מגבר על גבול הוינטאג'
"ה"-מגבר בהא הידיעה שאיתו נכנסתי לתחביב הזה (וסיים את התקופה בה "מגבר" מבחינתי היה בעצם רסיבר ק"ב), היה היצירה הבריטית הצנועה משנות ה - 80'-90'- אודיולאב 8000A.
היו לו כמה גירסאות לאורך השנים, בעיקר כאינטגרייטד של 60 וואט (ה - 8000A), או כקדם + מגבר כוח של 100 וואט בתכנון דומה מאוד (8000C יחד עם ה - 8000P). היה להם גימור של מ"ק צה"לי, בנייה Heavy Duty שלא היתה נפוצה אז ובוודאי שלא היום ברמות המחיר שלהם, וסאונד נהדר.
בשנות ה - 80', האינטגרייטד והקדם הגיעו עם בוררי באס וטרבל, בוררי כניסות מכאניים, פונו מושקע למדי הן ל- MM והן ל- MC וללא שלט.
בשנות ה - 90' המכשיר "שודרג", והוסרו ממנו בוררי הבאס והטרבל (כמיטב האופנה האודיופילית), הוסר הפונו (כי כולם זרקו את האנלוג לפח), נוסף שלט (מכוער) בוררי הכניסות המכאניים הוחלפו בבוררים אלקטרוניים הפועלים על Relays (מקור חדש לתקלות), והטרמינלים לרמקולים הוחלפו מפלסטיק אדום/שחור למתכתיים מוזהבים. שמו שונה מ - 8000A ל - 8000S.
ייצורו של המכשיר פסק סביב שנת 97'-98', והחברה נרכשה, יחד עם עוד חברות אודיו בריטיות (כמו Mission, Wharfedale, Quad ועוד) ע"י תאגיד אחזקות סיני בשם IAG Group.
הנוסטלגיה עשתה את שלה, ולקראת סוף העשור הראשון של שנות ה - 2000, המותג "אודיולאב" הוחזר לחיים, עם ליין חדש המבוסס על התכנונים המקוריים (האינטגרייטד הבסיסי של היום מבוסס על ה - 8000S של שנות ה - 90'), להם גם נוספו DACים, מונובלוקים וכהנה וכהנה, שנראה שזוכים לביקורות נאות באתרים השונים.
אישית, לי היו 3 מכשירים של החברה בעבר; ה - 8000A המקורי, ה - 8000S של שנות ה - 90' וה - 8000S ה"סיני" של ימינו.
כולם היו טובים, אבל שמורה לי פינה חמה בלב לראשון משנות ה- 80'. הוא גם הרגיש הרבה יותר "חזק" משני המאוחרים לו, מפני שאז רמות הגיין היו גבוהות בהרבה מהמקובל היום (כלומר המגבר הגיע לעוצמה חזקה הרבה יותר נמוך בסקאלה).
והנה צצה לה הזדמנות מעניינת; מישהו פרסם קדם + מגבר כוח מהגירסאות המוקדמות של שנות ה - 80' (8000C + 8000P).
אני שוקל ברצינות ללכת על זה ולו מטעמי נוסטלגיה.
שאלתי למומחים הטכניים: איזה סוג של ליקויים לחפש במכשירים הנ"ל, שגילם סביב ה - 30, על מנת לנסות ולהעריך את שוויים?
היו לו כמה גירסאות לאורך השנים, בעיקר כאינטגרייטד של 60 וואט (ה - 8000A), או כקדם + מגבר כוח של 100 וואט בתכנון דומה מאוד (8000C יחד עם ה - 8000P). היה להם גימור של מ"ק צה"לי, בנייה Heavy Duty שלא היתה נפוצה אז ובוודאי שלא היום ברמות המחיר שלהם, וסאונד נהדר.
בשנות ה - 80', האינטגרייטד והקדם הגיעו עם בוררי באס וטרבל, בוררי כניסות מכאניים, פונו מושקע למדי הן ל- MM והן ל- MC וללא שלט.
בשנות ה - 90' המכשיר "שודרג", והוסרו ממנו בוררי הבאס והטרבל (כמיטב האופנה האודיופילית), הוסר הפונו (כי כולם זרקו את האנלוג לפח), נוסף שלט (מכוער) בוררי הכניסות המכאניים הוחלפו בבוררים אלקטרוניים הפועלים על Relays (מקור חדש לתקלות), והטרמינלים לרמקולים הוחלפו מפלסטיק אדום/שחור למתכתיים מוזהבים. שמו שונה מ - 8000A ל - 8000S.
