חיבור מודם\נתב מדגם לינקסיס X3500 למודם\נתב וואווי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
hoobastink פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן, רכשתי לפני כמה ימים מודם ראוטר אלחוטי של לינקסיס מהדגם X3500, מדובר במודם+נתב אלחוטי שתומך בADSL2 (המודם, מה זה משנה לנתב).
בנוסף רכשתי מודם+ראוטר קווי של וואוי התומך VDSL2, כעת אני מעוניין לחבר בין השניים.
על פניו סיפור די פשוט, אבל כן הצלחתי להסתבך עם העניין בסופו של דבר.
חיברתי את המודם VDSL2 אל קו הטלפון והחייגן מוגדר והכל עובד ויש אינטרנט כאשר אני מחבר את המחשב ישירות אל אחד מהפורטים של המודם+ראוטר הזה.
הבעיה מתעוררת כאשר אני מחבר את המודם אל הX3500, אני עושה זאת כך, מחבר חוט מאחד מהפורטים של ה LAN במודם, אל כניסת או יציאת (תלוי איך מסתכלים על זה) הWAN בX3500, ואת המחשב אני מחבר אל אחד מארבעת הפורטים בX3500.
העניין הוא ראשית, אין לי אינטרנט, אני לא מסוגל בכלל להגיע אל המודם למרות שטכנית כל המכשירים כולל המחשב מקבלים כתובת באותה הרשת.
לגבי עניין שירות הDHCP, ניסיתי שהמודם יהיה זה שאחראי על הדבר, לחילופין הX3500, לא ביחד כמובן, מיותר לציין שלא חשתי בשינוי.
עניין הגדרות Bridge, לא כל כך הצלחתי להבין איזה מבין 2 המכשירים אמור לתפקד כברידג', גם עניין הNAT לא כל כך ברור לי, איפה אמור להיות enabled ואיפה לא.
לאחר צ'אט עם התמיכה הטכנית והלא כל כך מסייעת של לינקסיס, נאמר לי דבר דיי לא הגיוני, נאמר לי "חביבי המכשיר שלך לא מסוגל להתמודד עם VDSL2", בגדול זה נכון, המודם במכשיר באמת תומך עד ADSL2 , אבל אני רוצה למצות רק את תכונות הנתב, והשאלה היא מה הקשר?
האם מישהו נתקל בסיטואציה הזאת של לחבר מודם\ראוטר אלחוטי דרך אחד קווי כאשר הוא משתמש בקווי בתור המודם המהיר יותר ומשתמש בראוטר האלחוטי בתור ראוטר בלבד?

אשמח לתשובה

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אתה צריך לחבר בין ה-LAN של שני הנתבים. קרא את הפרק האחרון במדריך הזה - http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm

בכל מקרה, אם יש לך מודם VDSL למה לכל הרוחות קנית מודם ADSL משולב עם נתב - לא יותר פשוט לרכוש נתב נטו?
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

hoobastink פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

בתכלס היה לי מודם ראוטר של בזק שהייתי צריך להחזיר, וכשקניתי את הX3500 ממישהו לא הכי עשיתי שיעורי בית לפני והבנתי בדיעבד שהוא תומך רק עד 15 מגה, אבל ביחס למוצר שקיבלתי שילמתי עליו מחיר משתלם.
יום למחרת כבר מצאתי מודם ראוטר קווי שכן ישרת אותי במהירות שאני מעוניין בה, אז סגרתי את הפינה... אבל בדיעבד אתה צודק, אין למה לרכוש במכוון 2 מוצרים כשאפשר להשיג את אותו הדבר באחד, אבל לך עכשיו תמכור אותו וחפש אחד חדש, גם כאב ראש.

hoobastink פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

1. המודם ראוטר הקווי של וואוי כרגע משמש בתוך בריג', אבל שם יש לו 2 אופציות ip bridged, pppoe bridged
אני בחרתי בpppoe bridged, בנוסף ההוא אינו מוגדר כNAT וגם שירות הDHCP שלו כרגע כבוי, כתובתו ברשת היא 192.168.1.2

2.המודם ראוטר האלחוטי-קווי של לינקסיס מקונפג כרגע לחלק כתובות DHCP, הכתובת אייפי שלו היא 192.168.1.1
הוא מוגדר בתור חייגן ועושה זאת טוב, הוא מקבל אייפי והכל מהספק.
לגבי הגדרות NAT, לדעתי הוא בdisabled, הוא מחובר דרך יציאת הWAN אל אחד מפורטי הLAN של המודם וואווי שלי.

בעיות שאני נתקל בהן מלבד העדר רשת במחשב שלי:
א. למרות שהמחשב מחובר בכאבל ישיר אל הלינקסיס ושירות הDHCP דולק במכשיר, אני לא מקבל כתובת אייפי, אלא מקבל כתובת אפיפה APIPA.

ב. גם כאשר אני מגדיר IP בצורה סטאטית, אני לא מסוגל להתחבר אל המודם כאשר זה מחובר אל הפורט WAN של הלינקסיס, אך כן מסוגל להתחבר אליו כאשר הוא מחובר לאחד מפורטי הLAN של הלינקסיס.

משהו מוזר שנתקלתי בו, גם כאשר אני מקבל כתובת של APIPA אני מסוגל לגלוש לאתרים מסויימים, גוגל, יוטיוב ופייסבוק,
אך כאשר אני מנסה לבצע פינג לדומיינים דוגמאת SPORT5.CO.IL , הדומיין לא מקבל ריזולב לכתובת אייפי, איפשהו שרת הדי אנ אס שהמחשב אמור לקבל יחד עם הגדרות הDHCP לא מגיע אליו.

דברים יותר מידי מוזרים קורים פה ואין לי יותר מידי מושג מה לעשות כדי לפתור אותם.

hoobastink פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

הבעיה נפתרה לאחר שביצעתי הארד ריסט ללינקסיס וקינפגתי את הכל מחדש, מוזר אבל זה פתר את הבעיה, תודה בכל אופן

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”