התחדשתי עם DENON AVR-X4100W וצריך עזרה !
שלום לכולם
בשעה טובה התחדשתי ברסיבר DENON AVR-X4100W
יש לי זוג רמקולים קדמיים וסאב בזמן הכיול אני שומע את רצפתיים ואת סאב אחרי הכיול משום מה כשאני מנגן מוסיקה
הסאב נכנס להשעיה כאילו לא מחובר לרסיבר
בהגדרות שניתן להכנס דרך המחשב האופציה להפעלת סאב מנוטרלת ולא ניתן לשינוי
האים יש למישהו ניסיון עם רסיבר הנ"ל
בשעה טובה התחדשתי ברסיבר DENON AVR-X4100W
יש לי זוג רמקולים קדמיים וסאב בזמן הכיול אני שומע את רצפתיים ואת סאב אחרי הכיול משום מה כשאני מנגן מוסיקה
הסאב נכנס להשעיה כאילו לא מחובר לרסיבר
בהגדרות שניתן להכנס דרך המחשב האופציה להפעלת סאב מנוטרלת ולא ניתן לשינוי
האים יש למישהו ניסיון עם רסיבר הנ"ל
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
כשאתה מנגן מוזיקה מאיזה מקור ובאיזה פורמט
בדרך כלל יש הגדרה לרסיבר איך לנגן מכל מקור או כל סוג פורמט- כך שאם מוגדר אצלך כי מוסיקה שמתקבלת כסטראו תנוגן כסטריאו ולא תעבור המרה ל2.1 או 5.1 אז כך תשמע אותה בסטראו
בדרך כלל יש הגדרה לרסיבר איך לנגן מכל מקור או כל סוג פורמט- כך שאם מוגדר אצלך כי מוסיקה שמתקבלת כסטראו תנוגן כסטריאו ולא תעבור המרה ל2.1 או 5.1 אז כך תשמע אותה בסטראו
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
לא צריך להיות שום קשר לכיול ולכן זה לא המקום לחפש (חוץ מאולי להגדיר את הרמקולים כקטנים כי יש סאב אבל אני לא חושב שזה יבטיח שהסאב יכנס לפעולה "בכוח" בסטראיו). בגדול סטראיו זה 2.0 ככה שהסאב לא אמור לנגן. כמובן שאפשר לגרום לו לעבוד וצריך לבדוק בהגדרות מה הדרך הכי טובה לזה (אולי all channels stereo) מבלי לפגוע באיכות. ברסיבר קולנוע ביתי, המצב המותאם לסטאריו מנגן 2.0 ואת הסאב מפעיל כאשר מנגים 2.1 / 5.1 / 7.1 (שמקודד בפס הקל מראש - למשל DVD / Blu-Ray או קובץ וידאו / קובץ אאודיו רב-ערוצי) אמיתי או מפעילים אמולציות שונות.
אם נחזור רגע אחורה, לזה שהתחדשת ברסיבר קולנוע ביתי ואתה מחבר אותו לזוג קדמיים + סאב אז אני חייב לציין שקנית את המוצר הלא נכון לצרכים שלך. זה כמו לקנות מקרר עם מקפיא כשאתה צריך רק מקפיא - אתה משלם על תא קירור מיותר ומתפשר על ההקפאה. כל עוד אתה לא מחבר סט סראונד 5.1 לפחות, אני חושב שמגבר סטאריו היה עונה לך על הצרכים בצורה טובה יותר וגם העיניין עם הסאב היה פשוט יותר.
הסבר למשל: תא בקפאה = הגברה לסטאריו. תא קירור = הגברה רב-ערוצית. מגבר סטאריו = מקפיא. מגבר קל"ב = מקרר עם מקפיא (כאשר הדגש על המקרר והמקפיא מגיע כמשהו משני).
אם נחזור רגע אחורה, לזה שהתחדשת ברסיבר קולנוע ביתי ואתה מחבר אותו לזוג קדמיים + סאב אז אני חייב לציין שקנית את המוצר הלא נכון לצרכים שלך. זה כמו לקנות מקרר עם מקפיא כשאתה צריך רק מקפיא - אתה משלם על תא קירור מיותר ומתפשר על ההקפאה. כל עוד אתה לא מחבר סט סראונד 5.1 לפחות, אני חושב שמגבר סטאריו היה עונה לך על הצרכים בצורה טובה יותר וגם העיניין עם הסאב היה פשוט יותר.