ייצורו של המכשיר פסק סביב שנת 97'-98', והחברה נרכשה, יחד עם עוד חברות אודיו בריטיות (כמו Mission, Wharfedale, Quad ועוד) ע"י תאגיד אחזקות סיני בשם IAG Group.
הנוסטלגיה עשתה את שלה, ולקראת סוף העשור הראשון של שנות ה - 2000, המותג "אודיולאב" הוחזר לחיים, עם ליין חדש המבוסס על התכנונים המקוריים (האינטגרייטד הבסיסי של היום מבוסס על ה - 8000S של שנות ה - 90'), להם גם נוספו DACים, מונובלוקים וכהנה וכהנה, שנראה שזוכים לביקורות נאות באתרים השונים.
אישית, לי היו 3 מכשירים של החברה בעבר; ה - 8000A המקורי, ה - 8000S של שנות ה - 90' וה - 8000S ה"סיני" של ימינו.
כולם היו טובים, אבל שמורה לי פינה חמה בלב לראשון משנות ה- 80'. הוא גם הרגיש הרבה יותר "חזק" משני המאוחרים לו, מפני שאז רמות הגיין היו גבוהות בהרבה מהמקובל היום (כלומר המגבר הגיע לעוצמה חזקה הרבה יותר נמוך בסקאלה).
והנה צצה לה הזדמנות מעניינת; מישהו פרסם קדם + מגבר כוח מהגירסאות המוקדמות של שנות ה - 80' (8000C + 8000P).
אני שוקל ברצינות ללכת על זה ולו מטעמי נוסטלגיה.
שאלתי למומחים הטכניים: איזה סוג של ליקויים לחפש במכשירים הנ"ל, שגילם סביב ה - 30, על מנת לנסות ולהעריך את שוויים?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
יחידה בת 30 היא לא 'כל-כך' ישנה אבל מי שמחפש ליקויים - מוצא!
באופן אישי שני הדברים היחידים שמעניינים אותי במצבים כאלה הם קוסמטיקה (פאנלים, facepaltes, מכסים, כפתורים) ו... אספקת כוח (שנאי). אלה המרכיבים ה'יקרים' - כל השאר שטויות וממילא קבלים, נגדים, ריליי ורוב חצאי המוליכים נידונים אצלי להחלפה מראש. אם היחידה נדלקת ומגבירה ולא מאבדת ערוצים בחצי שעה של השמעת מוזיקה ולא מתחממת מעבר לנוחות כף יד - מבחינתי רכשתי.
אם המוכר מרגיז אותי במיוחד אני מביא מהאוטו רב-מודד ומחבר בדיקת מתח DC לטרמינלים של הרמקולים ומפעיל ללא ווליום או בקרת טון כלשהי. אני מוכן 'לסבול' עד 50mV למרות שאמור להיות קרוב לאפס. בד"כ ביחידות בגילאים האלה שלא טופלו יהיו ערכים גבוהים בהרבה (מאות מילי-וולט). המשמעות בד"כ זניחה (מדובר לרוב בכיוון פשוט) אבל זה מעיד על מחסור בתחזוקה.
'קראחצים' בסיבוב כפתורים היא בעיה מוכרת וסבירה מאוד. ניקוי מגעים פותר אותה לרוב אבל היא גורמת אי-נעימות למוכר - ובצדק. המהום היא בעיה נוספת. ברוב הגדול של המקרים המהום היא בעיה שנוצרת אחרי שמישהו אחר חיטט בפנים. בניגוד ל'קראחצים' זה לא טבעי.
בעיות רציניות יותר הן 'פיקים' או 'קראחצים' אקראיים בערוץ אחד תוך כדי השמעה. זה כבר בד"כ מעיד על בעיה של טרנזיסטורים או קבלי פילטר ישנים או אספקת כוח לא יציבה - וקשה יותר לאתר ולטפל. כמובן שאני מנסה את כל הכניסות (פונו, aux...) ואני תמיד סוחב איתי פטפון לטסטים ומתעקש לשמוע תקליט שלם.
אם המוכר מציק לי - אני מציק לו בחזרה ומבקש לפתוח מכסה מנוע. אבק ושיירי זמן הם סימן טוב. זה אומר שאף אחד לא התעסק. יחידה שהתעסקו איתה - רואים את זה מיד. אלתורי חשמל בכניסה ליחידה, לפני השנאי, או אחריו, הם סיבה מספקת בשבילי להיפרד מהמוכר כידידים. בכלל לא מעניין אותי מה עשו שם - אם עשו - גמרנו. למרות זאת, באופן כללי - אם היחידה נראית טוב ונדלקת וגם משמיעה משהו - זה מספיק טוב בשבילי.
