בחירת כרטיס מסך ל- HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
akula פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני בונה HTPC למטרת ניגון SD ו- HD בלבד (לא למשחקים וכו')

כבר הייתי סגור על בחירה בכרטיס מסך mid-range כמו NVIDIA 7660GT אולם במסגרת חיפוש אחר לוח אם נתקלתי בלוחות החדשים עם ערכת השבבים Intel® G965 Express Chipset, בערכה הזו משולב GPU מסוג Intel® Graphics Media Accelerator X3000 שכולל בין השאר:
- Intel® Clear Video Technology (נראה דומה ל- purevideo של Nvidia)
- יציאת HDMI מובנית (!)
- MPEG-2 decode for SD/HD
- Advanced Pixel Adaptive Deinterlacin
- Advanced Color Control.
- Video Scaling 4x4
- VC-1 HD decode
- וכמובן תמיכה ברזולוציות גבוהות, תמיכה במסכי- 16:9 וכו'

פרוט ב- http://www.intel.com/products/chipsets/ ... /index.htm

עכשיו אני ממש מתלבט, האם להוציא כ- 900שח לכרטיס מסך כמו 7600GT או שב- 200 שח בלבד (כתוספת ללוח אם רגיל) עבור ה- Intel 965G אקבל את אותם ביצועים ואיכות בניגון סרטים?

אגב, המעבד ב- HTPC יהיה Core 2 Duo 6400

אשמח לשמוע דעות[/url]

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #2 

אין לו HDCP ולא יוכל לנגן דיסקים בלו ריי או HDDVD לא פרוצים, וגם לא הורדות חוקיות מסוימות מוגנות DRM, אם אתה בקטע של תוכן חוקי, בכל אופן.

akula פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

דווקא יש לצ'יפ של אינטל תמיכה ב- HDCP (כתוב במפורש באתר)

זה אפילו מחזק את הטענה שהעליתי מאחר ול- NVIDIA ו- ATI אין תמיכה ב- HDCP ב- 99% מהכרטיסים כולל היקרים.

בינתיים גיליתי שהשאלה שלי מאוד פופולרית. בנגן החדש Gigabyte H971 גם כן משתמשים ב- Intel® G965 Express Chipset ככרטיס מסך וכנ"ל לגבי הנגנים החדשים של ACER, HP ואחרים שמצאתי ברשת. כל הנגנים הנ"ל מתיימרים לנגן תוכן HD באיכות טובה מאוד.

שמישהוא יסביר לי איפה אני טועה ולמה צריך לשלם כ- ;1000 שח יותר עבור כרטיס של NVIDIA/ATI לצורך ניגון סרטים?

biodome
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 603
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

א. אני לא רואה באתר שלהם שמצויין HDCP בשום מקום. חוץ מזה - יש לך קישור ללוח שלהם שקיים כרגע עם HDMI?

ב. הכרטיס מסך עוזר להוריד כרגע את העומס מהמעבד, אבל גם 8800 עם 6300 עקרונית לא מספיק בשביל H264, לכן אני גם בדיעה שכרטיס מסך חזק אינו MUST ומחכה בעצמי לפיתרון זול עם HDCP.

ג. אם אתה הולך על לוח של אינטל אין לך אופציות אוברקלוק.. ומעבד E6400 לבדו אינו חזק מספיק בשביל H264 תובעני. ראיתי בנצ'מרק שהסיק שרק מעבד E6700 חזק מספיק כרגע (אני כמובן בדיעה של לקחת E6300 ולעשות לו אוברקלוק קליל, דבר שבד"כ לא יתאפשר על לוחות 965G שכן הם בד"כ נוטים להיות MATX פשוטים ולפנות למגזר העיסקי יותר).

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”