הסבר למשל: תא בקפאה = הגברה לסטאריו. תא קירור = הגברה רב-ערוצית. מגבר סטאריו = מקפיא. מגבר קל"ב = מקרר עם מקפיא (כאשר הדגש על המקרר והמקפיא מגיע כמשהו משני).
·אני מנגן מוזיקה מ-CDPLAYER דיסקים מקורייםBorderline1 כתב:כשאתה מנגן מוזיקה מאיזה מקור ובאיזה פורמט
בדרך כלל יש הגדרה לרסיבר איך לנגן מכל מקור או כל סוג פורמט- כך שאם מוגדר אצלך כי מוסיקה שמתקבלת כסטראו תנוגן כסטריאו ולא תעבור המרה ל2.1 או 5.1 אז כך תשמע אותה בסטראו...
גם דרך Bluetooth
ועוד לא יצא לי לשבת לבדוק לעומק את כל הפורמטים
איך אני יכול לשנות הגדרה מסטריאו ל-2.1 ?
- kagaben
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 155
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
היי,
יש לי את הרסיבר מוצר מצויין אך לדעתי אלון סולו צודק. זה אחלה רסיבר לק"ב.
מכל מקום אלון לא דייק בנושא אחד, ברסיבר הזה בסטריאו הסאב אכן מצטרף (והרי מצוין בצג LF ,RF, SW)
אגב, יש שלושה מצבי PURE שניים מהם ללא סאב.
ככל הנראה בשל החיתוך והגדרת הרמקולים כגדולים הסאב לא מקבל אות מהרסיבר.
מכל מקום אלון לא דייק בנושא אחד, ברסיבר הזה בסטריאו הסאב אכן מצטרף (והרי מצוין בצג LF ,RF, SW)
ככל הנראה בשל החיתוך והגדרת הרמקולים כגדולים הסאב לא מקבל אות מהרסיבר.
·ומי אמר שפה אני נעצרתי פשוט אין לי כרגע תקציב להוציא טונה של כסף במכה אחת אז אני עושה הרכבה בשלבים אבל אני אגיע בסוף לשלמות כרגע אני רוצה שינגן לי 2 רמקולים וסבAlon_Solo כתב:לא צריך להיות שום קשר לכיול ולכן זה לא המקום לחפש (חוץ מאולי להגדיר את הרמקולים כקטנים כי יש סאב אבל אני לא חושב שזה יבטיח שהסאב יכנס לפעולה "בכוח" בסטראיו). בגדול סטראיו זה 2.0 ככה שהסאב לא אמור לנגן. כמובן שאפשר לגרום לו לעבוד וצריך לבדוק בהגדרות מה הדרך הכי טובה לזה (אולי all channels stereo) מבלי לפגוע באיכות. ברסיבר קולנוע ביתי, המצב המותאם לסטאריו מנגן 2.0 ואת הסאב מפעיל כאשר מנגים 2.1 / 5.1 / 7.1 (שמקודד בפס הקל מראש - למשל DVD / Blu-Ray או קובץ וידאו / קובץ אאודיו רב-ערוצי) אמיתי או מפעילים אמולציות שונות.
הסבר למשל: תא בקפאה = הגברה לסטאריו. תא קירור = הגברה רב-ערוצית. מגבר סטאריו = מקפיא. מגבר קל"ב = מקרר עם מקפיא (כאשר הדגש על המקרר והמקפיא מגיע כמשהו משני)....