באופן אישי שני הדברים היחידים שמעניינים אותי במצבים כאלה הם קוסמטיקה (פאנלים, facepaltes, מכסים, כפתורים) ו... אספקת כוח (שנאי). אלה המרכיבים ה'יקרים' - כל השאר שטויות וממילא קבלים, נגדים, ריליי ורוב חצאי המוליכים נידונים אצלי להחלפה מראש. אם היחידה נדלקת ומגבירה ולא מאבדת ערוצים בחצי שעה של השמעת מוזיקה ולא מתחממת מעבר לנוחות כף יד - מבחינתי רכשתי.
אם המוכר מרגיז אותי במיוחד אני מביא מהאוטו רב-מודד ומחבר בדיקת מתח DC לטרמינלים של הרמקולים ומפעיל ללא ווליום או בקרת טון כלשהי. אני מוכן 'לסבול' עד 50mV למרות שאמור להיות קרוב לאפס. בד"כ ביחידות בגילאים האלה שלא טופלו יהיו ערכים גבוהים בהרבה (מאות מילי-וולט). המשמעות בד"כ זניחה (מדובר לרוב בכיוון פשוט) אבל זה מעיד על מחסור בתחזוקה.
'קראחצים' בסיבוב כפתורים היא בעיה מוכרת וסבירה מאוד. ניקוי מגעים פותר אותה לרוב אבל היא גורמת אי-נעימות למוכר - ובצדק. המהום היא בעיה נוספת. ברוב הגדול של המקרים המהום היא בעיה שנוצרת אחרי שמישהו אחר חיטט בפנים. בניגוד ל'קראחצים' זה לא טבעי.
בעיות רציניות יותר הן 'פיקים' או 'קראחצים' אקראיים בערוץ אחד תוך כדי השמעה. זה כבר בד"כ מעיד על בעיה של טרנזיסטורים או קבלי פילטר ישנים או אספקת כוח לא יציבה - וקשה יותר לאתר ולטפל. כמובן שאני מנסה את כל הכניסות (פונו, aux...) ואני תמיד סוחב איתי פטפון לטסטים ומתעקש לשמוע תקליט שלם.
אם המוכר מציק לי - אני מציק לו בחזרה ומבקש לפתוח מכסה מנוע. אבק ושיירי זמן הם סימן טוב. זה אומר שאף אחד לא התעסק. יחידה שהתעסקו איתה - רואים את זה מיד. אלתורי חשמל בכניסה ליחידה, לפני השנאי, או אחריו, הם סיבה מספקת בשבילי להיפרד מהמוכר כידידים. בכלל לא מעניין אותי מה עשו שם - אם עשו - גמרנו. למרות זאת, באופן כללי - אם היחידה נראית טוב ונדלקת וגם משמיעה משהו - זה מספיק טוב בשבילי.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

לא. אני לא חזק בהגברה ורמקולים מהצד ההוא של האגם...
אם מעניין אותך, כאן יש סיכום (בסוף למטה) שעושה רושם אמין, עם כמה דגשים ספציפיים.
אם מעניין אותך, כאן יש סיכום (בסוף למטה) שעושה רושם אמין, עם כמה דגשים ספציפיים.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

את זה רק הבריטים חושבים. בכל מקרה הדבר הזה לא נראה לי כמו משהו שמצדיק את הקלישאה. זה דומה יותר ל-Akai ברמות החסכוניות ועם 60 וואט לערוץ יש לי יותר מהרגשה שמדובר בדרדל'ה. הפונו-סטייג' שלו נראה לי הדבר הכי שווה בכל היחידה ויש לי הרגשה שעם בורר MM/MC הוא יכול לתפקד קצת יותר טוב מ-Azur של CA והפרוג'קטים הנפוצים, או כל הח*א הסיני הזה שקונים ב-eBay והמשלוח עולה יותר. רק בשביל זה - שווה!
