פילטר מרכך 8 ליטר(ים)
-
TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
אחרי שנתיים כמעט עם בריטה ופילטר רזין בתוך המיכל, אני רוצה לשדרג את המערך ולעבור לפילטר 8 ליטרים. בעיקר בגלל שהוא דורש פחות טיפול (אחת לכמה חודשים לכל הפחות) וגם מרכך הרבה יותר טוב את המים (פילטר בריטה יש לו כשבועיים מרגע השימוש שבהם הוא מרכך כמו שצריך את המים).
אני זוכר במעורפל שקראתי איפשהו שלא בריא לשתות מים על בסיס יומי מהפילטר 8 ליטרים (משמע, לא בריא לחבר אותו חיבור קבע אל הברז במטבח). האם אני זוכר נכון או שאני טועה?
אני זוכר במעורפל שקראתי איפשהו שלא בריא לשתות מים על בסיס יומי מהפילטר 8 ליטרים (משמע, לא בריא לחבר אותו חיבור קבע אל הברז במטבח). האם אני זוכר נכון או שאני טועה?
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 344
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
כן אתה צודק. מרכך מבוסס על עיקרון של חילוף יונים (סידן ונתרן) ולכן המים לא מומלצים לשתייה לאורך זמן.
אני אישית שותה מי ברז ומחזיק ברז צדדי עם מרכך 8 ליטר ופילטר פחם ביציאה לטובת מכונת הקפה והקומקום.
לדעתי פילטר בריטה המסחרי טוב יותר ועובד על עיקרון אחר שמאפשר גם לשתות לאורך זמן היחסרון זה המחיר כי אי אפשר לרענן אלה דורש החלפה אחת לשנה שנתיים תלוי בשימוש.
אני אישית שותה מי ברז ומחזיק ברז צדדי עם מרכך 8 ליטר ופילטר פחם ביציאה לטובת מכונת הקפה והקומקום.
לדעתי פילטר בריטה המסחרי טוב יותר ועובד על עיקרון אחר שמאפשר גם לשתות לאורך זמן היחסרון זה המחיר כי אי אפשר לרענן אלה דורש החלפה אחת לשנה שנתיים תלוי בשימוש.
-
TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
פילטר בריטה מסחרי היתי מתקין בבית שהוא שלי.
אני כרגע בשכירות ואני חושב שהתקנה של פילטר 8 ליטר פשוטה יותר וקלה להתקנה ופירוק.
כך שבגלל זה כרגע אני חושב שפילטר 8 ליטרים הוא הנוח ביותר.
אני טועה?
אני כרגע בשכירות ואני חושב שהתקנה של פילטר 8 ליטר פשוטה יותר וקלה להתקנה ופירוק.
כך שבגלל זה כרגע אני חושב שפילטר 8 ליטרים הוא הנוח ביותר.
אני טועה?
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
גם אם אין סכנה בריאותית...אם תחבר אותו לברז ראשי תאלץ לרענן אותו בתדירות גבוהה יותר וחבל...
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
גם אצלינו שותים מים מהברז, ויש ברז נוסף למים מהמרכך שמיועד למכונת הקפה+קומקום.
רענון נדרש בתדירות של כ-8-9 חודשים, נוח לעומת כל פתרון אחר.
אל תשכח להוסיף פילטר פחם ביציאה מהמרכך, מחזיק מעמד אפילו 5 שנים.
אל תשכח להוסיף פילטר פחם ביציאה מהמרכך, מחזיק מעמד אפילו 5 שנים.
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
·coffeeavi כתב:גם אצלינו שותים מים מהברז, ויש ברז נוסף למים מהמרכך שמיועד למכונת הקפה+קומקום.
אל תשכח להוסיף פילטר פחם ביציאה מהמרכך, מחזיק מעמד אפילו 5 שנים....
8-9 חודשים?? אני חשבתי שעושים כל 3-4 ....
אתה בטוח שאתה לא פוגם באיכות הסינון?
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
·omridabbah כתב: 8-9 חודשים?? אני חשבתי שעושים כל 3-4 ....
אתה בטוח שאתה לא פוגם באיכות הסינון?...
בודק כל חודש עם סטיק. כשהקריאה באזור 2-4 מבצע את הריכוך.
בצריכה שלנו, זה יוצא כל 8-9 חודשים
הי צור.
עשיתי בדיוק את המעבר הזה לפני כחודש, וזה אחלה...
חסל סדר טיפלי מלח קטנים בכל שבוע במסנן ...