- kagaben
-
- חבר פעיל מאוד

דוד,
בנוגע לשאלתך כיצד אפשר לברור בין המצבים (סטריאו, PURE, ועוד)
שים לב שבחלק התחתון של השלט יש לך 4 לחצנים צבעוניים, כאשר שלושת השמאליים מציינים ייעוד (סרט, מוזיקה, משחק)
והימני מציין PURE. אם תלחץ על אחד משלושת הכפתורים הללו, יופיע לך מסך בחירה בו תוכל לבחור בין הרבה מאוד מצבים (אולי בסט אפ שלך לא יופיעו כל המצבים) ואילו עבור הPURE אין תפריט בחירה, אלא פשוט לחיצה אחת זה סטריאו נקי, לחיצה שניה זה סטריאו נקי וכיבוי תמונה, לחיצה שלישית זה סטריאו נקי בצירוף סאב.
בהצלחה

שים לב שבחלק התחתון של השלט יש לך 4 לחצנים צבעוניים, כאשר שלושת השמאליים מציינים ייעוד (סרט, מוזיקה, משחק)
והימני מציין PURE. אם תלחץ על אחד משלושת הכפתורים הללו, יופיע לך מסך בחירה בו תוכל לבחור בין הרבה מאוד מצבים (אולי בסט אפ שלך לא יופיעו כל המצבים) ואילו עבור הPURE אין תפריט בחירה, אלא פשוט לחיצה אחת זה סטריאו נקי, לחיצה שניה זה סטריאו נקי וכיבוי תמונה, לחיצה שלישית זה סטריאו נקי בצירוף סאב.
בהצלחה
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

תראה, לקנות עוד רמקולים זה ממש לא נחשב "להגיע לשלמות". ראשית, השאלה היא מה היעוד / השימוש המרכזי. מי שמעדיף מוסיקה יפיק יותר ממגבר סטאריו ומי ששם את המיקוד בסרטים - כמובן שיפיק יותר מרסיבר. אתה פשוט נשמע לי כמישהו שמעוד מעריך דווקא מוסיקה ולכן אמרתי שרסיבר פחות מתאים לסדר העדיפויות שלך. שנית, יעידו כאן החברים שאת המסע אל השלמות עוצר רק המוות כי תמיד חסר משהו
אני מניח שkagaben יוכל לעזור לך בהגדרות ורק לחדד - לא אמרתי שהסאב לא מצטרף (אני גם לא מכיר את הרסיבר) אלא שצריך לחפש בהגדרות כי לרוב מצבי ה-PURE הם 2.0 (שוב, כי רסיברים חלשים בסטאריו אז היצרנים מנסים תמיד לעשות איזה מצב מיוחד לסטאריו שלא יעבור כל מיני עיבודים של קל"ב ויגיע הכי "נקי" שאפשר לאוזניך. חלק מהניקיון זה 2.0 ולא 2.1).
אני מניח שkagaben יוכל לעזור לך בהגדרות ורק לחדד - לא אמרתי שהסאב לא מצטרף (אני גם לא מכיר את הרסיבר) אלא שצריך לחפש בהגדרות כי לרוב מצבי ה-PURE הם 2.0 (שוב, כי רסיברים חלשים בסטאריו אז היצרנים מנסים תמיד לעשות איזה מצב מיוחד לסטאריו שלא יעבור כל מיני עיבודים של קל"ב ויגיע הכי "נקי" שאפשר לאוזניך. חלק מהניקיון זה 2.0 ולא 2.1).
·kagaben כתב:היי,
ככל הנראה בשל החיתוך והגדרת הרמקולים כגדולים הסאב לא מקבל אות מהרסיבר....
אז מה אפשר לעשות ?
תוכל בבקשה להסביר לי איך לעשות את זה ?
- kagaben
-
- חבר פעיל מאוד

במסך ההגדרות של הרסיבר כנס להגדרות רמקולים, תמשיך להגדרות של אודיסיי ,ושם תנסה לעשות אחד משתיים:
1. חבר מיקרופן ייעודי ובצע כיול חדש לא לפני שאתה מבטל חיתוך תדרים- משמע כפתור הקרוסאובר בסאב עד למקסימום. תבחן את תוצאות הכיול ואם הרמקולים עדיין מוגדרים כ"גדולים" שנה אותם לקטנים.
2. דלג על עניין הכיול במידה ואתה סבור שביצעת אותו נכון (לרבות קרוסאובר על מקסימום בסאב) ושנה את הגדרת הרמקולים לקטנים.