אני לא כ"כ מאמין בהכללות. נתקלתי בציוד בריטי מעולה במיוחד בתחום הרמקולים (עד כדי הצדקת הקלישאה), וגם בכזה שאוברייטד בטירוף (שכנראה ניזון מהקלישאה).tnsilver כתב:את זה רק הבריטים חושבים. בכל מקרה הדבר הזה לא נראה לי כמו משהו שמצדיק את הקלישאה. זה דומה יותר ל-Akai ברמות החסכוניות ועם 60 וואט לערוץ יש לי יותר מהרגשה שמדובר בדרדל'ה. הפונו-סטייג' שלו נראה לי הדבר הכי שווה בכל היחידה ויש לי הרגשה שעם בורר MM/MC הוא יכול לתפקד קצת יותר טוב מ-Azur של CA והפרוג'קטים הנפוצים, או כל הח*א הסיני הזה שקונים ב-eBay והמשלוח עולה יותר. רק בשביל זה - שווה!...
בתחום המגברים לא ממש התנסיתי מספיק כדי לראות מגמה לכאן או לכאן.
לגבי הספסימנט הספציפי ההתרשמות שלי היתה דווקא שונה מאוד, ולא רק שלי. שמעתי מכמה אנשי מקצוע (דהיינו כאלו שמתקנים מגברים למחייתם) כשעוד עבדתי בתחום, שהמגבר הספציפי הזה ועוד כמה מתקופתו באיים הבריטיים (נניח מיוזיקל פידליטי A1) מהווים דוגמה מעולה להנדסה יעילה, אמינה ואיכותית (מבלי למעט מכך שיצא משם גם הרבה דרעק, בלי לפרט...).
לכן אני מעט מופתע מהתרשמותך השלילית, אבל קטונתי. עושה רושם שיש בכ"ז לסוג המגברים הזה לא מעט Following.
נערך לאחרונה על ידי Roy_LF ב 14/07/2015 18:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

ההתרשמות שלי היא לא שלילית. התכוונתי לכך שרק הבריטים חושבים שאחרים קופצים על הציוד שלהם כאילו אין להם ברירות משל עצמם. אין לי ממש התרשמות מה-8000A כמו שציינתי, למעט מה שאני רואה - ולכאורה, מבחינתי, זו לא הדוגמה הכי טובה לציוד אובר-איכותי או הנדסה יוצאת דופן. טכנאים אוהבים ציוד שמאפשר גישה נוחה וכמו שניתן לראות בתמונה - אין בעיה מהבחינה הזו עם הלוח הענק (והיחיד) שקיים שם. לא יודע, לא מכיר! לכאורה זה נראה mid-fi אבל יכול להיות שזה נשמע מיליון דולר (ליש"ט לצורך העניין).
"זה דומה יותר ל-Akai ברמות החסכוניות ועם 60 וואט לערוץ יש לי יותר מהרגשה שמדובר בדרדל'ה."
Could have fooled me...
על זה שמדובר במגבר ברמת ביניים אין ויכוח - מדובר במכשיר שמאז ומעולם נועד לתת תמורה טובה במחיר נגיש, לא יותר.
אבל ככזה, בהשוואה למתחרים במחירים דומים (אזור האלפים הבודדים בש"ח) - תמיד התרשמתי ממנו מאוד לחיוב.
אגב, הנה תמונה של גירסת הקדם+כוח:
Could have fooled me...
על זה שמדובר במגבר ברמת ביניים אין ויכוח - מדובר במכשיר שמאז ומעולם נועד לתת תמורה טובה במחיר נגיש, לא יותר.
אבל ככזה, בהשוואה למתחרים במחירים דומים (אזור האלפים הבודדים בש"ח) - תמיד התרשמתי ממנו מאוד לחיוב.
אגב, הנה תמונה של גירסת הקדם+כוח:
- tnsilver
- חבר מביא חבר

ככה זה נראה. וההרגשה היא שלי. יש עם זה בעיה? מישהו נעלב? לא הייתי PC? חטאתי? פשעתי? צריך עו"ד?Roy_LF כתב:"זה דומה יותר ל-Akai ברמות החסכוניות ועם 60 וואט לערוץ יש לי יותר מהרגשה שמדובר בדרדל'ה."
Could have fooled me......
BTW: הכח נראה יותר טוב. הרבה יותר טוב!
- capten
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 511
- נתן תודות: 105 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
audiolab 8000a
קודם כל תמונה של המערכת שלי
בקומה השנייה שוכן החבר הניכבד 8000a
רכשתי אותו לפני כ 15 שנים יד שנייה.
מאז אני מנסה מדי פעם הגברה אחרת אבל תמיד חוזר ל 8000a.
נכון שהוא נראה דרדלה כמו שאומר טומי והכניסות מאחור מתפרקות וזקוקות לשיפוץ, אבל הצליל שלו ניפלא לאוזני וכניסות הפטיפון שלו עושות ניפלאות עם כל פטיםון וראש.
