (יש מי שימצא את הלתהליך מורכב לו מידי).
מה שאני מבצע מיד אח"כ זה סריקה של הפורומים, לראות מה אנשים מתמודדים איתו, אילו קונפיגורציות עשויות להיות בעייתיות והאם השימושים שלי עולים עם עודף שאלות ללא מענה.
משם, תוריד, תתקין על מחשב ישן או על מכונה וירטואלית, סתם כדי לשחק קצת.
לבסוף תתקין על המחשב הייעודי (הייתי ממשיך לשחק עוד קצת לפני שמארגן את הסט-אפ הסופי (וזה אף פעם לא סופי
)
·
מקום טוב להתחיל זה נורא אינדיבידואלי.
המלצה שלי (ולדעתי זה נכון לכל תהליך למידה של מוצר) -
אתר הבית זו התחלה מצויינת כדי להבין מה מציעה המערכת הפעלה, מאיפה מורידים ומה תהליך ההתקנה (יש מי שימצא את הלתהליך מורכב לו מידי).
מה שאני מבצע מיד אח"כ זה סריקה של הפורומים, לראות מה אנשים מתמודדים איתו, אילו קונפיגורציות עשויות להיות בעייתיות והאם השימושים שלי עולים עם עודף שאלות ללא מענה.
משם, תוריד, תתקין על מחשב ישן או על מכונה וירטואלית, סתם כדי לשחק קצת.
לבסוף תתקין על המחשב הייעודי (הייתי ממשיך לשחק עוד קצת לפני שמארגן את הסט-אפ הסופי (וזה אף פעם לא סופי