1. חבר מיקרופן ייעודי ובצע כיול חדש לא לפני שאתה מבטל חיתוך תדרים- משמע כפתור הקרוסאובר בסאב עד למקסימום. תבחן את תוצאות הכיול ואם הרמקולים עדיין מוגדרים כ"גדולים" שנה אותם לקטנים.
2. דלג על עניין הכיול במידה ואתה סבור שביצעת אותו נכון (לרבות קרוסאובר על מקסימום בסאב) ושנה את הגדרת הרמקולים לקטנים.
·kagaben כתב:דוד,
בהצלחה![]()
...
תודה רבה על העזרה אני אגיע הביתה אחרי העבודה אבדוק את זה
ושוב פעם תודה לכולם על העזרה
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
לא מדוייק מה שכתבת.kagaben כתב:היי,
ככל הנראה בשל החיתוך והגדרת הרמקולים כגדולים הסאב לא מקבל אות מהרסיבר....
באופן עקרוני הסאב לא עובד במצב סטריאו.
אפשר להפעיל את הסאב שישתתף בניגון תוכן סטריאו ע"י הגדרות בתפריט ברסיבר.
1. אם לא מעוניינים לשמוע את הבאס מהקדמיים (או שהם לא מסוגלים לנגן תדרים אילו), מגדירים אותם כקטנים,
ואז הבאס שמיועד אליהם מופנה לסאב
2. אם כן מעוניינים לשמוע את הבאס מהקדמיים, ובנוסף גם מהסאב, יש להגדיר את הקדמיים כגדולים, ולהגדיר את הסאב:
LFE+Main
אם לא עושים אחת משתי האפשרויות הללו, הסאב לא משתתף בניגון תוכן סטריאו.
בוקר טוב לכולם
תודה רבה על עזרתכם הסתדרתי ועכשיו הכל עובד אבל משום מה אני מרגיש שאני שומע צליל לא צלול מספיק אני שמוע מהאפליקציה SPOTIFY - או YOTUBE
ואפילו מ-CD יכול להיות שזה בגלל הרמקולים הכי סביר שיכול ולא אזכיר את שמם להיות או שאולי אני צריך התקן נוסף כמו DAC ?
ושוב סליחה על הבורות
תודה רבה על עזרתכם הסתדרתי ועכשיו הכל עובד אבל משום מה אני מרגיש שאני שומע צליל לא צלול מספיק אני שמוע מהאפליקציה SPOTIFY - או YOTUBE
ואפילו מ-CD יכול להיות שזה בגלל הרמקולים הכי סביר שיכול ולא אזכיר את שמם להיות או שאולי אני צריך התקן נוסף כמו DAC ?
ושוב סליחה על הבורות
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

זה מחייב ניחושים. קשה לענות על זה מרחוק.
כמובן שמוזיקה בהזרמה, הרבה פעמים מכווצת מאוד, ברמה ששומעים את זה.
בנוסף, אולי לרמקולים יש חלק גדול בזה.
DAC יכול לעזור וזה שוב לוקח אותי לזה שגם מגבר סטאריו יכול לעזור (ברצינות, אם אתה שם מוזיקה במקום הראשון, תשקול אולי איכשהו להחליף את הרסיבר במגבר סטאריו משולב).
לפעמים לחיבור הפיסי, להגדורת ברסיבר ולאקוסטיקה יש השפעה.
לדעתי זה שילוב בין תוכן לא תמיד איכותי וכנראה רמקולים - זה הניחוש שלי.
כמובן שמוזיקה בהזרמה, הרבה פעמים מכווצת מאוד, ברמה ששומעים את זה.
בנוסף, אולי לרמקולים יש חלק גדול בזה.
DAC יכול לעזור וזה שוב לוקח אותי לזה שגם מגבר סטאריו יכול לעזור (ברצינות, אם אתה שם מוזיקה במקום הראשון, תשקול אולי איכשהו להחליף את הרסיבר במגבר סטאריו משולב).
לפעמים לחיבור הפיסי, להגדורת ברסיבר ולאקוסטיקה יש השפעה.
לדעתי זה שילוב בין תוכן לא תמיד איכותי וכנראה רמקולים - זה הניחוש שלי.