הוא נוטה להתחמם מעט אבל זה נובע מספק המתח המיוצב לדרגות הראשונות ולא מדרגת ההספק.
סף הרגישות לכניסות שלו נמוך ולכן אין צורך בסיבוב חוגת הווליום יותר משעה 12 בכדאי לשמוע חזק.
שילובו עם רמקולים של טאנוי פשוט פנטסטי לטעמי.
לא רוצה להכנס לויכוח האין סופי של ציוד אנגלי / אמריקאי אבל אפשר לשמוע גם גריטפול דד כמו שעינך רואות.😍
לסיכום: זה מגבר שישאר אתי עוד שנים רבות .שווה בהחלט.
בקומה השנייה שוכן החבר הניכבד 8000a
רכשתי אותו לפני כ 15 שנים יד שנייה.
מאז אני מנסה מדי פעם הגברה אחרת אבל תמיד חוזר ל 8000a.
נכון שהוא נראה דרדלה כמו שאומר טומי והכניסות מאחור מתפרקות וזקוקות לשיפוץ, אבל הצליל שלו ניפלא לאוזני וכניסות הפטיפון שלו עושות ניפלאות עם כל פטיםון וראש.
הוא נוטה להתחמם מעט אבל זה נובע מספק המתח המיוצב לדרגות הראשונות ולא מדרגת ההספק.
סף הרגישות לכניסות שלו נמוך ולכן אין צורך בסיבוב חוגת הווליום יותר משעה 12 בכדאי לשמוע חזק.
שילובו עם רמקולים של טאנוי פשוט פנטסטי לטעמי.
לא רוצה להכנס לויכוח האין סופי של ציוד אנגלי / אמריקאי אבל אפשר לשמוע גם גריטפול דד כמו שעינך רואות.😍
לסיכום: זה מגבר שישאר אתי עוד שנים רבות .שווה בהחלט.
נערך לאחרונה על ידי capten ב 14/07/2015 19:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
אם אתה צריך עו"ד אני יכול להמליץ לך על אחד, אבל הוא כנראה בניגוד עניינים.tnsilver כתב:ככה זה נראה. וההרגשה היא שלי. יש עם זה בעיה? מישהו נעלב? לא הייתי PC? חטאתי? פשעתי? צריך עו"ד?......
BTW: הכח נראה יותר טוב. הרבה יותר טוב!...
בכל אופן, בין אם ה - 8000A טוב או לא, כרגע על הפרק סט של קדם + כוח.
נראה מה מצבם באמת, וגם בכמה המוכר יהיה מוכן לשחרר- מקווה שהוא לא יהיה מאלו שבטוחים שיש להם זהב ביד.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

Re: audiolab 8000a
@Roy_LF
· קח עמך מולטי-טסטר... בדיקת DC בטרמינלים. זוכר?
@capten
· חשבתי שהפונו-סטייג' של ה-8000A יוצא דופן ואפילו ציינתי זאת - אבל כנראה שהשימוש במילה "דרדל'ה" מהדהד יותר. לי אגב, אין ממש מושג מה פירוש המילה הזו - היא סתם מוצאת חן בעיני. קיימות המון יחידות מתחת לרדאר עם פונו-סטייג' מעולה משנות ה-80' שפשוט לא עושים יותר. כנראה זו אחת מהן. זה מכובד בפני עצמו.
· קח עמך מולטי-טסטר... בדיקת DC בטרמינלים. זוכר?
@capten
· חשבתי שהפונו-סטייג' של ה-8000A יוצא דופן ואפילו ציינתי זאת - אבל כנראה שהשימוש במילה "דרדל'ה" מהדהד יותר. לי אגב, אין ממש מושג מה פירוש המילה הזו - היא סתם מוצאת חן בעיני. קיימות המון יחידות מתחת לרדאר עם פונו-סטייג' מעולה משנות ה-80' שפשוט לא עושים יותר. כנראה זו אחת מהן. זה מכובד בפני עצמו.
- capten
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 511
- נתן תודות: 105 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
·rooster כתב:capten-
הפתעת.
הייתי לוקח את הקנווד הזה שלמטה על פני האודיולאב any time !!!!
בהמה אמיתית....
לטעמי ה 8000a מנגן יותר נעים,
יתכן ולאחר שאשפץ את ה kenwood 8100 הוא ישמע אחרת. בנתיים לשמיעת פטיפון ה audiolab מנצח.