רקע:
- אני מכוון לגודל 50-55, לסלון במרחק צפיה של 3.20 מטר, כשהטלויזיה מחוברת לHTPC בלבד, וקצת DVB-T (היום מהמחשב, אם יהיה יותר נוח אז ישירות מהטלויזיה בעתיד).
- אני גר בחו"ל (ברלין, גרמניה) ולכן המלצה על דגמים ספציפיים כנראה לא תעזור, אבל מעניין אותי לדעת על משפחות /סדרות של דגמים, מה מומלץ ומה לא.
- התקציב לסדר גודל הוא סביב 1000 אירו, בדיוק המחיר של הסמסונג UE55JU6450, אני מניח שהמחירים בארץ שונים אז זה רק כדי לתת סדר גודל של פלח השוק שבו אני מתעניין. אם יש דגמים מקבילים במחיר בישראל אני מניח שהם יהיו מקבילים גם כאן.
- האם יש טעם בטלויזיה SMART כשהצפיה היא בעיקר דרך HTPC? האם זה מוסיף משהו בכלל? יש דברים שנוח יותר לעשות מהטלויזיה ולא מהמחשב? אני מעדיף לחסוך זמן קונפיגורציה ואין לי כוונה לוותר על ה HTPC בעתיד. יש בכלל מסכים מודרנים בגודל הזה שהם לא SMART TV ? אשמח לדעות והמלצות.
- האם יש טעם בטלויזיה קעורה CURVED? זה מוסיף משהו בכלל?
- FHD או 4K: ממה שראיתי, בתקציב הזה אפשר לקנות פה בחנות מסכי FHD מסדרות היי-אנד או 4K מסדרות לואו אנד (כמו הסמסונג UE55JU6450 לדוגמא). מה כדאי? מה מומלץ? יש טעם ב 4K בסכום הזה ולשימושים האלו? אין לי כוונה לרכוש בעתיד נגנים אופטיים שיתמכו ב 4K וגם לא תוכן על מדיה פיסית. האם זה רלוונטי? האם השיפור באיכות (צבעים וכו') מורגש גם בתוכן שהוא FHD/HDR?
- כשקניתי את הטושיבה ההמלצה היתה לחפש 1:1 pixel mapping וקניתי את הדגם היחיד שתמך בזה אז ב VGA. אני מניח שהיום כבר הכל ב HDMI וזה לא רלוונטי, אבל כיוון שהטלויזיה עדיין מחוברת ל PC, האם יש פרמטרים מסויימים שכדאי לבדוק? רוב מה שאני רואה בחנויות ואצל אנשים בבית מעובד הרבה יותר מדי לטעמי, אני מחפש מסך שיתן נטו את התמונה שהמחשב מציג , או עם upscale כמה שיותר נקי ל 4K (מה משניהם עדיף לטעמכם, איפה כדאי לעשות את הupscale, במסך או במחשב?)
- מותגים: אני מתרכז בעיקר ב סמסונג, LG, סוני. יש בחנויות כאן מבחר גדול של פנסוניק ו פיליפס, האם מנסיונכם שווה לשקול גם אותם? האם לטושיבה יש דגמים רלוונטים גם היום?
- איזה עוד דברים צריכים להכנס לשיקול לדעתכם?
אם קראתם עד כאן אז תודה רבה על הסבלנות ואשמח לשמוע את דעתכם
יובל