את המרכך קניתי בקפה רות, בפ"ת.
צנרת קניתי בחנות חומרי בניין.
קניתי צנרת ארוכה יחסית, גם בכניסה וגם ביציאה מהמרכך.
בכניסה - כדי שכשאגיע לשלב הטיפול במלח אוכל להעלות את המרכך כולו כשהוא מחובר למים אל הכיור ולעשות את הטיפול שם.
ביציאה - שמתי צנרת +ברז ואני משתמש בקנקן הפלסטיק של הבריטה להעביר ת'מים אל המכונה.
בעניין הבריאות - עד כמה שאני הבנתי מהשירשורים השונים כאן.... אין בעייה לשתות את המים המרוככים, אלא שבחשבון המים שהגוף זקוק לו, הוא זקוק למים עם הסידן ועם שאר תוספות, והללו לא מצויים במידה מספקת במים המטופלים. לכן המים המרוככים משמשים לקפה (ולמגהץ) בלבד, ואילו מי השתייה של הבית אינם עוברים דרך המרכך.
לגבי פילטר פחם נוסף - אני הבנתי שיש בעייה עם חימום מים בגוף חימום בחימום ישיר. לכן אצלי לא שמתי מסנן פחם (שהוא חלק ממסנן הבריטה הקנקני..).
בהצלחה.
עשיתי בדיוק את המעבר הזה לפני כחודש, וזה אחלה...
חסל סדר טיפלי מלח קטנים בכל שבוע במסנן ...
את המרכך קניתי בקפה רות, בפ"ת.
צנרת קניתי בחנות חומרי בניין.
קניתי צנרת ארוכה יחסית, גם בכניסה וגם ביציאה מהמרכך.
בכניסה - כדי שכשאגיע לשלב הטיפול במלח אוכל להעלות את המרכך כולו כשהוא מחובר למים אל הכיור ולעשות את הטיפול שם.
ביציאה - שמתי צנרת +ברז ואני משתמש בקנקן הפלסטיק של הבריטה להעביר ת'מים אל המכונה.
בעניין הבריאות - עד כמה שאני הבנתי מהשירשורים השונים כאן.... אין בעייה לשתות את המים המרוככים, אלא שבחשבון המים שהגוף זקוק לו, הוא זקוק למים עם הסידן ועם שאר תוספות, והללו לא מצויים במידה מספקת במים המטופלים. לכן המים המרוככים משמשים לקפה (ולמגהץ) בלבד, ואילו מי השתייה של הבית אינם עוברים דרך המרכך.
לגבי פילטר פחם נוסף - אני הבנתי שיש בעייה עם חימום מים בגוף חימום בחימום ישיר. לכן אצלי לא שמתי מסנן פחם (שהוא חלק ממסנן הבריטה הקנקני..).
בהצלחה.
אין בעיה לחמם עם גוף חימום ישיר מים שעברו סינון בפחם. הבעיה שקיימת היא חימום בגוף חימום ישיר מים שעברו סינון בבריטה, שמעבר למסנן פחם יש בה גם מחליף יונים שמחליף מתכות (וגם סידן) ביוני מימן וגורם למים להיות חומציים יותר.
(לאחר שממליחים פילטר בריטה הנתרן תופס את מקום המימן (ובתורו מוחלף ע"י סידן), כך שאין בעיה לגבי החומציות של המים).
ולגבי הבריאות - המרכך מכניס נתרן למים (לפי הקשיות המקורית של המים). כך שאם מתחילים ב ppm 400 למשל, יהיה 0.4 גרם נתרן בכל ליטר מים שיוצא מהמרכך. אם שותים אספרסו, אין לכך כל משמעות. אם שותים המון אמריקנו, ורגישים למלח, צריך לשים לב. דיאטה דלת נתרן נחשבת פחות מ 1500mg ביום.
·
(לאחר שממליחים פילטר בריטה הנתרן תופס את מקום המימן (ובתורו מוחלף ע"י סידן), כך שאין בעיה לגבי החומציות של המים).
ולגבי הבריאות - המרכך מכניס נתרן למים (לפי הקשיות המקורית של המים). כך שאם מתחילים ב ppm 400 למשל, יהיה 0.4 גרם נתרן בכל ליטר מים שיוצא מהמרכך. אם שותים אספרסו, אין לכך כל משמעות. אם שותים המון אמריקנו, ורגישים למלח, צריך לשים לב. דיאטה דלת נתרן נחשבת פחות מ 1500mg ביום.
·