amitbak כתב:שכחו את סין.
החלפתי לפני חודשיים מסנן למזגן בטויוטה שלי
מקורי 200 ש"ח
חליפי 30 ש"ח.
ושניהם מיוצרים באותו מפעל.
...
·
המחירים של החלפים המקוריים באמת יקרים לפעמים בצורה מחרידה. אני מודע לכך. שנים הייתי מטפל ברכבים הקודמים שלי באופן עצמאי או נעזר במכונאי לדברים המורכבים יותר. רוכש את החלפים לבד בחנות לחלקי חילוף ומשלם בנפרד על עבודה למכונאי. העניין הוא שהרכב הנוכחי שלי כבר חדש יותר וקניתי אותו ממש לא מזמן - אז רציתי לעשות לו "יישור קו" כזה ולהיות שקט עם עצמי שכל הרכיבים איכותיים ובמצב תקין לחלוטין. אבל לא בטוח שבטיפולים הבאים עדיין אלך על מקוריים בכל פיפס..
מה שלמדתי עם השנים זה דבר אחד - להיזהר מאד כשקונים חלפים שזולים מידי בצורה מוזרה, במיוחד מיצרנים סיניים ללא מותג מוכר. במקרה שלך זה סתם פילטר פשוט שגם אין לו משמעות בטיחותית, אז אין לזה משמעות באמת. אבל למדתי שכל המציא'ס הזולים האלה עולים בסוף פי 2 ויותר. מייצבים קדמיים שהלכו ביונדאי גטס הקודמת שלי והייתי בהכנה לטסט באותו יום. הציעו לי מקוריים קוריאניים במשהו כמו 300 ש"ח לזוג כאשר הסיניים עלו כ- 100 ש"ח. העדפתי את האיכותיים יותר, אבל לא היו לו במלאי באותו הרגע, אז נאלצתי לקחת את הסיניים. לקחתי אותם למוסך ושילמתי עבור עבודה וכו'. עברתי טסט והכל היה טוב ויפה - בדיוק שלושה חודשים. אחרי כשלושה חודשים הם התבלו לגמרי והתפרקו והיה צריך להחליף אותם. אז מה עשיתי, כמובן, רכשתי את המקוריים ושוב שילמתי על עבודה וכו'.. הם כבר החזיקו לי פיקס את שאר השנתיים בהן הרכב עוד היה ברשותי.
ויש לי עוד המון סיפורים דומים עם מגוון רכיבים - כמו בלמים, משאבות מים וכו'. היום אני מנסה כמה שפחות לקנות תוצרת סין, אם הדבר מתאפשר.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".